آموزش رسم سطوح حمایت و مقاومت

در این مقاله به آموزش تشخیص و رسم خطوط حمایت و مقاومت خواهیم پرداخت. بدست آوردن خطوط حمایت و مقاومت یکی از اصلی ترین مراحل پرایس اکشن و می باشد. تریدر در اولین قدم باید بتواند نقاط حمایت و مقاومت را شناسایی کرده و آنها را رسم کند. آموزش های بیان شده برای فارکس ، بورس و ارز دیجیتال می باشند. ابتدا مفاهیم سطح حمایت و مقاومت را بیان کرده و بعد به آموزش رسم هر دو می پردازیم.

ارز دیجیتال

استراتژی حمایت و مقاومت یکی از مباحث بسیار مهم در آموزش فارکس و پرایس اکشن می باشد. به این دلیل این مطلب درس 25 از سبک ال بروکس و درس 2 از سبک rtm نیز می باشد. دوره های پرایس اکشن به سبک ال بروکس و rtm به صورت کاملا رایگان توسط وبسایت ایتسکا ایجاد شده و به زبان فارسی در اختیار شما تریدرهای عزیز قرار گرفته است. ابتدا حمایت و مقاومت را از دیدگاه البروکس بررسی کرده و بعد نحوه رسم آن را از بعد تکنیکال را نیز آموزش می دهیم.

در وبسایت ایتسکا، نبز معرفی شده اند.

ویدئو آموزش حمایت و مقاومت در فارکس

حمایت و مقاومت چیست؟

حمایت قیمتی است که در زیر بازار قرار دارد و در این نقطه خریداران قوی تر از فروشندگان هستند. مقاومت نیز قیمتی است که در بالای نمودار قرار دارد و در آن نقطه فروشندگان قوی تر از خریداران هستند.

دلیل اصلی اهمیت حمایت و مقاومت این است که تمامی در این نقاط رخ می دهند. و معامله گران می توانند با بررسی این نقاط معامله کنند. اکثر تریدر ها در حمایت خریده و مقاومت می فروشند. بازار ممکن ایت با رسیدن به بعضی سطوح مقاومت و حمایت متوقف شود. زیرا بسیاری از افراد در این نقاط به دلیل حفظ سودشان از معامله خارج می شوند.

ولی بازار معمولا به حرکت خود ادامه داده و از تمام سطوح مقاومتی گذشته و بالاخره در یک سطح مقاومتی بر می گردد. در مورد سطح حمایت نیز به همین صورت می باشد. یعنی بازار سطوح حمایت را رد کرده و بالاخره در یک حمایت بازار برمی گردد.

برای معاملات بهتر باید سطوح حمایت و مقاومت را بررسی کنید. فقط کافیست در حمایت خریده و در مقاومت بفروشید.

معامله در حمایت و مقاومت سودآوری بالایی دارد. و درصد بازدهی نسبت به ریسک می تواند بالا باشد. و احتمال موفقیت نیز بین 40 تا 60 درصد می باشد.

مهمترین انواع حمایت و مقاومت

  • خطوط روند
  • سقف ها و کف های قبلی
  • گام اندازه گیری شده

برای مثال در شکل زیر یک خط روند نزولی را می بینید. در این شگل کنتظریم تا قیمت ها خط روند را تست کند. اگر در این خط روند مناسبی پیدا کردید ، می تواند ستاپ مناسبی برای فروش باشد.

خط روند نزولی

 انواع حمایت و مقاومت

  • خطوط روند
  • سقف ها و کف های قبلی
  • گام های اندازه گیری شده
  • اندیکاتور میانگین متحرک (در تمامی تایم فریم ها)
  • کف کندل ورودی
  • سقف کندل سیگنال صعودی و کف کندل سیگنال نزولی
  • قیمت های باز شدن ، بسته شدن ، پایین ترین و بالاترین در تایم فریم های روزانه ، هفتگی ، ماهانه و
  • های روزانه
  • سطوح اصلاحی
  • تمامی باند ها (مانند و ….)

البروکس به سه گزینه انتهایی توجهی نمی کند. و اعتقاد دارد 7 مورد ابتدایی اهمیت بیشتری نسبت به سه مورد آخر دارند.

سطح حمایت در روند صعودی

برای مثال در شکل زیر یک روند صعودی قوی را می بینید. در این مثال میانگین متحرک سطح حمایتی همان است. البروکس از میانگین متحرک 20 روزه استفاده می کند. ما نیز در مثال هایمان از میانگین متحرک 20 روزه استفاده می کنیم.

سطح حمایت در روند صعودی

در دو قسمت مشخص شده ، کندل های نزولی را می بینید که با برخورد به اندیکاتور میانگین متحرک قصد دارد روند صعودی بازار را برگرداند.

بعد از هر دو کندل نزولی بلافاصله یک کندل صعودی قوی شکل گرفته است. پس این دو قسمت ستاپ خرید H1 و H2 در روند صعودی هستند.

مثال دیگری برایتان آورده ایم. در شکل زیر کف کندل سیگنال نزولی قبلی به عنوان سطح مقاومت در نظر گرفته می شود. چون قبل از این کندل اسپایک و داشتیم آن را به عنوان کندل سیگنال فروش در نظر گرفتیم. بازار بعد از کندل سیگنال نزولی شده و بعد بالا آمده تا قیمت ورود را تست کند ؛ یعنی کف کندل سیگنال. پس این کندل سیگنال به عنوان آهنربا عمل کرده و یک سطح مقاومتی است.

حمایت و مقاومت در پرایس اکشن

پس ما یک تیک پایین تر از کندلی که به مقاومت رسیده است (فلش قرمز رنگ شکل بالا) ، می فروشیم.

قبل از فروش اگر دقت کنید الگوهای برگشتی مانند الگوی ، و را نیز خواهید دید.

بسیاری از گام های اندازه گیری شده بر اساس شکست و روند رنج هستند. از این حرکت های اندازه گیری شده برای کسب سود استفاده می کنیم.

بازار معمولا از روند رنج به روند های صعودی و نزولی قوی که شکست و یا اسپایک می نامیم و بالعکس در حال جابجایی است. پس زمانی که حرکت اندازه گیری شده بر اساس اسپایک یا شکست باشد ، آنها به روند رنج منتهی خواهد شد و زمانی که بر اساس روند رنج باشد ، به شکست و یا اسپایک منجر می شود.

زمانی که در روند رنج قرار داریم ، بعد از شکست روند رنج باید دنبال یک حرکت و یا گام اندازه گیری شده در جهت بالا و یا پایین باشیم. و این حرکت اندازه گیری شده را بر اساس ارتفاع روند رنج اندازه گرفته و در جهت مورد نظر تیک می زنیم.

زمانی که به محل تیک رسیدیم باید مقداری از سود کسب کرده را بگیریم. در شکل زیر یک روند رنج و یک روند نزولی را می بینید.

گام اندازه گیری شده

روند رنج شکسته شده و بازار در روند نزولی قرار گرفته است. فرض کنید در سقف روند رنج یک سافارش فروش باز کرده و فروخته اید. برای سیو سود خود باید ارتفاع روند رنج را اندازه بگیرید و به اندازه همان ارتفاع پایین بیایید و بفروشید. یعنی در خط آبی رنگ مثال بالا که برایتان رسم کرده ایم.

بازار به این نقطه و یا در نزدیکی های آن عکس العمل نشان خواهد داد. کمی پایین تر از سطح حمایت بازار کمی بالاتر رفته است.

اگر بعد از رسیدن به گام اندازه گیری شده روند نزولی همچنان ادامه داشته باشد ، حرکت اندازه گیری شده را بر اساس ارتفاع روند و یا همان شکست اندازه بگیرید. در شکل زیر ابتدا روند نزولی بوده و بعد وارد روند رنج شده و دوباره روند رنج شکسته و روند نزولی دیگری آغاز شده است.

در این حالت ارتفاع شکست قبلی را اندازه گرفته و همان اندازه از سقف روند رنج پایین تر بیایید.

بروکر فارکس تایم جزو بهترین حساب برای اسکالپ است.

ارتفاع شکست قبلی

در شکل بالا حتی می توانستید حرکت اندازه گیری را مانند مستطیل بنفش رنگ بر اساس شکستی که در روند رنج رخ داده است اندازه گرفته و پایین آمده و در نقطه C بفروشید. و سود بیشتری نسبت به بقیه نقاط کسب کنید. همانطور که می دانید حفظ سود تا این نقطه ریسک بیشتری دارد.

وسط روند رنج نقطه مناسبی برای اندازه گیری حرکت (گام) می باشد. زیرا روند رنج به نوعی توافق بین خریداران و فروشندگان را نشان می دهد.

ارتفاع شکست

ارتفاع اسپایک به عنوان حمایت و مقاومت

هنگام مشاهده اسپایک در یک روند نزولی و یا صعودی می تواند ارتفاع آن را به عنوان نقطه حمایت و مقاومت در نظر گرفته و سیو سود و یا همان کسب سود کرد. حال اسپایک می تواند تنها یک کندل و یا از چند کندل تشکیل شده باشد.

ارتفاع اسپایک

میکروگپ

زمانی که یک کندل روندی داشته باشیم ، کندل های قبل و بعد از آن را بررسی می کنیم. اگر این دو کندل همپوشانی نداشته باشند ، آن را به عنوان میکروگپ در نظر می گیریم. پس اگر کندل روندی نزولی باشد ، فشار فروش و اگر صعودی باشد ، فشار خرید داریم. و این مورد احتمال ادامه دار بودن روند را افزایش می دهد.

در شکل زیر خطوط رسم شده میکرو گپ ها بوده و اهمیت این نقاز را نشان می دهد. و بازار بعد از رسیدن به کف بر می گردد تا این نقاط را تست کند. و تمامی این نقاط و موقعیت آنها نشان دهنده فشار فروش در بازار است.

میکروگپ

اگر در نمودار یک گپ بزرگ و عادی مشاهده کردید آن را همان اسپایک در نظر گرفته و مانند آن معامله کنید. یعنی حد سود خود را به اندازه ارتفاع گپ قرار دهید.

سطح حمایت (سطح تقاضا) در تحلیل تکنیکال

فرض کنید قیمت یک ارز در برابر دیگر نزولی است. و یا در بورس در یک روند نزولی قرار داریم. یعنی در یک بازه زمانی، قیمت‌ها رو به کاهش است. این کاهش تا کجا ادامه پیدا می‌کند؟ تا جایی که تحلیل منطقی خریداران مانع از سقوط بیشتر قیمت‌ها می‌شود. میانگین قیمت معاملات از یک سطح کمتر نخواهد شد. به این سطح قیمت، سطح حمایت گفته می‌شود.

