ترید ارز دیجیتال چیست ؟
ترید ارز دیجیتال چیست؟ نکاتی که هر تریدر باید بداند
در این به بررسی از ایران بورس آنلاین، ترید و نکات مهمی که باید در این زمینه رعایت کنید پرداخته می شود. اگر بخواهید بدانید که ترید ارز دیجیتال چیست در واقع معاملات رمزارزها که شامل خریداری کردن و یا به فروش رساندن اینگونه ارزها می باشد، ترید نام گرفته است. مبادله رمزارز به معامله گران امکان می دهد تا سپرده های ارزهای دیجیتال خود را با دارایی های مختلف مانند پول سنتی فیات یا سایر ارزهای دیجیتال مبادله کنند. معاملاتی که روی بیت کوین و سایر آلتکوینها و به منظور به دست آوردن سود فراهم می گردد، هدف از ترید ارز دیجیتال را مشخص می کند.
تریدر ارز دیجیتال فرد معامله گری است که در حوزه رمزارزها، معامله می کند. تریدر جهت به دست آوردن سود از معاملات خود، لازم است توسط به کار گرفتن ابزارهایی مثل نمودارهای قیمت، از روند قیمت ارزها مطلع گردد. او باید در جریان اخبار بازار قرار گرفته و رویدادهای آتی بازار را دنبال کند، تا بتواند دریابد که هدف او از ترید ارز دیجیتال چیست و آنگاه تحلیل درستی از اوضاع بازار رمزارزها پیدا کند.
هنگامی که سوال میشود ترید ارز دیجیتال چیست، مقصود انجام معاملات در بازارهای ارزهای رمزنگاری میباشد. منظور از ترید، داد و ستد است یعنی چیزی مانند پول ملی، ارز رسمی، یک نوع دارایی، یک کالا، و یا ارز دیجیتال را پرداخت کنیم و در قبال آن چیز دیگری را دریافت نماییم. مثال آن شخصی است که مقداری پول داده و بیت کوین میخرد و امید دارد که در آینده بهای آن افزایش یافته و خواهد توانست با قیمت بیشتری به فروش برساند. در حقیقت ابتدا پول سنتی را داده و بیت کوین خریداری کرده و در آینده میخواهد بیت کوین را بدهد و در ازای آن پول دریافت نماید.
به زبان ساده ترید ارز دیجیتال چیست؟
منظور از ترید بیت کوین، خریداری این ارز با بهای پایین تر و سپس به فروش رساندن آن با بهای بالاتر است. ولی مقصود از سرمایهگذاری آن است که بیت کوین را برای مدت طولانی، نگهداری کنیم و در هنگام نیاز با قیمت بالاتر به فروش برسانیم.
تریدر ارز دیجیتال ناچار است که بهای بیت کوین را پیش بینی نماید. بنابراین جهت پیش بینی بهای ارز، لازم است اخبار و حوادث این صنعت را پیگیری کند. همچنین از طریق نمودارهای مختلف قیمت، روند بهای ارز در بازار را دنبال نماید. تریدر برای آنکه مهارت کافی در معاملات پیدا کند، زمان، سرمایه و تلاش بسیاری را باید صرف نماید و دوره آموزش پیشرفته فارکس را بگذراند.
به چه کسی تریدر می گویند؟
تریدر Trader که معادل فارسی آن معاملهگر گفته شده، شخصی است که خریداری یا فروش انواع وجوه مالی را در بازارهای مالی انجام میدهد. هر تریدر ارز دیجیتال میتواند این فعالیت مالی را برای خودش، جهت شخص دیگری و یا برای یک سازمان انجام دهد.
اگر بخواهیم فرق میان یک معامله گر و یک سرمایه گذار را بدانیم، این تفاوتها را به صورت زیر دسته بندی می کنیم:
- مدت زمان نگهداری دارایی هایشان متفاوت است. معامله گران در فواصل زمانی کوتاه مدت، خرید و فروش خود را انجام میدهند و در واقع از رویه هایی با فواصل زمانی کم، سود به دست می آورند. سرمایه گذاران دوران بلند مدتی را برای به دست آوردن سود در نظر می گیرند.
