قهوه ارگانیک لاغری چند غله

آیا واقعا قهوه‌ برای لاغری تاثیری دارد؟

تغذیه |کاهش وزن

اگر قهوه به کاهش وزن کمک می کند، چه نوع قهوه‌ای خوب است؟

چطور می‌توانیم با قهوه  لاغر شویم؟ دستور مصرف قهوه لاغری چطور است؟

قهوه تا چند کیلو وزن کم می کند؟

جواب همه این سوالات در این مقاله است.

برای راحتی شما، یک فهرست آماده کرده‌ایم. می‌توانید روی بخش موردنظرتان کلیک کنید.

برای انتخاب و خرید قهوه، فقط کافی است این دو حالت را مشخص کنید:

آیا واقعاً قهوه برای لاغری خوب است؟

هم بله و هم خیر!

بله، به این دلیل که قهوه هم اشتها را کم می‌کند و هم سوخت و ساز را زیاد می‌کند.

و خیر، به این دلیل که قهوه به تنهایی لاغر نمی کند. بلکه باید در کنار ورزش و رعایت رژیم غذایی باشد.

در واقع قهوه نقش کمکی دارد.

اگر شما قصد دارید لاغر شوید، اگر همراه با رژیم و ورزش، قهوه سوپریم گانودرما دکتر بیز مصرف کنید، حتماً موثر است.

پس نتیجه می گیریم که:

البته رژیم لاغری قهوه هم وجود دارد که فرد فقط با خوردن قهوه وزن کم کند. اما رژیم لاغری قهوه بحث مفصلی دارد که اینجا نمی خواهیم به آن بپردازیم.

در این راهنما فقط معرفی قهوه مفید برای لاغری و نحوه مصرف آن را به شما آموزش می دهیم.

چه قهوه‌ای برای لاغری خوب است؟

بهترین نوع قهوه برای لاغری، قهوه پرکافئین است.

قهوه پرکافئین چیست؟

در کل دو نوع دانه قهوه وجود دارد: عربیکا و روبوستا.

معمولاً این دو نوع دانه را با هم ترکیب می کنند. (مخصوصاً در اسپرسو)

مثلاً یک قهوه ممکن است ترکیبش اینطور باشد: 50 درصد عربیکا و 50 درصد روبوستا.

دانه‌های عربیکا کافئینش کم است، اما کافئین روبوستا زیاد است.

بنابراین قهوه پرکافئین، قهوه‌ای است که درصد روبوستای آن زیاد باشد.

ما قهوه ای که درصد روبوستایش از 70 بیشتر باشد را پرکافئین می‌گوییم.

مثلاً این سه نوع ترکیب، پرکافئین است:

  • 70 درصد روبوستا
  • 90 درصد روبوستا
  • 100 درصد روبوستا (بیشترین کافئین)

پس تا اینجا یاد گرفتیم که برای چربی سوزی، باید قهوه پرکافئین مصرف کنیم.

و قهوه پرکافئین یعنی قهوه‌ای که درصد روبوستایش بالای 70% باشد.

چه نوع نوشیدنی قهوه کافئین بیشتری دارد؟

ما در ایران سه نوع نوشیدنی قهوه رایج داریم:

  • اسپرسو و خانواده اش (مثل لاته، کاپوچینو و آمریکانو)
  • قهوه فرانسه
  • قهوه ترک

از بین این سه نوع قهوه، اسپرسو و فرانسه برای لاغری مناسبتر است.

قهوه ترک برای لاغری مناسب نیست.

قهوه پرکافئین (لاغری) را با چه دستگاهی باید درست کرد؟

­­­­اگر در خانه یکی از وسایل زیر را دارید می توانید خودتان قهوه درست کنید:

  • اسپرسوساز
  • قهوه جوش روگازی (موکاپات)
  • قهوه ساز برقی
  • فرنچ پرس

عکس و قیمت هر کدام از دستگاه را در پایین می‌ببینید:

چطور باید قهوه را دم کنیم؟

برای یادگیری یک آموزش کامل با عکس و فیلم آماده کردیم:

>>

همه چیز را آماده کردیم، حالا قهوه را چطور مصرف کنیم؟

متخصصان تغدیه، برنامه زیر را برای مصرف قهوه لاغری در طول روز پیشنهاد می کنند:

  • روزی حداقل 2 فنجان و حداکثر 4 فنجان قهوه بخورید
  • قهوه را به صورت تلخ و بدون شکر، شکلات یا شیر بخورید
  • قبل از شروع به ورزش، قهوه بخورید
  • بین زمانهای خوردن قهوه در روز، فاصله بیندازید.