یعنی به دلیل حمایت و افزایش تقاضای خریدران، قیمت سهام از یک حد معین (در یک بازده زمانی معین) کمتر نمی‌شود. وقتی تقاضا برای یک ارز یا سهم بیشتر می‌شود، طبیعتاً با واکنش مثبت فروشندگان مواجه شده و روند صعودی قیمت‌ها شکل می‌گیرد. وقتی این سطح حمایت از قیمت در یک بازه زمانی چند بار تکرار شود، می‌توان نتیجه گرفت که سطح حمایت فعلی از این سهم چه قیمتی است.

به طور کلی، سطح حمایت، حداقل قیمتی است که فروشندگان حاضر به فروش ارز یا سهام خود با قیمت پایین‌تر نیستند و از سوی دیگر، خریداران زیادی حاضر به خرید سهام به قیمت بالاتر از آن نیز هستند. یک نمونه از سطح حمایت تحلیل تکنیکال سهام را در شکل زیر مشاهده می‌کنید.

خط حمایت در فارکس

سطح حمایت در تحلیل تکنیکال، ویژگی‌هایی دارد از جمله اینکه در سطح حمایت، حجم تقاضای بازار از عرضه پیشی می‌گیرد؛ فروشندگان تمایلی به فروش ندارند، و خریداران پیشنهاد قیمت خود را افزایش می‌دهند. معامله‌گران ارزش ذاتی را کمتر از این مقدار برآورد نمی‌کنند و تصور نمی‌کنند که قیمت‌ها از این سطح پایین‌تر خواهد رفت؛ سطح حمایت یک سطح برآوردی و تخمینی است که ممکن است در بازه‌های زمانی مختلف تغییر کند.

سطح مقاومت (سطح عرضه) در تحلیل تکنیکال

اگر بالعکس این قضیه روی دهد، یعنی به دلایل مختلف قیمتها روندی صعودی پیدا کند. از یک حد بالاتر، خریداران حاضر به پذیرش قیمت‌های بیشتر نیستند و می‌توان گفت در صورت عدم پذیرش فروشندگان، معاملات متوقف خواهد شد. اما در عمل، عرضه متوقف نخواهد شد بلکه با قیمت‌های پایین‌تر ادامه می‌یابد.این سطح قیمت را سطح مقاومت می‌گویند.

ممکن است طی یک بازده زمانی (مثلاً یکساله) قیمت یک سهم، چندین بار به سطح مقاومت برسد و دوباره روند نزولی پیدا کند. سطح مقاومت نیز دارایی ویژگی‌هایی است از جمله اینکه در این سطح، حجم عرضه نسبت به حجم تقاضا پیشی می‌گیرد و خریداران حاضر به خرید ارز یا سهم به قیمت بالاتر نیستند؛ در سطح مقاومت، فروشندگان قیمت پیشنهادی خود را تعدیل می‌کنند؛ معامله‌گرها، قیمت‌های بالاتر از آن را منطقی و منصفانه ارزیابی نمی‌کنند.

انتظار می‌رود که قیمت‌ها از سطح مقاومت بالاتر نخواهد رفت. سطح مقاومت نیز یک شاخص برآوردی است که ممکن است در یک بازه زمانی وجود داشته باشد اما در ادامه تغییر کند.

خط مقاومت در فارکس

انواع خطوط حمایت و مقاومت در تکنیکال

خطوط حمایت و مقاومت معمولا در دو دسته کلی قرار می گیرد:

  • خطوط حمایت و مقاومت استاتیک
  • خطوط حمایت و مقاومت دینامیک

نحوه رسم خطوط حمایت و مقاومت استاتیک

هنگام رسم خطوط حمایت و مقاومت استاتیک ، از خط افقی برای رسم استفاده می شود. در این مدل خطی که از قیمت جدید عبور می کند ، قبلا نیز حداقل یک بار این قیمت را تجربه کرده است. به زبان ساده تر زمانی که در نمودار قیمتی قله ها را به صورت افقی به هم وصل کنیم ، این خط ، خط مقاومت استاتیک می باشد و بالعکس زمانی که دره ها را با با خط افقی به هم وصل کنیم این خط ، خط حمایت استاتیک خواهد بود. در تحلیل تکنیکال هم خطوط حمایت و مقاومت استاتیک و هم دینامیک بسیار مهم می باشند.

خطوط حمایت و مقاومت استاتیک

خطوط حمایت و مقاومت دینامیک

برای رسم خطوط حمایت و مقاومت دینامیک از خط مورب استفاده می شود. زمانی از این خطوط در تحلیل تکنیکال استفاده می شود که در یک روند نزولی و یا صعودی قرار داشته باشیم. فرض کنیم در یک روند صعودی قرار داریم. در این حالت قله ها و دره ها مانند شکل زیر بالاتر از نقطه قبلی قرار می گیرند.

خطوط حمایت و مقاومت دینامیک

در این صورت اگر بخواهیم خط حمایت را برای جفت ارز مورد نظر رسم کنیم ، دره ها را به هم وصل می کنیم. و از آن یک خط مورب صعودی حاصل می شود.

برای رسم خط مقاومت دینامیک نیز قله ها را به هم وصل می کنیم. دقت کنید اگر بتوانید خطوط حمایت و مقاومت دینامیک را به درستی و با دقت رسم کنید ، با توجه به خواهید توانست با خرید و فروش های به موقع سود خوبی کسب کنید.

در روند نزولی نیز ترسیم خطوط حمایت و مقاومت به این شکل می باشد. در این حالت قله ها و دره ها پاین تر از دیگری قرار گرفته و زمانی که خطوط حمایتی ک مقاومتی دینامیک را رسم کنیم ، خط مورب به صورت نزولی خواهد بود.

آموزش رسم خطوط حمایت و مقاومت در فارکس

برای رسم خطوط حمایت و مقاومت در فارکس هم می توان از نرم افزار متاتریدر استفاده کرد و هم از سایت های تحلیلی مانند تریدینگ ویو در ادامه نحوه رسم خطوط حمایت و مقاومتی را هر دو مورد برایتان آموزش خواهیم داد.

طریقه رسم خطوط حمایت و مقاومت

برای رسم خطوط حمایت و مقاومت ابتدا تایم فریم مورد نظر خود را انتخاب کنید. برای رسم صحیح خطوط حمایت و مقاومت آن را تایم فریم های مختلف رسم کنید. در ادامه انواع خطوط حمایت و مقاومت را بیان کرده ایم. ولی به شکل دیگری نیز می توان آن را دسته بندی کرد. خطوط حمایت و مقاومت ضعیف و قوی.

زمانی که این خطوط را در تایم فریم های مختلف رسم کنیم ، خطوطی که با هم همپوشانی دارند ، خطوط قوی تلقی شده و اعتبار بالاتری دارند. در ادامه چگونگی رسم خطوط حمایت و مقاومت را بیان کرده ایم.

رسم خطوط حمایت و مقاومت در تریدینگ ویو

خطوط حمایت و مقاومت در تریدینگ ویو

برای رسم خط حمایتی قله ها را در نظر گرفته و این نقاط را به هم وصل می کنیم. البته هم می توان آنها را به صورت افقی و هم مورب وصل کرده و تحلیل کرد. برای انجام بهترین تحلیل تکنیکال بهتر است از هر دو نوع این خطوط استفاده کنید. از گزینه های رسم سمت چپ در تریدینگ ویو می توانید هم خطوط حمایت و مقاومت استاتیک و هم دینامیک را رسم کنید.

اندیکاتور حمایت و مقاومت در تریدینگ ویو

برای رسم اندیکاتور حمایت و مقاومت در تریدینگ ویو وارد سایت تریدرنگ ویو شده و از قسمت اندیکاتور ها فقط قسمتی از نان اندیکاتور که اینجا Support … می باشد تایپ کنید تا کل اندیکاتور ها در این حوزه را برایتان بیاورد. در دو شکل زیر مراحل کار را برایتان آورده ایم.

اندیکاتور حمایت و مقاومت در تریدینگ ویواندیکاتور حمایت و مقاومت در تریدینگ ویو

رسم خطوط حمایت و مقاومت در متاتریدر

برای رسم این خطوط در متاتریدر می توانید با توجه به نوع خطوط خود از خط مورب و  یا خط افقی استفاده کنید. اگر می خواهید خطوط حمایت و مقاومت استاتیک رسم کنید مانند شکل زیر خط افقی را انتخاب کرده و به صورت چشمی احتمال می دهید نقاط بیشتری از این خط عبور خواهند کرد را پیدا کرده و ماوس را روی آن برده و کلیک کنید تا خط مورد نظر رسم گردد.

خطوط حمایت و مقاومت در متاتریدر

برای تعیین خطوط حمایت و مقاومت دینامیک نیز مانند شکل زیر از خط مورب استفاده می گردد. خط مورب را انتخاب کرده و برای رسم خط حمایتی دره ها را به هم و رسم خط مقاومتی قله ها را به هم وصل کنید.

خطوط حمایت و مقاومت دینامیک

شکسته شدن خطوط حمایت و مقاومت

در معامله زمانی پیش می آید که خطوط حمایت و مقاومت را رسم کرده اید و قیمت حرکت کرده و به این خط رسیده است. در این صورت دو حالت ممکن امکان پذیر است.

یا قیمت با رسیدن به این خط پولبک خواهد زد و یا از این خط عبور کرده و به روند خود ادامه خواهد داد. اگر قیمت از این خطوط عبور کند ، به این حالت شکسته شدن خطوط حمایت و مقاومت گفته می شود.

فرض کنید در یک روند صعودی قرار داریم و قیمت به یک خط مقاومتی رسیده است. اگر این خط با قدرت بالایی شکسته شده و قیمت به روند خود ادامه دهد ، این نقطه مقاومتی تبدیل به نقطه حمایتی در آینده خواهد شد و بالعکس.

خطوط حمایت و مقاومت ذهنی

در ابتدای رسم خطوط حمایت و مقاومت بهتر است به صورت دستی این خطوط را رسم کنید. و بر اساس آنها نقاط حمایت و مقاومت را مشخص سازید. ولی بعد از گذشت مدت زمانی و رسم پی در پی این خطوط به راحتی خواهید توانست نقاط حمایتی و مقاومتی را برای جفت ارز های فارکس تشخیص دهید. حتی برای تایم فریم های مختلف و تصمیم هایتان خطوط حمایت و مقاومت ذهنی رسم کنید.