- تریدرها در قیاس با سرمایه گذاران، در یک فاصله زمانی مشابه، معاملات خرید و فروش بیشتری را به انجام میرسانند.
- در صنعت ارز دیجیتال، تریدرها در فواصل زمانی بین یک یا چند ماه، رمزارزهای مختلف را مبادله میکنند، در صورتیکه سرمایه گذاران در یک مدت طولانی بین یک تا چند سال، به خرید یا فروش ارزهای ذخیره خود می پردازند.
- در ابزار کار تریدرها با سرمایه گذاران فرقهایی وجود دارد. تریدرها بیشتر مواقع از صرافی های آنلاین رمزارز، جهت معاملات داد و ستد آنی ارزهای دیجیتال و یا مبادله آنها با همدیگر استفاده می کنند.
- محل نگهداری سپرده های دیجیتالی تریدر با سرمایه گذار متفاوت است.
- ریسک پذیری یا خطرات کاری که تریدرها میکنند نسبت به کار سرمایه گذاران بیشتر است.
برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم آموزش پرایس اکشن را در این زمینه مطالعه کنید.
منظور از نوسان مناسب جهت ترید ارز دیجیتال چیست؟
تریدر توسط تکنیک های مبادلاتی، به دنبال به دست آوردن سود از تبادل ارزهای دیجیتال در هنگام نوسانات بازار است. او با پیگیری اخبار و وقایع مختلف سعی در استفاده از نوسانات قیمت دارد تا با استراتژیهای سودآور از بالا یا پایین رفتن قیمت ارز، در انجام معاملات خود بهره برد.
جهت معامله سودده، آنالیز قیمت ارزهای دیجیتال در فواصل زمانی گوناگون اهمیت دارد. تریدر برای بالا بردن مهارت خود در آنالیز بازار لازم است دانش کافی جهت تحلیل تکنیکال را آموزش ببیند. همچنین یک معاملهگر ماهر جهت شناختن نوسانات مناسب بازار، باید بتواند از آنالیز فاندامنتال یا تحلیل بنیادی استفاده نماید تا از فرصت های سودمند بازار بهره ببرد. چند نکته است که یک تریدر باتجربه باید به خاطر داشته باشد:
- اولین نکتۀ مهمی که تریدر باید در تریدهای خود به یاد داشته باشد، صبور بودن در معاملات است.
- یک معامله گر میتواند از روشهای مختلفی برای ترید ارز دیجیتال استفاده کند. او لازم است سبکهای مورد پسند خود جهت خریداری و یا به فروش رساندن رمزارز را آزمایش کند و روشهایی که میزان موفقیتش برای او بیشتر بوده، مشخص نماید.
- یک معامله گرِ واقع گرا میداند که نمودار قیمت همیشه متناسب با تحلیل او پیش نخواهد رفت. ولی نکته مهم دیگر آن است که نسبت موفقیتها در قیاس با شکستها بیشتر باشد.
- روش مناسبِ معامله برای هرکس فرق دارد. نکته مهم آن است که شخص بتواند سبک مناسب خود که احتمال موفقیت در آن بیشتر است را پیدا کند.
در ادامه سبکهای مختلف برای تِرید ارز دیجیتال شرح داده میشود.
معامله فوری ارز دیجیتال کدام است؟
یکی از روشهایی که تریدر میخواهد خیلی فوری و یا در فاصله زمانی بسیار کوتاه، سودی عایدش شود، حتی اگر میزان سود کم باشد، روش معامله فوری یا اسکالپینگ Scalping است. زمان انجام این نوع از تریدینگ میتواند از چند دقیقه تا چند ساعت باشد.
فرض کنید پنج واحد ارز تزوس را در قیمت 1.02 دلار خرید کرده اید، بلافاصله بعد از چند دقیقه آنها را با 0.04 دلار بالاتر به فروش می رسانید. پس از آن وقتی قیمت پایین آمد، آن را در قیمت 1.05 دلار خرید می کنید و با 0.02 دلار بالاتر به فروش میرسانید.
