چه چیزی برای گرفتگی لوله فاضلاب خوب است

گرفتگی لوله فاضلاب یکی از رایج ترین مشکلاتی می باشد که به مرور و با گذر عمر لوله و اتصالات ساختمان با آن مواجه هستیم. برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب راهکارهای متعددی وجود دارد که با توجه به دلیل گرفتگی لوله و نوع مواد موجود در مجرای عبور فاضلاب باید بهترین گزینه را انتخاب نمود. خدمات فنی سما یکی از باسابقه ترین گروه های و در ادامه به 12 روش باز کردن لوله فاضلاب در خانه اشاره خواهد نمود.

What is good for clogged drains

بهترین روش رفع گرفتگی لوله فاضلاب کدام است؟

قبل از بررسی راه حل ها و روش باز کردن لوله فاضلاب، لازم است نکات مهم برای انتخاب بهترین روش را بدانید. در انتخاب راه حل ها و روش هایی که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد، لازم است ابتدا بدانید که دلیل گرفتگی لوله فاضلاب چیست؟ به عبارت دیگر، باید بدانید که چربی، مو و تکه های مواد غذایی باعث این گرفتگی شده است یا ورود مصالح ساختمانی مانع از عبور فاضلاب در لوله ها می باشد؟ علاوه براین، لازم است به جنس لوله و اتصالات نیز توجه داشته باشید،

چون استفاده از برخی مواد شیمیایی ممکن است منجر به آسیب وارد شدن به لوله های فاضلاب و ایجاد سوراخ در آنها گردد. در نتیجه می توان گفت، بهترین روش باز کردن لوله فاضلاب راه حل یا مجموعه ای از راه حل ها می باشد که با نوع مواد موجود در فاضلاب و جنس لوله و اتصالات سازگری کامل داشته باشد. لازم به ذکر است که اصلی ترین دلایل گرفتگی لوله فاضلاب عبارتند از:

  • تجمع مو و پرز و نخ در لوله های فاضلاب
  • گرفتگی لوله فاضلاب بخاطر انباشته شدن مواد شوینده و صابونی
  • انباشته شدن تکه های مواد غذایی در مسیر عبور فاضلاب آشپزخانه
  • گرفتگی لوله فاضلاب به علت تجمع دستمال توالت و دستمال کاغذی
  • گیر کردن اشیای فلزی یا پلاستیکی در لوله دستشویی و توالت
  • گرفتگی لوله فاضلاب با قیر

بهترین روش های رفع گرفتگی لوله های فاضلاب

۱. با یک آویز لباس، فنر دستی بسازید!

یک آویز لباس را صاف کنید و نوک آن را به کمک انبردست به شکل ۹۰ درجه خم کنید. مطمئن شوید که اندازه قلاب کوچک است و میتواند از توری آشغالگیر رد شود. قلاب را درون لوله فشار دهید و سپس به بالا بکشید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا مواد زائد مثل مو، چربی، لجن و … را شبیه به ماهیگیری بالا بکشید و راه آب لوله را باز کنید.

  • اگر قلاب از توری رد نشد، با استفاده از آچار و پیچ گوشی آن را باز کنید.
  • سعی کنید مواد زائد را به سمت داخل فشار ندهید، هدف این است که آنها را بیرون بکشید.
  • برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب سینک های دو لگنه، بهتر است این کار را برای هر دو لگن انجام دهید.

۲. با استفاده از یک جاروبرقی تر و خشک، عامل انسداد لوله را از بین ببرید.

جاروبرقی را روی حالت تر قرار دهید تا هنگام مکش مایعات، به آن نرسد و آن را بر روی بالاترین قدرت مکش تنظیم نمایید. حالا شیلنگ جاروبرقی را وارد لوله کنید و اشیا و مواد زائدی که سبب مسدود شدن زانویی یا به اصطلاح شترگلو شده را تخلیه کنید. اگر این روش کار نکرد احتمال اینکه شیلنگ به گرفتگی لوله فاضلاب برخورد نکرده باشد وجود دارد. در صورت اینکه مجددا دستگاه گرفتگی را باز نکرد باید از یک مکنده قوی تر استفاده نمایید.

