چرا خون پریود قهوه ای میشود

چرخه و جزئیات مربوط به آن، یکی از چیزهایی است که زنان هر ماه چند روزی با آن درگیرند. هر زنی از آغاز شدن تا زمان ، ممکن است تغییرات زیادی را در قاعدگی خود مشاهده کند. از اختلال در نظم قاعدگی گرفته تا و تغییر در میزان خونریزی. یکی از مسائلی که در مورد پریود بارها مورد سوال بانوان قرار گرفته، رنگ پریود است. اینکه هر رنگ خون قاعدگی چه معنایی دارد؟ انواع رنگ قاعدگی چیست؟ هر رنگ خون پریودی نشانه چیست؟ و این رنگ پریود درباره سلامتی چه می‌گوید؟

تغذیه |کاهش وزن

بدیهی است که اتفاق روتینی مثل پریود و جزئیات مربوط به آن بتواند دغدغه بسیاری از بانوان باشد. در ادامه این نوشته قصد داریم درباره رنگ پریود به طور کامل صحبت کنیم. اگر این مسئله جزو نگرانی‌‌های شما هم هست، تا پایان این نوشته با ما همراه باشید تا به سوالات شما پاسخ دهیم.

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پریود چیست و چطور اتفاق می‌افتد؟

پیش از آن که درباره رنگ و تفسیر آن حرف بزنیم، باید اول این اتفاق را به طور دقیق بشناسیم. اینکه خونریزی چرا و چگونه اتفاق می‌افتد؟ دوران قاعدگی که با نام‌های عادت ماهانه و پریود هم شناخته می‌شود، خونریزی ماهیانه‌ای است که برای خانم‌ها اتفاق می‌افتد. در دوره پریود، دیواره رحم یا آندومتر، ریزش کرده و به صورت خون از دهانه رحم خارج می‌شود. این خونریزی گاهی همراه با لخته‌های خون است. در واقع خونی که خارج می‌شود، ترکیبی از خون و بافت رحم است. گاهی حتی در این خونریزی، ممکن است لخته‌ای مانند تکه گوشت دیده شود که معمولا طبیعی است و جای نگرانی ندارد. بیشتر بخوانید:

سیکل قاعدگی طبیعی از حدود 24 تا 38 روز است و قاعدگی اغلب بین سه تا هفت روز طول می‌کشد. سن شروع پریود در خانم‌ها متفاوت است، اما به طور میانگین از دوازده سالگی آغاز می‌شود. دوره پریود علاوه بر خونریزی و درد جسمانی، با تغییرات روحی نیز همراه است، تغییراتی مثل غم و اندوه، ، و خشم.

انواع رنگ پریود

یکی از چیزهایی که زنان در دوران قاعدگی باید به آن توجه نشان دهند رنگ خون پریود است. البته اگر در طول مدت پریود خود با رنگ‌های متفاوتی مواجه می‌شوید وحشت نکنید. خون همیشه نباید قرمز باشد. از طرفی رنگ‌های متفاوت، لزوما نشانه‌ای از وجود مشکل نیستند. گاهی تغییرات قابل توجه در رنگ این خون می‌تواند از دلایل مختلفی ناشی شود و نیازمند بررسی است.() انواع رنگ پریود شامل:

خون پریود قرمز روشن

رنگ روشن خون از تازه بودن آن حکایت می‌کند. در واقع این خون خیلی سریع از رحم عبور کرده و خارج شده است. خون قرمز روشن معمولا در آغاز پریود دیده می‌شود. زمانی که خونریزی با درد پریود همراه است. در هر صورت، این رنگ خون کاملا طبیعی است و جای هیچ نگرانی ندارد.

جهت اطلاع از قیمت قهوه لاته دکتر بیز می توانید با شماره هایی که داخل سایت می باشد تماس بگیرید

خون پریود صورتی رنگ

خون به رنگ صورتی گاهی در ابتدا یا انتهای قاعدگی دیده می‌شود. این رنگ خون می‌تواند ناشی از یک اختلال هورمونی باشد و نیازمند بررسی توسط پزشک است. گاهی ممکن است به صورت لکه، بین سیکل قاعدگی و یا بر اثر ایجاد خراش در حین ، این خون مشاهده شود. در این مواقع، خون با ترشحات واژن ترکیب شده و به رنگ صورتی درآمده است.

اگر لکه خون صورتی در دوران بارداری دیده شود ممکن است نشانه سقط جنین باشد و باید به پزشک مراجعه شود. عوامل دیگری مثل کاهش وزن، کم خونی و رژیم غذایی بد نیز می‌توانند دلیلی بر صورتی شدن خون قاعدگی باشند.