بهترین اندیکاتور خطوط حمایت و مقاومت (اندیکاتور حمایت و مقاومت استاتیک)

باز کردن منوی فایلنصب اندیکاتو حمایت و مقاومتنصب اندیکاتور حمایت و مقاومتنصب اندیکاتور حمایت و مقاومتنصب اندیکاتور حمایت و مقاومتنصب اندیکاتور حمایت و مقاومتنصب اندیکاتور حمایت و مقاومت

در این اندیکاتور خطوط حمایت و مقاومت به صورت مستطیل نمایش داده می شود. هر مستطیل خود به عنوان یک سطح حمایتی و یا مقاومتی عمل می کند. از طرف دیگر طول های مستطیل نیز خود به عنوان خطوط حمایت و مقاومت در تایم فریم های کوچک تر خواهد بود.

خطوط حمایت و مقاومت در بورس

رسم خطوط حمایت و مقاومت در بورس نیز کاملا شبیه فارکس می باشد. پلتفرم های معاملاتی امکان رسم آن را برای کاربران فراهم کرده اند. و فرد به راحتی می تواند آن را برای سهم های مختلف رسم کند.

سوالات متداول

خطوط حمایت و مقاومت ذهنی چیست؟

زمانی که در رسم این خطوط به حدی حرفه ای شویم که بتوانیم بدون رسم خط نقاط حمایت و مقاومت را تشخیص دهیم.

چگونه خطوط حمایت و مقاومت را رسم کنیم؟

با استفاده از ابزار هایی مانند خط افقی و یا خط مورب در متاتریدر و یا تریدینگ ویو.

خطوط حمایت و مقاومت در بورس چیست؟

رسم خطوط حمایت و مقاومت در بورس نیز کاملا شبیه فارکس بوده و همین نمودار ها در بورس نیز کحمایت و مقاومت یکی از پرکاربرد ترین مفاهیمی است در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می‌گیرد. جالب است که بدانید هر فرد دیدگاه مخصوص خودر را درباره نحوه رسم خطوط مقاومت و حمایت دارد.

ابتدا اصول اولیه را ببینیم.

به شکل بالا نگاه کنید. این الگوی زیگزاگ در نهایت در یک روند صعودی قرار دارد.

محدوده مقاومت

زمانی که قیمت شروع به رشد کند و پس از یک دوره رشد کاهش یابد، بالاترین نقطه‌ای که قیمت به آن رسیده بود را مقاومت می‌نامند.

سطح مقاومت نشان‌دهنده نقطه‌ایست که در آن فروشنده‌ها بر خریداران غلبه کرده‌اند.

محدوده حمایت

زمانی که قیمت دوباره شروع به رشد می‌کند، پایین‌ترین نقطه‌ای که در آن قرار داشت را حمایت می‌نامند.

سطح حمایت نشان‌دهنده نقطه‎ایست که در آن خریداران بر فروشنده‌ها غلبه کرده‌اند.

بدین شکل این نقاط دائماً با توجه به بالا و پایین رفتن قیمت در حال شکل‌گیری هستند.

در ابتدایی ترین حالت به صورت‌های زیر حمایت و مقاومت مورد استفاده قرار می‌گیرند:

معامله هنگام بازگشت:

  • خرید زمانی که قیمت با حمایت برخورد کرد و بازگشت.
  • فرو هنگامی که قیمت با مقاومت برخورد کرد و بازگشت.

معامله هنگام شکست:

  • خرید زمانی که قیمت از مقاومت عبور کرد.
  • فروش زمانی که قیمت از یک حمایت عبور کرد.

اگر گیج شده‌اید نگران نباشید، در ادامه این مفاهیم را بیشتر توضیح می‌دهیم!

رسم خطوط حمایت و مقاومت در نمودار

اول از همه بدانید که این خطوط نقاط دقیقی نیستند. بسیاری از اوقات ممکن است قیمت از حمایت یا مقاومت عبور کند ولی خیلی زود بازگردد. در این حالت اصطلاحاً بازار این سطوح را آزمایش کرده است.

در نمودارهای شمعی این آزمایش سطوح مقاومت و حمایت بیشتر در سایه شمع ها دیده می‌شود.

همانطور که در شکل بالا که مربوط به سهام (معدنی دماوند) می‌باشد ملاحظه می‌کنید سایه شمع‌ها با خط حمایت برخورد داشته است. در آن زمان ممکن بود که برخی از افراد فکر کنند که این حمایت شکسته خواهد شد. امّا بازار صرفاً این نقاط را آزمایش کرده است.

حالا ما چگونه بفهمیم که خطوط حمایت و مقاومت شکسته شده‌اند؟

پاسخ قطعی به این سوال وجود ندارد. برخی از افراد معتقدند که اگر قیمت بسته شدن از این ناحیه ها گذشته باشد یعنی شکست صورت گرفته است. با وجود این شما متوجه می‌شوید که این اتفاق همیشه صدق نمی‌کند.

به شکل زیر توجه کنید:

در این چارت قیمت پایین‌تر از خط حمایت شکسته شده است. در صورتی که با بسته شدن قیمت پایین تر از خط حمایت  شما اقدام به فروش می‌کردید بعداً به شدت پشیمان می‌شدید.

پس از اینکه حمایت شکسته شد در مدت کوتاهی سهم بازگشته و با قدرت بیشتری در روند صعودی قرار گرفته است.

برای اینکه در زمان شکست‌ها دچار مشکل نشوید همانطور که در شکل پایین نشان داده شده است بهتر است که  بجای اعداد بخصوص یک ناحیه را در نظر بگیرید.

یکی از راه‌هایی که یافتن نقاط حمایت و مقاومت را آسان می‌کند، بجای استفاده از نمودار شمعی، رسم چارت بصورت خطی است.

دلیل اصلی این کار اینست که نمودار خطی تنها نقاط بسته شدن را نمایش می‌دهد در حالیکه نمودار شمعی بالاترین و پایین‌ترین قیمت را نیز نمایش می‌دهد.

این بالاترین و پایین‌ترین قیمت که بر روی نمودار نمایش داده می‌شود ممکن است تحلیلگر را به خطا بیاندازد. در حالیکه بسیاری از اوقات این سایه‌ها نویز هستند.

در چارت زیر ما محدوده حمایت و مقاومت را رسم کرده‌ایم و می‌توان مشاهده کرد که مشخص کردن این ناحیه‌ها در نمودار خطی نسبت به نمودار شمعی بسیار آسان‌تر است.

دیگر موارد جالب درباره حمایت و مقاومت:

هنگامی که قیمت از مقاومت می‌گذرد، این مقاومت تبدیل به یک شما در حال مطالعه مقاله ۵ از ۸ در این سرفصل آموزش رایگان هستید.

حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال چیست و چگونه می توانیم با آموزش حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال به دنبال معامله گری در بازارهای مالی باشیم؟ دنیای بزرگ تحلیل تکنیکال انتها ندارد و نیز نیاز به صرف زمان بسیار زیادی خواهد داشت. برای اینکه شما بتوانید با سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال مانند سایر پارامترهای تحلیلی آشنا شوید لازم است ابتدا با مفهوم این اصطلاح آشنا شده و در قدم بعدی روشهای بکارگیری این سطوح را در معاملات بازارهای مالی بدانید.

حمایت و مقاومت از آن دسته از پارامترهایی هستند که از همان روز اول به وجود آمدن تحلیل تکنیکال در این روش تحلیلی تعریف شده و همچنان نیز با وجود پیدایش روش های بسیار مدرن و حرفه ای هنوز هم از جمله پارامترهای مهم محسوب می‌شوند و معمولاً در اکثر استراتژی های معاملاتی از آنها به عنوان یک پارامتر مهم برای تجزیه و تحلیل نمودار قیمت استفاده می شود.

نکته بسیار جالب تر درباره حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال این است که بسیاری از افراد و معامله‌گران تنها با شناخت دقیق و رسیدن به تسلط کافی بر روی همین پارامتر معاملات خود را در بازارهای مالی مانند بازار فارکس یا بازار ارز دیجیتال پیش می‌برند و سایر پارامترهای تحلیل تکنیکال را در استراتژی معاملاتی خود به کار نمی گیرند. جالب اینجاست که این معامله‌گران معمولا افراد موفقی در بازارهای مالی هم هستند و توانسته‌اند به سود مستمر در ترید در بازار برسند.

برای اینکه آموزش سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال در این مقاله بپردازیم ابتدا سعی کردیم تا نیم‌نگاهی به سایر منابع فارسی موجود در این باره بیاندازیم. متاسفانه اکثر آموزش های موجود در باره این پارامتر یا ناقص هستند و یا اطلاعات کاربردی برای ورود به معاملات با استفاده از این پارامترها را در اختیار کاربران قرار نمی دهند. به همین دلیل بر آن شدیم تا در این مقاله در کنار ارائه مفهوم اصلی حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال درباره روش های حرفه ای و کاربردی استفاده از این سطوح برای معامله گری در بازارهای مالی نیز با شما صحبت کنیم.

بر این اساس به این مقاله بیشتر از اینکه بدید آموزش سطوح حمایت و مقاومت در پرایس اکشن نگاه کنید بهتر است به آن به عنوان یک مقاله آموزش استراتژی معاملاتی حرفه ای در بازارهای مالی توجه داشته باشید. استراتژی هایی که به راحتی می توان از آنها در بازارهای مختلف مالی مانند بازار بورس یا بازار فارکس و حتی بازار ارز دیجیتال استفاده کرد و اتفاقاً درصد موفقیت این استراتژی ها نیز به میزان قابل توجهی بالا خواهد بود. این مقاله جذاب و استثنایی را درباره حمایت و مقاومت از دست ندهید.

قبل از اینکه به تعریف حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال بپردازیم و نکات معامله گری درباره این پارامتر را با شما در میان بگذاریم لازم است تا چند نکته بسیار مهم را در این باره مرور کنیم. به عنوان یک نکته بسیار مهم باید اشاره کنیم که حمایت ها و مقاومت ها نیز مانند سایر پارامترهای تحلیل تکنیکال به مرور زمان دستخوش تغییراتی شده اند و شاهد توسعه آنها برای رسیدن به پاسخ های بهتر در فرایند تحلیل قیمت بودیم.