مثلاً اگر بنا دارید روزی 4 فنجان قهوه بخورید، از برنامه زیر استفاده کنید:

  • یک فنجان صبح ساعت 9
  • یک فنجان ساعت 2 بعداز ظهر
  • یک فنجان ساعت 5 عصر
  • یک فنجان ساعت 8 شب

نکته مهم:

اگر قهوه باعث بی‌خوابی تان شد، در روز بیشتر از دو فنجان نخورید.

و سعی کنید تا بعد از ساعت 2 عصر دیگر قهوه نخورید.

آیا خوردن منظم قهوه در روز، عوارض ندارد؟

قهوه یک نوشیدنی سالم است. و اکثر مردم به صورت مرتب  و بدون مشکل  هر روز قهوه می‌خورند.

اما زیاده روی در آن ممکن است عوارضی داشته باشد. مثلاً ممکن است ترش کنید، یا دچار سردی شوید یا موارد دیگر.

اگر با خوردن قهوه احساس ناراحتی کردید، با یک متخصص مشورت کنید. 

نکته مهم:

اگر با یکی از بیماری های زیر درگیر هستید، با پزشک‌تان مشورت کنید:

  •  بیماری قلبی
  • فشار خون بالا
  • تنگی نفس
  • زخم معده

 نظر یک متخصص تغذیه در دانشگاه تهران درباره قهوه

دوز قهوه استفاده شده اگر خیلی بالا باشد می‌تواند مضر واقع شود و باعث بی‌قراری، دلهره، اضطراب، برافروختگی و عصبی شدن فرد شود اما اگر در حد متعادل (3 تا 4 فنجان در روز) استفاده شود این اثرات مضر را ندارد و این وضعیت بی‌قراری و دلهره را ایجاد نمی‌کند.

از کجا قهوه و قهوه ساز بخریم؟

ما یک نمونه قهوه پرکافئین که تولید کارخانه خودمان است را به شما پیشنهاد می کنیم.

این قهوه مخصوص اسپرسو است. که با اسپرسوساز یا موکاپات (قهوه جوش روگازی) درست می شود.

یک قهوه اسپرسو پرکافئین برای چربی سوزیقهوه ارگانیک مدتی است که در سبد غذایی بسیاری از افراد جای قهوه عادی را پر کرده است. قهوه ارگانیک دارای ویژگی ‌های منحصر به فردی است که ما آن ‌ها را در قهوه‌ عادی نمی ‌بینیم. به ‌صورت کلی به محصولاتی ارگانیک گفته می ‌شود که هنگام تولید آن‌ ها، کود و سموم شیمیایی کاربردی نداشته و به جای آن از کود و دیگر محصولات طبیعی استفاده می‌ شود. در این مقاله سعی کرده ‌ایم شما را با قهوه ارگانیک، انواع، خواص و تفاوت ‌های آن با قهوه غیر ارگانیک آشنا کنیم.

پیشنهاد ویژه: قیمت سیر سیاه دکتر بیز

قهوه ارگانیک چیست؟

قهوه نوعی نوشیدنی دم کردنی است که از دانه ‌های بو داده‌ گیاهی همیشه ‌سبز تولید می‌ شود. در بیش ‌از ۷۰ کشور دنیا به ‌ویژه در کشورهای استوایی امریکای لاتین، آسیای جنوب شرقی و آفریقا، گیاه قهوه کشت می‌ شود. بعد از رسیدن دانه‌ های قهوه، آن ‌ها را چیده و پس ‌از خشک کردن آن‌ ها، دانه درونی ‌شان را برای بو دادن آماده می ‌کنند. مسئله جالب ‌توجه این است که پیش ‌از آسیاب کردن دانه‌ های قهوه، آن ‌ها را براساس طعم مورد نظر در درجات مختلف بو می‌ دهند.

