برترین های کسب و کارعلمی و پزشکی

ایا هر روز دوش گرفتن باعث لاغری میشود؟

برای لاغر شدن در این ساعات حمام نروید

در طب سنتی و توصیه های پزشکان در اپلیکیشن رژیم غذایی آمده است که حمام کردن با شرایط خاصی می‌تواند باعث چاقی یا لاغری شود؛ به این ترتیب که استحمام پس از غذا بدن را فربه می‌سازد و حمام کردن با شکم خالی موجب لاغری است. حمام کردن جزء لاینفک زندگی انسان است که برای پاکیزه کردن بدن، گشودن منافذ پوستی، رقیق کردن مواد و دفع آن‌ها از بدن به روش تعریق و همچنین برای رطوبت بخشیدن به بدن نیاز است. برای لاغر شدن استحمام در این ساعات ممنوع!

اپلیکیشن رژیم غذایی رایگان |برنامه رژیم غذایی لاغری شکم و پهلو رایگان

شرایط و توصیه‌ها برای یک حمام خوب

* بهترین “حمام” آن است که فضای آن، بزرگ و سقفش بلند و آبش تمیز باشد.

* برای استحمام کردن به‌طور ناگهانی زیر دوش قرار نگیرد و برای شست‌وشو ابتدا از آب نیم‌گرم استفاده شود. خصوصیات یک استحمام خوب این است که فرد باید در هنگام ورود به حمام ابتدا به تدریج آب نیمه گرم بر سر خود بریزد و سپس کاملاً زیر دوش آب قرار گیرد.

* خوردن و نوشیدن در حمام و بلافاصله بعد از خروج از حمام زیان‌آور است؛ زیرا در این حالت بدن گرم و متخلخل است و غذا قبل از هضم کافی جذب شده موجب سده و امراض دیگر می‌شود.

* استفاده از سنگ پا در حمام برای سردرد و اکثر بیماری‌های دماغی مفید است؛ هنگام خروج از حمام، گرم‌مزاج‌ها بهتر است پا‌های خود را با آب سرد بشویند.

در طب سنتی آمده است که حمام کردن با شرایط خاصی می‌تواند باعث چاقی یا لاغری شود؛ به این ترتیب که استحمام پس از غذا بدن را فربه می‌سازد و حمام کردن با شکم خالی موجب لاغری است.

* امروزه بسیاری از قوانین مربوط به حمام درباره استفاده از استخر‌های سرپوشیده و انواع سونا و جکوزی نیز صدق می‌کند.

* توقف بسیار در حمام باعث تحلیل و انصباب فضول (ریختن مواد زائد) به‌سوی اعضای ضعیف و ضرر به اعصاب و تحلیل حرارت غریزی و کاهش اشتها و غریزه جنسی می‌شود.

* حمام اگرچه منافع زیادی دارد، اما محلل و مضعف قوا است به همین دلیل در حمام‌های قدیم که دارای سه قسمت بود، توصیه می‌شد که به‌تدریج وارد حمام شوند یعنی مدتی در خانه اول صبر کنند سپس به خانه دوم و بعد به خانه سوم آن بروند.

* جماع در حمام و خوابیدن در حمام مضر است.

* از آشامیدن آب سرد بلافاصله بعد از حمام باید اجتناب کرد.

* خواب مختصر بعد از حمام برای بدن مفید است.

* استحمام بلافاصله بعد از خشم و شادی بیش از حد مضر است.

* برخی از افراد به هنگام حمام کردن و استراحت در وان یا استخر اقدام به خوابیدن می‌کنند که این حرکت مضر است چرا که توقف زیاد و ماندن در حمام جایز نیست و باعث سستی و ضعف بدن و کم شدن مواد مورد نیاز بدن می‌شود.

* افراد گرم‌مزاج بهتر است در هنگام خروج از حمام پا‌های خود را با آب سرد و افراد سرد مزاج با آب گرم شستشو دهند.

