فن کندانسور هوایی چه ویژگی هایی دارد؟
مشخصات فن مبدل هوایی
به خاطر اینکه در سیستم های کولینگ هوا خنک، معمولا دمای سیال بالا است، تحمل دمایی فن و پره ها باید زیاد باشد. با توجه به این مساله، در گذشته استفاده از پروانه آلومینیومی به عنوان پیش فرض این نوع سیستم ها لحاظ می گردید. امروزه با پیشرفتهای حاصل شده میدانیم برخلاف باور رایج، فن کامپوزیت در صورتی که با رزین های مخصوص تولید شود می تواند دمای بسیار زیادی را تحمل کند.
تاثیر دما در بلید کندانسور هوا خنک
لازم است این نکته را در نظر بگیریم که دمایی که فن در آن کار می کند با دمای هوای بیرون می تواند متفاوت باشد. برای نمونه فرض کنید که در یک کندانسور هوا خنک، آب با دمای 85 درجه وارد شده و در نهایت دمای آن به 60 درجه سانتیگراد می رسد. در این شرایط وقتی پره های فن هوا را به جریان میاندازند، دمای هوا بالا می رود و در خروجی ممکن است تا حدود 80 درجه گرم شود. پس عملا فن و الکتروموتور در دمای حدود هشتاد درجه سانتیگراد کار می کنند.
مشکلات و ایرادهای فن پلاستیک(پلی آمید) و آلومینیوم در مبدل هوایی
واحد فنی و نت در پالایشگاه، پتروشیمی و مجتمع های مسکونی، معمولا با مشکل شکستن، ترک خوردن و خراب شده پره فن ایرکولر مواجه هستند. این مشکل در عسلویه، آبادان، بوشهر، اهواز و بندرعباس به خاطر دمای هوای بسیار بالا و تابش شدید خورشید بیشتر رخ میدهد. در عین حال قیمت پروانه پلیمری و آلمینیومی بسیار زیاد است.
بالا بودن بیش از حد قیمت، آسیب پذیری در برابر ضربه و تنش و حساسیت در مقابل حرارت جزو دلایلی است که باعث می شود عوض کردن فن کندانسور هوا خنک با پروانه کامپو انواع کندانسورهای هوایی
کندانسور هوایی در تهویه مطبوع
پرمصرف ترین نوع از سیستم های تهویه مطبوع می باشد. علت اینکه به آن چیلر تراکمی هوا خنک می گویند این است که در آن از کندانسور هوایی و استفاده شده است. بهره برداری از این نوع چیلر بسیار آسوده است و همچنین هزینه تعمیرات و نگه داری از آن کم هزینه می باشد. از کندانسورهای هوایی در دستگاه های دیگری مانند اسپیلت ها و داکت اسپیلت ها نیز استفاده می شود.
کندانسور هوایی در سیستمهای برودتی
به دلیل هزینه های کمتر و کارای بیشتر، سیستمهای برودتی بسیاری از کندانسور هوایی استفاده می کنند، مانند : یخچال های خانگی و صنعتی و انواع آب سرد کن ها.
کندانسور هوایی در برودت صنعتی
در بسیاری از فرآیندهای صنعتی که سیالات از دماهای بالا برای اینکه دوباره مصرف شوند بایستی خنک شوند، می توان از کندانسور هوایی استفاده کرد. فرآیندهایی همچون : صنایع پتروشیمی، صنایع شیمیایی، نیروگاه ها و …
طراحی کندانسورهای هوایی با توجه به موارد زیر انجام می شود :
مقدار حرارتی که برای انتقال نیاز است.
مقدار و حجم سیال داغ ورودی
محدودیت هایی که در فضای نصب وجود دارد
و…
انواع کندانسورهای هوایی
کندانسور هوایی افقی
در کندانسور هوایی افقی، جهتی که گاز داغ حرکت می کند افقی بوده و جهتی که هوا دمیده می شود، عمودی می باشد. شکل کلی این نوع کندانسور، شبیه به یک میز می باشد.
پکینگ برج خنک کننده (cooling tower packing) یا پکینگ مدیا مهمترین بخش برج خنک کننده در ایجاد سطح تبادل گرما است که مختصراً “پکینگ برج خنک کننده” نیز نامیده میشود. هدف اصلی پکینگ برج خنک کننده ایجاد سطح موثر مفید برای تبادل انرژی میان آب داغ و هوای خنک می باشد.
کندانسور هوایی عمودی
حرکت گاز داغ در این نوع کندانسور، عمود بر زمین است و جهت دمیدن فن ها افقی می باشد.
کندانسور هوایی V شکل
در این نوع، دو کندانسور در زاویه 45 درجه به شکل V کنار هم قرار میگیرند. فن، عمود بر زمین می باشد و جریان هوا را برای هر دو کندانسور برقرار می کند و بدین شکل، خنک کاری صورت می گیرد. یکی از ویژگی های کندانسور V شکل این است که در ظرفیت های بالا، تعداد فن مورد استفاده در آن کم است.
مزایای کندانسور هوایی
به دلیل اینکه هیچ خوردگی توسط آب وجود ندارد، طول عمر بالایی دارد. همچنین مصرف آب در آن وجود ندارد. نصب آن بسیار راحت می باشد. دارای طراحی های مختلفی بر حسب نیاز می باشد.
انتخاب کندانسور
نوع سیال کاری، محدودیت های محل نصب، آب و هوای منطقه و … عوامل مختلفی هستند در انتخاب کندانسور هوایی تاثیرگذار می باشند.