در این نوع از معامله لازم است حدضرر به قیمت خرید، خیلی نزدیک باشد، تا احتمال ضررهای زیاد را از بین ببرد. معامله گری که بخواهد این سبک از ترید ارز دیجیتال را انجام دهد باید در عین داشتن تمرکز و مدیریت ریسک، زمان زیادی صرف کند تا مهارت لازم را به دست آورد. البته در این میان شاید کمی هم شانس لازم داشته باشد. اگر تریدری بتواند در این کار مهارت پیدا کند، در فاصله زمانی کم، سود بسیار خوبی دریافت خواهد کرد.
معامله روزانه چه خصوصیاتی دارد؟
منظور از معاملات روزانه یا Day Trading سبکی از معاملات خرید و فروش است که در فاصله زمانی یک روز انجام می پذیرد. در این سبک از تریدینگ نیز بایستی حدضرر را به کار گیرید. به طور معمول سود این معامله از ترید اسکالپینگ بیشتر میشود.
همانطور که میدانید از آنجا که صنعت معاملات ارزهای دیجیتال شبانه روزی می باشد و هیچ ساعت تعطیلی ندارد، سبک دیگری از معاملات به نام Intra-day Trading وجود دارد که امکان معامله در فاصله زمانی بیشتر از یک روز را فراهم می نماید.
معامله نوسانی چه نوع معامله ای است؟
ترید نوسانی سبکی از معاملات برای خریداری و یا فروش رمزارز است که فواصل زمانی آن طولانی تر از یک روز است. این سبک معامله، Swing Trading نامیده می شود. در این سبک، پوزیشنی که تعیین می شود کمترین قیمت نسبی بازار است. بعد از آنکه ارزها در ماکزیمم نسبی قیمت خریداری گردید، به صورت یکباره یا به تدریج به فروش می رسد. جهت گرفتن پوزیشن فروش، نیز همین موارد به صورت عکس باید انجام شود.
به طور معمول اعمال معاملات خریداری و فروش نوسانی در فواصل زمانی از چند روز تا چند هفته امکان پذیر می شود. در این سبک پس از آنکه تریدر پوزیشن های خود را گرفت هیچ نگرانی در مورد نوسانات قیمت ندارد.
این نوع از معاملات برای تریدرهایی مطلوب است که دارای مهارت کافی در آنالیز تکنیکال بوده و بتوانند الگوهای حرکت بازار را در نمودارهای قیمت بشناسند. آنها لازم است بتوانند جهت گرفتن پوزیشن های سودآور، سطوح حمایتی و مقاومتی را تشخیص دهند.
قیمت ارزهای دیجیتال دارای نوسانات زیادی می باشد و معامله گر در ترید نوسانی با شناسایی ماکزیمم و مینیمم قیمت سعی می کند از این نوسانات بیشترین سود را عاید خود کند.
به طور معمول تریدرهای معاملات نوسانی زمان زیادی را صرف خرید و فروش خود می کنند ولی سودی که می برند، این تلاش آنها را توجیه می کند. در این سبک معامله، میزان حدضرر باید با قیمت خریداری شده دارای فاصله بیشتری باشد.
به کدام نوع از معامله، ترید موقعیت گیری می گویند؟
ویژگیهای این سبک معامله با نام Position Trading بیشتر به معاملات سرمایه گذاری نزدیک است. در این نوع معامله، پس از آنکه پوزیشن خریداری یا پوزیشن فروش را می گیرد، لازم است در مدت چند هفته، چند ماه و یا چند سال در این موقعیت باقی بماند تا بتواند از معامله خود سود لازم را بگیرد.
این سبک ترید بسیار آسان است ولی مسائل خود را دارد. فرض کنید شخصی هزار اتریوم را در سال 2016 به قیمت 14 دلار خریده است و در تاریخ 9 ژوئن 2020 قیمت هر اتریوم به 242.59 رسیده است. از طرفی شخص دیگری در 10 ژانویه سال 2018 اتریوم را به قیمت 1417.38 دلار خریده است و با افت قیمت حدود 1174 دلار در هر اتریوم رسیده است.
