اتحادیه جهانی کشتی بسیار سخت گیر است!
به گزارش شفاف، محمد مصلایی پور رئیس کمیسیون داوران فدراسیون، عضو و مدرس کمیسیون اتحادیه جهانی کشتی، اظهار داشت: حدود دو سال است که به عنوان عضو کمیسیون داوران اتحادیه جهانی کشتی انتخاب شده ام و در این مدت در چندین مسابقه بعنوان نماینده و مدرس حضور داشته ام.
وی ادامه داد: در رقابتهای کشتی بزرگسالان قهرمانی اروپا که هفته گذشته در کرواسی برگزار شد نیز به عنوان نماینده اتحادیه جهانی کشتی و مدرس کمیسیون داوران حضور داشتم و داوران حاضر نیز کنترل درجه شدند.
مصلایی پور تصریح کرد: اینکه یک ایرانی به عنوان عضو کمیسیون داوران اتحادیه جهانی انتخاب شود و در مسابقات مهمی، چون قهرمانی اروپا حضور داشته باشد را یک دست آورد بزرگ برای کلیه داوران و جامعه کشتی کشور میدانم و این دستاورد مهم با پیگیریها و حمایتهای فدراسیون کشتی بدست آمد و باید در حفظ آن نهایت تلاش را انجام دهیم.
عضو کمیسیون داوران اتحادیه جهانی با بیان اینکه نظارت ویژهای بر عملکرد داوران از سوی این اتحادیه جهانی به عمل میآید، گفت: موارد مهمی در دستور کار کمیسیون داوران قرار دارد که یک داور بین المللی باید حتما توجه بسیار زیادی به این موضوع داشته باشد تا خدای نکرده تنزل درجه نشود.
وی افزود: از ویژگیهای مهم یک داور بین المللی میتوان به بروز بودن در قوانین داوری کشتی، تناسب اندام و آمادگی جسمانی مناسب، تسلط کامل بر زبان انگلیسی و دانستن زبان تخصصی کشتی، تشخیص و ارزیابی درست فنون توسط مجری و دادن امتیاز صحیح، جای گیری مناسب بر روی تشک و ارتباط مناسب با رئیس تشک و قاضی، تشخیص صحیح امتیازات فنون در بدل کاری ها، نداشتن اشتباهات فاحش و … اشاره کرد.
مصلایی تصریح کرد: حضور من به عنوان نماینده جامعه داوری کشتی ایران در اتحادیه جهانی، این توقع را در کمیسیون داوران اتحادیه بوجود آورده که داوران بین المللی کشورمان آگاهی کامل از موارد مطرح شده را داشته باشند و بنده نیز به عنوان رئیس کمیسیون داوران و عضو کوچکی از جامعهی داوری کشتی موظف هستم که این موارد را به داوران کشورمان انتقال دهم.
وی ادامه داد: ما در اوایل هر سال میلادی آزمونی را برای داوران بین المللی برگزار میکنیم تا از آخرین شرایط آنها آگاهی داشته باشیم.
رئیس کمیسیون داوران کشتی کشور در مورد اینکه خود وی نیز پایبند به موارد مطرح شده است گفت: حداقل روزی ۲ ساعت تمرین هوازی و وزنه را در دستور کار دارم و در کنار آن نیز ۲ تا ۳ ساعت فیلمهای کشتی را به منظور بروز شدن و جدا کردن نکات مهم داوری نگاه میکنم.
وی ادامه داد: اتحادیه جهانی کشتی در انتخاب داوران برای مسابقات مهم از جمله رقابتهای جهانی و المپیک، بسیار سخت گیر است، اما خوشبختانه ما امسال چهار داور S۱ جوان را از کشورمان در بین داوران المپیکی دنیا داریم که یک نفر به عنوان کمک مدرس اتحادیه جهانی (نیما صادقی) و ۳ نفر آنها برای بازیهای آسیایی چین دعوت شده اند و این نشان میدهد که داوری در ایران در حال رشد و پیشرفت است و امیدوارم که سایر داوران نیز با رعایت موارد فوق بتوانند به نهایت موفقیت در داوری دنیا دست پیدا کنند.