روغن نباتی؛ صدرنشین کاهش تولید امسال

روغن نباتی؛ صدرنشین کاهش تولید امسال

آخرین آمار منتشر شده توسط وزارت صنعت ، معدن و تجارت (SAMAT) نشان می دهد که در هفت ماه نخست امسال از 24 کالای منتخب صنعتی ، تولید 14 کالا نسبت به مدت مشابه سال گذشته 1.3 و 243.7 درصد افزایش داشته است. بیشترین افت تولید مربوط به روغنهای گیاهی بود.

به گزارش دیباروز ، طبق این آمار در هفت ماه نخست سال جاری بیشترین افزایش تولید مربوط به الیاف اکریلیک بوده که ۷/۲۴۳ درصد افزایش یافته و تولید آنها به ۲ هزار و ۶۰۰ تن رسیده است. کمترین افزایش تولید مربوط به فیبر با افزایش تولید ۱.۳ درصدی بود.

پس از الیاف اکریلیک ، بیشترین افزایش تولید مربوط به ماشین لباسشویی و ماشین برداشت بود ، با تولید ۵۲.۹ و ۴۲.۸ درصد در هفت ماه نخست امسال ، به ترتیب ۵۴۹ هزار و ۶۰۰ واحد و ۳۴۷ واحد. میزان تولید این دو محصول در مدت مشابه سال گذشته بالغ بر ۳۵۹ هزار و ۳۰۰ دستگاه و ۲۴۳ دستگاه بوده است.

تولید یخچال و فریزر نیز با ۲۴.۶ درصد افزایش از ۹۳۸۲۰۰ دستگاه در هفت ماهه سال گذشته به بیش از ۱ میلیون و ۱۶۸ هزار دستگاه در مدت مشابه امسال رسیده است.

البته علی رغم افزایش محسوس تولید لوازم خانگی در سال جاری ، شاهد کاهش قیمت ها در بازار و اواخر شهریور ماه نیستیم. مدیر کل صنایع برق و الکترونیک در وزارت صنعت ، معدن و تجارت (SAMAT) در پاسخ به اینکه چرا این روند گفته می شود ، برخی از آمار نشان می دهد که میزان تولید متناسب با میزان نصب در خانه ها نیست. وقتی میزان نصب کمتر باشد ، به این معنی است که کالا در انبار باقی مانده است یا اینکه مردم لوازم خانگی را خریداری کرده و در گوشه و کنار خانه ها ذخیره کرده اند.

انواع خودروهای سواری ، وانت و لاستیک اتومبیل از جمله کالاهایی هستند که در این مدت تولید آنها بیش از ۲۰ درصد افزایش داشته و تولید آنها با ۴/۲۰ ، ۷/۲۲ و ۳/۲۵ درصد افزایش نسبت به هفت ماهه سال قبل به ۴۷۸ هزار و ۸۰۰ رسیده است. این دستگاه به ۴۶،۷۹۷ دستگاه و ۱۵۱،۱۰۰ تن رسیده است.

در همین حال ، تولید داروی انسانی که در بیشتر ماه های سال گذشته ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به سال ۱۹۹۷ افزایش داشته است ، در هفت ماه نخست سال جاری از ۲۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون واحد در ۷ ماه اول ، فقط ۳.۷ درصد افزایش داشته است. از سال. در مدت مشابه امسال به ۲۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون واحد رسید.

کالاهایی که تولید را کاهش داده اند کدامند؟

تولید ۱۰ محصول در دوره فوق الذکر شاهد کاهش بود و بیشترین کاهش تولید مربوط به روغن نباتی بود که با کاهش ۲۰.۲ درصدی از حدود یک میلیون و ۲۹ هزار تن در هفت ماهه سال قبل به ۸۲۱ هزار و ۱۰۰ تن در مدت مشابه کاهش یافت. امسال فرا رسیده است کمترین کاهش تولید در دوره ذکر شده مربوط به کفش و کفش بود که تولید آن ۰.۰۱٪ کاهش داشت.

در اواخر سپتامبر ، عرضه روغن جامد در انبارها کاهش یافت و قیمت آن افزایش یافت. کمتر از یک ماه بعد ، روغن مایع در بازار کمیاب است. به طوری که این محصول در سوپرمارکت ها یا سوپرمارکت ها نبود و یا فقط یک روغن برای هر نفر فروخته می شد. اگرچه طبق وعده مقامات مربوطه ، قرار بود نفت در بازار توزیع شود و مشکل این کالای پرمصرف از هفته گذشته بود ، اما به نظر می رسد که این وعده ، به ویژه در بخش قوی نفت ، هنوز به طور کامل اجرا نشده است. با این وجود روز گذشته معاون دفتر برنامه ریزی تأمین ، توزیع و تنظیم بازار در وزارت صمت از تهیه و توزیع ۱۴۰ هزار تن روغن (مایع خوراکی و جامد برای صنعت و صنعت) از ذخایر استراتژیک کشور خبر داد و گفت که “کانتینر ماه بعد “کل مشکل نفت حل خواهد شد.”

تولید کولرهای آبی و چرمی در این مدت ۱۸.۱ و ۱۷.۲ درصد کاهش یافت ، به طوری که تولید کولرهای آبی از ۸۵۱ هزار و ۲۰۰ دستگاه در هفت ماه اول از ۱۳۹۸ به ۶۹۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه در مدت مشابه افزایش یافت. امسال فرا رسیده است تولید چرم در هفت ماه اول سال ۱۹۹۸ و ۱۹۹۹ به ترتیب ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار فوت مربع و ۲۱ میلیون و ۲۰۰ هزار فوت مربع بوده است.

با این وجود ، به دلیل افزایش جمعیت آماری واحدهای انتخابی ، آمار جدید در برخی موارد با گزارش های منتشر شده قبلی متفاوت بود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا