آیا ارتودنسی صدا را تغییر میدهد
صحبت کردن و تاثیر ارتودنسی روی آن
بسیاری از افراد نگران تاثیر ارتودنسی روی صحبت کردنشان هستند. مخصوصاً برای بزرگسالان (به خاطر حضورشان در جلسات کاری و جدی) این موضوع بسیار اهمیت دارد و از ترس این موضوع، از درمان ارتودنسی منصرف میشوند.
نامرتبی دندانها فقط با ارتودنسی قابل درمان است. مشکلات دندانها در تکلم فرد و غذا خوردن تاثیر منفی میگذارد. در واقع درمان ارتودنسی مشکلات تکلم را نیز تا حدودی حل میکند.
تاثیر مشکلات دندانها بر تکلم:
هنگامی که با طرف مقابل خود حرف میزنیم، ورود صحیح جریان هوا و ساختار دندانها موجب میشود تا تکلم واضح و قابل شنیدن باشد. زمانی که موقعیت دندانها مناسب نباشد، منجر به اختلالات گفتاری میشود.
- در افرادی که دندانهایشان از هم فاصله داشته باشند ( مخصوصاً در بخش جلوی دندانها)، همراه با تلفظ آواهایی مثل “س” و”ز”، صدای سوت مانندی شنیده میشود.
- کوچک بودن فک و نبود جای کافی برای چرخش و حرکت زبان، باعث سخت شدن حرف زدن میشود.
- تورم لثهها به خاطر زیاد بودن تعداد دندانها باعث عفونت و در نتیجه باعث بوی بد دهان میشود.
- همچنین اگر اوربایت دندانها زیاد باشد فرد نمیتواند واضح صحبت کند.
ممکن است بعد از انجام ارتودنسی فقط یک هفته به خاطر عادت نکردن به براکتها صحبت کردن شما تغییر کند ولی بعد از گذشت این مدت، به شرایط عادی برمیگردید. برای بهبود وضعیت در این هفته با صدای بلند کتاب بخوانید و تلفظ کلمات را تمرین کنید.
مزایای ارتودنسی:
- باعث بهبود ظاهر چانه و در نتیجه ظاهر کلی فرد میشود.
- لبخند فرد را زیبا میکند.
- مشکلات تکلمی فرد را برطرف میکند و تکلم واضح میشود.
- جوییدن غذا را راحت میکند.
- شرایط قوس دهان را بهبود میدهد.
- مشکلات لثه را برطرف میکند.
- از پوسیدگی دندانها جلوگیری میکند.
- با مرتب شدن دندانها جاهای خالی مابین دندانها پر میشود.
ثاثیر ارتودنسی در کار افراد:
داشتن ظاهر و لبخندی زیبا برای هنرپیشهها، مجریهای شبکههای تلویزیونی، لیدرها و کارفرماها، مدیران بازرگانی و مسول ارتباطات شرکتها، مدرسها و روانشناسها ضروری و اجتنابناپذیر است. نامرتب بودن دندانهای این افراد تاثیر منفی زیادی بر کارشان میگذارد. به همین دلیل، توجه به مرتب بودن دندانها در این افراد بسیار ضروری است. اگر از ظاهر دندانهایتان رنج میبرید هرچه زودتر به ارتودنتیست متخصص مراجعه کنید و درمان ارتودنسی را شروع کنید.
اگر صدای خوبی دارید و با صدایتان کار میکنید (خواننده، آوازه خوان، دوبلور، مجری و …) و در عین حال دندان های کج و ناصافی دارید، احتمالا این سوال در ذهن شما نقش بسته باشد که آیا آواز خواندن و ارتودنسی با هم تداخل دارند یا نه؟ آیا ارتودنسی برای صدای شما مضر است یا نه؟ این دو چه تاثیری بر هم میگذارند؟ و آیا من میتوانم تحت درمان قرار بگیرم؟ با ما همراه باشید تا در این مقاله به طور کامل به این موضوع بپردازیم.
چه ارتباطی بین آواز خواندن و ارتودنسی وجود دارد؟
مهمترین کاری که متخصصان ارتودنسی انجام میدهند برطرف کردن مشکلاتی است که روی تکلم، جویدن، ظاهر صورت، عملکرد فک ها و دندان ها تاثیر میگذارند. ، ، اوربایت، کراودینگ و شلوغی دندان ها، فاصله بین آن ها و … از جمله این مشکلات هستند که به خصوص تکلم و آواز خواندن را با مشکل روبرو میکنند.
برای برطرف کردن این مشکلات از دستگاه های ارتودنسی استفاده میکنند و بعد از اصلاح آن ها، شما میتوانید بهتر بجوید، بهتر صحبت کنید و لبخند زیباتری داشته باشید. با این تفاسیر و زمانی که تکلم و قدرت بیان ما بهتر میشود، قطعا اگر آوازه خوان و یا خواننده باشیم قدرت صدای ما بهتر شده و ما میتوانیم بهتر بخوانیم. بنابراین میتوان بین آواز خواندن و ارتودنسی یک ارتباط قائل شد. به این شکل که ارتودنسی میتواند باعث بهبود آوزا خواندن و خوانندگی شود.