این نکته درباره سایر پارامترهای این روش تحلیلی نیز صادق است و از گذشته تا کنون از گرفته تا سطوح فیبوناچی و همیشه مطابق با نوع رفتار معامله گران در بازارهای مالی تغییر یافته اند و همیشه ورژن های جدید این پارامترها شرایط بهتری برای معامله گری در بازارهای مالی را ایجاد کرده است.

توسعه یک پارامتر تکنیکالی بیشتر بر اساس نوع رفتار معامله گران جدید در بازار است. وقتی نوع رفتار نسبت به یک اتفاق در بازار تغییر پیدا می کند عملاً روشهای تکنیکالی به کار گرفته شده برای تجزیه و تحلیل آن ها نیز بایستی تغییر یابد. متاسفانه بسیاری از آموزش های مربوط به پارامترهای مختلفی تکنیکالی مانند حمایت و مقاومت در منابع فارسی بر اساس اطلاعات قدیمی است و استفاده از آنها در بازارهای مالی نمی تواند موفقیت چندانی را برای معامله گران رقم بزند.

البته در این مقاله سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال را به صورت کاملا حرفه ای و کاربردی و مطابق با آخرین به روز رسانی های مربوط به این پارامتر با شما در میان خواهیم گذاشت تا بتوانید به راحتی از این روش برای انجام معاملات بهتر در بازار استفاده کنید.

اهمیت آموزش حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

درباره اهمیت یادگیری و تسلط کامل به سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل قیمت مختلف را می‌توان بیان کرد. از یک طرف بسیاری از کاربران بر این عقیده هستند که این روش ها بسیار قدیمی شده و یا استفاده از آنها به تنهایی نمی تواند موفقیت قابل توجهی را در معاملات بازارهای مالی رقم بزند زیرا معمولاً بازیگران اصلی بازار این سطوح را مشاهده کرده و حد ضرر معامله گران را فعال می نمایند. هرچند این دیدگاه بیشتر به جهت نوع رفتار بازیگران تازه وارد بازار های مالی به وجود آمده اما آنقدر ها هم درست نیست.

در همین شرایط کنونی استفاده از سطوح حمایت و مقاومت بدون سایر پارامترهای تکنیکالی هم می تواند معاملات خوبی را برای کاربران رقم بزند. البته که اضافه شدن سایر پارامترهای تکنیکالی و استفاده از آنها شرایط بهتری را برای معامله گران ایجاد خواهد کرد، اما خود حمایت ها و مقاومت ها نیز پیش بینی مناسبی از روند قیمت ایجاد کرده و شما با کمی دقت و البته کسب تجربه در استفاده از این سطوح می توانید از آنها برای داشتن معاملات عالی در بازارهای مختلف استفاده کنید.

جدایی از این موضوع آموزش حمایت ها و مقاومت ها در تحلیل تکنیکال برای تمام کاربران کاملا لازم و ضروری است. اگر انواع سبک های اکشن را مورد بررسی قرار دهید متوجه خواهید شد که تقریباً هیچ استراتژی معاملاتی را نمی توان پیدا کرد که در آن از حمایت ها و مقاومت ها استفاده نشده باشد. در اکثر مواقع امکان استفاده از ستاپ های معاملاتی تنها در مواقعی وجود دارد که قیمت به یک حمایت یا مقاومت برخورد کرده باشد و یا یکی از این دو را شکسته باشد.

با این تعریف و با این نکته باید این نتیجه‌گیری را داشته باشیم که اگر شما به درک کامل و صحیحی از حمایت ها و مقاومت ها در نمودار قیمت نرسید عملاً دانش شما در تحلیل تکنیکال ناقص است و امکان موفقیت در ترید در بازارهای مالی نیز از این طریق برای شما وجود نخواهد داشت.

تعریف حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

آموزش سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال را با ارائه تعریف این سطوح ادامه میدهیم. حمایت و مقاومت در واقع نقاطی بر روی نمودار قیمت هستند که قبلاً قیمت به آنها واکنش نشان داده و در ادامه نیز انتظار داریم تا این واکنش رخ دهد. همانطور که میدانید قیمت در بازار به صورت زیگزاگ حرکت می‌کند و این حرکات زیگزاگ باعث به وجود آمدن پریود ها که همان دره ها و قله ها هستند می شود.

تمام دره ها و قله های تشکیل شده بر روی نمودار قیمت در واقع در نقش حمایت و مقاومت ظاهر شده و می‌توانند نقاط بحرانی در نظر گرفته شود که احتمال واکنش قیمت به آنها بسیار زیاد است. در این بین سطوحی که در بالای قیمت فعلی بازار قرار داشته باشند به عنوان مقاومت شناخته شده و همچنین سطوحی که در پایین قیمت فعلی بازار قرار داشته باشند به عنوان حمایت در نظر گرفته می شوند.

با این تعریف به راحتی می‌توانید به این نکته برسید که وقتی یک حمایت شکسته می شود بلافاصله به مقاومت تبدیل شده وقتی مقاومتی شکسته می شود بلافاصله به حمایت تبدیل خواهد شد. دقت داشته باشید که سطوح حمایتی و مقاومتی در واقع PRZ یا همان زون هایی هستند که احتمال برگشت قیمت از آنها بسیار زیاد است و معامله گران و تریدر ها در بازارهای مالی دایما این سطوح را بر روی نمودار خود ترسیم می نمایند تا در صورت رسیدن قیمت آنها برای معامله اقدام کنند.

در برخورد قیمت به حمایت و مقاومت ۴ حالت زیر امکان پذیر است:

  • در برخورد قیمت به حمایت منتظر برگشت قیمت از روند نزولی به صعودی هستیم.
  • در برخورد قیمت به مقاومت منتظر برگشت قیمت از روند صعودی به نزولی هستیم.
  • در صورتی که قیمت یک مقاومت را به سمت بالا بشکند انتظار داریم تا با قدرت زیاد در روند صعودی ادامه پیدا کند.
  • در صورتی که قیمت یک حمایت را به سمت پایین داشت هند انتظار داریم تا قیمت با قدرت زیاد در روند نزولی ادامه پیدا کند.

به این ترتیب باید درک کنید که آنقدر ها هم ساده نیست که بلافاصله بعد از برخورد قیمت به نقاط و سطوح حمایتی و مقاومتی بخواهید در یک جهت وارد معامله شوید. حتماً باید با شناخت و درک این نواحی و نحوه برخورد و قیمت آنها بهترین عملکرد را برای معامله خود در نظر بگیرید. نکاتی که در ادامه با شما در میان خواهیم گذاشت بهتر می توانید این سطوح را در بازار تشخیص داده و معامله خود را نیز بر اساس شرایط موجود در نظر بگیرید.

روانشناسی حمایت

ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شده باشد که چرا یک ناحیه حمایتی باعث می شود تا قیمت از روند نزولی به روند صعودی تبدیل شود و چرا در این ناحیه خریداران زیادی وجود دارند؟ پاسخ پرسش به روانشناسی و رفتار معامله گران در نواحی حمایتی برمیگردد.

تعداد بسیار زیادی از معامله گران در بازارهای مالی وقتی یک ناحیه حمایتی را بر روی نمودار مشاهده میکنند و قیمت به این ناحیه حمایتی نزدیک می شود بلافاصله وارد معاملات خرید شده و حجم بالای تقاضا برای خرید باعث می شود تا قیمت سریعاً به سطح مورد نظر واکنش نشان داده و از آن برگردد. به همین دلیل به صورت پیش فرض انتظار داریم که بعد از برخورد قیمت به ناحیه حمایتی بلافاصله از روی آن بلند شده و به روند صعودی برگردد.

از این گذشته معامله گرانی که در گذشته در این ناحیه معامله کرده‌اند و باعث به وجود آمدن آن بر روی نمودار شده‌اند نیز، با رسیدن دوباره قیمت به این نواحی بقیه سفارشات خود را ثبت کرده و سعی میکنند تا بهترین معاملات را برای خود انجام دهند. بانک ها و موسسات مالی بزرگ که به دنبال تبدیل دارایی های خود هستند معمولاً در نواحی حمایتی معاملات خود را انجام می‌دهند و با توجه به اینکه حجم معاملات موسسات مالی و بانک ها بسیار بالا است ممکن است در دفعه اولی که قیمت یک ناحیه حمایتی را میبیند تمام سفارشات آنها پرداخت شده و به همین دلیل در برخورد بعدی بقیه سفارشات آنها انجام میشود.

با این حساب یک سطح حمایتی را باید نواحی مناسب برای پر شدن حجم معاملات موسسات مالی نیز در نظر بگیریم که قدرت چنین ناحیه‌ای را بسیار بیشتر می نماید. دقت داشته باشید که اگر شما تشخیص دهید که یک سطح حمایتی دارای پوزیشن های پر نشده موسسات مالی و بانک ها است می توانید با قدرت بالا در آن برای خرید اقدام کنید و سود خوبی به دست آورید.

روانشناسی مقاومت

مقاومت از نظر روانشناسی شرایط برعکسی با حمایت دارد. وقتی قیمت در مسیر خود به یک ناحیه مقاومت برخورد میکند عملاً انتظار داریم که قیمت از روند صعودی برگشته و وارد روند نزولی شود و این موضوع به دلیل تجمع بسیار بالای فروشندگان در این ناحیه و عرضه بسیار بالا است. وقتی دیدگاه اکثر معامله‌گران در یک سطح مقاومتی نزولی شدن قیمت است به همین دلیل معاملات فروش بسیار زیادی در این ناحیه قرار می‌گیرد که همین معاملات فروش بسیار بالا در واقع باعث بالا رفتن قابل توجهی عرضه در این ناحیه می شوند.

افزایش میزان عرضه نتیجه ای جز نزولی شدن قیمت را به دنبال نخواهد داشت و به همین دلیل است که در نواحی مقاومتی باید به دنبال معاملات فروش باشیم. همچنین بانک‌ها و موسسات مالی نیز دقیقاً در چنین نواحی معاملات خود را انجام می دهند و اگر شما بتوانید سطح مقاومتی را تشخیص دهید که قبلاً در آن معاملات پر نشده بانک‌ها و موسسات مالی قرار گرفته باشد می توانید برای ورود به معاملات فروش اقدام کنید.

البته شایان ذکر است که امکان انجام معاملات فروش در بازار های یک طرفه مانند بازار بورس ایران برای شما وجود ندارد و برای این منظور تنها می توانید از مزیت های بازار فارکس و یا بازار استفاده کنید.

