بهترین جنس روتختی کدام است؟ 

وقتی وارد اتاقی می‎‌شویم، اولین چیزی که چشم ما به آن برخورد می‌کند، آن اتاق خواب است. تخت خواب بیشترین زیبایی خودش را از روتختی می‎‌گیرد. بنابراین برای داشتن دکوراسیون زیبا در اتاق خواب بهتر است که روتختی زیبا نیز داشته باشیم. اما جدای این حرف‌‎ها روتختی بر روی کیفیت خواب ما و البته سلامت پوست و مو نیز بسیار تاثیر گذار است؛ که این نکته به جنس پارچه روتختی مربوط می‎‌شود. ما امروز می‎‌خواهیم از انواع پارچه رو تختی برای شما بگوییم. انواع پارچه روتختی عبارتند از: پنبه‎‌ای، کتان، تنسل، ابریشم، پشمی، مخمل، زربافت، گلدوزی، پلی استر و اکریلیک. اما شما بگویید، در میان این نوع پارچه‎‌ها به نظرتان کدام یک بهترین پارچه برای روتختی است؟ در ادامه به بررسی تک تک انواع پارچه روتختی، می‎‌پردازیم تا جواب این سوال تمام و کمال بدانیم. همراه ما باشید.

ساختمان

بررسی انواع پارچه روتختی

برای داشتن تخت خوابی راحت تنها وجود بالش و لحافی گرم و نرم و البته تشک استاندارد و مناسب کافی نیست. یکی از مهم‌‎ترین بخش‌‎های کالای خواب، روتختی است. کیفیت بالای روتختی صد در صد بر روی کیفیت ما تاثیر می‌‎گذارد. اما بهترین پارچه برای روتختی چیست؟ در ادامه به بررسی انواع پارچه برای روتختی می‌‎پردازیم.