قهوه نخستین ‌بار در جنوب شبه ‌جزیره عربستان کشت شد. اما مصرف آن به ‌عنوان یک نوشیدنی، از حدود قرن ۱۵ در معابد صوفیه یمن شروع شد.

قهوه معمولاً ماده ای اسیدی است. اصلی ترین ماده ای که در قهوه وجود دارد کافئین است. کافئین می ‌تواند بر روی بدن انسان اثرات تحریک ‌کننده داشته باشد.

بد نیست بدانید در حال حاضر بیش ‌از ۵۰ نوع قهوه در جهان وجود دارد که روش آماده ‌سازی هر کدام از آن‌ ها با دیگری متفاوت است. مشهورترین قهوه ‌ها شامل قهوه‌ های ترک، فرانسه، اسپرسو، لته، موکا و… است.

یکی از جالب ‌ترین حقایق در خصوص مصرف قهوه، استفاده روزانه حدود 12 میلیارد فنجان قهوه در سرتاسر جهان است. قهوه ارگانیک تا زمانی می ‌تواند بر سلامتی مؤثر باشد که در میزان شکر و خامه ‌ای که به آن اضافه می‌ شود، زیاده‌روی اتفاق نیفتد. همچنین جایگزین کردن یک فنجان قهوه ارگانیک با همتای غیر ارگانیک آن، می تواند قدم بزرگی در حفظ سلامتی افراد باشد.

مزایای مصرف قهوه ارگانیک

همان ‌طور که قبلاً نیز گفته شد در تهیه قهوه ارگانیک، مواد شیمیایی سمی و کود مصنوعی نقشی ندارد. در مزرعه‌ های کشت قهوه ارگانیک، به‌ جای استفاده از کود شیمیایی، در نزدیکی گیاه قهوه درختانی می ‌کارند که اصطلاحاً تثبیت نیتروژنی نام دارند. این درختان نیتروژن را از هوا بیرون کشیده و با استفاده از میکرو ارگانیسم ‌هایی که درونشان وجود دارد، آن را به کود طبیعی تبدیل می ‌کنند.

یکی دیگر از مزایای این درختان به وجود آوردن پوششی از علف ‌های هرز است که باعث می ‌شود شرایط خاک آن محدوده مطلوب و غنی شود. ضمنا در این مزارع کرم ‌های خاکی وجود داشته و باعث جذب هوا توسط خاک می ‌شوند. کرم‌ های خاکی مواد موجود در خاک را خورده و مدفوع تولیدی آن‌ ها همان کمپوست مورد نیاز برای کشت قهوه ارگانیک است. بنابراین به ‌صورت کلی می ‌توانیم شرایط کشت قهوه ارگانیک را اینطور تعریف کنیم: ریشه درختان تثبیتی نیتروژن تولید کرده و کرم‌ها نیز کمپوست مورد نیاز خاک را تولید می‌ کنند. بنابراین دیگر نیازی به کود های شیمیایی و سموم دفع آفات نداریم.

بنابراین مهم ‌ترین مزیت قهوه ارگانیک، عدم وجود مواد شیمیایی مصنوعی در آن است.

این‌موضوع به قهوه کمک می‌کند که سرشار از آنتی‌اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی باشد. همچنین نمی توان طعم قهوه ارگانیک را نادیده گرفت. طعمی که با انواع غیر ارگانیک آن متفاوت است. لازم به ذکر است که در خصوص انواع قهوه ارگانیک محدودیتی وجود نداشته و می توان آن را به مانند قهوه معمولی، به هر شکل دلخواه تهیه کرد.

تفاوت قهوه ارگانیک و غیر ارگانیک

همانطور که می‌ دانید در چند سال اخیر، بسیاری از محصولات ارگانیک به سبد غذایی افراد اضافه شده ‌اند. قهوه ارگانیک نیز از این دسته خارج نبوده و مدتی است که به نوشیدنی ‌های مورد علاقه مردم سرتاسر جهان اضافه شده ‌است.