انواع حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

بعد از تعریف حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال و بررسی روانشناسی این سطوح بر روی نمودار قیمت حالا نوبت به آن رسیده تا درباره انواع حمایت ها و مقاومت ها با شما صحبت کنیم. همانطور که در تعریف اشاره کردیم حمایت و مقاومت در واقع خطوط و سطوحی هستند که انتظار داریم قیمت به آنها واکنش نشان داده و برگردد.

در تعریف پرایس اکشن کلاسیک پیوت های تشکیل شده و روی نمودار که در اثر حرکت زیگزاگی قیمت به وجود می آیند، اصلی ترین و مهمترین حمایت ها و مقاومت های موجود بر روی نمودار قیمت هستند که معامله بر روی آنها می‌تواند قدرت قابل توجهی برای شما به دنبال داشته باشد. اما موضوع اینجاست که پیوت ها تنها خطوط حمایتی و مقاومتی نبوده و در پرایس اکشن از ابزارهای دیگری نیز برای ترسیم خطوط حمایتی و مقاومتی استفاده می‌شود که بد نیست درباره آنها نیز بدانید.

  • حمایت و مقاومتی که در اثر حرکت زیگزاگی قیمت و به عنوان پیوت تشکیل می شوند در واقع حمایت ها و مقاومت های استاتیک موجود بر روی نمودار هستند.
  • همانطور که در مقاله خط روند چیست اشاره کردیم، خط روند نیز از جمله حمایت ها و مقاومت های قدرتمند موجود در بازار است و به عنوان حمایت و مقاومت داینامیک قیمت شناخته می شود.
  • مووینگ اوریج ها از دیگر حمایت ها و مقاومت های موجود بر روی نمودار هستند که هرچقدر شماره مووینگ اوریج بالاتر رود قدرت حمایت و مقاومت تشکیل شده بر روی نمودار نیز بیشتر خواهد شد.
  • با ترسیم کانال بر روی نمودار قیمت شما می توانید آن را در یک بازه مشخص محدود کنید که هم کف و هم سقف کانال نقشه حمایت و مقاومت را دارند.
  • اعداد رند پیشروی قیمت می توانند نقش حمایت و مقاومت را ایفا نمایند و معمولاً بسیاری از معامله‌گران به این اعداد واکنش نشان داده و باعث بالا رفتن میزان قابل توجهی در عرضه و تقاضای موجود بر روی قیمت می شوند.
  • ابر ایچیموکو در اندیکاتور ایچیموکو نیز می تواند خاصیت حمایت و مقاومتی داشته باشد و باعث برگرداندن قیمت شود.
  • اندیکاتور باند بولینگر از دیگر اندیکاتور هایی است که می تواند بر روی نمودار قیمت نواحی حمایت و مقاومتی را به وجود آورد.
  • ابزار چنگال اندروز از دیگر ابزارهای است که با ترسیم و استفاده از آن بر روی نمودار میتوانید سطوح حمایت و مقاومتی جدید را به وجود آورید.
  • یکی از مهم ترین و قدرتمندترین سطوح حمایتی و مقاومتی بر روی نمودار قیمت درصد های فیبوناچی هستند که اتفاقاً قدرت بسیار زیادی داشته و بسیاری از معامله‌گران در حال استفاده از آن ها برای خرید و فروش در بازارهای مالی می باشند.

ملاحظه می‌کنید که ابزارها و روش‌های بسیار زیادی برای پیدا کردن حمایت و مقاومت بر روی نمودار قیمت وجود دارد و شما با استفاده از تمام این ابزارها می توانید در نهایت تصمیم بگیرید که بهترین ناحیه برای برگشت قیمت کدام ناحیه است و معاملات خود را بر این اساس برنامه‌ریزی کنید.

خطوط حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

احتمالاً در منابع مختلف با اصطلاح خطوط حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال آشنا شده اید. خطوط حمایت و مقاومت با ترسیم یک خط افقی بر روی پیوت های تشکیل شده در گذشته قیمت ایجاد میشوند.  در واقع اگر شما بر روی نقاط برگشتی قیمت در گذشته نزدیک یک خط افقی ترسیم کنید خطوط حمایت و مقاومت را ترسیم کرده اید که استعداد لازم برای برگرداندن قیمت را دارند.

در گذشته در روش معاملاتی پرایس اکشن از خطوط حمایت و مقاومت برای پیدا کردن نواحی استفاده می‌شوند و معامله‌گران تنها با ترسیم یک خط نواحی را بر روی نمودار مشخص می‌کردند که احتمال برگشت قیمت از آن ها بسیار زیاد است و معاملات خود را بر روی چنین نواحی انجام می دادند. اما با گذشت زمان و پیدایش روش های مدرن تر در پرایس اکشن در حال حاضر به جای خطوط حمایت و مقاومت از سطوح استفاده می شود.

این موضوع دقیقا همان چیزی است که در ابتدای مقاله به عنوان توسعه و مدرن تر شدن حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال به آن اشاره کرد. بررسی و آنالیز رفتار معامله گران در بازارهای مالی ما را به این سمت پیش برده که بهتر است برای ترسیم یک زون حمایتی و مقاومتی از یک ناحیه یا سطح استفاده کنیم زیرا خطوط معمولاً به راحتی در آنها نفوذ رخ می دهد و امکان انجام معامله به این راحتی ها در آن وجود نخواهد داشت.

وقتی شما یک خط را به عنوان یک ناحیه حمایتی یا مقاومتی در نظر میگیرید معاملات شما نیز در یک بازه قیمتی بسیار محدود انجام پذیرفته و حد ضرر و بسیار کوچکی برای شما در نظر گرفته خواهد شد. با توجه به اینکه رفتار قیمت ممکن است در این مواقع هیجانی شود تنها یک حرکت سریع حد ضرر شما را فعال خواهد کرد و شما را از ورود به یک معامله سودآور و جذاب دور نگه میدارد. اما وقتی شما از یک سطح حمایتی و مقاومتی استفاده کرده باشید عملاً این امکان را خواهید داشت ها نگران نفوذ کوچک قیمت بر روی این سطوح نباشید.

سطوح حمایت و مقاومت پرایس اکشن

سطوح حمایت و مقاومت پرایس اکشن را می‌توان به عنوان جذاب ترین سطوح برای انجام معامله در بازارهای مالی در نظر گرفت. در ادامه با آموزش سطح حمایت و مقاومت بر روی نمودار قیمت متوجه خواهید شد که سطوح بسیار مختلف با قدرت های متفاوتی را میتوان بر روی نمودار ترسیم کرد که هر یک از آنها شرایط خاص خود را برای انجام معامله دارند. اما قبل از آن لازم است تا چند نکته بسیار مهم درباره سطوح را با شما در میان بگذاریم.

دقت داشته باشید که انواع حمایت و مقاومت که در بالا به آنها اشاره کردیم می توانند در تشکیل یک سطح حمایتی یا مقاومتی نقش داشته باشند. اتفاقا وقتی ابزار های مختلف در تشکیل چنین نواحی نقش داشته باشند قدرت آنها به مراتب بیشتر هم خواهد شد. وقتی همزمان با تشکیل یک ناحیه حمایتی شاهده قرار گرفتن یک سطح فیبوناچی بر روی آن نیز باشیم قدرت چنین سطحی به مراتب نسبت به سطوح معمولی بیشتر خواهد شد و انجام معامله بر روی چنین نواحی می تواند درصد معاملات موفق ما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

همین جزئیات و نکات بسیار ریز است که باعث می‌شود تا برخی از افراد معاملات موفقی را در بازارهای مالی برای خود رقم بزنند و برخی با وجود رعایت اصول تحلیل تکنیکال و معامله گری بر روی سطوح حمایت و مقاومت نتوانند شرایط خوبی را برای خود رقم بزنند. شما نیز می‌توانید با درک سطوح حمایت و مقاومت و البته سنجش میزان اعتبار و قدرت آنها معاملات خود را به سمتی پیش ببرید که بسیار بالایی برای شما رقم بزنند.

آموزش سطح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

آموزش سطح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال می تواند یکی از آموزش های بسیار مهم برای معامله گران در بازارهای مالی باشد و اگر شما به درک کاملی درباره نحوه ترسیم این سطوح برزیل می توانید قدرت معاملاتی خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید. در این بخش از مقاله سعی داریم تا چند مورد از کاربردی ترین و بهترین روش های تعیین سطوح حمایت و مقاومت را با شما در میان بگذاریم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید این سطوح را به بهترین نحو ممکن ترسیم کرده و از آنها برای انجام معاملات خود در بازار استفاده کنید.

دقت داشته باشید که روش هایی که برای ترسیم سطح حمایت و مقاومت در ادامه با شما در میان می گذاریم در واقع روش های بسیار مدرن ای هستند که حتی در بسیاری از دوره های آموزشی پولی نیز به آنها پرداخته نمی‌شود و درک چنین روشهایی می تواند قدرت معاملاتی فوق العاده بالایی را برای شما رقم بزند و توصیه میکنیم که حتما آنها را بر روی نمودار قیمت تمرین کرده و تسلط خود را به چنین روشهای افزایش دهید.

ترسیم سطوح حمایت و مقاومت با کندل استیک

یکی از بهترین روش ها برای ترسیم سطح حمایت و مقاومت استفاده از شمع ها بر روی نمودار است. اگر شما ۱ سطح به وجود آمده با استفاده از چندین شدو شمع ها بر روی نمودار تحلیل کنیم می توانید یک سطح حمایتی و مقاومتی داشته باشید. اگر تعداد شدو های قابل توجهی در یک ناحیه برای ترسیم چنین سطحی وجود نداشت می توانید بالاترین قسمت شادو را به پایین ترین قسمت شادو شمع متصل نموده و چنین سطحی را ایجاد کنید.

کندل استیک یکی از بهترین و مدرن ترین روش ها برای ترسیم سطوح حمایت و مقاومت بر روی نمودار است و اگر شما تسلط کافی بر روی این روش پیدا کنید می توانید نواحی فوق العاده جذابی را برای معاملات خود در نظر بگیرید.

ترسیم سطوح حمایت و مقاومت با تایم فریم

یکی دیگر از روش هایی که با استفاده از آن می توانید سطوح حمایت و مقاومت را ترسیم کنید استفاده از تایم فریم است. شما میتوانید از تایم فریم های بالاتر شروع کرده و خطوط حمایت و مقاومت را ترسیم و در تایم فریم های پایین تر با اضافه کردن خطوط حمایت و مقاومت جدید آنها را تبدیل به سطح نمایید. دقت داشته باشید که در این روش حتماً و حتماً باید شما از تایم فریم های بالاتر کار خود را آغاز کرده و معیار اصلی انتخاب شما خطوط حمایت و مقاومت تایم فریم بالاتر باشد.