* افرادی که در طول روز دچار ضعف و سستی شده‌اند باید از استحمام در حمام بسیار داغ مثل سونا به دلیل ایجاد ضعف خودداری کنند.

دوش آب سرد

استحمام یا غسل با آب سرد، از دیدگاه طب سنتی فقط برای برخی از افراد مفید است. دوش آب سرد، به خصوص در فصول گرم سال، حرارت را در قسمت مرکزی بدن متمرکز و قسمت‌های سطحی بدن را خنک می‌کند و می‌تواند باعث افزایش نشاط و تقویت قوای جسمی شود با این حال، دوش گرفتن با آب سرد برای همگان مفید نیست و حتی ممکن است ضرر هم داشته باشد.

خوردن و نوشیدن در حمام و بلافاصله بعد از خروج از حمام زیان‌آور است؛ زیرا در این حالت بدن گرم و متخلخل است و غذا قبل از هضم کافی جذب شده موجب سده و امراض دیگر می‌شود

استحمام با آب سرد شرایطی دارد و فقط تعدادی از افراد می‌توانند آر آن سود ببرند؛ بدین ترتیب که گرم مزاجان بیشترین نفع را از آن می‌برند و کودکان، افراد لاغر و مسن فقط می‌توانند در میانه روز تابستان با آب سرد استحمام کنند. افرادی که به شدت باید از استحمام با آب سرد بپرهیزند، مبتلایان به زکام و دچار آبریزش بینی و ته حلق هستند. کسانی هم که مشکل هضم دارند نباید بلافاصله بعد از غذا دوش آب سرد بگیرند.

زمان‌هایی که نباید حمام کرد

* هنگام پری معده

* هنگام گرسنگی

* وقتی فرد تب دارد

* در زمان تفرق اتصال

* هنگام ورم اعضای باطنی

* توقف زیاد در حمام و تأثیر آن بر وزن افراد

استحمام به مدت طولانی، به جهت آنکه به میزان زیادی تحلیل برنده قوای بدنی است، به خصوص برای افرادی که ضعیف و لاغرند و دستگاه هاضمه خوبی ندارند و یا از مشکلات اعصاب و روان رنج می‌برند مضر است.

در طب سنتی آمده است که حمام کردن با شرایط خاصی می‌تواند باعث چاقی یا لاغری شود؛ به این ترتیب که استحمام پس از غذا بدن را فربه می‌سازد و حمام کردن با شکم خالی موجب لاغری است.

ملاک توقف در حمام برای مزاج‌ها و جثه‌های مختلف، متفاوت است. افراد معتدل المزاج نیم ساعت، افراد لاغر کمتر از نیم ساعت و افراد چاق که قصد لاغر شدن دارند تا یک ساعت مجاز به استحمام هستند، ولی بیش از یک ساعت برای هیچ گروهی توصیه نمی‌شود. زمان مطالعه: ۵ دقیقه

با توجه به نزدیک شدن به فصل تابستان تصمیم داریم در مورد دوش گرفتن روزانه یا این که اصلا چند وقت یک بار دوش بگیریم با شما صحبت کنیم.می دانیم که دوش گرفتن لازمه بهداشت فردی است مخصوصا در فصل گرما این امر باعث نشاط و شادابی شما می شود.در بسیاری از نقاط جهان، دوش گرفتن هر روز یک امر عادی است. با این حال، از منظر پزشکی، برای اکثر افراد لازم نیست که این دوش را به طور مکرر انجام دهند.

 بهداشت شخصی فواید سلامتی را به همراه دارد و بیشتر مردم نیاز به دوش گرفتن منظم دارند. آب علاوه بر استفاده از آن برای شستشو و نظافت معمول، مزایایی را در رابطه با تسکین درد و درمان به شکل آب درمانی ارائه می دهد.حمام، دوش بخار، سونا و سایر روش‌های حمام کردن نیز می تواند به بهداشت شخصی کمک کند.