  1. پارچه پنبه‌‎ای: پارچه‎‌های پنبه‎‌ای یکی از پرکاربردترین، انواع پارچه برای روتختی هستند؛ به گونه‌‎ای که بسیاری از افراد معتقدند پارچه پنبه‎‌ای، بهترین پارچه برای روتختی می‎‌باشد. پارچه‎‌های پنبه‎‌ای مزایای فراوانی دارند که این نوع پارچه را برای تمامی گروه سنی مناسب کرده است. چه در فصل سرد سال باشیم، چه در فصل گرم، پارچه‎‌های پنبه‎‌ای انتخابی هوشمندانه هستند؛ اما پیشنهاد می‎‌کنیم که در فصل‌های سرد از پارچه‌های پنبه‌ای استفاده کنید که دارای کرک است؛ به این گونه پارچه‌ها فلانل پنبه‌ای می‌گویند. این نوع پارچه می‌تواند گرمای بیشتری را به شما اهدا کند.
  2. پارچه کتان: بسیاری از افراد می‌گویند که پارچه کتان، بهترین جنس پارچه روتختی است. پارچه کتان مقاومت بسیار زیادی بخصوص در مقابل رطوبت دارد. به احتمال زیاد اگر در مناطقی با آب و هوای مرطوب زندگی کرده باشید، ممکن است با کپک‎ زدن پارچه‎‌ها مواجه شده باشید. اما پارچه کتان همانطور که گفته شد، به دلیل مقاومت بالایش در برابر رطوبت، هرگز دچار کپک‎‌ نمی‎‌شود. پارچه کتان، از انواع پارچه روتختی است که کاملا مناسب تمامی فصل‌ها می‌‎باشد. پارچه‎‌های کتان هم از نظر طرح و رنگ، هم از نظر ضخامت، ‎دارای انواع مختلفی است که شما متناسب با نیاز و علایق خود می‌‎توانید از مدل‎‌های انتخاب کنید. از دیگر ویژگی‎‌های مثبت این پارچه، مقاومت و استحکام، ضد آلرژی و ضد حساسیت، درخشان و یکدست و مقاوم بودن آن در برابر پوسیدگی و قارچ است و اما اگر بخواهیم تنها یکی از عیب‎‌های این پارچه را ذکر کنیم، می‎‌توانیم به چروک شدن آن اشاره کنیم. پارچه‌‎های کتان، نسبت به دیگر پارچه‌‎ها به سرعت چروک می‌‎شوند.
  3. پارچه تنسل: شاید تا به حال نام این پارچه به گوش شما نخورده باشد، اما اگر به دنبال بهترین جنس پارچه روتختی بروید، به احتمال بسیار زیاد به صورت مکرر به این نام برخورد خواهید کرد. پارچه‎‌های تنسل از فناوری‎‌های نانو ساخته شده‌‎اند و بسیار زیاد با محیط زیست سازگار هستند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که بسیار پوست حساسی دارید، پارچه‎‌ی نرم و لطیف تنسل یک انتخاب مناسب برای شماست. در سنین پایین بعضی از افراد دارای پوست‌های حساس هستند، به همین علت اگر از و و … استفاده از پارچه تنسل توصیه می‌شود. دیگر ویژگی‎‌های مثبت پارچه تنسل عبارتند از: دوام بالا، شست و شوی راحت، سطحی صاف و نرم و درخشندگی بالا.
  4. پارچه ابریشم: تقریبا پارچه‎‌های ابریشمی برای تمامی ما شناخته شده هستند. پارچه‎‌های ابریشمی، جزو گران‎‌ترین انواع پارچه روتختی به حساب می‎‌آیند. این نوع پارچه‌‎ها احساس لوکس بودن را هم به محیط هم به افراد انتقال می‎‌دهند. یکی از علت‎‌های اصلی گران بودن این پارچه، سختی و دشواری در تولید آن است. اما اگر برای شما سلامتی پوست و مو و البته داشتن خوابی راحت در اولویت بیشتری نسبت به قیمت پارچه است، بی‎‌تردید پارچه‎‌های ابریشمی انتخابی مناسب برای شما هستند.
  5. پارچه پشمی: نوع دیگری از انواع بهترین جنس پارچه روتختی، پارچه‎‌ پشمی است. پارچه‌‎ پشمی، از پشم حیوانات تولید می‎‌شود و بسیار زیاد برای محیط‌ های سرد و حتی یخبندان‌ها مناسب است. اما در هنگام انتخاب پارچه پشمی، حتما بررسی کنید که شما به این نوع پارچه‌ آلرژی نداشته باشید. چرا که بسیاری از افراد به دلیل داشتن پوست حساس، به سادگی با تماس به این نوع پارچه‌ها دچار خارش‌های شدید و حتی آلرژی می‌شوند.
  6. پارچه مخمل: عده‌‎ی بسیار زیادی طرفدار پروپاقرص پارچه‌های مخملی هستند به گونه‌‎ای که می‎‌گویند: پارچه مخمل، بهترین جنس پارچه روتختی است. پارچه‎‌های مخمل گزینه‌ی بسیار لوکس و البته انتخاب خاص پسندان است.
  7. پارچه زربافت: پارچه‌‎های زربافت، همان پارچه‎‌هایی هستند که در زمینه‎‌اش طرح‎‌های برجسته و گل‎‌دار وجود دارد. اولین بار در دنیا، این پارچه‎‌ها در کشور چین شکل گرفته‌‎اند. البته وجود این پارچه‎‌ها در ایران نیز قدمتی بسیار طولانی دارد. در گذشته این سبک‎ پارچه‎‌ها با استفاده از پارچه‎‌های ابریشمی و نخ‌‎های طلایی و نقره‌‎ای تولید می‎‌شده‌اند. اگر یک روتختی بسیار مجلل برای تخت خواب خود می‎‌خوابید، پارچه‌‎های زربافت انتخابی مناسب برای شما هستند.
  8. پارچه گلدوزی شده: یکی دیگر از انواع پارچه روتختی که البته طرفداران بسیاری نیز دارد، پارچه‎‌های گلدوزی شده هستند. نمی‌توانیم بگوییم که پارچه گلدوزی، جنس مخصوص به خود را دارد اما به صورت کلی بهترین جنس پارچه برای این سبک پارچه‎‌های پنبه و یا کتان هستند و گلدوزی آنها توسط نخ‌هایی از جنس پشمی انجام می‌شود. اگر برای اتاق خواب و تخت خواب خود روتختی زیبایی می‎‌خواهید که کیفیت بالایی نیز داشته باشد، این نوع پارچه‎‌های روتختی بهترین گزینه برای شما هستند.
  9. پارچه پلی استر: پلی استر ساخته شده از الیاف مصنوعی است که البته قیمت بسیار پایینی دارد. اما این ارزان بودن بی‎‌دلیل نیست! پارچه‌‎های پلی استر به دلیل بافت زبر و خشنی که دارند، به صورت موجب حساسیت‎‌های پوستی می‎‌شوند. به همین ما استفاده از این نوع پارچه را برای کودکان و کسانی که پوست و مویی حساس دارند، هرگز توصیه نمی‎‌کنیم.
  10. پارچه اکریلیک: پارچه‌‎های اکریلیک، بسیار مشابه پارچه‎‌های پلی‌‎استر هستند. الیاف این نوع پارچه‌‎ها نیز از الیاف مصنوعی تشکیل شده‎‌اند و قیمت بسیار ارزانی دارند. اگر شما به دنبال پارچه برای روتختی هستید که اصلا چروک نباشد و قیمت ارزانی هم داشته باشد، پارچه‌‎های اکریلیک انتخابی مناسب برای شما است. البته بهتر است بدانید که این نوع پارچه‎‌ها اگر به درستی شست و شو نشوند، الیاف آنها گلوله گلوله می‎‌شود و پارچه تغییر شکل می‌‎دهد.

