ویژگی‌های یک تلویزیون خوب چیست؟- راهنمای کامل

تنوع و گستردگی انواع تلویزیون در بازار و عدم آشنایی با معیارهای درست و قیمت خرید تلویزیون موجب شده تا دغدغه ما هنگام خرید بیشتر باشد. هرگز به معیارهایی که از جانب فروشندگان برای خرید تلویزیون به شما اعلام می‌شوند، اعتماد نکنید. زیرا همیشه یک سری افراد سودجو هستند که محصولاتی بی‌کیفیت و نامرغوب را به عنوان جنس عالی و باکیفیت به مشتری‌ها قالب می‌کنند. برای اینکه بدانید تلویزیون خوب چه ویژگی‌هایی دارد تا انتهای این مطلب با ما باشید.

تلویزیون

تلویزیون چند اینچ خوب است؟

یکی از مهمترین آیتم‌هایی که برای خرید تلویزیون باید به آن توجه داشت، سایز تلویزیون است. برای آنکه بدانید تلویزیون خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟ حتما لازم است که بدانید چطور سایز مناسب تلویزیون را انتخاب کنید. انتخاب اینچ یا سایز تلویزیون، ارتباط مستقیم با متراژ محیطی دارد که قصد دارید تلویزیون را در آن استفاده کنید. برای نمونه چنانچه قصد خرید تلویزیون برای اتاق خواب یا مغازه را دارید یا به طور کلی برای محیط‌هایی که متراژ کوچک دارند، بهتر است تلویزیون‌هایی در سایزهای کوچک 24 اینچ یا 32 اینچ را انتخاب کنید. اما اگر می‌خواهید یک تلویزیون مناسب برای پذیرایی یا هال یا اتاق کنفراس یا سالن و فروشگاهی بزرگ بخرید، لازم است تلویزیونی را انتخاب کنید که سایز بزرگتری داشته باشد.

برای محیط‌هایی که متراژ زیادی دارند بهترین کار این است که تلویزیونی با سایز بزرگ بیشتر از 45 اینچ را خریداری نمایید. البته به غیر از متراژ محیط، فاصله افراد تا تلویزیون نیز در انتخاب سایز تلویزیون موثر است. برای نمونه چنانچه مکان نشستن افراد در محیط مورد نظر شما تا محل قرارگیری تلویزیون 120 تا 240 سانتیمتر فاصله داشته باشد، بهتر است تلویزیون 32 اینچ خریداری کنید. یا اگر افراد در محیط با فاصله 225 تا 450 سانتیمتری از تلویزیون می‌نشنیند، بهترین انتخاب تلویزیونی با سایز 60 اینچ است.

وضوح تصویر تلویزیون باید چگونه باشد؟

بعد از اینکه سایز تلویزیون مناسب با شرایط خود را انتخاب کردید، ویژگی مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، وضوح تصویر است. وضوح تصویر یا رزولوشن تصاویر نمایشی از نمایشگر از جمله ویژگی‌های مهمی است که حتما باید هنگام خرید تلویزیون به آن توجه داشته باشید. رزولوشن یعنی میزان وضوحی که از تصاویر مشاهده می‌کنید. بنابراین هر اندازه که رزولوشن تلویزیون بیشتر باشد، تصاویر نمایشی از آن کیفیتی بهتر داشته و جزئیات بیشتری از تصاویر قابل رویت و مشاهده خواهند بود در نتیجه تصاویری واقعی‌تر را می‌بیند. انواع وضوح تصویر را در زیر جهت آشنایی به شما معرفی می‌کنیم.

  • تلویزیون SD

تلویزیون‌هایی که وضوح تصویر SD دارند، دارای کمترین میزان رزولوشن هستند. رزولوشن تلویزیون SD در حدود 480 پیکسل است. بنابراین تصاویری که از نمایشگر این تلویزیون نشان داده می‌شوند، کیفیتی پایین و وضوحی کم دارند به گونه‌ای که کمترین جزئیات از آن‌ها قابل مشاهده هستند.

  • تلویزیون HD

این نوع از تلویزیون‌ها کیفیت تصویر بهتر و وضوح بیشتری نسبت به تلویزیون‌های SD دارند. وضوح تصاویری که از صفحه نمایش تلویزیون HD به اجرا درمی‌آیند برابر با 720 پیکسل است.