گرفتن پوزیشن در این نوع از ترید دیجیتال، تقریبا شبیه به سرمایه گذاری است. مقصود از وارد شدن در این سبک تریدینگ کسب سود زیاد در یک مدت طولانی است.
آیا سرمایه گذاری، نوعی تریدینگ حساب می شود؟
هدف اصلی از سرمایه گذاری و معامله گری، کسب سود است، ولی در روش کار تفاوت هایی با هم دارند. در سرمایه گذاری، شخص سرمایه گذار بر روی یک دارایی، مالکیت دارد. در واقع ارزشی را ذخیره میکند و هدف او آن است که در درازمدت، ارزش دارایی اش افزایش پیدا کند.
در تریدینگ، معامله گر جهت خرید یا فروش ارز که دارایی او محسوب می شود، پوزیشن می گیرد و با بالا و پایین رفتن بهای ارز، سودی عاید او میگردد.
هنگامی که اشخاص روی ارز دیجیتال، سرمایه گذاری کنند، در واقع نمی خواهند خرید یا فروش داشته باشند، بلکه در نظر دارند رمزارز خود را در دراز مدت نگهداری کنند. آنها بر این باورند که علیرغم نوسان ارز، سرانجام بهای ارز موردنظرشان بالا میرود و سود خواهند کرد.
به طور معمول این اشخاص تکنولوژی تولید ارز، جهت گیری آن و تیم پشتیبانی ارز را بررسی کرده و در صورت رضایت، در آن رمزارز سرمایه گذاری می نمایند.
به طور مثال اشخاصی که از چندین شرکت، سهام خریداری می کنند، به دنبال آن هستند که به صورت مداوم و در دراز مدت ارزش سهام رشد داشته باشد و فقط به افزایش ارزش توجه ندارند.
تنظیم حد ضرر برای این سرمایه گذاران کاربرد ندارد. این افراد توجیهاتی برای سرمایه گذاری خود دارند و تا هنگامی که این شرایط برقرار است، سرمایه گذاری را ادامه می دهند.
توصیه های سرمایه گذاری در ارز دیجیتال چیست؟
میتوان گفت افراد سرمایه گذار، فقط ذخیره کننده محسوب می شوند و در طول زمان ذخیره سازی، نمودارها را تحلیل نمی کنند. ولی بهتر است آنها زمانی که می خواهند مبلغ یا تعداد سرمایه گذاری را بیفزایند، به تحلیل بازار روی آورند.
توصیه می شود سرمایه گذاران حوزه ارز دیجیتال، ابتدا با آنالیز فاندامنتال یا تحلیل بنیادین از بازار ارز دیجیتال، شرایط را مورد بررسی قرار دهند.
همچنین جهت سرمایه گذاری دراز مدت در بازار ارز دیجیتال، لازم است کیف پول مناسبی از نوع کیف پول های سرد یا cold wallet انتخاب نمایید. ولت سرد از نوع کیف پول های آفلاین است که برای ذخیره ارزهای رمزنگاری کاربرد دارد که به عنوان ذخیره سازی سرد شناخته می شود. برای ذخیره رمزارزها به مدت چند سال استفاده از صرافی ها یا کیف پول های گرم که به اینترنت متصل هستند، امنیت لازم را ندارد.
انواع روشهای آنالیز بازار در ترید ارز دیجیتال چیست؟
منظور از روش های آنالیز بازار، بررسی ارزش دارایی و یا بهای ارز دیجیتال است. کاربرد تحلیل بازار در داشتن دیدگاه مناسبی از یک وضعیت حال و آینده یک دارایی می باشد. باید گفت پیش بینی دقیق بهای بیت کوین امکان ندارد و نمی توان پیشگویی کرد که در آینده قیمت قطعی ارز به چه میزان خواهد رسید.
