اگر ایمپلنت بیفتد

در صورت افتادن ایمپلنت دندان چه باید کرد؟

ایمپلنت دندان متاسفانه مانند دندان طبیعی، شیری و دائمی ندارد. اگر ایمپلنت شما شل شود و یا بیوفتد هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد مگر آنکه آن را با ایمپلنت دیگری جایگزین کنید، بنابراین سعی کنید به ایمپلنت دندان خود زبان نزنید زیرا این کار باعث شل شدن ایمپلنت دندان خواهد شد. شل شدن ایمپلنت دندان هر چند که خیلی درصد کمی دارد که اتفاق بیوفتد ولی شل شدن آن به هیچ عنوان تجربه خوبی نخواهد بود. در این مطلب میتوانید اطلاعاتی درباره شل شدن ایمپلنت دندان به دست بیاورید. در این مطلب از ایمپلنت دندان مشهد سعی داریم درباره شل شدن و افتادن برخی ایمپلنت های دندانی با توجه به تجربه بیماران و صحبت کنیم.

ایمپلنت

مهم ترین علت شل شدن ایمپلنت های دندانی

لق شدن ایمپلنت دندان میتواند علت های مختلف و زیادی داشته باشد که مهم ترین آن رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، عدم رعایت رژیم غذایی و عدم رعایت دستورات پزشک شما است. اگر متوجه شل شدن ایمپلنت دندان خود شدید حتما و فورا با پزشک خود تماس گرفته تا درمان خود را شروع کنید. شل شدن روکش یکی از علت هایی که موجب شل شدن یا لق شدن ایمپلنت شما می شود شل شدن روکش دندان شما می باشد. تاجی که روی دندان طبیعی قرار دارد و یا بر ایمپلنت قرار میگیرد. مشکلی چندان جدی نیست ولی نیاز به مشاوره و معالجه پزشک دارد. دندانپزشک یا آن را مجدد با پیچ در جای خود محکم میکند و یا روکش را به روکش جدید تعویض میکند.

نحوه تشخیص شل شدن ایمپلنت دندان

بهتر است با علائم شل شدن ایمپلنت دندان آشنا شوید تا در زمانی که این اتفاق برای شما افتاد متوجه آن شوید و به دندانپزشک خود مراجعه کنید. واضح است اگر داخل استخوان فک شما تکان خورد و حس کردید جابه جا میشود آن لحظه شما باید به پزشک خود مراجعه کنید. ولی علائم دیگری نیز وجود دارد که در ادامه مطلب به شما توضیح خواهیم داد.

  • درد
  • تحلیل استخوان
  • خونریزی حین لمس ایمپلنت
  • تغییر رنگ بافت اطراف ایمپلنت

به همین علت معاینات بعد از به دندانپزشک از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اگر هر مشکلی به هر شکلی برای ایمپلنت شما به وجود آمد آن را جدی گرفته و به دندانپزشک خود مراجعه کنید و درباره مشکل با دندانپزشک صحبت کنید تا با معاینه متوجه مشکل ایمپلنت خود شوید و آن را ترمیم کنید. نشانه ها و علائم شل شدن و لق شدن روکش ایمپلنت خیلی شبیه به لق شدن خود ایمپلنت است. در هر دو صورت باید به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی این مشکل را دریابید و آن را درمان کنید. تا قبل از مراجعه باید مراقبت خاصی داشته باشید با ملایمت با روکش و اطراف آن برخورد داشته باشید.

درمان های ممکن شل شدن ایمپلنت

درست مانند ، گزینه های درمان برای کاشت ایمپلنت شل نیز متفاوت است. انتخاب نوع درمان به وضعیت بیمار و پیشنهاد دندانپزشک بستگی دارد. پاکسازی اطراف ایمپلنت در صورت موثر ترین کار برداشتن روکش از روی ایمپلنت و پاکسازی منطقه عفونی است. زمانی که با لق شدن ایمپلنت رو برو شدید صبر کردن هیچ فایده ای ندارد و به عفونت محل کاشت کمک میکند. دندانپزشک بعد از برداشتن روکش مصنوعی و تمیز کردن منطقه اطراف ایمپلنت، تصمیم میگیرد که آیا ایمپلنت از پایه باید تعویض شود یا با تعویض روکش مشکل حل میشود. با این حال درمان باید در آرامش کامل روحی و روانی انجام شود.

