جنگ در راه حلب، اردوغان با صهیونیسم تبانی کرد؟
تحولات سوریه؛
اینکه اسرائیل با هدف مهار دایره فعالیت حزب الله هسته های تروریسم تکفیری را در سوریه فعال کند جای تعجب ندارد اما سوال اینجاست که معارضان تحت حمایت ترکیه در حمله به حلب چه نقشی دارند؟
خبرگزاری آنا– مریم خرمائی: «بشار اسد باید بداند که با آتش بازی می کند»؛ این جمله را «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل دو روز قبل در میانه نطق تلویزیونی و هنگام اعلام موافقت با آتش بس لبنان گفت.
نتیجه آنکه چند ساعت مانده به اجرایی شدن آتش بس نیروی هوایی رژیم صهیونیستی با تمرکز بر تخریب زیرساخت های مرزی عملیات گسترده ای را در مرز لبنان و سوریه انجام داد.
اسرائیل به دنبال تنگ تر کردن دایره فشار بر حزب الله و مسدود کردن راه های ارتباط زمینی آن با ایران است
هم زمان با اجرای آتش بس نیز گروه تروریستی «تحریر الشام» جبهه جدیدی را در شمال غرب سوریه گشود و امروز پنجشنبه در دومین روز از پیشروی به سمت حلب (دومین شهر بزرگ سوریه) به یک پایگاه نظامی حمله و دست کم ۲۰ روستا را تصرف کرد.
این نخستین باری نیست که نتانیاهو برای اسد خط و نشان می کشد. ۱۵ روز قبل از آن روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» مدعی شد که رژیم اسرائیل به رئیس جمهور سوریه پیام هشداری داده و او را به ترور تهدید کرده است.
در این میان تحریک تحریر الشام با دو هدف انجام می شود:
*مسدود کردن راه انتقال سلاح به حزب الله از خاک سوریه
*ممانعت از تبدیل جبهه های شمال سوریه به جغرافیای جایگزین برای استقرار حزب الله که به واسطه توافق اخیر دایره تحرک نظامی اش محدودتر شده است.
با این اوصاف اسرائیل به دنبال تنگ تر کردن دایره فشار بر حزب الله و مسدود کردن راه های ارتباط زمینی آن با ایران است.
در تصویر زیر می توانید به خوبی موقعیت جغرافیایی حلب را نسبت به لبنان و اسرائیل تشخیص دهید:
برای گروه های تکفیری باز پس گیری حلب فارغ از جنبه استراتژیک ارزشی نمادین دارد: ۹ سال پیش بشار اسد در سایه حمایت ایران با کمک حزب الله و برخورداری از پشتیبانی هوایی روسیه حلب را بعد از ۴ سال از شورشیان مخالف دولت دمشق پس گرفت.
اگر در ماجرای حلب یک معمای بی پاسخ وجود داشته باشد به شایعه مشارکت گروه موسوم به «ارتش ملی سوریه» متشکل از معارضان تحت حمایت ترکیه در تهاجم اخیر بازمی گردد
با توجه به تهدید های پنهان و آشکار اسرائیل در اینکه فعال شدن هسته های تروریسم در سوریه یک پروژه صهیونیستی است هیچ تردیدی وجود ندارد.
خبرگزاری آنا پیشتر در گزارشی به این موضوع پرداخت که اسرائیل برای واداشتن دمشق به قطع حمایت از حزب الله به طور هم زمان چند پروژه را پیگیری می کند:
*تهدید به ترور
*وعده تطمیع مالی برای بازسازی سوریه از طریق اردن و امارات
*تهدید به برافروختن دوباره شعله جنگ داخلی
*اعمال فشار به مسکو برای مسدود کردن مسیر انتقال تسلیحات از سوریه به لبنان
آنچه طی دو روز گذشته در شمال غرب سوریه شاهد بوده ایم تحولی است که از چند ماه پیش آغاز شده و با توجه به شناخت ما از ماهیت جنگ افروز اسرائیل تاحد زیادی قابل فهم است.
اما اگر در ماجرای حلب یک معمای بی پاسخ وجود داشته باشد به شایعه مشارکت گروه موسوم به «ارتش ملی سوریه» متشکل از معارضان تحت حمایت ترکیه در تهاجم اخیر بازمی گردد.
آیا با توجه به اینکه آنکارا به دنبال وادار کردن سوریه به مشارکت در مهار جدایی طلبان کرد است می توان مشارکت زیرپوستی ترکیه در ماجرای حلب را محتمل دانست؟
اگرچه اسد از نیرو های کرد تحت حمایت آمریکا دل خوشی ندارد اما نگاه دمشق به موضوع کرد ها با نگاه آنکارا تفاوت دارد و بیش از آنکه بر جنگ متمرکز باشد مذاکره محور است.
«رجب طیب اردوغان» در جایگاه سکان دار فعلی ترکیه به معامله گری معروف است و چنانچه دیدیم در طول جنگ غزه به رغم تنش های لفظی شدید نه از منافع تجاری با اسرائیل دست کشید و نه سفارت ترکیه در تل آویو را تعطیل کرد.
پس اگر در این ماجرا ترکیه نقشی داشته باشد باید دید پشت پرده چه معامله ای با نتانیاهو داشته است؟