مقاله پیشنهادی:

استفاده از پارچه‌های ترکیبی

اگر شرایط خرید پارچه‌‎های صد در صد طبیعی را ندارید و جنس الیاف مصنوعی نیز به دلتان نمی‌‎نشیند، می‌‎توانید از پارچه‎‌های ترکیبی استفاده کنید. یکی از نمونه پارچه‎‌های ترکیبی باکیفیت، پارچه‌‎های پلی استر_پنبه است. این نوع پارچه هرگز چروک نمی‎‌شود و نرمی پنبه را با خود به همراه دارد. از دیگر ویژگی‎‌های مثبت این پارچه می‎‌توانیم به قیمت مقرون به صرفه و پر کاربرد بودنش اشاره کنیم. البته به یاد داشته باشید که اگر پوست حساسی دارید، بهتر است که از پارچه‎‌های صد در صد پنبه استفاده کنید.

مقاله پیشنهادی:

بهترین جنس پارچه روتختی چیست؟

همانطور که در قسمت بالا با یکدیگر بررسی کردیم، پارچه‎‌های روتختی انواع بسیار مختلفی دارند که باید با توجه به اینکه دارید یا یک نفره و دیگر شرایط برای خرید تصمیم گیری کنید.. هر کدام از این جنس پارچه‌‎های روتختی ممکن است در شرایط مختلف یکی از یکی بهتر باشد. بنابراین ما نمی‌‎توانیم به طور قطع بگوییم که کدام جنس پارچه از همه بهتر است. به شما پیشنهاد می‌‎کنیم که بر اساس نیاز و شرایط خود و با بررسی نکات و ویژگی‎‌های گفته شده برای هر نوع پارچه، را نهایی کنید.  اگر شما به دنبال روتختی لوکس و باکیفیتی هستید که زیبایی اتاق خواب و آرامش شبانه شما را دو چندان کند، می‎‌توانید از طریق وبسایت بالسا از مدل‎‌های متنوع روتختی دیدن کنید و یا به صورت حضوری به شعب متعدد و سراسری بالسا در تمام نقاط ایران مراجعه کنید.