عوارض عدم درمان ایمپلنت شل شده

درصورتی که احساس شل شدن ایمپلنت دندان خود شدید همین حالا با پزشک خود تماس بگیرید زیرا اگر درمان ایمپلنت انجام نگیرد میتواند عوارض بسیار وحشتناکی داشته باشد و یا حتی زندگی فرد بیمار را به خطر بیندازد. امکان دارد اطراف ایمپلنت دندان عفونت ایجاد شود و این عفونت به کل دهان و فک پخش شود و یا حتی به مغز و گردن و دیگر بخش های بدن آسیب بزند. این مشکل ممکن است منجر به بوجود آمدن عفونتی که خون فرد را نیز تحت تاثیر قرار دهد نیز بشود. خارج کردن ایمپلنت تنها جراح لثه و می تواند تصمیم بر اینکه آیا خارج کردن ایمپلنت دندان بهترین گزینه است یا خیر، که این تصمیم می تواند به علت شکست پیوند و عدم جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک باشد.

در صورت افتادن ایمپلنت دندان چه باید کرد؟

اگر شما از دهان شما خارج شود چه باید کرد؟ قبل از هرچیز نگران و دستپاچه نشوید حتی اگر نمیدانید چه کاری باید انجام دهید در آن لحظه. گاهی اوقات این ایمپلنت نیست که خارج میشود، بلکه یکی از اجزای آن مثل اباتمنت یا پیچ یا روکش آن است. در هر حال  بهتر است در کمال خونسردی با پزشک خود تماس بگیرید و قرار ملاقاتی را مشخص کنید. شل شدن و  افتادن پیچ ایمپلنت به عنوان عامل اصلی شکست ایمپلنت پس از ناسازگاری ایمپلنت دندانی با استخوان فک شناخته شده است. به همین دلیل، انتخاب اجزای پروتز مناسب، پیچ های ایمپلنت و اباتمنت برای حفظ ایمپلنت و افزایش میزان موفقیت آن بسیار مهم است. افتادن پیچ ایمپلنت بسیار نادر است و به ندرت اتفاق می افتد. منطقی است که اقداماتی برای جلوگیری از وقوع این موضوع وجود داشته باشد.

علائم افتادن پیچ ایمپلنت

  1. با وارد شدن ضربه به فک یا دندان درد شدیدی احساس می شود.
  2. حرکت کردن ایمپلنت دندان و لق شدگی آن
  3. تحلیل استخوان های اطراف ایمپلنت
  4. هنگام جویدن احساس درد شدید در اطراف ایمپلنت دندان حس می شود.
  5. تغییر رنگ لثه در اطراف ایمپلنت
  6. عفونت لثه و التهاب شدید
  7. خونریزی اطراف لثه ایمپلنت دندان

عوامل ایجاد افتادن پیچ ایمپلنت دندان

ارزیابی ها و آزمایش های بیومکانیکی نشان می دهد که عوامل مختلفی می توانند با سیستم عملکرد ایمپلنت تداخل داشته باشند. در صورتی که اجزای ایمپلنت دندانی به خوبی روی هم قرار نگیرند، ممکن است به دلیل عدم تطابق از نظر طراحی و هماهنگی، مشکلاتی را ایجاد کنند. در زیر عواملی که می توانند در افتادن پیچ ایمپلنت دخیل باشند آورده شده است: یکی از عواملی که باعث افتادن پیچ های ایمپلنت در طول زمان می شود، قرار دادن نامناسب پیچ در پروفایل استخوانی است. این باعث ایجاد پیوند ضعیف بین پیچ و استخوان می شود. اما امروزه روش های کاشت ایمپلنت و همچنین اتصالات داخلی که به شکل قیف هستند، بهبود یافته است.

و این اجازه را می دهد تا ایمپلنت ها به طور طبیعی در استخوان قرار بگیرند و از جدا شدن ایمپلنت از طریق جوشکاری مناسب جلوگیری می کنند. طبیعتاً باید تأکید کرد که روش کاشت نیز از نکات بسیار مهم است. اگر استخوان تحت فشار زیادی قرار گیرد، پیچ ایمپلنت در نهایت شل می شود. عفونت و بیماری لثه به دنبال کاشت ایمپلنت علت افتادن پیچ ایمپلنت است. در این شرایط، بیمار علائمی از جمله ناراحتی و التهاب را در ناحیه اطراف عمل احساس می‌کند. بافت لثه در صورت ابتلا به عفونت شل می شود و انعطاف پذیری خود را از دست می دهد. اگر بلافاصله به دندانپزشک مراجعه نکنید و اقدامات لازم را انجام ندهید، ایمپلنت از کار می افتد و باز می شود. در این شرایط، دندانپزشک نیاز به برداشتن ایمپلنت، برداشتن بافت آسیب‌دیده و تجویز دارو برای درمان بیماری دارد.