خون پریود نارنجی رنگ

نارنجی بودن خون معمولا نرمال نیست و باید علت آن توسط پزشک بررسی شود. خون نارنجی پریود معمولا به وجود عفونت باکتریایی در واژن اشاره دارد. این عفونت ممکن است به هر دلیلی ایجاد شده باشد. در صورت مشاهده خون نارنجی، بهتر است بیشتر دقت کنید و اگر علائم دیگری از عفونت، مثل یا را در خود دارید، حتما برای درمان اقدام کنید. عفونت واژن با استفاده از داروهای آنتی بیوتیکی که پزشک تجویز می‌کند، قابل درمان است.

خون قرمز تیره یا قهوه ای رنگ

هرچه خون بیشتر در رحم بماند رنگ تیره‌تری می‌گیرد زیرا در این مدت اکسید می‌شود و تغییر رنگ می‌دهد. در مواردی، دیدن این رنگ پریود ممکن است نشانه‌ای از به هم خوردن تعادل استروژن و پروژسترون باشد و یا به وجود اشاره کند. بنابراین باید از لحاظ اختلال هورمونی و سلامت رحم مورد بررسی و آزمایش قرار بگیرید.

پریود قهوه ای در روز اول

در روز اول پریود ممکن است خون قهوه ای و تیره‌تری از واژن خارج شود و این کاملا طبیعی است. خون پریود قبل تا شروع قاعدگی در رحم مانده و اکسید شده و طبیعی است که در روز اول رنگ تیره داشته باشد. بنابراین جای نگرانی ندارد.

خون پریود خاکستری رنگ

خون خاکستری معمولا نشانه‌ای از عفونت است. عفونتی که در نتیجه به هم خوردن تعادل باکتری‌های واژن ایجاد شده است. اگر رنگ پریود خاکستری را تجربه می‌کنید و همچنین علائم دیگری مثل خارش یا ، و یا بوی بدی مثل بوی ماهی را دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید. ()

خون پریود سیاه رنگ

خیلی از خانم‌ها با دیدن خون سیاه وحشت می‌کنند اما در بسیاری از موارد این رنگ خون جای نگرانی ندارد. همانطور که قبلا هم اشاره کردیم خون در اثر ماندن در رحم اکسید شده و تیره‌تر می‌شود. حتی ممکن است در آغاز یا در طول دوران قاعدگی شاهد دانه‌های سیاه مانند قهوه در خون خود باشید.

در موارد نادر ممکن است خون سیاه نشانه‌ای از وجود انسداد واژن باشد. اگر خون سیاه را زیاد مشاهده می‌کنید و این موضوع شما را دچار اضطراب کرده، بهتر است توجه کنید که آیا علائمی مثل بوی بد، ، مشکل دفع ادرار و یا خارش را در خود می‌بینید یا خیر. در صورت مشاهده این علائم برای بررسی و حصول اطمینان به پزشک مراجعه کنید.

معمولا رنگ خون پریود نارنجی و خاکستری نشانه وجود عفونت هستند و فرد پس از مشاهده باید مورد آزمایش و معاینه پزشک قرار گیرد. خون طبیعی پریود قرمز، قهوه‌ای و گاهاً سیاه است.

بیشتر بخوانید:

چه عواملی بر تغییر رنگ پریود تاثیر دارند؟

همانطور که در موارد بالا ذکر کردیم تغییر رنگ خون پریودی می‌تواند تحت تاثیر عوامل و شرایط گوناگونی اتفاق بیفتد. برخی از این عوامل کاملا طبیعی هستند، مثل خونی که در رحم مانده و اکسیده شده و رنگ تیره‌تری پیدا کرده. برخی دیگر اما باید جدی گرفته شوند و ممکن است نشانه‌ای بر وجود عفونت یا بیماری باشند.

اما به طور کل می توان به کاهش وزن، ، اختلال هورمونی و عفونت باکتریایی واژن، به عنوان عواملی اشاره کرد که بر رنگ پریود تاثیرگذارند.

چه زمانی برای رنگ قاعدگی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر چندین بار تغییر رنگ خون در پریود خود مشاهده کرده‌اید و به خصوص اگر در کنارش علائم دیگری را هم دارید، حتما برای بررسی به پزشک مراجعه کرده و درمان تجویز شده را پیش بگیرید.

علاوه بر رنگ خون، موارد دیگری وجود دارند که در صورت مشاهده آنها باید به پزشک مراجعه کنید و آزمایش انجام دهید. مواردی مثل: چرخه نامنظم قاعدگی (چرخه قاعدگی نرمال بین 24 تا 38 روز است)، پریود نشدن برای ماه‌های متوالی، بین دو قاعدگی، خروج لخته‌های بزرگ از واژن، مشاهده لکه‌های خون خاکستری، خونریزی شدید.