بد نیست بدانید طی فرآیند تولید قهوه غیر ارگانیک، بیش ‌از ۲۰۰ نوع سموم دفع آفات و کود شیمیایی استفاده می ‌شود. همچنین دانه ‌های قهوه غیر ارگانیک تمام طول روز در معرض تابش مستقیم آفتاب بوده و این ‌موضوع باعث می‌ شود سیستم ایمنی آن‌ ها ضعیف شود. بی‌ شک حساسیت این گیاهان نسبت ‌به حشرات و آفت‌ ها، بستگی به شرایطی دارد که گیاه در آن زیست می‌ کند.

پس برای جلوگیری از آسیب ‌پذیر شدن گیاه قهوه، کشاورزان باید مقادیر زیادی سموم دفع آفات و حشره‌ کش را به‌ صورت مستقیم بر روی دانه ‌های قهوه بپاشند. می ‌توانید تصور کنید این اتفاق چقدر در سلامت قهوه تاثیر گذار است.

تفاوت کشاورزی ارگانیک و غیر ارگانیک

کشاورزان ارگانیک، در ابتدا از کود طبیعی استفاده می‌ کنند. کود طبیعی از تفاله قهوه و یا کود گاوی به وجود می ‌آید. بنابراین مصنوعی و شیمیایی نیست. ضمنا افرادی که محصولات ارگانیک تولید می‌ کنند، به ‌اندازه افرادی که مشغول به تولید محصولات غیر ارگانیک هستند نیاز به مبارزه با آفات و حشرات نخواهند داشت.

کشاورزانی که قهوه ارگانیک تولید می‌ کنند، با استفاده از روش ‌های طبیعی برای از بین بردن علف ‌های هرز مقابله می ‌کنند. این روش‌ ها شامل سوزاندن، کمک گرفتن از حیوانات برای خوردن علف ‌های هرز و یا حتی استفاده از دست و ابزار این‌ چنینی است.

اما این ‌موضوع، یعنی از بین بردن علف هرز در کشاورزی غیر ارگانیک، کشاورز را ملزم به استفاده از دود و همچنین قارچ‌ کش های طبیعی و مصنوعی می‌ کند. در مرحله بعد کشاورزی غیر ارگانیک، خاک را با کود های شیمیایی بسیار سنگین که بر پایه نفت تولید شده ‌اند، کود دهی می‌کند. بنابراین می ‌توانید تصور کنید که دانه ‌های قهوه پیش از کاشته شدن، در حشره‌ کش‌ها و قارچ کش ‌ها خیس ‌شده و سپس با مواد شیمیایی دیگری که هنگام آبیاری به آن ‌ها اضافه می ‌شود، آغشته می ‌شوند.

اکنون این تصور می رود که بتوانید تفاوت بین این ۲ نوع قهوه را تشخیص داده و از مزیت‌ هایی که قهوه ارگانیک برای سلامت انسان دارد آگاه شده باشید.

ارزش غذایی قهوه ارگانیک

یکی از مهم ‌ترین موادی که در قهوه وجود دارد ویتامین ب2 است. این ویتامین افزایش سوخت ‌و ساز و متابولیسم بدن را در پی دارد. همچنین سلامت چشم، کاهش استرس، بهبود سلامت قلب و پوست نیز از جمله مزایای ویتامین ب2 است. قهوه ارگانیک مقادیری منگنز و پتاسیم نیز در خود دارد که بیشتر از حد لازم نبوده و برای بدن مؤثر است.

خواص قهوه ارگانیک

کافئینی که در هر فنجان قهوه ارگانیک وجود دارد، به نوع و همچنین روش ‌های آماده ‌سازی آن مربوط است. به‌ عنوان مثال در حدوداً ۲۰۰ میلی ‌لیتر قهوه ارگانیک دم‌ کرده، چیزی در حدود ۸۰ تا ۱۳۵ میلی ‌گرم کافئین وجود دارد. در مقایسه با نوشیدنی همچون چای سبز، می‌ توان گفت این مقدار کافئین مقدار زیاد تلقی می‌ شود. همچنین قهوه فوری سوپریم برای زود انزالی کمک کننده است

 

دکمه بازگشت به بالا