مطلب پیشنهادی:

سوالات متداول

مناسب‎‌‌ترین رنگ پارچه برای روتختی چه رنگی است؟
بهترین رنگ روتختی، رنگی است که با اتاق خواب شما هماهنگ باشد. البته شما می‎‌توانید در فصل‌‎های گرم سال از رنگ‎‌های سرد و کم رنگ وتنوع روتختی تنها راه تغییر دکوراسیون اتاق خواب با هزینه‌ای اندک است؛ اما انتخاب پارچه مناسب برای رو‌تختی به‌ همین سادگی نیست. باید بهترین جنس پارچه را بشناسید تا با انتخابی درست برای فصل‌های مختلف، روتختی‌ای مناسب تهیه کنید. جنس نامناسب سرویس رو‌تختی، بهداشت و خواب را مختل می‌کند و باعث بروز حساسیت‌های پوستی یا ریزش مو می‌شود. در این مقاله انواع جنس روتختی و مزایا و معایب هر یک را بیان خواهیم کرد. قبل از خرید پارچه رو‌تختی، مطالعه این مقاله خالی از لطف نیست.

پارچه تنسیل؛ روتختی گیاهی و ضد‌باکتری

پارچه تنسیل برای روتختی، رو‌بالشی و ملحفه بسیار کاربرد دارد. در هر می‌توانید انواع منسوجات کالای خواب شیکدو با جنس پارچه تنسیل را پیدا کنید. نام این پارچه از برند تولید‌کننده پارچه‌های گیاهی گرفته شده است. الیاف پارچه تنسیل، سلولزی و طبیعی است. به همین دلیل، برای تولید آن از مواد شیمیایی کمتری استفاده می‌شود. جنس آن نرم، لطیف و سبک است و مولکول‌های هوا از بافت پارچه به خوبی عبور می‌کند. مهم‌ترین مزیت پارچه‌های گیاهی تنسیل، ضد‌باکتری و ضد‌حساسیت بودن آن است.

پارچه زربافت؛ پارچه‌های سلطنتی قرن ۱۶ اروپا

پارچه‌های زربافت، پارچه‌هایی هستند که روی زمینه ابریشمی، گل‌دوزی برجسته دارند. در ایران باستان، گل‌دوزی پارچه‌های زربافت با نخ‌هایی از جنس نقره و طلا انجام می‌شد. در اروپا و چین نیز استفاده از پارچه‌های زربافت در خانواده‌های سلطنتی رواج داشته است.

این رو‌تختی‌ها جنبه تزیینی دارند و امکان استفاده مداوم از آن‌ها وجود ندارد. زیرا در برابر سایش مقاومت کمی دارند و بعد از چند بار استفاده مداوم، خراب و پاره می‌شوند. این جنس پارچه نه تنها در روتختی بلکه در رو‌میزی و پارچه پرده نیز به‌کار می‌رود. اگر اتاق یا خانه شما به سبک سلطنتی یا کلاسیک است، انتخاب یک رو‌تختی از جنس زربافت تکمیل‌کننده زیبایی دکوراسیون اتاق شما خواهد بود. به دلیل کاربرد تزئینی این رو‌تختی، پارچه‌های زربافت در بین عروس‌های جوان محبوبیت بیشتری دارد. زربافت به نوع گل‌دوزی و جنس ابریشم پارچه بستگی دارد. اگر پارچه ابریشم طبیعی با گلدوزی‌های دست‌دوز باشد، قیمت آن افزایش می‌یابد.

جنس ابریشمی روتختی؛ خنک و مجلل مناسب برای تابستان

بهترین جنس برای کالای خواب، پارچه ابریشمی است. پارچه‌های ابریشمی جزو لوکس‌ترین پارچه‌های رو‌تختی محسوب می‌شوند. این رو‌تختی حس خنکی و لطافت را منتقل می‌کند به همین دلیل برای فصل تابستان بسیار مناسب است. رو‌تختی ابریشمی ضد‌حساسیت است؛ ازاین‌رو می‌توان از آن برای نیز استفاده کرد. عملکرد پارچه‌های ابریشمی از نظر خاصیت رطوبت‌پذیری و ارتجاعی از پارچه‌های پنبه‌ای بهتر است؛ اما ابریشم معایبی نیز دارد.