  • تلویزیون 4K

تلویزیون های 4K که با نام UHD نیز شناخته می‌شوند به موجب برخورداری از کیفیت تصویر عالی از محبوبیت بسیاری بین کاربران برخوردار هستند. وضوح تصویر در این تلویزیون‌ها برابر با رزولوشن ۲۱۶۰*۳۸۴۰ است. یعنی تصاویری که از تلویزیون 4K پخش می‌شوند دو برابر تصاویر پخش شده از تلویزیون فول اچ دی، وضوح دارند.

  • تلویزیون 8K

این مدل از تلویزیون بهترین و برترین کیفیت تصویر را دارند. محتوای نمایشی از این تلویزیون‌ها بیشترین وضوح تصویر را دارند. زیرا رزولوشن این تلویزیون‌ها ۷۶۸۰×۴۳۲۰ پیکسل و دو برابر وضوح تصویر در تلویزیون 4K است. بنابراین تصاویری که از تلویزیون 8K پخش می‌شوند با کوچکترین و ریزترین جزئیات قابل مشاهده هستند.

اهمیت ویژگی HDR

پرسیده بودید که تلویزیون خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟ یکی از ویژگی‌های تلویزیون خوب برخورداری از قابلیت HDR است. قابلیت HDR موجب می‌شود تصاویر درخشان‌تر و واضح‌تر روی نمایشگر تلویزیون نشان داده شوند به گونه‌ای که به واقعیت نزدیک باشند. تنها تلویزیون‌های 4K از قابلیت HDR بهره‌مند هستند. بنابراین این تلویزیون‌ها محدوده دینامیکی عالی داشته و تصاویری واقعی و درخشان را نمایش می‌دهند.

تلویزیون هوشمند

یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های یک تلویزیون، هوشمند بودن آن است. تلویزیون‌های هوشمند که به آن‌ها اسمارت تی وی گفته می‌شود، امکانات گسترده‌ای را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. تلویزیون‌های هوشمند یا اسمارت قابلیت اتصال به وای فای و دسترسی به اینترنت را دارند. همچنین به کاربر این امکان را می‌دهد که برنامه‌های اندروید را روی تلویزیون نصب کرده و از آن‌ها استفاده نماید. علاوه بر این تلویزیون اسمارت را می‌توان به گوشی همراه خود متصل کرده و محتوای گوشی را روی نمایشگر تلویزیون مشاهده نمود یا از طریق گوشی همراه خود، تلویزیون اسمارت را کنترل نمود. تلویزیون هوشمند قابلیت‌های زیادی دارد که به موجب آن‌ها امکاناتی متنوع را برای کاربر فراهم می‌آورد.

 سیستم صوتی تلویزیون

غیر از کیفیت تصویر تلویزیون، کیفیت و توان صوت خروجی تلویزیون نیز از آیتم‌هایی است که هنگام خرید این محصول باید به آن توجه داشت. تلویزیون‌های صوتی دو کاناله، کیفیت صوتی عالی دارند و صدایی فراگیر و همه جانبه را ارائه می‌دهند. علاوه بر این دقت کنید که تلویزیون منتخب شما به تکنولوژی‌های تقویت‌کننده صدا نیز مجهز باشد.

تلویزیون‌های نسل جدید طراحی متفاوت‌تر از تلویزیون‌های قدیمی دارند. طراحی ظاهری تلویزیون‌ها با مرور زمان دستخوش تحولاتی شگرف بوده. تلویزیون‌های جدید قاب نازک‌تر و لبه‌های باریک‌تر دارند به همین دلیل جای‌گذاری بلندگوهای بزرگ درون آن‌ها امکان پذیر نخواهد بود. بنابراین اگر به صدای بلند و قدرتمند علاقه دارید، بهترین کار این است که هنگام خرید تلویزیون به همراه آن اسپیکر یا ساندبار را برای تقویت صدا خریداری کنید.

تلویزیون با زاویه دید مناسب

سوال کرده بودید که تلویزیون خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟ باید گفت که ویژگی‌های زیادی در خوب بودن تلویزیون موثر هستند که یکی از آن‌ها، زاویه دید تلویزیون است. منظور از زاویه دید برای تلویزیون، محدوده‌ای است که تلویزیون، تصاویری عالی و باکیفیت را به دید بیننده می‌رساند. برخی از تلویزیون‌ها مانند تلویزیون‌های پلاسما و LCD و LED زاویه دید محدودی دارند.

