شکایت از پزشک چگونه است؟

شکایت از پزشک به دلیل قصور پزشکی و ایراد وارد شده به بیمار انجام میشود. شکایت از پزشک بر مبنای آسیب و عارضه ای است که توسط پزشک به بیمار به دلیل طبابت، اعم از درمانی و زیبایی وارد میشود. شکایت از پزشک فقط در دو مرجع: ١) دادسرا و دادگاه ٢) سازمان نظام پزشکی صورت میپذیرد. جهت اطلاعات بیشتر برای پیدا کردن بهترین وکیل جرایم پزشکی در تهران کلیک کنید.

تلفن شکایات پزشکی تهران |تلفن شکایت از پزشکان اصفهان

 شکایت از پزشک و مراحل آن

شکایت از پزشک مستلزم طی کردن مراحل قانونی است. مراحل قانونی رسیدگی به شکایت از پزشک با سایر پرونده های کیفری متفاوت است. ثبت شکایت علیه پزشک از طریق وکیل جرایم پزشکی بهترین کار است. شکایت از پزشک مستلزم دانستن مراجع مربوطه و مدت زمان لازمه برای حصول نتیجه میباشد. شکایت کردن از پزشک توسط خود بیمار نیز ممکن است. برای پیدا کردن بهترین وکیل تهران و بهترین وکلا همراه ما باشید.

شکایت از پزشک توسط بیمار و وکیل

طبق نظریات master vakil شکایت از پزشک دارای مراحل مخصوص به خود میباشد. لذا آگاهی از مراحل آن، از جمله مهمترین مواردی است که بیمار قبل از طرح دعوا باید بداند. تا بتواند تصمیمی درستی بگیرد. یا با آگاهی و اشراف، نسبت به وکیل گرفتن و تماس با موسسه حقوقی ما اقدام کند. پس مختصرا با هم میخوانیم: شکایت از پزشک هم توسط وکیل میتواند صورت بگیرد و هم توسط خود بیمار انجام شود. بنابراین، بیماری که آسیب دیده یا در نتیجه رفتار پزشک، صدمه دیده، میتواند برای شکایت از فعل و عمل دکتر خود، حسب مورد به دو مرجع سازمان نظام پزشکی و دادسرای جرایم پزشکی مراجعه نماید. حال بیمار باید مراحل شکایت از پزشک را بصورت کاربردی بداند.

شکایت از پزشک موجب تشکیل پرونده است

شکایت از پزشک همانند همه دعاوی دیگر، در معنای عام آن، به معنای اقامه دعوای کیفری تحت عنوانی مجرمانه علیه پزشک در محکمه ای جزایی میباشد. طرف نخست که علی الرویه بیمار میباشد، شاکی نامیده میشود. طرف دوم که پزشک است، بعنوان متهم حسب مورد به دادسرا یا سازمان نظام پزشکی یا هر دو مرجع احضار میشود. شکایت از پزشک دارای ابعاد قابل توجهی است که به شرح ذیل تقدیم حضور میگردد.

برای شکایت کردن از دکتر چقدر وقت داریم؟

شکایت از پزشک محدود به زمان خاصی است؟ تا چه زمانی میتوان علیه پزشک شکایت کرد؟ وکیل جرم پزشکی میگوید: با توجه به قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و قانون نظام پزشکی و آیین نامه مربوط به آن، می توان گفت اعمال پزشکان خارج از محدوده ی تخصص و عدم رعایت نظامات و قوانین جزایی، موجب طرح شکایت کیفری از پزشک میگردد. لذا فرد متضرر مانند بیماری که از فعل پزشک آسیب دیده و متحمل عارضه شده، می تواند از پزشک شکایت کند. شکایت از پزشک که موجب تشکیل پرونده کیفری در دادسرا و دادگاه میگردد، دارای محدوده زمانی نمیباشد. ولیکن برای طرح دعوا و تشکیل پرونده و شکایت از پزشک در سازمان نظام پزشکی، باید مهلت یک ساله آن را رعایت کنیم. برای دریافت اطلاعات بیشتر هم اکنون با بهترین وکیل پزشکی در تهران صحبت کنید.