  • کثیف شدن سریع
  • مقاومت پایین در برابر نور خورشید
  • باقی ماندن رد آب و مایعات
  • آسیب بافت ابریشم در مقابل حرارت اتو

بافت پارچه‌های ابریشمی در برابر اجسام نوک‌تیز بسیار حساس است و زود خراب می‌‌شود. ولی مهم‌ترین مشکل این رو‌تختی، قیمت بالای آن است.

رو‌تختی ساتن؛ بافتی نرم و ابریشمی با مواد مصنوعی

اصلی‌ترین تفاوت ساتن با ابریشم در جنس آن است. ابریشم از ماده خالصی پیله کرم ابریشم دوخته می‌شود ولی ساتن از پارچه‌های مختلف مانند پلی‌استر و ریون تشکیل شده است. رو‌تختی ساتن مانند ابریشم زیر نور، برق زیبا و شکیلی دارد؛ ولی برعکس رو‌تختی ابریشمی چروک نمی‌شود. پارچه‌های ساتن برای استفاده روز‌مره مناسب نیست و جنبه تزیینی دارد. به‌همین دلیل، در بین زوج‌های جوان و جهیزیه عروس بیشتر دیده می‌شود. نرمی و لطافت پارچه ساتن از بزرگ‌ترین مزایای این محصول است؛ اما مانند پارچه ابریشمی مقاومت پایینی در برابر اجسام نوک تیز دارد. هرچقدر پیوستگی بافت پارچه بیشتر باشد، مقاومت ساتن در برابر نخ‌کش شدن افزایش می‌یابد. به‌طور‌کلی، قیمت آن نسبت به ابریشم بسیار مناسب‌تر است.

روتختی پشمی؛ بهترین روتختی عایق در برابر سرما

پارچه‌های پشمی از پشم طبیعی حیوانات بافته می‌شوند. پشم بهترین عایق در برابر حرارت است. به‌ همین دلیل، در فصل سرد و مناطقی که سرمای بالایی را تجربه می‌کنند، بسیار مناسب است. بزرگ‌ترین مشکل رو‌تختی پشمی، بروز حساسیت و آلرژی در برخی از افراد است.

پارچه کتان؛ برآورده شدن همه انتظارات از یک رو‌تختی با پارچه رانفورس

پارچه‌های کتان، بهترین نوع پارچه رو‌تختی است. این پارچه از ساقه گیاه کتان ساخته می‌شود و به‌ اسم‌های نخ‌پنبه و رانفورس نیز شناخته می‌شود. پارچه کتان برای آب‌و‌هوای گرم بسیار مناسب است و دوام بالایی دارد. استفاده از این پارچه‌ها قدمت بسیار بالایی دارد و از دیر‌باز برای مصارف مختلف استفاده می‌شد. از مزایای پارچه کتان، دوام بالا، ضد‌حساسیت، تنفس و رطوبت‌زدایی است. اما مشکلی که باعث می‌شود خیلی از افراد سراغ پارچه کتان نروند، چروک شدن سریع آن است. اگر مشکلی با چروک شدن رو‌تختی ندارید، بهترین پارچه کتان است. درصد پنبه و نخ در پارچه کتان، تعیین‌کننده قیمت نهایی آن است. شیکدو نیز از جنس کتان دوخته شده است تا از پوست حساس دختران در‌ برابر بروز حساسیت و آلرژی محافظت شود.