اگر لثه بهبود یافته و سالم باشد، می توان ایمپلنت را در استخوان قرار داد. همیشه صحبت هایی در مورد موضوع دندان قروچه به عنوان یک علت بالقوه افتادن پیچ ایمپلنت وجود داشته است و تحقیقات متعددی در این زمینه انجام شده است. با این حال، ایمپلنت‌هایی که اتصال خارجی دارند، مستعد باز شدن پیچ‌های ایمپلنت در نتیجه سایش دندان هستند. بخش‌های اتصال داخلی طرح‌های پیشرفته امروزی آنقدر محکم به هم قفل شده‌اند که سایش دندان دیگر منجر به شل شدن پیچ ایمپلنت نمی‌شود. با این حال، اگر دندان قروچه فشار زیادی به پایه ایمپلنت وارد کند، احتمال شکستگی ایمپلنت وجود دارد.

راه هایی برای جلوگیری از افتادن پیچ ایمپلنت

مراقبت های دهان و دندان بعد از کاشت ایمپلنت: علاوه بر احتیاط هایی که جراح باید در هنگام انتخاب و سفت کردن پیچ ایمپلنت رعایت کند، خود بیمار می تواند با مراقبت از ایمپلنت و پروتز دندان نقش موثری در جلوگیری از افتادن پیچ ایمپلنت داشته باشد. استفاده از قطعات مناسب: شرکت های متعددی برای هر جزء ایمپلنت انواع اباتمنت می سازند. انتخاب بهترین و مناسب ترین گزینه ممکن است چالش برانگیز باشد. به همین دلیل جراح باید در انتخاب آنها دقت کند. برخی از پیچ های ایمپلنت ممکن است ظاهر قابل قبولی داشته باشند، اما طراحی آنها ممکن است با برخی از اجزای دیگر مطابقت نداشته باشد،

که ممکن است منجر به مشکلات شود. انتخاب نامناسب اباتمنت ممکن است منجر به مشکلاتی در قرار دادن ایمپلنت دندان مانند افتادن پیچ ایمپلنت شود. معاینه منظم دندانپزشکی: دندانپزشک باید به طور منظم پروتزهای ایمپلنت را بررسی کند. در خصوص نگهداری از ایمپلنت دندان ساخته شده، دستورالعمل خاصی به بیمار داده نمی شود، اما جراح پس از چسباندن روکش دندان، آنها را در اختیار وی قرار می دهد. در طول آزمایشات، مشکلاتی مانند افتادن پیچ ایمپلنت می تواند نمایان شود. دندانپزشک می تواند هر مشکلی را ببیند و قبل از بدتر شدن با پیگیری معمول معاینات، آنها را برطرف کند.

با توجه به گفته های بیمار و دندانپزشک می توان از باز شدن پیچ ایمپلنت جلوگیری کرد. اگر علائمی از باز شدن ایمپلنت مشاهده شود، دندانپزشک می تواند آن را سفت کند یا ایمپلنت را خارج کند. در هر صورت بهتر است در اسرع وقت برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید زیرا تاخیر در ویزیت ممکن است عواقب بدتری داشته باشد.و تازمانی که به پزشک خود مراجعه کنید کارهای زیر را میتوانید انجام دهید: قطعه افتاده را نگه دارید. از جوید و خوردن غذا با ایمپلنت دوری کنید. در روز بیشتر از  سه بار دهان خود را با دهانشویه های غیر الکلی شستشو دهید. در آخر برای اشخاصی که به دنبال مرکزی مطمئن برای انجام ایمپلنت دندان هستند، دندانپزشکی سیب سفید را معرفی میکنیم که با کمترین هزینه انجام دهند و همچنین میتوانند انجام دهند و ماهیانه مبلغ را پرداخت کنند.

دکمه بازگشت به بالا