همچنین اگر قاعدگی شما بیش از هفت روز طول می‌کشد، درد شدید شکمی دارید، بوی خیلی بدی در قاعدگی خود حس می‌کنید و یا دچار تب و می‌شوید، حتما مشکل خود را با مشورت یک پزشک پیگیری کنید.

بیشتر بخوانید:

جمع بندی

در این نوشته سعی کردیم درباره قاعدگی، رنگ پریود، عواملی که بر تغییر رنگ خون پریود تاثیر می‌گذارند و همچنین مواردی که برای بررسی آنها باید به پزشک مراجعه شود صحبت کنیم. بدیهی است که اکثر بانوان در سالهایی که قاعدگی را تجربه می‌کنند تا قبل از یائسگی، ممکن است با تغییرات و مشکلات مختلفی مواجه شوند. اما به خاطر داشته باشید که اقدام به موقع، چکاپ منظم و مشورت با پزشک برای رفع هر مشکلی می‌تواند از بروز مشکلات حاد جلوگیری کرده و سلامت شما را حفظ کند.

رنگ خون پریود نشانه چیست؟

خون پریود ممکن است در رنگ‌هایی متفاوت از قرمز دیده شود. مثل قهوه‌ای، نارنجی، قرمز روشن، خاکستری یا سیاه. در برخی از موارد این تغییر طبیعی است و در برخی دیگر ممکن است نشانه عفونت یا بیماری باشد.

رنگ پریود به عوامل مختلفی مانند سن، سلامت عمومی، تغذیه، داروهای مصرفی و بیماری‌های مزمن وابسته است. به طور کلی، پریود رنگ قرمز تا قهوه‌ای تیره دارد و این رنگ می‌تواند در طول هر دوره از پریودی شما تغییر کند.

چه عواملی بر رنگ پریود تاثیر دارند؟

عوامل متعددی مثل کاهش وزن، استرس، زمان پریود (ابتدا یا انتها)، عفونت باکتریایی واژن و غیره می‌توانند بر رنگ پریود تاثیر بگذارند.

پریود به عنوان یکی از مهم ترین اتفاقات در زندگی هر خانمی شناخته می شود و به طور متوسط از ۱۲ سالگی شروع شده و تا دوران یائسگی ادامه پیدا می کند. مدت خونریزی ۸-۳ روزبوده و هر ۳۵-۲۱ روز یکبار تکرار میشود. علاوه بر تمامی مسائل مهمی همچون پی ام اس در دوران پریود، رنگ خون پریودی نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و می تواند نشانه ای از سلامت و یا عدم سلامت جسمی خانمها باشد. به همین دلیل توصیه می کنیم که با مطالعه این مطلب به صورت کامل، اطلاعات خود را در رابطه با رنگ خون در پریود بالا ببرید.

تعریف قاعدگی

به طور کلی می توان گفت که قاعدگی که با نام های دیگری همچون پریود و یا عادت ماهیانه نیز شناخته می شود که به معنای خونریزی ماهیانه در خانم هاست. اصولا، پوشش داخلی دیواره رحم یا آندومتر در این دوران، دچار ریزش شده و همراه با جریان خونی از طریق دهانه رحم خارج می شود. به همین دلیل هم هست که خروج لخته های خون در پریود وجود دارد. احتمالا در بسیاری از شرایط و به ویژه در روزهای اول ، خروج تکه گوشتی کوچک همراه خون قاعدگی، توجه شما را به خود جلب می کند. باید بگوییم که این موضوع، کاملا طبیعی است،در ادامه مقاله توضیحات کامل تری از این موضوع ارائه داده ایم…
در بیشتر مواقع، دوران قاعدگی بین ۷-۳ روز زمان خواهد برد. همان طور که گفته شد، شروع این دوران نیز معمولا از ۱۲ سالگی اتفاق خواهد افتاد که البته ممکن است این سن در خانم های مختلف، بنابر عوامل متفاوتی، متغیر باشد. علاوه بر تغییرات جسمانی که در دوران قاعدگی در خانم ها به وجود می آید، این دوره، تغییرات روانی بسیاری را نیز به همراه دارد که از میان آنها می توان به احساس غم و اندوه، بی قراری، اضطراب، تنش، خستگی و بی حالی، افزایش و یا کاهش ، عدم تمرکز و خواب آلودگی، افزایش تحریک پذیری، حساس و زودرنج بودن، احساس خشم و عصبانیت و… اشاره کرد.