روتختی مخمل خوبه؟ پارچه‌ای جذاب برای فصول سرد سال

پارچه‌های مخمل از پنبه، ابریشم و کتان بافته می‌شود. بافت این پارچه دشوار است. به همین دلیل، جزو پارچه‌های لوکس و اشرافی محسوب می‌شود. ولی به‌کار‌گیری در دکوراسیون اتاق خواب، جلوه‌ای زیبا و محیطی گرما‌بخش ایجاد می‌کند. نرمی پارچه‌های مخملی بسیار دل‌چسب است و به‌دلیل بافت متراکم آن برای استفاده در فصل زمستان پیشنهاد می‌شود.

پارچه لینن؛ مورد‌پسند طرفداران سبک بوهمیان و روستیک

پارچه لینن، جزو پارچه‌های طبیعی است و مقاومت بالایی دارد. برای افرادی که طرفدار سبک روستیک و بوهمیان هستند، استفاده از رو‌تختی لینن در اتاق خواب بسیار مناسب است. یکی از معایب پارچه لینن چروک‌شدن آن است. همچنین، اگر طرفدار خوابی راحت هستید، لطافت پارچه‌های لینن به اندازه پارچه‌های نخی نیست.

معیار انتخاب جنس پارچه روتختی؛ کدام پارچه مناسب شما است؟

هنگامی که قصد خرید روتختی را دارید با مدل‌های متنوعی روبه‌رو می‌شوید. برای خریدی مناسب باید در‌مورد انواع جنس پارچه آگاه باشید. حتی بودجه‌ای که می‌خواهید صرف خرید رو‌تختی کنید، کاملاً به جنس پارچه آن بستگی دارد. جنس پارچه اصلی‌ترین عامل موثر در قیمت روتختی است.

کشور تولید‌کننده نیز در قیمت روتختی تاثیر دارد. پارچه‌های مختلفی در بازار به‌ عنوان پارچه روتختی و سرویس خواب به فروش می‌رسد. پارچه رانفورس، لنین، ساتن و ابریشمی از انواع پارچه‌های متداول در دوخت سرویس روتختی در ایران است. انتخاب هر یک از پارچه‌های روتختی به شرایط گرمسیری یا سردسیری محل زندگی شما بستگی دارد. متناسب با گرمایی که جنس پارچه ایجاد می‌کند، روتختی مناسب را خریداری کنید. برخی از پارچه‌ها مانند کتان، چهار فصل هستند و امکان استفاده از آن در سرما و گرما وجود دارد.

شیکدو خرید انواع رو‌تختی آماده با بیشترین تنوع و کیفیت پارچه

در این مقاله بهترین جنس رو‌تختی موجود در بازار ایران را بررسی کردیم. کتان و نخ پنبه جزو پارچه‌های ۴ فصل هستند که می‌توان در فصل‌های مختلف از آن استفاده کرد. برای رو‌تختی عروس نیز می‌توان جنس‌های مخمل، ساتن و ابریشم به کار برد. علاوه‌بر این، پارچه‌های گیاهی روتختی مانند بامبو نیز طرفدار زیادی دارند ولی متاسفانه در بازار ایران به‌فروش نمی‌روند. فروشگاه کالای خواب شیکدو ، بهترین سرویس روتختی با مدل‌های متنوعی را به‌فروش می‌رساند که مناسب سلیقه‌های مختلف است. با مراجعه به صفحه روتختی می‌توانید انواع سرویس رو‌تختی با جنس‌های مختلف را مشاهده و خریداری کنید. اگر سوالی در خصوص جنس پارچه‌های روتختی دارید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید تا کارشناسان شیکدو شما را راهنمایی کنند.

  1.  در فصل‎‌های سرد سال از رنگ‎‌های گرم و تیره استفاده کنید.
  2. برای محیط‎‌های بسیار سرد از چه نوع پارچه‌‎ای برای روتختی استفاده کنیم؟
    برای محیط‌‎های بسیار سرد و یا خانه‎‌هایی که در مناطق یخبندان وجود دارد بهتر است که جنس روتختی از پشن و یا فلانل باشد.

 

دکمه بازگشت به بالا