دیدار نماینده ایران با دستیار پوتین برای توسعه تجارت
در دیدار رئیس سازمان توسعه تجارت ایران و دستیار رئیس جمهور فدراسیون روسیه بر گسترش روابط تجاری و اقتصادی دو کشور تاکید شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، علیرضا پیمانبک با کوبیاکوف معاون رئیس جمهور روسیه دیدار کرد. در این دیدار که در حاشیه بیست و پنجمین اجلاس بین المللی اقتصاد سن پترزبورگ برگزار شد، دو طرف بر لزوم گسترش روابط تجاری بین دو کشور تاکید کردند.
از جمله موضوعات مورد بحث در این دیدار، همکاری در موضوعاتی مانند خودرو، کشتیرانی، کشتی سازی، فعال سازی کریدور شمال-جنوب، همکاری های بانکی، ارزهای خارجی و تولید مشترک بین صنایع مادر دو کشور بود.
پمان پاک همچنین بر آمادگی ایران برای انعقاد قراردادهای بلندمدت در زمینه میوه و تره بار با همکاری اتاق بازرگانی ایران و روسیه برای دستیابی به ثبات و افزایش حجم صادرات تاکید کرد.
کوبیاکوف همچنین از پیشنهاد رئیس سازمان توسعه تجارت برای برگزاری نمایشگاه های مشترک بین شرکت های ایرانی و روسی استقبال کرد و گفت: صنعت خودرو روسیه آماده همکاری با ایران است و ایران می تواند شریک تجاری ما در یک بازار باشد. وال استریت ژورنال، شرکت های غربی بازار را به ارزش 100 میلیارد دلار ترک کردند.
بر اساس گزارش سازمان توسعه تجارت، در حاشیه بیست و پنجمین اجلاس بین المللی اقتصاد سن پترزبورگ، تفاهم نامه همکاری بین ایران و روسیه با مرکز سن پترزبورگ و تهران با عنوان نوا پارس با حضور علیرضا پیمانبک (رئیس جمهور) امضا شد. سازمان تجارت و توسعه جمهوری اسلامی ایران) و کاظم جلالی (سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه)، کارل والنتینوویچ پولیاکوف (معاون فرماندار سن پترزبورگ) و گریگوریف اوگنی دمیتریویچ (رئیس کمیته روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران) رسید دولت سن پترزبورگ.
با راه اندازی این مرکز، مبادلات تجاری ایران و روسیه در زمینه های تامین تجهیزات نفت و گاز، فرآورده های مهندسی حمل و نقل، ماشین سازی، کشتی سازی، تجهیزات الکترونیکی، طراحی و ساخت تاسیسات انرژی، ساخت پایگاه تجهیزات تعمیر شده، توسعه یافته است. کشاورزی، صنایع غذایی، داروسازی و ساختمان در دستور کار است.
توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی و سرمایهگذاری در صنایع پیشرو و اولویتدار بین شرکتها، سازمانها و تولیدکنندگان ایران و روسیه، حمایت و کمک مؤثر در برقراری روابط تجاری مستقیم بین کارآفرینان روسی و ایرانی، ایجاد سازوکارهای مناسب برای تسهیل روابط مالی بین شرکتهای مستقر. در اطراف جغرافیای دو طرف، راه اندازی پورتال های اینترنتی که پتانسیل تجارت ایران با روسیه و بالعکس را به نمایش می گذارد و تلاش برای توسعه پروژه کریدور حمل و نقل بین المللی شمال و جنوب برای تسهیل ترانزیت کالا بین دو کشور و ایجاد کلیه زیرساخت های مورد نیاز مرکز از قبیل حضور بانک ها و شرکت های بیمه ایرانی و روسی در مرکز و ایجاد واحد نمایش برای نمایش دستاوردهای طرفین در کشور مربوطه و همچنین ایجاد. مراکز فرهنگی در حاشیه از جمله اهداف ایجاد مرکز تجاری بین ایران و روسیه است.
رئیس سازمان توسعه و تجارت جمهوری اسلامی ایران در این مراسم راه اندازی این مرکز را فصل جدیدی از همکاری شرکت های ایرانی و روسی برشمرد و بر حمایت از برنامه های آن تاکید کرد.
بیمان باک اجرای تفاهم نامه معافیت جمعی روادید که پیش از این بین دو کشور امضا شده بود را ابزاری برای توسعه گردشگری در دو کشور عنوان کرد.
انتهای پیام