برای اینکه کندانسور قادر به کاهش دما باشد و اختلالی در سیکل ایجاد نشود، باید به مواردی که در بالا اشاره شد توجه بسیارچگالنده هوایی یک روش سرمایش خشک محسوب شده زیرا نوعی مبدل حرارتی میباشد که گرمای بخار ورودی به آن، بدون واسطه بطرف هوای محیط اطراف کندانسور انتقال مییابد. مدل هوا خنک بر خلاف انواع کندانسینگ آبی یا تبخیری هیچگونه پرت آبی ندارد یعنی بدون استفاده از آب دمای سیال هدف را کم میکند.
محل ورود آب داغ به برج خنک کننده می باشد. این آب داغ می تواند از خروجی کندانسور چیلر تراکمی آب خنک و یا خروجی کندانسور یک چیلر جذبی باشد که حامل گرمای جذب شده از داخل ساختمان هستند.
عملکرد کندانسور هوایی چیست؟
سیال هدف درون کندانسور هوا خنک بوسیله سیکل مدار بسته داخل یک کویل مسی با تعداد مشخصی ردیف جریان دارد. گرمای آبگرم موجود در لولههای کویل مدار بسته توسط هوای تامین شده از پروانه گرفته میشود سپس به محیط پیرامون منتقل میگردد. فن سیستمهای رادیاتوری یا چگالنده هوایی بنحو عمودی و آکسیال محوری کوپل مستقیم با الکتروموتور می باشد.
پروانهها هوا را از بخش بالایی فن گارد بسوی سطح کویل هدایت میکنند. هوا طی برخورد کویل کندانسور هوایی تحت زاویه عمود با جریان آب برخورد میکند. برای همین نوع تبادل حرارت کراس فلو (جریان غیر مخالف) است. هوا بعد اتصال با لایههای مختلف مبدل گرمای آب را طی روش هدایت گرمایی جذب کرده و از قسمت زیرین دستگاه هوای گرم خارج میگردد.
کاربرد کندانسور هوایی چیست؟
بطور کلی و مختصر چگالنده هوا خنک فن دار دارای سه کاربرد اصلی مهم میباشد :
برودت صنعتی : در فرآیندهای صنعتی نظیر پتروشیمی، نیروگاهها، پالایشگاهها، خطوط تولید اسید سولفوریک و… حجم بخار آب بالایی تولید شده که برای بکارگیری دوباره باید چگالش پیدا نماید. استفاده از کندانسور بخار هوایی شرایطی را جهت بازیابی بخار آب موجود درون خطوط تولید محیا میکند.
تهویه مطبوع : امروزه چیلرهای تراکمی بعلت ویژگیهایی همچون هزینه پایین سرویس و نگهداری، امکان بکارگیری برای تمام شرایط جغرافیایی، راه اندازی آسان و… جزء پرمصرف ترین تجهیزات تهویه مطبوع محسوب میشوند. از همین رو کندانسور هوایی فن دار سیستمی کاربردی در مصارف تهویه مطبوع به شمار میآید. همچنین داخل سایر سیستمها مانند داکت اسپلیت، کولر گازی،,VRF چگالنده هوا خنک جهت دفع گرمای سیال مبرد و چگالش کارایی دارد.
تبرید : بیشتر دستگاههای سرمایشی مثل آبسردکنها، یخچالهای خانگی، صنعتی، فروشگاهی، تجهیزات سردخانهای دارای هستند. زیرا طبق ابعاد همچنین ظرفیت محدود اینگونه سیستمها چگالنده هوایی گزینه مناسبی جهت اعمال فرآیند چگالش داخل سیکل کاری آنها محسوب میشود.
طراحی و محاسبات کندانسور هوایی چیست؟
شرکت ما سازنده انواع کندانسور هوا خنک یعنی سه تیپ عمودی، افقی، وی تایپ با کیفیت بسیار بالا میباشد. انواع چگالنده هوایی در عملکرد و ساختار ظاهری باهم تفاوت دارند. یعنی هر کدام میزان دلتاتی، تحمل فشار مخصوصی را دارا هستند. ولیکن هدف تمام انواع پایین آوردن دمای آب و جذب حرارت اضافه سیالات مایع است :
کندانسور هوایی افقی (تخت) : طراحی آن بنحوی بوده که مسیر حرکت گاز داغ افقی بوده و هوا بطور عمودی دمیده میگردد. میتوان چهار مدار مجزا (دارای دماهای متفاوت) درون این دستگاه با کمک هوای محیط برای راندمان خنک کاری بکار برد. همچنین مدل تخت ساختار و عملکرد یکنواختی داراست یعنی سیال گرم در طول کویل یک پارچه حرکت میکند و دلتاتی استانداردی عرضه مینماید. چگالنده هوا خنک افقی بعلت دارا بودن تحمل فشار بالا (مقاوم برابر دماهای بیشتر 100 درجه) جهت خنک سازی ژنراتور کاملا مناسب است.
چگالنده هوا خنک عمودی (ایستاده) : گاز داغ عمود بر زمین حرکت داشته و فنها افقی شکل دمیده میشوند. مناسب فضاهای کوچک همانند سیستمهای خنک کننده سردخانه و یونیت کندانسینگ میباشد. همچنین برای صنعت تهویه مطبوع زیاد استفاده میگردد زیرا آب گرم را استاندارد سرد میکند.
کندانسور وی تایپ هوایی : دارای دو کویل لوله مسی با مدار بسته جداگانه میباشد. نسبت به دو مدل دیگر مکانیزم خنک کاری بهتری دارد. چرا که دارای سطح مقطع بالاتری بوده همچنین حجم دبی زیادتری را در هر ساعت خنک کاری مینماید. ویژگی برتر مدل وی تایپ کاهش تعداد فن مورد احتیاج برای ظرفیتهای بالا می باشد. شما خریداران ارجمند میتوانید جهت استعلام پروانه فن برج خنک کننده مد نظر خود با کارشناسان فروش شرکت ما تماس حاصل نمایید.