خون قاعدگی از کجا خارج میشه؟

با توجه به توضیحاتی که در رابطه با و پروسه آن دادیم همانطور که می دانید خون قاعدگی از واژن خارج می شود و این دقیقا محل برقراری ارتباط جنسی و همین طور کانال زایمان است. به همین دلیل نیز غالبا برقراری رابطه جنسی و دخول واژینال در این دوران توصیه نمی شود!

انواع رنگ خون پریودی

توجه به انواع رنگ خون در دوران قاعدگی، مسئله بسیار مهمی است که تمامی خانم ها باید به آن دقت بالایی داشته باشند، چرا که تغییرات رنگ در خون پریود می تواند نشان دهنده مسائل متفاوتی باشد که از تغییرات هورمونی گرفته تا انواع عفونت و… را شامل می شود. به همین دلیل نیز در ادامه شما را با انواع رنگ خون پریودی آشنا می کنیم.

رنگ قرمز روشن خون پریودی

رنگ خون قرمز روشن، در اوایل قاعدگی معمولا مشاهده می شود و شاید برای خانم ها با درد همراه باشد. این نوع رنگ خون پریودی، نشان دهنده این است که خون، تازه است و دارای جریان سریعی می باشد. وجود و خارج شدن خون با رنگ قرمز روشن، کاملا طبیعی است و نشان دهنده سلامت و وجود علائم نرمال و بدون هیچگونه مشکل در بدن می باشد.

رنگ صورتی خون پریودی

وجود این نوع رنگ از رنگ خون پریودی می توان قبل از پریود، اوایل و یا حتی انتهای آن نیز دیده شود. معمولا رنگ خون صورتی قبل از شروع دوران پریودی نشان دهنده اختلالات هورمونی در بدن خانم ها است. به همین علت است  که غالبا توصیه می شود که در صورت تکرار مشاهده این موضوع برای درمان اقدام کرده و به پزشک متخصص زنان مراجعه نمایید. علاوه بر تغییرات بالانس استروژن و پروژسترون، از دیگر علت ها و دلایل و احتمالات وجود خونریزی های صورتی در دوران قاعدگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لکه بینی بین دو پریود: احتمال آن وجود دارد که خون صورتی رنگ را در دوران تخمک گذاری تان مشاهده کنید که دلیل آن ترکیب خون رحم با ترشحات شفاف واژن است و در اثر افت مختصر و گذرای استروژن ایجاد می شود.
  • سقط جنین: وجود ترشحاتی با رنگ صورتی در خانم های باردار می تواند نشانه ای از سقط جنین یا تهدید به سقط باشد.

رنگ سیاه خون پریودی

این نوع رنگ از خونریزی در دوران پریودی معمولا در روزهای آخر قاعدگی مشاهده می شود که نشان دهنده آخرین بقایای خون و آندومتر رحم می باشد. معمولا خون سیاه را می توان خونی گفت که مدت زیادی در رحم مانده و حالا تخلیه شده است. به همین علت لازم نیست که بعد از مشاهده آن وحشت زده کنید.

رنگهای مختلف خون پریود به چه معناست؟

آیا می دانید علت سیاه بودن خون پریودی چیست ؟

گاهی اوقات ترشحات واژینال و همچنین رنگ تیره و سیاه خون قاعدگی امکان دارد ترسناک باشد، اما همیشه اینگونه نیست، به خاطر اینکه مشاهده خون سیاه قاعدگی، ممکن است برای هر خانمی در سیکل قاعدگی، مخصوصا در روزهای اوایل پریود اتفاق بیفتد. خون سیاه پریودی، خونی می باشد که مدت بیشتری در رحم مانده و در معرض اکسیژن قرار گرفته و در اثر واکنش با آن تغییر رنگ داده و به رنگ سیاه تبدیل شده است. انجام این روال موجب می شود که رنگ خون قاعدگی، تیره تر به نظر رسیده و باعث ایجاد وحشت شود. این خون معمولا شبیه به رنگ قهوه ای است و جای نگرانی ندارد، ولی همان طور که در اطلاعات رنگ قهوه ای گفته شد با تکرار مشاهده این رنگ سیاه بیمار باید حتما به پزشک مراجعه کند.

علت سیاه بودن خون پریود در روز اول چیست ؟

با توجه به نکات گفته شده خروج خون سیاه از واژن ممکن است یک علامت هشدار دهنده برای خانم ها باشد، اما همیشه دلیلی برای نگرانی و استرس بیمار نیست. این رنگ را در تمام طول مدت دوره پریود خود یا حوالی زمان معمول عادت ماهانه خود ممکن است رویت کنید. چون وقتی خروج خون از رحم مدت زیادی طول بکشد، خون با اکسیژن ترکیب شده و موجب ایجاد تیره ای مانند رنگ قهوه ای، قهوه ای تیره یا سیاه در خون می شود. در این حالت بیمار امکان دارد رنگ خون حتی به رنگ دانه های قهوه هم درآید.