یعنی چنانچه دورتر از تلویزیون نشسته باشید یا اینکه از طرفین به تلویزیون نگاه کنید، تصاویری بی‌کیفیت و با روشنایی نامطلوب و وضوح تصویر کم مشاهده می‌کنید. تلویزیون‌های پیشرفته‌ای مانند OLED، QLED زاویه دید گسترده‌ای دارند. یعنی کاربر از هر زاویه و فاصله‌ای به تلویزیون نگاه کند باز تصاویری واضح و واقعی با رنگ‌های طبیعی را می‌بیند.

نرخ تازه‌سازی تصاویر در تلویزیون

ویژگی دیگر تلویزیون که باید هنگام خرید به آن دقت کرد، نرخ ‌تازه‌سازی تصاویر یا نرخ بروزرسانی آن‌ها است. منظور از نرخ تازه‌سازی تصاویر به نمایش کشیدن بیشترین تعداد تغییرات و سرعت حرکت تصاویر است به عبارتی دیگر به فریم‌های تصاویر که در هر ثانیه پشت سرهم از تلویزیون نمایش داده می‌شوند، نرخ تازه‌سازی یا همان رفرش‌ریت می‌گویند که با واحد هرتز بیان می‌شود.

تلویزیونی که نرخ تازه‌سازی یا رفرش‌ریت بالاتری دارد، تصاویر پرسرعت مانند مسابقات ورزشی و فیلم‌های اکشن را بهتر نمایش می‌دهد. معمولا رفرش‌ریت یا نرخ تازه‌سازی تصاویر در تلویزیون‌ها برابر با 60 هرتز است اما در تلویزیون‌های نسل جدید و پیشرفته‌تر تصاویر با نرخ تازه‌سازی 120 هرتز تا 240 هرتز از نمایشگر دستگاه به اجرا درمی‌آیند.

اتصالات تلویزیون

درگاه‌های ورودی و خروجی که برای ایجاد ارتباط تلویزیون با سایر دستگاه‌ها روی آن تعبیه شده‌اند از ویژگی‌های مهمی هستند که در زمان خرید تلویزیون  باید آن را بررسی کرد. مجهز بودن تلویزیون به درگاه‌ها و پورت‌های ورودی و خروجی از آیتم‌های مهمی است که موجب جذب کاربران بیشتری به تلویزیون می‌شود.

تلویزیون‌های جدید قابلیت اتصال و اشتراک‌گذاری گسترده دارند. زیرا این نوع از تلویزیون‌ها دارای پورت‌ها و درگاه‌های ارتباطی هستند که موجبات اتصال تلویزیون با سایر دستگاه‌ها را فراهم می‌سازد. تلویزیون‌های هوشمند و پیشرفته جدید می‌توانند از طریق اتصالات خود به لپ تاپ، کنسول بازی یا ساندبارها و سینماهای خانگی وصل شوند. همچنین درگاه‌های ورودی USB ،HDMI و کامپوزیت و کامپوننت و LAN نیز از پورت‌های ارتباطی تلویزیون‌های نسل جدید هستند.

پنل تلویزیون

 تلویزیون‌های موجود در بازار دارای پنل‌های متفاوتی از یکدیگر هستند.  در ادامه تعدادی از تکنولوژی‌های متفاوت برای پنل تلویزیون را بررسی می‌کنیم.

  1. برخی از تلویزیون‌ها از تکنولوژی پلاسمایی در پنل خود بهره می‌برند. تلویزیون‌های پلاسمایی طول عمر زیادی دارند و وضوح تصویر و نرخ تازه‌سازی تصاویر در این مدل تلویزیون‌ها مطلوب و خوب است. امروزه تلویزیون‌های پلاسمایی کمتر تولید شده و به ندرت در بازار یافت می‌شوند. تولید تلویزیون‌های با تکنولوژی‌ پنل پیشرفته ‌تر از عوامل کاهش تولید تلویزیون‌های پلاسمایی است. زیرا تلویزیون‌هایی مانند ال ای دی و ال سی دی، تصاویری با وضوح بیشتر را از نمایشگر خود به تصویر می‌کشند.
  2. تلویزیون‌هایی که از پنل LED و پنل LCD بهره‌مند هستند بسیار مشابه همدیگر بوده و تنها در نوع پیکسل‌ها با هم تفاوت دارند. وضوح تصویر در این تلویزیون‌ها بهتر از تلویزیون‌های پلاسمایی است. همچنین به موجب برخورداری از قیمت مناسب کاربران زیادی دارند.
  3. تلویزیون اولد که از تکنولوژی OLED در پنل خود بهره می‌‎برد، تصاویری فوق‌العاده باکیفیت را نشان می‌دهد. پنل OLED قابلیت انعطاف‌پذیری دارد. بنابراین تلویزیون‌هایی که از این تکنولوژی بهره می‌برند علاوه بر صفحه تخت امکان تولید صفحه منحی را نیز دارند. تلویزیون مجهز به تکنولوژی OLED قادر است تصاویر تیره را باکیفیت بسیار عالی و بیشترین وضوح به نمایش درآورد. تنها مشکل پنل OLED کم بودن نور صفحه نمایش آن است.