با این حال تحلیلگران اقتصادی توانسته اند الگو ها، روش ها و قواعد ویژه ای را ابداع کنند که معامله گران با کمک آنها بتوانند در دراز مدت از سودآوری برخوردار باشند. مسلم است که داشتن معاملاتی که فقط سودآور باشد، امکان پذیر نیست. مسئله مهمی که تریدرها لازم است به آن توجه کنند آن هست که در انتهای کار پس از تلاش و تحمل سختی، به غیر از موجودی اولیه سود مثبتی هم عایدشان شده باشد.
تحلیلگران جهت تجزیه و تحلیل بازار و آنالیز قیمت بیت کوین یا دیگر رمزارزها، از دو روش اساسی استفاده می نمایند. آنها جهت سوددهی معاملات خود این روشها را به کار می برند. در ادامه این دو روش تحت عنوان تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال تشریح می گردد.
آنالیز فاندامنتال چگونه انجام پذیر است؟
درمعامله توسط تحلیل بنیادی یا Fundamental analysis، معامله گر روی رویدادهای خاص شرکت تمرکز می کند تا مشخص کند کدام ارز برای خرید مناسب است و چه زمانی آن را خریداری کند. تحلیل بنیادی روشی برای ارزیابی دارایی با تلاش برای اندازه گیری ارزش ذاتی آن دارایی و تعیین قیمت کلی یک دارایی است. تحلیلگران بنیادی سعی بر مطالعه همه موارد از شرایط جامع اقتصاد و دنیای صنعت گرفته تا وضعیت مالی و مدیریت شرکتها دارند.
اگر در مورد بیت کوین بخواهیم مثال بزنیم، جهت تجزیه و تحلیل بنیادی آینده این ارز، لازم است تریدرها، اخبار مربوط به این صنعت و تلاش هایی که جهت توسعه آن صورت گرفته را دنبال کنند. از نظر فنی لازم است قانون گذاری بین المللی در مورد بیت کوین و شبکۀ لایتنینگ یا هر مبحث دیگری که در ارزش گذاری بیت کوین موثر است را پیگیری کرد. در اینصورت بهتر میتوان روند قیمت آن را پیش بینی نمود.
به عبارت دیگر، این روش تحلیل، از دیدگاه تکنولوژی، ارزش بیت کوین را می سنجد. یعنی بدون درنظر گرفتن قیمت فعلی ارز، عوامل خارجی که بر روی آن اثر دارد را مورد ارزیابی قرار داده و سعی بر پیش بینی قیمت دارد.
به عنوان مثال، اگر کشور چین قانون ممنوعیت استفاده از بیت کوین را تصویب نماید، پیش بینی تحلیل بنیادی آن است که بهای بیت کوین با ریزش قیمت مواجه خواهد شد.
چگونه با تحلیل تکنیکال قیمت را پیش بینی کنیم؟
در تجزیه و تحلیل فنی یا Technical analysis، تحلیلگران در تلاشند که از طریق مطالعۀ آماری بازار، به پیش بینی قیمت بپردازند. در این بررسی نمودارهایی براساس تاریخچه قیمت و حجم معاملات رسم میگردد. معامله گر با استفاده از الگوهای ریاضی و روند قیمت بر روی نمودار، پیش بینی می کند که قیمت در آینده، بالاتر یا پایین تر خواهد رفت.
تحلیلگران براساس آنالیز تکنیکال بر این باور هستند که، جدای از این که در دنیا چه اتفاقاتی رخ خواهد داد، تحرکات بازار، مفاهیمی را در اختیار تریدر می گذارد که توسط آنها، امکان پیش بینی بهای دارایی و حرکت قیمت در آینده فراهم می شود.
کدامیک از روش های تحلیل بازار دقیق تر است؟
در واقع کسی قادر نیست آینده را پیش بینی نماید. معامله براساس تحلیل بنیادی روشی است که در آن معامله گر روی رویدادهای خاص تمرکز می کند تا مشخص کند کدام ارز برای خرید مناسب است و بهتر است چه زمانی آن را خریداری می کند. ترید براساس تحلیل فاندامنتال بیشتر به جای معامله کوتاه مدت با معامله استراتژیک خرید و نگهداری ارز ارتباط دارد.