  • بهتر است اطراف لوله فاضلاب را با یک کیسه پلاستیکی یا وسیله ای دیگر به خوبی بپوشانید تا هنگام مکش درزی نداشته باشد. وجود درز هنگام مکش میتواند همه جا را کثیف کند.
  • اگر گرفتگی در سینک ظرفشویی یا شبیه به آن است بهتر است سیفون را باز کنید و شیلنگ جاروبرقی را مستقیما درون لوله تخلیه فاضلاب قرار دهید.

۳. گرفتگی سینک یا لوله فاضلاب را با تلمبه لوله بازکن رفع کنید.

یک تلمبه را روی دهانه لوله قرار دهید و کمی فشار دهید تا خلأ ایجاد شود. هنگامی که چند بار به آرامی تلمبه را بالا و پایین کردید، زمان فشار به سمت پایین، بیشترین قدرت خود را وارد کنید. تا زمانی این کار را انجام دهید که مطمئن شوید آب فاضلاب در جریان است یا اینکه عامل انسداد رفع شده است.

  • اگر از محلول های شیمیایی به ویژه اسید استفاده کردید، به هیچ عنوان از این روش استفاده نکنید. چون خطر پاشیدن مواد شیمیایی روی پوست شما وجود دارد.
  • هنگام بالا و پایین کردن تلمبه، به آن زاویه ندهید، بصورت صاف و قائم بالا و پایین کنید.
  • پس از اینکه ۴ تا ۵ بار این کار را انجام دادید، تلمبه را بردارید. بررسی کنید که نتیجه بخش بوده یا خیر. اگر مشکل رفع شده بود، درون لوله آب بریزید، در غیر این صورت این روش را باز تکرار نمایید.

باز کردن لوله فاضلاب با استفاده از پاک کننده های خانگی

۴. لوله را با مخلوط جوش شیرین و سرکه بشویید.

با ریختن مقداری آب جوش درون لوله شروع کنید. حالا ۱ فنجان آب جوش (۲۴۰ میلی لیتر) با ۱ فنجان سرکه (۲۴۰ میلی لیتر) را در یک فنجان اندازه گیری مخلوط کنید. ۱⁄۲ فنجان جوش شیرین (۱۲۰ میلی لیتر) را درون لوله بریزید و سپس مخلوط آب و سرکه را روی آن بریزید. پس از اینکار، محلول باید با حباب بالا بیاید. اجازه دهید مخلوط حداقل ۱ ساعت درون لوله فاضلاب بماند.

  • بعد از ۱ ساعت، آب گرم را باز کنید و اجازه دهید ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه درون لوله بریزد.
  • از این روش میتوانید برای انواع لوله سینک، آشپزخانه، توالت و حمام استفاده نمایید.
  • اگر این روش کار نکرد، احتمالا گرفتگی لوله فاضلاب خیلی شدید است و باید از روش های دیگری استفاده نمایید یا با شرکت تماس بگیرید.

۵. مخلوط نمک، جوش شیرین و آب گرم را درون لوله بریزید.

۱/۲ فنجان (۶۴ گرم) نمک معمولی سفره را درون یک فنجان معمولی بریزید و آن را با ۱/۲ فنجان (۶۴ گرم) جوش شیرین مخلوط کنید. حالا مخلوط مواد را درون لوله بریزید و ۱۰ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید. این واکنش شیمیایی باید بدترین نوع گرفتگی لوله فاضلاب را هم از بین ببرد.

  • با استفاده از آب گرم یا جوش لوله تخلیه فاضلاب را بشویید.
  • از این روش میتوانید برای اکثر گرفتگی ها در انواع لوله ها استفاده نمایید.

۶. هنگام گرفتگی فاضلاب میتوانید مواد شوینده مایع و آب گرم را داخل توالت بریزید.

۱⁄۴ فنجان (۵۹ میلی لیتر) از هر مایع شوینده را درون توالت بریزید. باید به سرعت پایین برود، چون از آب سنگین تر و غلیظ تر است. بگذارید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بماند. حالا یک ظرف را با آب داغ پر کنید و به آرامی درون چاه دستشویی بریزید.