آیا حین ارتودنسی نیاز بیشتری به تمرین خوانندگی و آواز خواندن دارید؟
هر زمان که شما یک چیز جدید را امتحان میکنید معمولا بدن شما در برابر آن مقاومت میکند و طول میکشد تا به آن عادت کند. برای مثال فرض کنید شما تاکنون کوه نرفته اید، برای اولین بار زمانی که کوه میروید خسته و کوفته میشوید و نیاز به استراحت زیادی خواهید داشت. اما بعد از اینکه چند بار کوه رفتید، بدن شما کاملا به این اتفاق جدید عادت میکند و حتی توانایی کوه نوردی شما بهتر خواهد شد.
در خصوص ارتودنسی نیز ما دقیقا با چنین چیزی روبرو هستیم. موضوع جدیدی هستند که بدن شما تاکنون آن ها را تجربه نکرده و خیلی عادی است که با آن کمی احساس غریبی کنید. در آغاز دستگاه ها ممکن است باعث ایجاد اختلال در حرکت زبان شوند و چون دندان ها در حال جابجایی و تغییر موقعیت هستند، شاید نتوانید به خوبی آواز بخوانید. اما بعد از چند روز و با تمرین میتوانید به شرایط عادت کنید و همچنان از صدای زیبای خود لذت ببرید. اما در هر صورت باید بدانید که آواز خواندن و ارتودنسی با هم منافاتی ندارند.
آیا ارتودنسی میتواند شما را تبدیل به یک خواننده خوش صداتر کند؟
خیلی ها سوال میپرسند که آیا دستگاه های ارتودنسی میتوانند به بهبود صدا کمک کنند. در پاسخ باید گفت که تمرین کردن تنها کاری است که می تواند شما را به خواننده ای بهتر تبدیل کند. اما در کنار تمرین هر کاری که بتواند فضا و شرایط را برای ارتقاء صدای شما مهیا کنید نیز میتواند باعث بهتر شدن صدایتان شود. ثابت شده که ارتودنسی نه تنها تاثیر بدی روی صدای نازنین شما نخواهد گذاشت بلکه حتی میتواند آن را تا حد زیادی ارتقاء دهد.
هرچه دندان های شما سالم، منظم و در موقعیت طبیعی تری قرار داشته باشند تکلم، به زبان آوردن و ادای کلمات برای شما آسانتر و راحت تر خواهد بود. ما در ارتودنسی دقیقا همین کار را برایتان انجام میدهیم. در واقع ما با صاف و منظم کردن ، شما را به خواننده و آوازه خوان بهتری تبدیل میکنیم.
بستن فاصله بین دندان ها صدا را بهتر میکند
علاوه بر ناصاف و کج بودن دندان ها، وجود فضای باز و نیز میتواند باعث خدشه دار شدن صدا و کاهش کیفیت آواز خواندن شود. این فاصله باعث عبور هوا از بین دندان ها شده و کیفیت آن را کاهش میدهد. اگر توجه کرده باشید کسانی که مخصوصا در بین دندان های جلوی خود فاصله دارند حین صحبت کردن صدای سوت مانندی تولید میکنند. این صدا در خوانندگی هم میتواند مشهود باشد. ما متخصصان ارتودنسی با روش هایی خاص به خوبی این فضا ها را میبندیم و مانع از ایجاد نویز در صدای شما میشویم.
آیا با اینویزلاین میتوان آواز خواند؟
برخلاف با که میتوانند کمی روی صحبت کردن و آواز خواندن تاثیر بدی بگذارند، اما ما چنین چیزی را در خصوص ارتودنسی نامرئی با اینویزیلاین ها نداریم. لابد میپرسید چرا؟ چون حتی اگر نتوانید با اینویزیلاین ها با تمام پتانسیل آوایی خود آواز بخوانید میتوانید حین تمرین آن ها را برداید و بلافاصله بعد از تمام شدن آواز خواندن، دوباره آن را سرجای خود بگذارید.
بهتر است بخوانید :
خلاصه، مختصر و مفید درباره ارتباط آواز خواندن و ارتودنسی
آواز خواندن و ارتودنسی تداخلی با هم ندارند و شاید در ابتدای نتوان به طور کامل از توانایی زبانی خود برای آواز خواندن استفاده کرد. اما زبان و ساختارهای زبانی خیلی زود به دستگاه ها عادت میکنند بنابراین شما هم صدای خوب خودتان را دارید و هم بعد از مدتی صاحب دندان هایی صاف، یکدست و یک لبخند دلربا تر هستید. خوانندگی با دندان هایی صاف گیرایی صدای شما را بیشتر خواهد کرد.
بهترین راهکار مراجعه به متخصص ارتودنسی در تهران بررسی شرایط دندان قبل از انجام عمل کامپوزیت یا ارتودنسی است.جهت استعلام هزینه ارتودنسی کلیک کنید