باید گفت امکان اشتباه در تحلیل بنیادی وجود دارد و در حوزه تحلیل تکنیکال هم ممکن است همواره نمودارها مانند گذشته عمل نکند. در واقع، برای دقیق و صحیح بودن یک تحلیل هیچ ضمانتی نمی توان کرد. به هر حال توصیه می شود برای گرفتن احتمال نتیجه بهتر همیشه با ترکیبی از هر دو روش تحلیلی کار کنید.
آیا صرافی ها برای ترید ارز دیجیتال مناسب هستند؟
به طور معمول ترید رمزارز از طریق صرافی های ارز دیجیتال که به صورت آنلاین کار می کنند، انجام می گردد. تریدرها برای برگزیدن یک صرافی مناسب، باید موارد مختلفی از جمله نقدشوندگی، میزان معاملات صرافی، اقدامات امنیتی، کارمزد معاملات و تعداد جفتارزهایی که صرافی از آن پشتیبانی می کند را مد نظر قرار دهند.
اگر به تازگی ترید را آغاز کرده اید، صرافی دارای اینترفیس ساده و کاربرپسند بهترین انتخاب شماست. برای کاربران با تجربه تر، پلتفرم هایی با رابط کاربری توسعه یافته یا پیچیده تر که دارای امکانات بیشتری است، توصیه می شود.
طراحی رابط کاربری می تواند تفاوت زیادی در میزان موفقیت تریدر در پلتفرم مبادله ایجاد کند. بهتر است از نظرات سایر کاربران درباره پلتفرم صرافی اطلاع حاصل کنید.
تعدادی از صرافیهای متمرکز که نظر کاربران بیشتری را به خود جلب کرده اند، صرافی های بایننس و کوینبیس می باشند. اما صرافیهای غیرمتمرکزی مانند بایننس DEX و IDEX نیز جای زیادی برای رشد دارند.
تریدر براساس سبک انتخابی معامله خریداری و فروشی خود، باید سرمایه کسب کردۀ خود را در کیف پولهای مختلف ذخیره کند. اشخاصی که به روش معامله روزانه، ترید میکنند، جهت ارسال سپرده خود از کیف پول سختافزاری به اکانت صرافی، کارمزد زیادی باید بپردازند. پس معاملهگر لازم است در برگزیدن صرافی دقت و احتیاط لازم را انجام دهد.
تریدرهایی که به صورت درازمدت ماهیانه یا سالیانه معامله می کنند، با توجه به حق العملی که در طی نقل و انتقال سپرده آنها در صرافی کم میشود، نگهداری در صرافی، برایشان صرفه اقتصادی ندارد.
معامله ارز دیجیتال در کجا انجام می شود؟
بیشتر معاملات ارز دیجیتال به صورت آنلاین و از طریق وبسایتهای صرافی های ارز دیجیتال امکان پذیر است. کاربران به واسطه اینترفیس های موجود در پلتفرم های معاملات میتوانند سفارش های خریداری Sell و یا فروشBuy را به صورت اتوماتیک ارسال کنند.
بهتر است سعی کنید با پلتفرمی کار کنید که دریافت اطلاعات لازم از آن برای شما آسان است و به راحتی بتوانید با آن کار کنید. خواندن جزئیات در پلتفرم معاملاتی انتخابی خود مهم است تا اطمینان حاصل کنید که قبل از انجام معامله، سطح حرکت قیمت به دقت اندازه گیری شده است.
وظایف بروکرها در ترید ارز دیجیتال چیست؟
کارگزاریهای معاملات ارز دیجیتال، broker نامیده می شود. بروکرها، بیت کوین یا دیگر آلتکوین ها را مستقیما و با حق العمل یا کارمزد بیشتری به خریداران رمزارز، به فروش میرسانند.
خریدار و فروشنده در پلتفرم های صرافی ها، انجام معاملات در بازارهای رمزارز را به صورت مستقیم اعمال می کنند و در بین خودشان به واسطه احتیاج ندارند.