شکایت از پزشک و مفاد ضروری آن

شکایت از پزشک میبایست شامل مواردی از قبیل ادله اثبات دعوا، انتساب نتیجه مجرمانه به پزشک و اثبات قصور و کوتاهی یا بی احتیاطی یا خطای پزشک یا عدم صلاحیت و تخصص پزشک باشد. بسیار مهم است که موارد ضروری و بایسته های یک شکایت کیفری خصوصا علیه یک پزشک، در متن و شرح شکواییه شکایت از پزشک درج و قید گردد. همچنین خوب است بدانید که بهترین کار و اقدام در مراحل شکایت از پزشک، و دعاوی پزشکی و تشکیل پرونده علیه پزشک، ارایه دلیل بر انجام صحیح مراقبتهای پزشکی پس از درمان یا عمل جراحی توسط بیمار نیز میباشد. زیرا در بسیاری از موارد پزشک در دفاع از خود به تقصیر و قصور بیمار استناد مینماید.

شکایت از پزشک در مراجع قضایی تهران

شکایت از پزشک در مراجع قضایی به دو صورت شکایت از در دادسرا و در دادگاه می باشد. که در ادامه به بررسی مراحل شکایت در هر یک خواهیم پرداخت.

شکایت از قصور پزشکی و تخلفات پزشکی

  • شکایت از پزشک در سازمان نظام پزشکی تهران و نحوه رسیدگی چگونه است؟

رسیدگی به شکایت از پزشک در سازمان نظام پزشکی پس از طرح شکایت از سوی بیمار و یا خانواده وی و یا وکیل دعاوی پزشکی و یا اعلام گزارش تخلف از سوی بازرسان سازمان یا سایر مراجع قانونی شروع میشود. چنانچه بدوا سازش در شورای ویژه امور بهداشت صورت نپذیرد، پرونده به دادسرای انتظامی پزشکان ارجاع داده می شود. دادسرای انتظامی پزشکان متشکل از دادستان و به تعداد مورد نیاز دادیار به تشخیص شورای عالی انتظامی می باشد. ایشان با رای هیات مدیره و حکم ریاست سازمان انتخاب می شوند.

شکایت از پزشک در دادگاه بهتر است یا در نظام پزشکی؟

شکایت از پزشک به موجب کدام قانون مجاز و مباح است؟ در مطالب پیش گفته عنوان شد که برخی اعمال پزشکان در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده است. و اگر پزشکان مرتکب این اعمال گردند، با قانون مجازات اسلامی قابل مجازات می باشند. همچنین برخی از اعمال پزشکان در قانون مجازات اسلامی پیش بینی نشده است. در این صورت ممکن است با توجه به اعمال صورت گرفته بتوان به عنوان تخلف از پزشک مورد نظر در سازمان نظام پزشکی شکایت نمود.

نکته: از وکیل متخصص مشاوره حقوقی دریافت کنید تا برای شما مفصلا شرح دهد که در چه صورتی میتوانید از پزشک متخلف دیه دریافت کنید.

شکایت از پزشک چقدر زمان میبرد؟

  • چه مدت زمانی که طول میکشد پرونده پزشکی به نتیجه برسد؟

شکایت از پزشک، موجب تشکیل پرونده کیفری علیه پزشک میشود. خوب است بدانید که مدت زمان رسیدگی به اتهامات و تخلفات یک پزشک، در کلیه مراحل نظام پزشکی و مراجع قضایی، به تراکم پرونده در آن مراجع بستگی دارد. لذا این مورد از حیطه اختیارات وکیل نمیباشد. وکیل جرایم پزشکی کلیه امور لازم و مربوط به پیگیری پرونده را به نحو احسن و در فرجه مقرر قانونی انجام میدهد. در جلسه مشاوره حقوقی به موکل توضیح داده میشود که زمان تقریبی به نتیجه رسیدن شکایت وی ممکن است از ۴ ماه تا یک سال زمان صرف نماید.