فواید دوش گرفتن

گذراندن وقت زیر دوش می تواند همین اثرات را داشته باشد. دوش گرفتن پوست را تمیز می کند و سلول های مرده پوست را از بین می برد تا به پاکسازی منافذ پوست کمک کند و به سلول های پوست اجازه عملکرد تازه بدهد. باکتری ها و سایر محرک هایی را که می توانند باعث ایجاد و پسوزیاریس و سایر مشکلات پوستی شوند را از بین می برد.با این حال، دلیل اصلی اینکه مردم به اندازه دوش می گیرند این است که به آنها کمک می کند استانداردهای اجتماعی تمیزی و ظاهر شخصی را رعایت کنند. رعایت این استانداردها به افراد کمک می کند تا در محیط های کاری و اجتماعی باعث شود با بدن خود احساس راحتی و کمتر احساس خستگی کنند.

دوش گرفتن در فصول مختلف

در زمستان، دمای سرد و گرمایش داخل هر دو به خشکی پوست کمک می کنند. بسیاری از متخصصان پوست توصیه می کنند که افراد در طول زمستان برنامه حمام خود را تغییر دهند تا از خشکی پوست محافظت کنند. در فصل تابستان به علت گرمای هوا و مرطوب بودن باعث می شود تعریق بدن زیاد شود به همین دلیل افرادی که ممنوعیت پزشکی برای حمام رفتن ندارند توصیه می شود که روزانه دوش بگیرند تا احساس طراوت و نشاط کنند.

در فصل بهار با توجه به این که شما در چه قاره و آب و هوایی زندگی می کنید هوا می تواند متغیر باشد اما حمام روزانه باعث از بین رفتن آلودگی ها از سطح پوست و کمتر شدن روزانه می شود.در فصل پاییز با توجه به بارندگی ها و نوسان هوا دوش گرفتن می تواند پیشنهاد خوبی باشد. تکنیک های زیر ممکن است به افراد دارای خشکی پوست در فواصل مختلف کمک کند:

دوش گرفتن در سنین مختلف

معمول حمام کردن روزانه نوزادان واقعا ضروری نیست. پیشنهاد می شود که زمان شروع شستشوی منظم کامل بدن زمانی است که نوزادان در حال خزیدن در اطراف و شروع به خوردن غذا هستند. اگرچه حمام کردن روزانه برای کودکان ۶ تا ۱۱ ساله مفید است، اما آنها فقط باید هر چند روز یکبار دوش بگیرند.

هنگامی که جوانان به بلوغ می رسند ، تعداد دفعات نیاز به دوش گرفتن در افراد مختلف متفاوت است. بسیاری از افراد پیشنهاد می کنند که دوش گرفتن روزانه در این زمان ضروری است.

بسیاری از نوجوانان از نظر بدنی بسیار فعال هستند و دوش گرفتن پس از رویدادها یا تمرینات ورزشی شدید، از جمله شنا، ورزش و سایر فعالیت های بدنی ایده خوبی است.

افراد مسن ممکن است برای حفظ سطح تمیزی لازم برای محافظت از پوست، دفع عفونت و رعایت استانداردهای عمومی نظافت، نیازی به دوش گرفتن هر روز نداشته باشند. دوش گرفتن یک یا دو بار در هفته اغلب می‌تواند برای برآورده کردن این معیارها کافی باشد و افراد می‌توانند در این بین از اسپری های ضد عرق و مام های رولی جهت بر طرف کردن عرق استفاده کنند تا احساس شادابی داشته باشند.

رابطه دوش گرفتن و کار

نوع کاری که افراد انجام می دهند بر تعداد دفعات نیاز به دوش گرفتن تأثیر می گذارد. افرادی که پشت میز کار می کنند و بیشتر وقت خود را در داخل خانه می گذرانند، مانند افرادی که با مواد خطرناک، حیوانات یا در هر شغلی که افراد غیربهداشتی وجود ندارند، کار می کنند، نیازی به حمام ندارند.مشاغلی که ممکن است افراد به عنوان “کار کثیف” از آن یاد کنند عبارتند از:

افرادی که با مواد خورنده، مواد شیمیایی خطرناک، عوامل بیماری و مواد رادیواکتیو کار می کنند، باید در پایان هر شیفت کاری خود باید دوش بگیرند.باغبانان، درختکاران، باغبانان تازه کار و هر کسی که زمان قابل توجهی را در فضای باز و اطراف گیاهان مختلف سپری می کند، می تواند به محض ورود به داخل خانه، با دوش گرفتن، خطر ابتلا به بثورات پوستی و سایر آسیب های پوستی را کاهش دهد. انجام این کار به محدود کردن مواجهه آنها با شیره گیاهان، گرده ها و سایر آلرژن های بالقوه کمک می کند و در نتیجه خطر واکنش را کاهش می دهد.

آیا می توانید بیش از حد دوش بگیرید؟

دوش گرفتن باکتری‌ها را از پوست پاک می‌کند، که این شامل باکتری‌هایی را که به بدن در محافظت از خود در برابر عفونت کمک می‌کنند نیز می شود.صابون‌ها و شامپو هایی که افراد هنگام دوش گرفتن استفاده می‌کنند می‌توانند پوست و مو را خشک کرده و منجر به ترک‌خوردگی پوست و دوشاخه شدن انتهای آن شوند. این که چقدر سریع اتفاق می‌افتد، بر تعداد دفعات دوش گرفتن فرد تأثیر می‌گذارد، به نوع پوست فرد که می‌تواند چرب یا خشک باشد، و آب و هوایی که در آن زندگی می‌کند بستگی دارد.

اگر افراد بعد از بیرون آمدن از حمام متوجه شوند که پوستشان سفت شده است، این نشانه تمیز بودن نیست. در عوض، نشان دهنده خشکی بیش از حد پوست است.در مطالعات متمرکز بر شستشوی دست، محققان دریافتند که پرستارانی که به دلیل شستن مکرر و پوشیدن دستکش دچار آسیب پوستی روی دست‌هایشان شده‌اند، عوامل عفونی بیشتری نسبت به سایر پرستاران دارند.

محققان به این نتیجه رسیدند که وقتی تکرار شستن به آسیب پوست منجر شود، نتیجه معکوس دارد.دوش گرفتن بر محیط زیست نیز تاثیر به سزایی دارد. صابون ها و شامپوها، بدون ذکر مواد افزودنی مانند دانه های میکروبی در برخی محصولات مراقبت از پوست، می توانند به آب های زیرزمینی، دریاچه ها، نهرها و اقیانوس ها راه پیدا کنند. عمل ساده حمام رفتن، منابع حیاتی آب شیرین را از بین می برد.

جمع بندی

اگرچه دوش گرفتن فواید جسمی، ذهنی و عاطفی دارد، اما دوش گرفتن روزانه که بسیاری از مردم عادت به گرفتن آن دارند، احتمالاً بیشتر از نیاز بقیه مردم است. دوش گرفتن پوست و مو را خشک می کند، از منابع طبیعی استفاده می کند.تلاش برای تعیین اینکه چند وقت یکبار به دوش گرفتن نیاز دارید بستگی به تعادل مناسب بین استفاده منصفانه از منابع طبیعی و آنچه باعث می‌شود فرد احساس خوب و تمیزی داشته باشد و متناسب با برنامه‌اش باشد، دارد.توصیه پزشکی برای رفع نیازهای اولیه جسمی و سلامتی، دوش گرفتن یک یا دو بار در هفته است. افرادی که در انواع خاصی از مشاغل کار می کنند و کسانی که ورزش زیادی انجام می دهند احتمالاً نیاز به حمام رفتن بیشتر دارند.امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید.

منبع:

lyndicohen.com

youtube.com

دکتر رضا غیاثوند

تدریس بیش از 300 واحد تغذیه در 10 سال گذشته برای دانشجویان رشته های تغذیه، پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، بهداشت عمومی و پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و استاد راهنما 35 دانشجوی کارشناسی ارشد و 10 دانشجو دکتری تغذیه.
دکمه بازگشت به بالا