لیست سفارشات در ترید ارز دیجیتال چیست؟
لیست کامل سفارش های خریداری و یا فروش، در فهرستی با نام Order Books یا دفتر سفارشات یادداشت و ذخیره میشوند. این لیست شامل دو بخش تحت عنوان خرید یا Bids و فروش یا Ask می باشد.
به ثبت سفارش خرید در وبسایت های معاملاتی، پیشنهاد خرید یا Bid گفته می شود. سفارش فروش نیز درخواست یا Ask نامیده می شود، زیرا در واقع فروشنده طلب یا درخواست قیمت ویژه ای را برای فروش ارز خود دارد.
مقصود از بازارهای گاوی و خرسی چه می باشد؟
در بازار مالی ارز دیجیتال، استعاره های خاصی برای نمایش روند صعودی یا نزولی بازار به کار می رود. کنایه از گاو برای بالا رفتن بازار است، چون گاو در هنگام حمله، از بالا شاخ می زند. دلیل به کاربردن خرس برای نزول بازار این است که خرس در زمان حمله، با پنجه مهاجم را به پایین فشار می دهد.
منظور از حجم معاملات چیست؟
حجم معاملات، تعداد کل رمزارزهای معامله شده در شبانه روز گذشته را نشان می دهد. معاملهگر از میزان معاملات زیاد یا کم متوجه می شود که روند بازار قوی یا ضعیف است. اگر حجم معاملات کم باشد، قیمت در حال کم شدن می باشد و برعکس.
تحلیلگران در زمان تغییر ناگهانی قیمت، از روی حجم معاملات متوجه تغییر روند بازار می شوند.
سفارشات مختلف در معاملات رمزارز کدامند؟
– در سفارش آنی، کافی است تریدر مقداری که قصد خریدن یا فروش آن را دارد، وارد نماید و معامله با سرعت و در هر قیمت انجام می گیرد.
– در سفارشی از نوع Limit Order این امکان فراهم می شود که بیت کوین در قیمتی که منظور تریدر است، خریداری شود یا به فروش برسد. البته ممکن است این سفارش هیچوقت انجام نشود.
– سفارش استاپ لاس امکان فروختن رمزارز با کمترین ضرر را فراهم می کند. این سفارش وقتی مفید است که تریدر احتمال دهد از قیمت ارز موجود او در صرافی به مقدار قابل توجهی کاسته شود.
منظور از کارمزد مِیکِر و تِیکِر چیست؟
هزینه رایج در ترید ارز دیجیتال، حق العمل سفارش گذار و سفارش بردار می باشد. در معامله توسط صرافی ها، تریدر یک سفارش گذار محسوب می شود. وقتی تریدر یک سفارش آنی را به قیمت بازار می دهد، بلافاصله انجام می شود، که تریدر در اینجا یک خریدار یا taker است که باید کارمزد ثبت سفارش را پرداخت نماید.
وقتی کاربر سفارشی را می دهد که بلافاصله با یک سفارش موجود مطابقت ندارد، آن سفارش در لیست سفارش قرار می گیرد، در اینجا تریدر یکmaker قلمداد می شود و باید کارمزد مِیکر را بپردازد.
جمع بندی مطالب
در مبحث ترید ارز دیجیتال چیست، چهار نوع تریدینگ، شامل معامله روزانه، معامله موقعیت گیری، معامله نوسانی و معامله فوری شرح داده شد. نقطه مشترک تمامی این معاملات، کسب سود از خرید یا فروش ارز دیجیتال می باشد. تفاوت آنها در فاصله زمانی است که یک معامله انجام می شود، که بسته به نوع معامله از چند دقیقه تا چند سال متفاوت است.
در سرمایه گذاری، شخص سرمایه گذار، مالکِ یک دارایی، حساب می شود، مقصود او از نگهداشتن دارائیش آن است که در درازمدت، به بهای دارایی ذخیره شده اش افزوده شود.