بیشتر بخوانید : چیست؟

رنگ نارنجی خون پریودی

وجود رنگ نارنجی در خونریزی های قاعدگی می تواند نشان از مشکلات و علائم زیر باشد

  • لکه بینی لانه گزینی جنین:(این مشکل ممکن است همراه با لکه های صورتی یا قرمز نیز باشد) این خونریزی معمولا ۱۰ تا ۱۴ روز بعد از بسته شدن نطفه اتفاق می افتد. به همین دلیل است که اگر لکه بینی هایی داشتید که به قاعدگی ختم نشد، لازم است که تست بارداری بدهید.
  • عفونت:مشاهده کردن رنگ نارنجی در خونریزی را می توان از علائم عفونت باکتریایی نیز دانست، به خصوص در زمانی که با بوی بدی نیز همراه باشد. به همین دلیل نیز پیشنهاد می شود که حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا سلامتتان به طور کامل بررسی شود.

رنگ قهوه ای (قرمز تیره) خون پریودی

وجود رنگ تیره در خون پریود، نشان دهنده باقی ماندن طولانی مدت خون در رحم است با این حال در بسیاری از شرایط هم ممکن است وجود رنگ قرمز تیره در خونریزی همراه با لکه های بزرگ، نشان دهنده اختلالات هورمونی و یا عدم تعادل استروژن و پروژسترون باشد. بروز این مشکل یعنی احتمالا میزان استروژن بالا رفته و پروژسترون کاهش پیدا کرده است. در برخی از شرایط هم می توان آن را نشانی از فیبروم رحمی دانست. به همین علت است که در صورت مشاهده، لخته های بزرگ تر لازم است که توسط آزمایش و یا سونوگرافی به خوبی مورد بررسی و معاینه قرار بگیرید.

علت قهوه ای بودن خون پریود در روز اول چیست ؟

معمولا یکی از اتفاقاتی که ممکن است روزهای اول و یا پایانی پریودی مشاهده شود، خارج شدن خون قهوه ای رنگ از رحم خانم ها است. این رنگ خون طبیعی است و مشکلی ندارد پس جای نگرانی نیست، زیرا خون قهوه ای معمولا نشانه خون مانده در رحم می باشد. چون خون در مدتی که در رحم می ماند، اکسید می‌شود و رنگ آن از رنگ قرمز به قهوه ای تغییر می‌کرده و تیره می شود به همین خاطر است که می گویند عوارضی ندارد.

رنگ خاکستری خون پریودی

وجود رنگ خون خاکستری در دوران پریودی می تواند در اثر چند علت متفاوت صورت بگیرد که عبارت اند از: عفونت همراه با علائمی مانند تب، خارش، درد، بوی بد و… و عفونت به دنبال آن سقط جنین .به همین دلیل است که در صورت مشاهده رنگ خاکستری در خونریزی قاعدگی خود، حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

یک ساشه از هات چاکلت گانودرما دکتر بیز را در یک فنجان ریخته و به آن آب جوش اضافه کنید و بعد از هم زدن از طعم قهوه بی‌نظیر لذت ببرید.

کدام رنگ خون پریودی خطرناک است ؟

در عصر حاضر متخصصان در زمینه بیماری های زنان و زایمان به این باور رسیده اند که مشاهده رنگ خون تیره و مایل به قهوه ای در اوایل دوره پریودی مشکل نگران کننده ای نمی باشد و ممکن است هر زنی این تغییر را در هنگام دوران خود تجربه کند، اما با دیدن مکرر این مشکل باید برای حل مشکل خود دنبال چاره ای باشند و بر این اساس به پزشک زنان و زایمان مراجعه کنند.

البته متخصصان زنان بر اساس همان تجربه ها و اطلاعاتی که در گذشته سپری کرده اند، می گویند علت اصلی اتفاق این رنگ تیره جدا شدن تکه های قدیمی از لخته های خون باقی مانده در رحم بیمار است که اگر تکرار نشود چیز نگران کننده ای برای او نیست، اما اگر چندین بار شاهد این رنگ خون پریودی هستند پس دچار اختلال هورمونی شده اند که باعث شده تا در این زنان میزان استروژن بالا و پروژسترون تا حد چشمگیری کاهش یافته است که یکی از نشانه های درد شدیدی است که معمولا با پریود شدن همراه است.

یکی دیگر از رنگ های خطرناک پریودی داشتن عفونت زنانه یعنی دیدن رنگ طوسی در میان رنگ قرمز خون پریود می باشد. نشانه این رنگ خون مشاهده بافتی مثل جگر می باشد که با تکرار این حالت بایستی حتما به پزشک خود مراجعه کرده و آن را درمان کنید.