  • مراقب باشید کاسه توالت با آب داغ سر ریز نشود.
  • این کار میتواند برای و ایرانی موثر باشد.

لوله بازکنی فاضلاب با استفاده از فنر دستی

۷. یک فنر دستی لوله بازکنی خریداری نمایید.

فنرهای ، کابل های فولادی طولانی و انعطاف پذیر هستند که به شکل قرقره پیچیده می شوند که به یک دسته متصل هستند. میتوانید این ابزار را تا طول ۳۰ متر تهیه نمایید. اگر چه مدل های ۱۰ متری آنها برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب منزل بسیار ایده آل هستند.

  • فنرهای دستی را میتوانید از ابزار فروشی ها خرید کنید.

۸. سیفون متصل به سینک را جدا کنید.

سیفون ها در اصل تله هایی به شکل U هستند که لوله های فاضلاب را به خطوط لوله کشی استاندارد متصل می کنند. اگر تله پلاستیکی PVC دارید، احتمالاً توسط یک کوپلینگ استوانه ای محکم نگه داشته می شود، که می توان با چرخاندن آن در خلاف جهت عقربه های ساعت با دست، آن را باز کرد. اگر سیفون شما با استفاده از مهره به هم متصل شده میتوانید آنها را با آچار یا دست باز کنید. قبل از جدا کردن سیفون، زیر آن یک سطل قرار دهید تا آب داخل اتصالات را درون سطل خالی کنید. پس از آنها بررسی کنید که آیا گرفتگی داخل سیفون است یا خیر.

  • قسمتی که به لوله تخلیه روی دیوار متصل شده را باز کنید و آن را بررسی کنید که گرفتگی آن جا رخ داده یا خیر.

۹. کور کن سینک را باز کنید.

سوراخ سر ریز دقیقا در بالای سینک روشویی قرار دارد که بعضی از آنها با استفاده از کور کن بسته هستند. این بخش یا با استفاده از پیچ بسته شده یا بدون پیچ با مهره بر روی سینک نصب شده است.

  • سوراخ بالای سینک روشویی برای جلوگیری از سر ریز شدن آب یا فاضلاب هنگام گرفتگی لوله فاضلاب تعبیه شده است.

۱۰. فنر دستی را درون لوله تخلیه فاضلاب یا درون بخش لوله سرریز سینک قرار دهید.

حدودا ۴۶ سانتی متر فنر برای سینک و ۷۶ سانتی متر برای لوله سر ریز روشویی یا وان حمام نیاز است. پس از وارد کردن فنر لوله بازکنی، باید احساس کنید یا مطمئن شوید که فنر به گرفتگی برخورد کرده است. حالا دسته را در جهت عقربه های ساعت یا برعکس بچرخانید.

  • فنر را به داخل لوله هل دهید تا به گرفتگی بچسبد سپس به سرعت فنر را بچرخانید.
  • پس از باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب، کور کن سینک یا وان حمام و غیره را یر جای قبلی خود ببندید.

اگر با ۱۰ روش رفع گرفتگی لوله فاضلاب مشکل حل نشد چه کنیم؟

گاهی اوقات گرفتگی آنقدر شدید و پیچیده است که امکان باز کردن آن با استفاده از روش های خانگی رفع گرفتگی لوله فاضلاب وجود ندارد. در چنین شرایطی معمولا باید با یک فرد متخصص یا شرکت لوله بازکنی تماس بگیرید.

شرکت خدماتینو فعال در زمینه لوله بازکنی، تخلیه چاه، رفع بوی بد فاضلاب و در آوردن اشیا از چاه توالت و خدمات بیشمار دیگر می باشد که بیش از ۱۵ سال سابقه واقعی دارد. این شرکت هر نوع گرفتگی سخت و پیچیده ای را، حتی اگر سیمان، چسب و … باشد به راحتی با استفاده از دستگاه های حرفه ای باز می کند. سرویسکاران حرفه ای چاه بازکنی تهران به شما عزیزان قول میدهند بدون کثیف کاری و ۱۰۰% تضمینی لوله فاضلاب منزلتان را باز کنند.

 

دکمه بازگشت به بالا