4- بهره‌گیری از تکنولوژی QLED برای پنل تلویزیون تصاویری خارق‌العاده و بی‌نظیر را به چشم بیننده می‌رساند به طوری که گویی بیننده در صحنه وجود دارد و واقعیت را لمس می‌کند. تکنولوژی QLED پیکس‌های کوانتومی را در تصاویر ایجاد می‌کند به همین دلیل کیفیت و وصوح تصاویر با این تکنولوژی بسیار بیشتر از پنل‌های دیگر است.

سیستم عامل تلویزیون

لازم است به سیستم عامل نیز اشاره نمود. تلویزیون‌‎های نسل جدید دارای سیستم عامل هستند که باید هنگام خرید تلویزیون به نوع سیستم عامل به کار رفته در آن توجه کنید. بستر فراهم آورنده کلیه امکانات تلویزیون سیستم عامل آن است. انواع سیستم عامل تلویزیون عبارتند از سیستم عامل Android و سیستم عامل WebOS که به صورت انحصاری در اختیار برند ال جی است و سیستم عامل ROKU و سیستم عامل Tizen OS که انحصارا در اختیار برند سامسونگ است و سیستم عامل Fire TV Edition، هستند. سیستم عامل Android و سیستم عامل WebOS از جمله سیستم عامل‌های مقبول و مطلوب هستند که رضایت اکثر کاربران را جلب نموده‌اند. البته لازم به ذکر است که هر یک از سیستم‌ عامل‌ها ویژگی خاص و منحصر به فرد خود را دارند که به موجب آن بر دیگری برتری می‌یابد.

جمع‌بندی

برندهای متنوعی تلویزیون را تولید می‌کنند و هر یک از آن‌ها کلکسیونی بزرگ از انواع مدل‌ها دارند. برای آن که بتوانید تلویزیونی عالی و بی‌نقص با ویژگی‌های خوب انتخاب و خریداری کنید، اولین پیشنهاد ما به شما خرید از برندهای معتبری نظیر سامسونگ و ال جی و سونی است. آیتم‌هایی که هنگام خرید تلویزیون باید به آن توجه داشته باشید، یکی سایز آن است. شما باید سایز و اینچ تلویزیون را متناسب با متراژ محیط خود انتخاب کنید. همچنین وضوح تصویر تلویزیون نیز اهمیت زیادی دارد. سعی کنید تلویزیونی را برگزیند که بیشترین تعداد پیکسل را از هر تصویر نشان دهد. زیرا هر چه تعداد پیکسل‌ها بیشتر باشد، جزئیات بیشتری نشان داده می‌شود.

تلویزیونی با زاویه دید گسترده انتخاب کنید و همچنین در نظر داشته باشید که دامنه مکانیکی تلویزیون باید بالا باشد. تلویزیونی که سیستم صوتی دو کاناله داشته باشد و توان صوت خروجی آن از 20 وات کمتر نباشد، صدایی واضح و رسا را پخش خواهد کرد. در نظر داشته باشید که کنتراست تصاویر تلویزیون باید بالا باشد تا عمق مشکی و سیاه خوبی را به نمایش درآورد. علاوه بر این هوشمند بودن تلویزیون نیز از ویژگی‌های مهمی است که در زندگی پیشرفته امروزی ما تاثیر زیادی خواهد داشت. توجه داشته باشید که راه‌های ارتباطی و اتصالات تلویزیون منتخب شما زیاد باشد تا امکان اشتراک گذاری بیشتری با لوازم جانبی داشته باشد.

دکمه بازگشت به بالا