ترسیم خطوط حمایت و مقاومت با ابزارهای تکنیکال

همچنین شما می توانید با استفاده از ابزار های رایج و محبوب تحلیل تکنیکال نیز برای ترسیم این خطوط اقدام کنید. وقتی یکی از درصد های فیبوناچی نزدیک یک خط حمایت یا مقاومت قرار گرفته باشد و یا یک عدد رند نزدیک چنین خطی قرار داشته باشد شما می‌توانید با اتصال این خطوط به هم یک سطح ترسیم کرده و از آن به عنوان سطح حمایت و مقاومت برای انجام معاملات خود در بازار استفاده کنید.

ترسیم خطوط حمایت و مقاومت با استفاده از ابزارهای تکنیکال نیز می‌تواند قدرت معاملاتی قابل توجهی را برای شما به وجود آورد و این سطوح نیز می توانند قیمت را در جهت معکوس هدایت کنند.

تشخیص حمایت و مقاومت

در بالا روشهای ترسیم سطوح حمایت و مقاومت را برای شما تشریح کردیم که می توانید با استفاده از آنها این سطوح را ترسیم نموده و از آنها برای معاملات خود استفاده کنید. اما بسیاری از کاربران هستند که قدرت تشخیص خوبی برای سطوح حمایت و مقاومت نداشته و نمیتوانند به خوبی سطوح و خطوط معتبر موجود در بازار را ترسیم نمایند. یا اینکه به دلیل وجود پریود های بسیار زیاد در گذشته قیمت نمیدانند که کدام پیوت را معیار اصلی خود برای ترسیم خطوط حمایت و مقاومت در نظر بگیرند.

تشخیص حمایت و مقاومت بسته به استراتژی معاملاتی و البته تایم فریم مورد نظر شما برای انجام معامله شرایط متفاوتی خواهد داشت. اگر به دنبال انجام معاملات بلندمدت هستید میتوانید از حمایت ها و مقاومت های تشکیل شده در تایم فریم های بالاتر برای ورود به معامله استفاده کنید و در صورتی که به دنبال انجام معاملات کوتاه مدت چند ساعت در بازار فارکس یا بازار فیوچرز ارز دیجیتال می باشید می توانید چراغ تایم فریم های پایین تر بروید. اگر تصور می‌کنید که سطح حمایتی و مقاومتی در نظر گرفته شده از سوی شما برای معامله اعتبار کافی را ندارد بهتر است حتماً از سطوحی استفاده کنید که ترکیبی از حمایت ها و مقاومت های مختلف باشند و یا برای انجام معامله در تایم فریم پایین از سطوح حمایت و مقاومت تشکیل شده در تایم فریم بالاتر استفاده کنید.

به این معنا که در تایم فریم بالاتر از سطوح حمایت و مقاومت را ترسیم کرده و سپس به تایم فرم پایین بروید و در صورت برخورد قیمت بین سطوح برای معامله اقدام کنید. این روش باعث می‌شود که حتی در صورت شکست ناحیه حمایتی و مقاومتی به وجود آمدن از شما سود خوبی را به دست آورید و معاملات خود را در کوتاه مدت به همین ترتیب پیش ببرید.

شکست حمایت و مقاومت

در بالا اشاره کردیم که با شکست هر ناحیه حمایتی یا مقاومتی ناحیه مورد نظر عملکرد برعکس خواهد داشت. به این معنا که اگر حمایت بشکند تبدیل به مقاومت خواهد شد و اگر مقاومت بشکند تبدیل به حمایت خواهد شد. این موضوع احتمالاً باید این دیدگاه را در ذهن شما ایجاد کند که سطوح حمایت و مقاومت نیز ممکن است بشکند و همیشه درست عمل نکنند.

درباره شکست سطوح حمایت و مقاومت باید چند نکته بسیار مهم را با شما در میان بگذاریم که استفاده از این نکات باعث می شود تا شما حتی از قبل مناطق حمایتی و مقاومتی که احتمال شکست آنها وجود دارد را تشخیص داده و معاملات خود را به گونه ای پیش ببرید که اسیر چنین روندهایی در بازار نشوید.

  • وقتی قیمت در مسیر خود با مومنتوم بسیار بالا به یک ناحیه حمایتی و مقاومتی می‌رسد احتمال شکست آن بسیار بالاتر از شرایط عادی خواهد بود.
  • در صورتی که ناحیه حمایتی و مقاومتی ترسیم شده در تایم فریم بسیار پایین باشد احتمال شکست آن به مراتب بیشتر است.
  • سطوح حمایتی و مقاومتی ترسیم شده با استفاده از درصد های ضعیف تر فیبوناچی احتمال شکست بالاتری دارند.
  • در صورتی که شکست یک ناحیه حمایتی یا مقاومتی با بدنه یک کندل بزرگ انجام پذیرد احتمالاً شکست مورد نظر واقعی است.

حمایت و مقاومت معتبر

بسیار مهم است که شما حتماً حمایت ها و مقاومت های معتبر موجود بر روی نمودار را تشخیص داده و معاملات خود را تنها به سمت استفاده از این دسته از حمایت ها و مقاومت ها پیش ببرید. شناخت حمایت و مقاومت معتبر بازار باعث می شود تا شما به جای اینکه ده‌ها معامله مختلف با احتمال سوددهی پایین داشته باشید، تعداد معاملات کمتر اما با درصد موفقیت بیشتر را برای حساب کاربری خود رقم بزنید که در نهایت این موضوع باعث سودآوری قابل توجه به حساب کاربری شما خواهد شد.

البته سوال بسیار مهم اینجاست که ما چگونه می توانیم حمایت و مقاومت معتبر بازار را تشخیص دهیم و برای معامله از آن استفاده نمایید؟ به صورت کلی حمایت و مقاومت هایی که شرایط خاصی داشته باشند اعتبار بالاتری داشته و معامله گری بر روی آنها می‌تواند وین ریت بالا تری را برای شما رقم بزند. ویژگی هایی که در ادامه معرفی می‌کنیم از جمله مواردی هستند که می توانند شما را در تشخیص حمایت و مقاومت معتبر بازار راهنمایی کنند:

  • سطوح حمایت و مقاومت که در تایم فریم های بالاتر ترسیم شده باشند اعتبار بیشتری دارند و قدرت اثرگذاری بیشتری را نیز در بازار دارند. تایم فریم روزانه و تایم فریم هفتگی می توانند بهترین گزینه برای ترسیم حمایت و مقاومت معتبر بازار باشند.
  • سطوح حمایت و مقاومت که در نزدیکی های اعداد رند تشکیل شده باشند اعتبار و قدرت بیشتری برای معامله گر ایجاد می نمایند و استفاده از آن ها هرچند به ندرت پیش می آید اما می تواند شرایط بسیار ایده آلی را برای معاملات شما ایجاد کند.
  • همراه شدن یک سطح حمایت یا مقاومتی با درصد های اصلی و مهم فیبوناچی نیز می تواند اعتبار آنها را افزایش دهد و باعث انجام معاملات با قدرت بیشتر برای تریدر شود.
  • درباره تعداد برخورد های موجود برای تشکیل یک حمایت و مقاومت دو دیدگاه مختلف وجود دارد. در دیدگاه اول که معمولاً کسانی که پرایس اکشن کلاسیک کار میکنند به آن اعتقاد دارند هر چقدر تعداد برخوردهای انجام گرفته روی یک مقاومت یا حمایت بیشتر باشد قدرت آن نیز بیشتر خواهد بود. اما در دیدگاه مدرن تر وقتی قیمت در دفعات اول با یک حمایت و مقاومت برخورد می کند احتمال برگشت آن به مراتب بیشتر است.
  • در بازار های مدرن مالی مانند بازار فارکس استفاده از حالت دوم برای تعیین اعتبار حمایت و مقاومت گزینه بهتری خواهد بود و می تواند قدرت معاملاتی بیشتری را برای شما ایجاد نماید. به صورت کلی استفاده از راهکارهای دیدگاه های مدرن در حال حاضر در تحلیل تکنیکال پاسخ بهتری را برای معامله گران ایجاد خواهد کرد و می‌تواند گزینه بهتری برای انجام معامله در بازار باشد.
  • حمایت و مقاومت های تشکیل شده در پیوت های ماژوری اعتبار و قدرت بیشتری نسبت به پیوت های مینوری دارند.

با دقت به این موارد شما می توانید حمایت ها و مقاومت های معتبر موجود بر روی نمودار قیمت را شناسایی کرده و معاملات خود را تنها به سمت این دسته از حمایت ها و مقاومت ها را ببرید.

معامله گری با حمایت و مقاومت

در این بخش از مقاله آموزش حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال سعی داریم تا کمی کاربردی‌تر صحبت کرده و معامله گری با استفاده از این سطوح را به شما آموزش دهیم. البته همانطور که میدانید روش ها و استراتژی های بسیار زیادی با استفاده از حمایت‌ها و مقاومت ها به وجود آمده و شما می توانید در منابع مختلف تعداد بسیار زیادی از ستاپ های معاملاتی را پیدا کنید که از این طریق به وجود آمده و اتفاقاً استفاده از آن‌ها می‌تواند شرایط خوبی برای معاملات ما در بازارهای مالی ایجاد کند.

البته در قدم اول شما باید آموزش ببینید که چگونه در حمایت ها و مقاومت ها معامله کنید و از چه سبکی برای انجام معاملات بهینه در بازار استفاده نمایید. در برخورد قیمت با حمایت و مقاومت چهار حالت مختلف به وجود می‌آید که در بالا به آنها اشاره کردیم. حالا نوبت به این رسیده تا نحوه خرید و فروش در حمایت و مقاومت را در لحظه برخورد قیمت با آنها مورد بررسی قرار دهیم تا شما بیاموزید که در چنین مواقعی چه تصمیمی بگیرید. دقت داشته باشید که توصیه ما تنها استفاده از حمایت ها و مقاومت های معتبر موجود در بازار است وگرنه استفاده از همه سطوح حمایتی و مقاومتی ممکن است سیگنال‌های اشتباه زیادی را برای معاملات شما به وجود آورد.