خونریزی رقیق در قاعدگی

این مورد از انواع خونریزی در پریودی نشان دهنده کم خونی شدید و یا کمبود مواد غذایی مورد نیاز در بدن فرد می باشد. به همین دلیل است که اگر این موضوع به صورت دائمی و هر ماه مشاهده شد، لازم است که بعد از انجام آزمایش خون، آن را به طور جدی و کامل درمان کنید.

دلایل تغییر رنگ خون قاعدگی

از آنجایی که دوران پریود، روند متفاوتی را شامل می شود امکان آن وجود دارد که از ابتدا تا انتهای پریود، دچار تغییر رنگ خون شوید. در کنار این نیز ممکن است که رنگ خون پریودی به صورت ماه به ماه و یا طی زمان های مختلفی تغییر پیدا کند که نمونه های آن را در بالا به طور کامل بررسی کردیم.
یکی از نکاتی که لازم است در رابطه با تغییر رنگ خون قاعدگی بدانید، دلایل بروز آن است. به طور کلی عوامل بسیاری می تواند در این مسئله تاثیرگذار باشد.
برای مثال تغییر رنگ خون از قرمز روشن به قرمز تیره و یا حتی قهوه ای نشان دهنده مدت زمان باقی ماندن خون در رحم و همین طور سرعت خونریزی است. این یعنی احتمال آن وجود دارد که برای مثال بعد از دراز کشیدن به مدت طولانی در دوران قاعدگی، شاهد خروج خون با رنگ تیره باشید. که کاملا هم طبیعی و توجیح پذیر است.
با این حال، همان طور که پیش از این نیز اشاره کردیم، وجود تغییرات رنگی به خصوصی در خون پریودی می تواند نشان دهنده مشکلات بسیاری باشد که برای جلوگیری و یا درمان آنها لازم است به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

خون لخته در پریود نشانه چیست؟

به طور کلی باید بگوییم که وجود این لخته ها در دوران قاعدگی، طبیعی هستند. اما در برخی از شرایط نیز می توانند نشانه بیماری باشند. این لخته ها در واقع بخشی از سیستم دفاعی بدن را تشکیل می دهند که با بافتی ژله ای از خونریزی بیش از حد جلوگیری می کنند. اما اگر این لخته ها بزرگ و متعدد باشند، ممکن است نشانی از فیبروم باشد.

دلیل خروج تکه گوشت همراه خون قاعدگی

خروج تکه گوشت از رحم در زمان پریودی در روز های اول شدت بیشتری داشته و امری طبیعی است و جای نگرانی ندارد. البته درصورتی که مقدار خونریزی بیش از حد زیاد باشد و این تکه گوشت ها اندازه های بزرگی داشته باشند بهتر است که به پزشک مراجعه نمایید.

رحم در گذشت زمان دچار ریزش می شود که گاهی اوقات شدت بیشتری می یابد و یا گاهی قطع می شود. در دوران قاعدگی، خون اضافه و مواد داخل رحم از آندومتر جدا شده و به بیرون از رحم می ریزد. گاهی ممکن است شدت این خون ریزی زیاد از حد باشد و تکه های گوشت و لخته های خونی همراه این خون دیده می شود. تکه گوشت های موجود در خون پریود تعداد، سایز و رنگ های مختلفی دارند و در دوران قاعدگی ریزش و وجود آن ها معمول است.

علت چسبندگی یا کشدار بودن خون قاعدگی

احتمالا خانم ها در بسیاری از شرایط شاهد چسبندگی و کشدار بودن خون قاعدگی خود هستند. به همین دلیل نیز دائما می پرسند که خون قاعدگی کشدار نشانه چیست؟ به طور کلی علت چسبندگی خون قاعدگی را می توان در این عوامل دانست:

  • وجود ماده ضد انعقاد: این ماده برای جلوگیری از لخته شدن خون تولید می شود و به طور طبیعی در خون قاعدگی ممکن است دیده شود.
  • ترشحات دهانه رحم: ترکیب خون پریود با ترشحات دهانه رحم در زمان خارج شدن، باعث چسبندگی می شود. این ترشحات به دلایل مختلفی همچون جلوگیری از عفونت به وجود می آیند و بار هم یک مورد کاملا نرمال است.

