علائم و بررسی دقیق قرمز شدن برگ درخت گردو

قرمز شدن برگ درخت گردو از جمله نشانه‌هایی است که می‌تواند به مشکلات مختلف در گردو اشاره کند، این مشکلات می‌توانند عوامل زیستی، بیماری‌ها یا عوامل محیطی مختلفی مانند تنش آبی، عوامل هواشناسی نامساعد، نقص تغذیه و… باشند به هر حال، برای تشخیص دقیق علت قرمز شدن برگ درخت گردو در مورد خاص خود، بهتر است به یک متخصص صنعت باغبانی مراجعه کنید تا با تحلیل و بررسی وضعیت درخت گردوتان، مشکل را شناسایی و راهنمایی لازم را دریافت کنید در ادامه چند دلیل قرمز شدن برگ درخت گردو را برای شما معرفی می‌کنیم.

تغذیه

تنش آبی یکی از دلایل اصلی قرمز شدن برگ درخت گردو است.

بهتر از کشاورز قبل از خرید نهال گردو ذخایر آبی منطقه را مورد بررسی قرار داده و بر اساس آن نهال گردو سازگار را خریداری کنند، تنش آبی، که به عنوان کمبود آب در ریشه‌ها تعریف می‌شود، می‌تواند باعث تغییر رنگ برگ‌های درختان و یا قرمز شدن آنها شود، وقتی درختان باغ گردو با کم آبی و خشکسالی مواجه شوند، از محدودیت در تامین آب برای برگ‌ها رنج برده و اولین علائم‌خود را در تغییر رنگ برگ نشان می‌دهد.

به دلیل کاهش تولید کلروفیل (پیگمانی که رنگ سبز برگ‌ها را تعیین می‌کند) در شرایط کم‌آبی، رنگ قرمز شده و از داخل برگ‌ها (مثلاً پیگمان‌های قرمز) مشهود می‌شود، این رنگ قرمز شده روناک نوتروفیل (پیگمان قرمز) است که در فصل‌های گرم و خشک شکل می‌گیرد، بنابراین، تغییر رنگ برگ‌ها به سمت قرمزی می‌تواند یک اشاره به وجود کمبود آب و تنش آبی در درختان باشد.

 مهندسین نهالستان زمان فروش نهال گردو توصیه می‌کنند تا در ماه دو بار باغ گردو را عمیقاً آبیاری کنید، وقتی درخت گردو تنش آبی قرار می‌گیرد، عملکرد آن در جذب آب و مواد غذایی کاهش می‌یابد، برگ‌ها برای تضمین بقاء درخت، منابع آب و مواد غذایی را اکسید می‌کنند و در نتیجه مقدار کلروفیل در برگ‌ها کاهش می‌یابد و رنگ قرمز را نشان می‌دهد، این پدیده به عنوان تغییر رنگ پاییزی شناخته می‌شود، البته فراموش نکنید قرمز شدن رنگ برگ درختان در فصل پاییز کاملاً طبیعی است ولی اگر این فرایند در فصل بهار و تابستان اتفاق بیفتد باردار باید آن را مورد بررسی قرار دهد.

تغذیه

تاثیر بیماری آنتراکنوز در قرمز شدن برگ درختان گردو چیست؟

البته کارشناسان نهالستان زمان فروش نهال گردو مورد بیماری آنتراکنوز گردو اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار می‌دهند، بیماری آنتراکنوز گردو یک بیماری قارچی است که بر روی درختان گردو مخصوصاً برگ انها تأثیر می‌گذارد، این بیماری توسط قارچی به نام Sclerotinia به وجود می‌آید، از نشانه‌های این بیماری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1.  شامل ظهور لکه‌های قرمز تیره در شاخه‌ها، ساقه‌ها و میوه‌ها می‌شود.
  2. علاوه بر این، پوسیدگی میوه گردو را به همراه دارد.
  3. ریزش برگ‌ها و کاهش عملکرد درختان گردو از دیگر نشانه‌های بیماری آنتراکنوز است.

 رطوبت زیاد و خشکی متوالی در طول پاییز و زمستان احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد. برای کنترل آنتراکنوز گردو، بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • حتماً در خرید نهال گردو دقت داشته باشید نهال گردو ژنوتیپ سیستم دفاعی قوی‌تری در مقابل انواع قارچ‌ها داشته و ریسک بیماری آنها کمتر است.
  • زمان خرید نهال گردو سازگاری نهال گردو با منطقه را مورد بررسی قرار دهید برای مناطق گرمسیری و خشک نهال گردو زود گل و برای مناطق سردسیری و مرطوب نهال گردو دیرگل را خریداری کنید که حساسیت کمتری نسبت به خشکی و رطوبت از خود نشان دهند.
  • از روش‌ها و تجهیزات نوین آبیاری استفاده کنید، میزان شیوع بیماری در باغات سنتی که به روش غرقابی آبیاری می‌شوند بیشتر است.
  • به تراکم درختان توجه کنید، فاصله مناسب برای کاشت درختان گردو ژنوتیپ حداقل ۶ متر است، شما با خرید نهال گردو ژنوتیپ می‌توانید ۲۸۰ اصله نهال گردو را در یک هکتار جای دهید.
  • هرس سالیانه درخت گردو کمک زیادی به سالم ماندن آن در برابر این بیماری می‌کند.
  • کود دهی منظم باغ گردو را فراموش نکنید.
  • همچنین، استفاده از روش‌های شیمیایی مانند اسپری ضد قارچ‌ها، نیز برای کاهش خسارات احتمالی می‌تواند مفید باشد.

تغذیه

قرمز شدن برگ درختان یک فرایند طبیعی است

در مواردی مهندسین نهالستان خاطرنشان می‌کنند که قرمز شدن برگ درختان گردو یک فرایند طبیعی در گیاهان است، در این فرایند قندهای تولید شده توسط برگ‌ها به قسمت‌های دیگر گیاه منتقل می‌شوند، این قندها عمدتاً از فتوسنتز در برگ‌ها تولید شده و به وسیلهٔ رگ‌های برگی به سایر بخش‌های گیاه منتقل می‌شوند، در مورد قرمز شدن برگ‌های درخت گردو، این روند معمولاً در فصل پاییز رخ می‌دهد.

درختان گردو طی چرخهٔ سالانهٔ خود، دیگر برگ‌های خود را تغذیه نکرده و نیروی لازم برای بازیابی و ذخیرهٔ مواد مغذی را از آن‌ها می‌گیرد، این عملیات باعث تغییر رنگ برگ‌ها می‌شود، یکی از عوامل تغییر رنگ فعال شدن پیگمانت‌های قرمز از قبیل آنتوسیانین‌ها و کاروتنوئیدها هست، در نتیجهٔ فعال شدن این پیگمانت‌ها، برگ‌ها به رنگ قرمز، نارنجی یا زرد تغییر می‌کنند و به همین دلیل، برگ‌های درختان گردو در فصل پاییز بطور طبیعی قرمز می‌شوند.

کلام آخر

باغداران عزیز در صورت بروز هرگونه مشکل می‌توانند به سایت تخصصی پالیز گردو مراجعه کرده و از کارشناسان نهالستان کمک بخواهند، همچنین در این سایت اطلاعات کاملی در مورد فروش نهال گردو به صورت اینترنتی و آنلاین و آخرین قیمت نهال گردو درج شده است.

 

تماس با پالیز نهال: 09144501003

تماس با برتر نهال:  09141832393

دکمه بازگشت به بالا