شکایت از پزشک نیاز به مشاوره با وکیل دارد

مشاوره حقوقی با وکیل جرایم پزشکی چه فایده ای دارد؟ چرا کشورهای متمدن برای همه امور خود، وکیل متخصص دارند؟ دریافت مشاوره تخصصی از وکیل موجب میگردد شاکی در ابتدا از حقوق قانونی خود مطلع شود. سپس درک کند که چه مراحلی را باید سپری کند. میزان تقریبی مراجعه به نهادهای مختلف قضایی و شبه قضایی را بداند. نحوه ارایه دفاع از خود و انجام تقاضاها یا اعتراض های لازم مانند اعتراض به نظر پزشکی قانونی و اعتراض به نظر کمیسیون را درک کند.

مراجع پیگیری شکایت از پزشک

۱. دادسرای ویژه امور پزشکی

شما می‌توانید خسارت وارده و یا دیه را از دادسرای ویژه امور پزشکی در خواست کرده تا در صورتی که پزشک دچار کم کاری و نقصان شده باشد مجازات او را هم از دادگاه بخواهند.

۲. شورای حل اختلاف

اگر پرونده شما جزو آن دسته است که احتمالا دیه کمتر از ۵ میلیون خواهد داشت بهتر است از راه شورای حل اختلاف اقدام کنید.

۳. دادسرای انتظامی

اگر صرفا می‌خواهید پروانه طبابت پزشک را باطل کنید یا توبیخ کتبی برای او فرستاده بفرستید، از دادسرای انتظامی اقدام کنید.

شکایت از پزشکان زیبایی

در بین پزشکان، بیشترین آمار شکایت از جراحان زیبایی به خصوص درخواست دیه، از جراحی بینی و شکایت از درمانگاه‌های غیر مجاز در پوشش جراحان زیبایی است. جراحان زیبایی قبل از انجام عمل از بیمار برائت نامه می‌گیرند، ولی قضات توجهی به این برائت نامه‌ها ندارند و در صورت بروز شکایت و اثبات جرم یا قصور بدون توجه به برائت نامه حکم خود را صادر می‌کنند. دقت داشته باشید که مرجع صدور حکم دیه برای پزشکان فقط دادسرای ویژه جرایم پزشکی است و دادسرای انتظامی نمی‌تواند حکم به دیه بدهد.

نمونه شکایت کیفری از پزشک

شاکی: نام: … نام خانوادگی: …. نام پدر: .. شماره ملی: شماره شناسنامه: …. تاریخ و محل تولد: .. شماره ثابت: .. شماره تلفن همرا: … نشانی منزل: …
مشتکی عنه: دکتر: …. به نشانی: …..
موضوع: صدمه وارده به دلیل قصور پزشک
تاریخ وقوع: ۲۵/۰۶/۱۳۹۸
محل وقوع: …………..
ریاست محترم دادسرای ویژه جرایم پزشکی

با سلام و احترام.
اینجانب در تاریخ ۱۵/۰۶/۱۳۹۸ جهت انجام جراحی بینی به کلینیک جراحی …………. مراجعه نمودم و پس از انجام معاینات از سوی دکتر ………………. مقرر گردید که در تاریخ ۲۵/۰۶/۱۳۹۸، عمل جراحی بینی در کلینیک مزبور انجام پذیرد، به این منظور با مراجعه‌ی اینجانب به کلینیک مزبور در تاریخ فوق الاشاره، عمل مذکور از طریق انجام جراحی بینی پذیرفت. انجام عمل جراحی مذکور، موجب فرو رفتگی و متورم شدن پوست اینجانب در ناحیه بینی گردیده و این پزشک پاسخگوی صدمات وارده به اینجانب نیست، پزشک مذکور ادعا کرده بودند که این عمل عوارضی نداشته و در کار خود مهارت لازم را دارند و ضمانت داده بودند که کار را به خوبی انجام خواهند داد. با توجه به موارد ذکر شده و نقصی که در بینی اینجانب به وجود آمده تقاضای تعقیب کیفری مشتکی عنه در ثورت اثبات صدق موارد بالا را دارم.
نام و نام خانوادگی (شاکی) – تاریخ- امضاء

دکمه بازگشت به بالا