معامله گران یا تریدرها به دنبال آن هستند که بتوانند با استفاده از تحلیل های بنیادی و فاندامنتال، وقایع روزانه، الگو ها، روش ها و نمودارهای قیمت را بررسی کنند. آنها می خواهند که به این وسیله قیمت ارز را پیش بینی کنند و بتوانند احتمال سودآوری خود را در انجام ترید ارز دیجیتال بالا ببرند.
به طور معمول جهت ترید رمزارز، معامله گران توسط پلتفرم های صرافی های ارز دیجیتال به صورت ارتباط دایرکت با خریدار و یا فروشنده، معامله خود را به صورت آنلاین انجام می دهند.
سوالات متداول
معامله یا ترید ارز دیجیتال چیست؟
معامله رمزارز، حرفه ای است که به کاربران خود امکان می دهد ارزهای دیجیتال خود را با دارایی های مختلف مانند پول معمولی فیات یا سایر ارزهای دیجیتال مبادله کنند. اساس این روش خریداری رمزارز در قیمت پایین تر و در یک فاصله زمانی دیگر به فروش رساندن آن با بهای بالاتر است.
معاملات رمزارز شامل حدس و گمان در مورد حرکت قیمت از نمودارها و یا خرید و فروش ارزهای دیجیتال از طریق صرافی است.
روش های معروف در تریدینگ کدامند؟
چهار متدولوژی محبوب معاملات فعال که اکثر کاربران آنها را به کار می گیرند، معامله روزانه، معامله موقعیت گیری، معامله نوسانی و معامله فوری یا scalping هستند.
معامله روزانه، شاید از شناخته شده ترین سبکهای فعال در ترید است. فاصله زمانی که برای این نوع معامله در نظر می گیرند، یک روز است.
روش تریدینگ اسکالپینگ چیست؟
به این سبک از معامله، روش معامله فوری نیز گفته می شود. وقتی تریدر بخواهد در زمان بسیار کم به سرعت معامله ای انجام داده و سودی به دست بیاورد از روش Scalping، استفاده می کند. در این روش بسته به نوسان قیمت در یک زمان کوتاه، معامله خرید یا فروش به سرعت اعمال می شود، حتی ممکن است میزان سود در این معامله خیلی کم باشد. اکثر اوقات، تریدرهای ماهر از این روش استفاده می کنند.
چگونه می توان تحلیل تکنیکال را توضیح داد؟
تجزیه و تحلیل فنی، ابزاری برای بررسی قیمت و گمانه زنی حرکت بازارهای مالی در آینده است. در این روش، از نمودارهای تاریخی قیمت و آمار بازار استفاده می گردد. این روش تحلیل براساس این عقیده است که اگر یک معامله گر بتواند الگوهای بازار قبلی را مشخص کند، می تواند یک پیش بینی نسبتاً دقیق از مسیرهای قیمت آینده را تشکیل دهد.
آیا می توانید از هر دو روش تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال استفاده کنید؟
یک تریدر می تواند همزمان هر دو تحلیل تکنیکال و فاندامنتال را با هم استفاده نماید. در حقیقت، استفاده از هر دو تجزیه و تحلیل با هم بسیار موثرتر خواهد بود.
در خلال مدتی که تحلیلگران تکنیکال تجزیه و تحلیل خود را با نمودارها آغاز می کنند، به طور معمول تحلیلگران بنیادی با تحلیل وقایع و صورت های مالی یک شرکت کار را شروع می کنند.
مزایای تجزیه و تحلیل تکنیکال چیست؟
از مزایای تجزیه و تحلیل تکنیکال این است که می تواند تقریباً برای هر ابزار معاملاتی و در هر بازه زمانی اعمال شود. تحلیل فنی را می توان برای تجزیه و تحلیل هر دارایی از سهام، کالاها و نرخ بهره گرفته تا فارکس و یا ارز دیجیتال استفاده نمود. همچنین می توانید تجزیه و تحلیل تکنیکال را برای ترید کوتاه مدت تا معامله ای در یک بازه زمانی طولانی تر اعمال کنید.