خرید در حمایت

وقتی قیمت در یک روند نزولی به یک حمایت برخورد میکند معامله گران بر این باور هستند که قیمت برگشته و یک روند صعودی را آغاز خواهد کرد. اما ما به شما می گوییم که اصلاً مهم نیست که قیمت کاملاً برگردد و تبدیل به یک روند صعودی شود، بلکه شما در چنین مواقعی می توانید حتی از یک اصلاح قیمتی ساده نیز برای رسیدن به سود و انجام معامله استفاده کنید.

در زمان برخورد قیمت به یک حمایت شما می توانید با داشتن یک ستاپ معاملاتی مشخص وارد معامله خرید شوید و وقتی به سود خوبی رسیدید از آن خارج شوید و قرار نیست که ما روزهای زیادی را در این معامله باقی بمانید به امید اینکه قیمت به صورت کامل به روند صعودی برگردد و ده ها هزار درصد به شما سود بدهد.

برای ورود به معامله خرید در زمان برخورد قیمت به یک حمایت می توانید از تاییدیه های مختلفی استفاده کنید که وجود آنها می‌تواند قدرت معاملاتی بیشتری را برای شما به وجود آورد. به عنوان مثال یا می‌توانند تاییدیه های بسیار قدرتمندی در زمان برخورد قیمت به یک حمایت باشند و شما بایستی به دنبال تشکیل الگوهای برگشتی کندل استیک در چنین مواقعی باشید تا با قدرت بالا تر معامله کنید.

و سایر بازارهای مالی یکی از قویترین تاییدیه ها برای ورود به معامله هستند اگر شما همراه با حمایت ها و با قیمت های معتبر موجود در بازار از آنها نیز استفاده کنید می توانید انتظار انجام معاملات سودآور زیادی را برای خود داشته باشید.

یکی دیگر از تاییدیه های بسیار جذابی که در زمان برخورد قیمت به حمایت و مقاومت می‌توانید از آن برای ورود به معاملات با اطمینان بالا استفاده کنید تشکیل در کنار این سطوح است. تشکیل الگوهای هندسی برگشتی مانند سروشانه یا کنج نزولی و حتی دو قلو و سه قلو کف می تواند از جمله نشانه های پر قدرت عمل کردن یک حمایت باشد و شما با دیدن این الگوهای هندسی می توانید معاملات خود را با قدرت بالاتری انجام دهید.

از دیگر تاییدیه هایی که برای ورود به معامله خرید در زمان برخورد قیمت با یک حمایت می توانیم به آن اشاره داشته باشیم تشکیل الگوهای هارمونیک همزمان در این نواحی است. الگوهای هارمونیک هم از آن دسته از الگوهای هستند که مورد توجه معامله گران بسیار زیادی قرار گرفته و افراد زیادی در بازارهای مالی با دیدن این الگوها معاملات خود را انجام می دهند. به همین دلیل در زمانی که شاهد تشکیل یک الگوی هارمونیک در موقع برخورد قیمت با یک حمایت باشید می توانید با قدرت بالا برای ورود به معامله اقدام نمایید.

آخرین تاییدیه که برای ورود به معامله خرید در برخورد قیمت به یک حمایت باید به آن اشاره کنیم همزمان شدن درصد های مهم فیبوناچی با کلیه سطوح ای در بازار است. تشکیل کلاستر های فیبوناچی در نزدیکی سطوح حمایتی و مقاومتی قدرت قابل توجهی برای آنها ایجاد می‌کند و شما در صورتی که چنین درصد هایی را در کنار سطوح حمایت و مقاومت معتبر موجود در بازار مشاهده کنید توانایی با احتمال بسیار بالا وارد معامله خرید شوید و سود خوبی از این معامله به دست آورید.

نکته بسیار مهمی که در زمان ورود به معامله خرید در برخورد قیمت به یک حمایت باید به آن دقت داشته باشید بررسی نسبت ریوارد به ریسک بر اساس حد سود و حد ضرر معامله شما است. در صورتی که نسبت ریوارد به ریسک معامله شما کمتر از یک باشد عملا ورود به آن معامله بر اساس اصول مدیریت سرمایه در بازارهای مالی منطقی نیست و شما نباید چنین معامله‌ای را انجام دهید. هرچقدر این نسبت برای معامله شما بیشتر باشد میزان سودآوری شما در معاملات نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

فروش در مقاومت

دومین روش استفاده از حمایت و مقاومت برای معامله گری در بازارهای مالی فروش در مواقعی است که قیمت در یک روند صعودی و از پایین به بالا به یک مقاومت برخورد می نماید و شما می توانید تمام تاییدیه هایی که در بالا به آنها اشاره کردیم را هم زمان در زمان برخورد مشاهده کنید. البته شایان ذکر است که ورود به معاملات فروش تنها در بازارهای مالی دو طرفه امکان پذیر است و در بازار بورس ایران در حال حاضر چنین شرایطی برای شما وجود ندارد.

تشکیل هر یک از الگوهای کندل استیک یا الگوهای هندسی یا الگوهای هارمونیک و حتی با وجود درصد های مهم فیبوناچی می تواند تضمین کننده معامله فروش شما در زمان برخورد قیمت به یک مقاومت باشد.

البته شما می توانید برای بالا بردن اطمینان معامله خود هم در زمان برخورد قیمت به یک مقاومت و هم در زمان برخورد به یک حمایت از قطع تریگر در تایم فریم های پایین تر استفاده کنید. برای این منظور تنها کافیست دو یا سه تایم فریم از تایم فریم مورد تحلیل پایین تر رفته و نمودار را ترسیم کنید و بعد از شکست این خط روند وارد معامله مورد نظر در بازار شوید.

خرید بعد از شکست مقاومت

سومین روش معامله گری با استفاده از حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال خرید بعد از شکست یک مقاومت در یک روند صعودی است. اگر بعد از برخورد قیمت به یک مقاومت شاهد شکسته شدن آن در بازار باشید و قیمت بتواند خود را به بالای مقاومت مورد نظر برساند عملاً شما می توانید برای ورود به یک معامله خرید در آن اقدام کنید اما قبل از آن باید برخی از جوانب احتیاط را در نظر بگیرید تا شکست مورد نظر حتما یک شکست واقعی باشد.

برای ورود به معامله خرید در چنین مواقعی بایستی دو مرحله مهم را پشت سر بگذارید. در مرحله اول باید حتما تاییدیه های لازم برای معتبر بودن شکست را بگیرید و در قدم دوم لازم است و منتظر بمانید قیمت به سطح شکسته شده بزند و بر روی پولبک معامله خود را انجام دهید.

از جمله مهمترین و اصلی ترین معیار های یک شکست واقعی در یک سطح مقاومتی می توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

در صورتی که شکسته سطح مقاومتی با بدنه یک کندل قدرتمند انجام پذیرفته باشد شکست مورد نظر واقعی خواهد بود. دقت کنید که حتماً باید حداقل دو سوم کندل شکست در بالای سطح مقاومتی تشکیل شده باشد تا شما بتوانید از آن به عنوان یک کندل شکست استفاده کنید. همچنین باید مراقب باشید که کندلی که یک سطح مقاومتی را به سمت بالا میشکند هرگز تبدیل به یک الگوی کندلی برگشتی نشود.

افزایش حجم معاملات مخصوصاً در بازار بورس ایران یکی دیگر از نشانه های است که می‌تواند قدرت یک شکست در سطح مقاومتی را به شما نشان دهد. معمولاً در زمان برخورد قیمت به یک سطح مقاومتی و شکست آن می توانید انتظار افزایش قابل توجه حجم معاملات را داشته باشید.

از دیگر نشانه هایی که می توانیم برای یک شکست معتبر به آن اشاره داشته باشیم افزایش قابل توجه مومنتوم در زمان برخورد قیمت به سطح مقاومتی موردنظر است. برای این منظور تنها کافی است شیب حرکتی قیمت را قبل از برخورد به سطح مقاومتی و در زمان برخورد با یکدیگر مقایسه کنید. در زمانی که شیب خط برخورد قیمت به سطح مقاومتی افزایش پیدا کرده باشد نشان از این دارد که قیمت با مومنتوم بسیار بالاتری در حال شکست است و این موضوع می‌تواند اعتبار شکست مورد نظر را افزایش دهد.

اگر با استفاده از این نکات به این نتیجه رسید که یک سطح شکسته شده اعتبار قابل توجهی دارد و می‌توانید روی شکست آن حساب کنید حالا نوبت به این رسیده تا در زمان پولبک به سطح شکسته شده برای ورود به معامله خرید اقدام کنید. دقت داشته باشید که انواع مختلفی از پولبک ها ممکن است در زمانه شکسته شدن یک سطح مقاومتی ایجاد شود که هر یک از آنها ارزش معاملاتی خود را دارند.

وقتی شما برای پولبک به سطح شکسته شده منتظر بمانید دو حالت پیش روی شما قرار خواهد گرفت. در درجه اول با ممکن است قیمت اصلاً پولبک نزند و مسیر صعودی خود را ادامه دهد که در این صورت شما نمی توانید وارد معامله شوید. در حالت دوم قیمت بر روی سطح مقاومتی شکسته شده پولبک میزند و شما می‌توانید معامله خود را در بازار آغاز کنید.

ممکن است با خود بیندیشید که در چنین روش معاملاتی درصد قابل توجهی از معاملات و روندهای صعودی را از دست خواهید داد و این موضوع ممکن است تعداد معاملات کمتری را برای شما رقم بزند. اما تجربه بالای ما در معاملات بازارهای مالی نشان میدهد که استفاده از این استراتژی باعث افزایش قابل توجه تعداد معاملات برنده برای شما خواهد شد و از این گذشته شما را از بسیاری از معاملات زیان آور در بازار دور نگه میدارد.

با توجه به اینکه رفتار با دیگران بزرگ بازارهای مالی می تواند نقش اصلی را در انجام معاملات سودآور برای شما رقم بزند به همین دلیل چنین رفتاری است که شما را از احساسات و هیجانات بازار دور نگه خواهد داشت و باعث می شود تا شما با یک رفتار منطقی معاملات خود را در بازار مدیریت نمایید.

فروش بعد از شکست حمایت

آخرین روش خرید و فروش با استفاده از حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال ورود به معامله فروش بعد از شکست یک سطح حمایتی در یک روند نزولی است. اگر در یک روند نزولی یک سطح حمایتی با توجه به معیارهای شکست معتبر شکسته شود و سپس شاهد پولبک به سطح شکسته شده باشید می توانید برای ورود به معامله فروش در بازار اقدام کنید.

