کسب مهارت به جای جستوجو در آگهیهای استخدام
توصیه کارشناسان این است که جوانان به جای جستوجو در آگهیهای استخدام به مهارتآموزی و کارآفرینی تجهیز شوند زیرا کسب مهارت، آینده شغلی آنها را تضمین میکند.
به گزارش دیباروز، طی سالهای اخیر معضل بیکاری فارغالتحصیلان به یکی از چالشهای اساسی در کشور تبدیل شده و بر توازن و تعادل بازار کار اثرگذار بوده است. داشتن شغل در امنیت روانی، اجتماعی و معیشتی افراد موثر است و تشکیل خانواده و تامین مسکن و استقلال مالی به داشتن شغل گره خورده است؛ از این رو ایجاد اشتغال یکی از مهمترین ابزارهای کاهش نرخ بیکاری، فقر و نابرابری به شمار میرود. اما لازمه راهیابی به بازار کار و کسب فرصتهای شغلی داشتن صرف شغل نیست و باید چاشنی مهارت را ضمیمه کسب و کار کرد.
در دولت سیزدهم توانمندسازی و ارتقای مهارت در دستور کار قرار گرفته و کاهش زمان صدور مجوز تاسیس آموزشگاههای آزاد، افزایش تعداد مراکز جوار و بین کارگاهی،شناسایی ۴۷۰ فرصت شغلی مهارت محور کم سرمایهبر و استفاده از توان بخش خصوصی از جمله اقدامات موثر در راستای افزایش مهارت آموزی کارگران، کارجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی است.وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است که نیروی کارآمد باید متناسب با توان و ظرفیتهای اشتغال کشور تامین شود و دستیابی به رشد و توسعه و رهایی از چالش بیکاری را در تقویت آموزشهای مهارتی موثر میداند.
وی بر لزوم بهروزرسانی و توسعه مراکز آموزش فنی و حرفهای تاکید دارد و میگوید: پیوند آموزش و صنعت باید در رویکرد جدید سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور دنبال شود.
مرتضوی از آموزش مهارتی دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در دولت سیزدهم خبر داده و میگوید: یکی از مأموریتهای اساسی ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توجه به مهارتافزایی و توانمندسازی جوانان است و باید تلاش کنیم تا با مهارتافزایی مسیر اشتغال آبرومندانه را فراهم کنیم.
کارشناسان میگویند آموزشهای مهارتی و فنی و حرفهای اصل مهمی در اشتغال به ویژه راهاندازی کسب و کارهای کوچک است و ترویج فرهنگ مهارتآموزی میتواند به حل ریشهای معضل بیکاری در کشور منجر شود.
خوشبختانه در دولت سیزدهم توانمندسازی و ارتقای مهارت در دستور کار قرار گرفته و اقدامات موثری از سوی سازمان آموزش فنی وحرفهای در راستای افزایش مهارتآموزی و ارتقای سطح مهارت کارگران، کارجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی صورت گرفته است که از جمله آنها میتوان به کاهش زمان صدور پروانه تاسیس آموزشگاههای آزاد، افزایش تعداد مراکز جوار و بین کارگاهی،شناسایی۴۷۰ فرصت شغلی مهارت محور کم سرمایهبر و استفاده از توان بخش خصوصی اشاره کرد.
در جلسات شورای عالی اشتغال نیز بر اهمیت و ارتباط مستقیم مقوله اشتغال و مهارتآموزی تاکید و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف شده به منظور ارتقاء توانمندیهای مهارتی منطبق با ویژگیهای فردی با همکاری سایر دستگاهها، طرح مهارتآموزی ویژه سنین ۱۳ تا ۱۸ سال را در تابستان برای دانشآموزان و بازماندگان از تحصیل اجرا کند.
توجه ویژه به حرفهآموزی از طریق تقویت هنرستانهای فنی و حرفهای نیز از دیگر مواردی است که به عنوان یکی از راههای موثر و زمینهساز ایجاد اشتغال در جلسات شورای عالی اشتغال مورد تاکید قرار گرفته است.
به اذعان کارشناسان سیستم آموزشی کشور از مدارس تا دانشگاهها با خلأ مهارتآموزی مواجه است و مهارت، حلقه مفقوده اشتغال دانشآموختگان به شمار میرود. توانمندسازی افراد بیکار فاقد مهارت از طریق آموزش مهارتهای شغلی و تخصصی یکی از راهکارهای اساسی در کاهش آسیبهای اجتماعی است.
حمید حاج اسماعیلی – کارشناس بازار کار در گفتوگو با دیباروز معتقد است: وقتی کارگری مهارت کافی ندارد درواقع کارایی و بهرهوری خودش پایین است. یکی از علل پایین بودن بهرهوری در کشور این است که نیروهای کار توانایی، مهارت و دانش کافی نسبت به کاری که انجام میدهند را ندارند و این مسأله روی بهرهوری بنگاهها تاثیر می گذارد.
وی به جوانان پیشنهاد کرد: به جای جستوجو در آگهیهای استخدام به سلاح مهارتآموزی و کارآفرینی تجهیز شوند زیرا کسب مهارت، آینده شغلی آنها را تضمین میکند.
این کارشناس بازار کار ضمن اشاره به گسترش مراکز آموزش فنی و حرفهای در کشور میگوید: این موضوع به عنوان یک تکلیف عمومی برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعریف شده تا از این طریق به سمت مهارتافزایی در کشور حرکت کنیم و با توسعه مراکز آموزش فنی و حرفهای و آموزشگاههای آزاد، افراد ماهر و توانمندی برای بازار کار کشور تربیت شوند.
به گزارش دیباروز، آموزشهای مهارتی تکمیلکننده آموزشهای نظری است و افراد باید از دوران ابتدایی و مدارس با مقوله مهارت و کسب و کار آشنا شوند. لزوم سرمایهگذاری در آموزشهای فنی و حرفهای ارزشمند است زیرا نیروی انسانی ماهر موجب تقویت بازار کار و رشد و توسعه اقتصادی میشود.
انتهای پیام