رنگ خون پریود در بارداری

آیا در بارداری پریود اتفاق می افتد؟ به لحاظ علمی و در حالت طبیعی و نرمال منطقی، پریودی در زمان بارداری اتفاق نمی افتد. اصلا دلیل پریود شدن بانوان حامله نبودن شخص است. زمانی که تخمک آزاد شده بارور نشود و هورمون پروژسترونی تولید نشود،ریزش اندومتر اتفاق می افتد و قاعدگی رخ می دهد. در صورت حاملگی طبیعتا نباید پریودی رخ دهد.اما قضیه به همین سادگی ها نیست و ممکن است خونریزی هایی از طریق رحم در این دوران صورت بگیرد. مثلا در ابتدای حاملگی ممکن است لکه بینی مشاهده شود که دلایل آن عبارت اند از:

  • خون‌ریزی لانه‌گزینی
  • تغییرات در دهانه رحم
  • عفونت
  • بارداری مولار (بچه خوره)
  • بارداری خارج از رحم
  • نشانه‌های ابتدایی سقط جنین
  • گندگی جفت
  • زایمان زودرس
  • پارگی رحم

این موارد می توانند با علائمی همرا با کمر درد، از هوش رفتن و ضعف شدید، گرفتگی و در شکم، درد در شانه و … همراه باشد.در ضمن رنگ خون خارج شده در دوران بارداری می تواند صورتی یا قهوه ای بسیار تیره باشد. همانطور که در بالا گفته شد لکه بینی و یا خونریزی در دو سه ماه اول بارداری، امکان پذیر است اما با خواندن دلایل آن، قطعا متوجه خواهید شد که خون ریزی در دوران بارداری می تواند امری نگران کننده و خطرناک باشد. در بعضی موارد لکه بینی خطری وجود ندارد اما به این دلیل که این احتمال کم است و تشخیص خطرناک بودن یا نبودن آن از شخص بر نمی آید، باید حتما و فورا در صورت وقوع خونریزی در دوران بارداری به پزشک مراجعه کنید.

چه زمانی نیاز به مراجعه به پزشک است؟

با توجه به تمامی توضیحاتی که تا به اینجا دادیم احتمالا برای خیلی از خانم ها این سوال پیش می آید که چه زمانی نیاز است که به پزشک مراجعه کنیم؟ به طور کلی وجود علائمی همچون چرخه های نامنظم قاعدگی، چرخه های قاعدگی کمتر از ۲۱ روز و یا بیشتر از ۳۵ روز، پریود نشدن به مدت سه ماه متوالی یا نیاز به دارو برای هر بار شروع پریود، وجود خونریزی بین دو پریود، مشاهده ترشحات و رنگ خاکستری لکه ها و خون، وجود رنگ مشکی با لخته های بزرگ در خون، درد زیاد همراه با علائم غیر معمول و خونریزی شدید و… می تواند نشان از لزوم مراجعه شما به پزشک متخصص باشد.

سوالات رایج درباره رنگ خون پریودی

دیدن لکه در زمان یائسگی نشانه چیست؟
هر گونه خونریزی حتی لکه بینی در دوران یائسگی غیر طبیعی و نیازمند بررسی است.این لکه بینی ممکن است ناشی از، عفونت واژن و دهانه رحم، آتروفی یا خشکی واژن، آتروفی آندومتر و بافت حفره ی داخل رحم، هیپرپلازی یا افزایش ضخامت رحم و سرطانهای دهانه رحم یا رحم ، تغییرات هورمونی در اثر سرطانها و توده های تخمدان و … باشد. این مورد یکی از مواردی است که به هیچوجه بررسی و مراجعه به پزشک را نباید به تاخیر انداخت.

آیا استفاده از مسکن در دوران قاعدگی می تواند تاثیرات منفی داشته باشد؟
استفاده از مسکن و ضد التهاب ها خصوصا ضد التهاب های غیر استروییدی مانند مفنامیک اسید و بروفن و دیکلوفناک نه تنها ضرری ندارد بلکه حتی می تواند شدت خونریزی را در بعضی افراد کاهش دهد و به بهبود شرایط و کاهش درد در فرد، سبب بهبود کیفیت زندگی در روزهای قاعدگی شود.

آیا مواد غذایی به خصوصی در رنگ خون تاثیری دارند؟
خیر، مصرف مواد غذایی تفاوتی در رنگ خون قاعدگی ایجاد نمی کنند. همینطور که در مطلب قبلی علل رنگ های مختلف خون قاعدگی را بیان کردیم، مشخص است که رژیم غذایی تاثیری در تفاوت رنگهای خون قاعدگی ندارد.

آیا خروج تکه های گوشت می تواند آسیبی به بزند؟واژن تقریبا هر روز ترشحاتی دارد که اغلب این ترشحات سفیدرنگ، رقیق و شفاف هستند. این نوع از ترشحات کاملاً طبیعی بوده و برای تمام خانم‌ها در طول روز اتفاق می‌افتند.