روش انجام معامله و نکات لازم برای انجام یک معامله بهتر دقیقاً مشابه با همان نکات و مواردی است که در زمان شکسته شدن یک ناحیه مقاومتی در بالا به آنها اشاره کردیم. نکته مهم برای انجام چنین معاملات این است که شما می توانید با کسب تجربه راندمان معاملات بهتری را برای خود رقم بزنید و شرایطی را به وجود آورید که اکثر معاملات شما با سودهای قابل توجه بسته شود.

دقت داشته باشید که نکاتی که در بالا برای انجام معامله خرید و فروش با استفاده از حمایت و مقاومت به آنها اشاره کردیم همگی نکات کاملا حرفه ای و تجربی هستند که حتی بسیاری از مدرسین بازارهای مالی نیز از آنها اطلاع ندارند. اما نکته مهم تر این است که بسیاری از روش های معاملاتی در بازارهای مالی جنبه آموزشی ندارند و شما تنها با تکرار و تمرین و تسلط بیشتر به نحوه تغییرات قیمت می‌توانید از آن‌ها در معاملات خود استفاده کنید. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که اگر در بازارهای مالی یک فرد تازه کار محسوب می شوید حتماً تمام این روش ها را در حالت دمو و بدون داشتن یک حساب با پول واقعی امتحان کنید و موقعی که تسلط شما به استفاده از آنها به میزان قابل توجهی رسید معاملات واقعی خود را در بازار آغاز نمایید.

حمایت و مقاومت در بورس به زبان ساده

حمایت و مقاومت در بورس به زبان ساده تمام نکاتی است که در بالا به آنها اشاره کردیم و شما با استفاده از این نکات می توانید معاملات فوق العاده جذابی را در بازار بورس ایران داشته باشید. نوکی بسیار جالب درباره معاملات بازار بورس ایران با استفاده از حمایت و مقاومت این است که هنوز این روش تحلیلگری در بازار بورس قدرت بسیار زیادی دارد و کسانی که حتی سایر روش‌های مدرن معامله گری در بازارهای مالی را ندارند با استفاده از همین روش ها می توانند معاملات موفق بسیار زیادی را در بازار بورس ایران برای خود رقم بزنند و سودآوری قابل توجهی داشته باشند.

نگاه ها به حمایت ها و مقاومت ها در نمودار قیمت در بازار بورس ایران نگاه های کاملاً حرفه ای است و اگر شما کمی روی نحوه معامله گری با استفاده از این سطوح تمرین کنید و آنها را بر روی نمودار قیمت سهام در بازار بورس ایران مشاهده نمایید می توانید قدرت معامله‌گری قابل توجهی را برای خود رقم بزنید.

حمایت و مقاومت در ارز دیجیتال

حمایت و مقاومت در ارز دیجیتال نیز استراتژی معاملاتی قدرتمندی است و شما می توانید با به کارگیری تمام نکاتی که در بالا به آنها اشاره کردیم در معاملات بازار ارز دیجیتال نیز شرایط خوبی را برای خود رقم بزنید. البته استفاده از استراتژی های مبتنی بر حمایت و مقاومت استاتیک در بازار ارز دیجیتال شرایط خاص خود را دارد و حتماً شما باید موارد مهمی را در این معاملات در نظر بگیرید.

بازار ارز دیجیتال در حال حاضر یک بازار بسیار وحشی است که نوسانات بسیار زیادی را در طول روز در این بازار شاهد هستیم و این نوسانات بالا می‌تواند استراتژی های مبتنی بر حمایت و مقاومت را تحت تاثیر قرار دهد. به عنوان مثال بارها و بارها مشاهده شده که یک سطح حمایتی یا مقاومتی به خوبی عمل کرده و قیمت را در جهت معکوس برگردانده است اما قیمت قبل از برگشت با یک شادو به سطح حمایتی و مقاومتی موردنظر نفوذ کرده است. معامله گران حرفه ای بازارهای مالی در چنین مواقعی از اصطلاح استاپ هانتینگ استفاده می‌کنند و این اصطلاح به این معنا است که بازار با جمع کردن حد ضرر معامله گران روند طبیعی خود را در پیش گرفته است.

با این حساب با استفاده از چند نکته می توانید از حمایت و مقاومت به صورت بهینه شده در بازار ارز دیجیتال و معاملات فیوچرز استفاده کنید.

مهم ترین نکته برای استفاده از حمایت و مقاومت در ارز دیجیتال این است که شما حد ضرر خود را با فاصله بیشتری نسبت به سایر بازارهای مالی از سطوح حمایتی و مقاومتی قرار دهید. به عنوان مثال اگر شما در بازار فارکس ضرر خود را تنها چند پیپ بالاتر از مقاومت یا چند پیپ پایینتر از حمایت می گذاری در بازار ارز دیجیتال بهتر است این فاصله افزایش پیدا کند تا نگران استاپ هانتینگ معامله گران بزرگ نباشید.

از دیگر نکاتی که در استفاده از آن می‌توانید از حمایت و مقاومت در ارز دیجیتال به خوبی استفاده کنید اتکا به حمایت ها و مقاومت های معتبر موجود در بازار است. در این بازار شما باید سعی کنید که تنها با استفاده از حمایت ها و مقاومت های معتبر معاملات خود را انجام دهید و همچنین تمام تاییدیه های لازم برای ورود به یک معامله را نیز در زمان برخورد قیمت در نظر بگیرید.

حمایت و مقاومت در فارکس

حمایت و مقاومت در فارکس نیز جذابیت های بسیار زیادی برای معامله‌گر ایجاد می‌کند و شما در این بازار نیز می توانید با استفاده از حمایت و مقاومت معاملات سودآور و جذاب زیادی را برای خود رقم بزنید. نکته بسیار قابل توجه درباره حمایت و مقاومت در فارکس این است که بسیاری از استراتژی های معاملاتی قدرتمند مورد استفاده در این بازار با استفاده از حمایت و با قیمت تشکیل شده و همین سطوح حمایتی و مقاومتی قدرت معاملاتی بالایی دارند.

بازار فارکس نسبت به بازار ارز دیجیتال رفتار ملایم تری دارد و سطوح حمایتی و مقاومتی در این بازار قدرت بیشتری را برای معامله گر ایجاد می کند. آیا شما در بازار فارکس فعالیت دارید توصیه می کنیم که حتماً استفاده از حمایت ها و مقاومت ها را برای معاملات خود مورد نظر داشته باشید و حتماً با تمرین و تسلط بیشتر نسبت به نحوه معامله گری با استفاده از سطوح حمایتی و مقاومتی شرایط ایده آلی را برای خود در معاملات بازار فارکس ایجاد کنید.

خوشبختانه بازار فارکس این ویژگی و مزیت را برای شما به دنبال خواهد داشت که بتوانید از یک حساب دمو برای تمرین نحوه معامله گری با سطوح حمایت و مقاومتی استفاده نمایید. در چنین شرایطی شما می توانید بدون صرف هیچ گونه هزینه ای تسلط خود را به نحوه معامله گری با استفاده از سطوح بالا ببرید.

پروفسور حمایت و مقاومت شوید

بسیاری از افرادی که تحلیل تکنیکال را آموزش می بینند و نحوه معامله گری در بازارهای مالی با استفاده از استراتژی های تکنیکال را متوجه می شوند دیگر با حمایت و مقاومت ها کار زیادی نداشته و برای نوید هستند که نمی توانند با حمایت و مقاومت معاملات موفقی را رقم بزنند. در حالی که معامله گران حرفه ای و بسیاری از افراد موفق در بازارهای مالی معاملات خود را تنها با استفاده از حمایت و مقاومت پیش میبرند و همین استراتژی ها باعث سودآوری قابل توجهی آنها در بازار میشود.

انتخاب با خود شما است که از حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال استفاده کنید یا اینکه به دنبال استفاده از استراتژی های پیچیده تر بروید اما ما با سالها تجربه در بازارهای مالی به شما توصیه می کنیم که برای موفقیت در هر یک از بازارهای مالی حتماً پروفسور حمایت و مقاومت شوید. وقتی شما تسلط حداکثری رویه نحوه معامله گری با استفاده از این سطوح داشته باشید در نهایت در یک بازار مالی مانند بازار فارکس یا بازار ارز دیجیتال پول پارو خواهید کرد. فراموش نکنید که هر چقدر رفتار ساده‌تری در فرآیند معاملات خود در بازارهای مالی در پیش بگیرید قدرت معاملاتی شما نیز در بازار به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد.

کلام آخر

در در مجموعه کانون بورس در کنار شما هستیم تا تمام استراتژی های معاملاتی برای معامله گری در این بازار را با شما در میان بگذاریم و شما می توانید با شرکت در این دوره قدرتمندترین استراتژی های مورد استفاده در بازار های مالی با استفاده از سطوح حمایتی و مقاومتی را در اختیار داشته باشد. همچنین اگر فرصت کافی برای شرکت در دوره حضور ایران دارید با استفاده از نیز می توانید شرایط مشابهی را برای خود به وجود آورید.

تمام تلاش ما در مجموعه کانون بورس ایجاد بهترین شرایط برای معامله گران ایرانی در بازارهای مالی است و در همین راستا علاوه بر ارائه بهترین و ایده آل ترین دوره های آموزشی اقدام به تحریر مقالات نیز برای شما نموده ایم که نمونه آن همین مقاله است که در آن نکات فوق العاده ارزنده و مهمی را با شما در میان گذاشتیم که این نکات حتی در بسیاری از دوره های پولی موجود در بازار نیز به این راحتی ها در دسترس نخواهد بود.

در انتها شما را دعوت می‌کنیم که اگر دیدگاهی نسبت به سطوح حمایت و مقاومت در بازار های مالی دارید که در این مقاله به آنها اشاره نشده حتماً دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید و یا اگر انتقادی نسبت به روش ارائه مطالب آموزشی در مقالات رایگان دارید آنها را نیز به ما انتقال دهید تا در اسرع وقت نکات مد نظر شما در این مقالات در نظر گرفته شود.

ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش

  • حمایت بالقوه می‌شود.
  • هر چقدر که قیمت یک حمایت و مقاومت را بیشتر آزمایش کند، آن حمایت یا مقاومت قدرتمندتر خواهد بود.
  • هنگامی که یک مقاومت یا حمایت شکسته می‌شود، قدرت ادامه روند به میزان قدرت حمایت یا مقاومت دارد.

اربرد دارد.

 

دکمه بازگشت به بالا