گاهی اوقات این ترشحات به دلایل متعددی تغییر رنگ داده و به رنگ قهوه‌ای درمی‌آیند. معمولاً این اتفاق  دوران خاصی مانند دوران قاعدگی، بارداری و بیشتر از زمان‌های دیگر دیده می‌شود.

لکه‌بینی قهوه‌ ای بعد از پریود برای تعداد کثیری از بانوان اتفاق می‌افتد و معمولاً مسئله نگران‌کننده و مهمی نیست و دلایل گوناگونی برای آن وجود دارد.

اگر شما هم جزو بانوانی هستید که دچار لکه‌بینی قهوه‌ ای بعد از پریود می‌شوند اما دلیل آن را نمی‌دانند، توصیه می‌کنم حتماً این مقاله را تا انتها مطالعه کنید تا اطلاعات مورد نیاز در رابطه با این موضوع را به دست
آورید.

لکه‌بینی قهوه‌ ای بعد از پریود نشان دهنده چیست؟

همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، لکه‌بینی قهوه ای یا ترشحات قهوه ای بعد از دوران قاعدگی یک اتفاق رایج و طبیعی بین اکثر خانم‌ها است که معمولاً نشانه چیز خاصی نیست. اما با این حال گاهی اوقات هم این لکه‌بینی می‌تواند گویای اتفاقات یا تغییراتی در بدن باشد.

۱. پری مونوپوز (نزدیک یائسگی)

طبق تحقیقات انجام شده در دوره پری مونوپوز یا دوره‌ای که به یائسگی منتهی می‌شود و حدودا تا ۸ سال هم ممکن است ادامه داشته باشد، تغییراتی و اتفاقاتی در بدن روی می‌دهد که یکی از آن‌ها لکه‌بینی‌های نامنظم است.

بنابراین اگر شما دچار لکه‌بینی قهوه‌ ای بعد از پریود می‌شوید امکان دارد وارد دوران انتهایی قاعدگی خود شده باشید و احتمالاً پس از مدتی هم یائسه خواهید شد.

عوارض پیشگری‌های مداوم

برخی از روش‌های که به صورت مداوم و طولانی‌مدت استفاده شوند با عوارضی مانند لکه‌بینی قهوه‌ ای بعد از پریود همراه می‌باشند.

برخی روش‌ها مانند استفاده از دستگاه IUD می‌تواند حتی تا ۶ ماه باعث خونریزی نامنظم و ترشحات قهوه‌ ای رنگ در بدن شما شود. همچنین میزان لکه‌بینی قهوه‌ ای بعد از پریود زمان استفاده از قرص‌هایی که فقط پروژستین دارند نیز بیشتر از سایر قرص‌ها است.

لکه‌بینی به علت تخمک گذاری

تعداد بسیار کمی از خانم‌ها نیز حدود ۲۰ روز بعد از قاعدگی و درست زمان تخمک‌ گذاری‌شان دچار لکه‌بینی و ترشحات قهوه ای رنگ می‌شوند که معمولاً هم تا نهایتا دو روز ادامه دارد.

اگر لکه‌بینی قهوه‌ ای بعد از پریود به علت باشد، علائم دیگری مانند: حساسیت و احساس درد در سینه‌ها، نفخ، افزایش میل جنسی و همچنین کاهش دمای بدن را نیز احتمالاً تجربه خواهید کرد.

لکه‌بینی به علت آسیب به رحم

تروما یا همان آسیب به رحم از دیگر عواملی است که می‌تواند باعث لکه‌بینی قهوه‌ ای بعد از پریود بشود. رحم عضو حساسی است که با مواردی مانند: ، معاینه واژینال یا لگنی، رابطه جنسی خشن و وارد کردن لوازم و اشیا به داخل واژن دچار آسیب خواهد شد.

همچنین سایر از دلایل  لکه‌بینی قهوه‌ ای بعد از پریود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

چطور از لکه‌بینی قهوه‌ ای بعد از پریود پیشگیری کنیم؟

با توجه به دلایل  لکه‌بینی قهوه‌ ای بعد از پریود، راه پیشگیری مشخصی برای آن وجود ندارد اما می‌توان با اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی، ایجاد تعادل هورمونی، نگه داشتن وزن در محدوده ثابت و دوری از استرس و نگرانی تا حدی این مشکل را برطرف نمود.

جهت خرید قهوه گانودرما دکتر بیز به سایت ما مراجعه کرده و سفارش خود را ثبت کنید.


تکه های گوشتی که شامل لخته ها و بافتهای آندومتر است حتی در مواردی که لخته ها بزرگ باشد، با توجه به انعطاف پذیر بودن به راحتی از سوراخ پرده بکارت خارج شده و به هیچوجه آسیبی به آن نمی زنند.

 

 

دکمه بازگشت به بالا