3 نکته کلیدی نورپردازی مدرن در آشپزخانه

همه ما به خوبی می‌دانیم در طراحی دکوراسیون داخلی منزل، نورپردازی آشپزخانه یکی از مهمترین مسائلی می‌باشد که باید توجه ویژه ای به آن شود. زیرا در معماری نوین، آشپزخانه ها به حالت باز طراحی شده و از فضای سالن پذیرایی به طور کامل تفکیک نمی‌شوند. در واقع نورپردازی آشپزخانه بر طراحی دکوراسیون داخلی سالن پذیرایی تاثیر گذاشته و یا از سبک آن تاثیر می‌‌پذیرد. ‌در این مقاله از سایت افرنگ شما را با نکات کلیدی نورپردازی آشپزخانه آشنا می‌کنیم.

https://abcmag.ir/?p=30716

در‌ دنیای امروز نور پردازی امری کاربردی و هنری است و یکی از اصلی ترین ارکان زیبایی دکوراسیون محسوب می‌شود. نورپردازی درست و اصولی در زیباتر نشان دادن فضای خانه نقش چشم گیری دارد همچنین نورپردازی در هرجایی می‌تواند گذر زمان را لذت بخش تر کند. از همین رو لزوم استفاده از تجهیزاتی برای نورپردازی کابینت و کمد و آینه به مسئله مهمی از جهت بهتر دیدن زوایای مختلف خانه و آشپزخانه تبدیل گشته است.

کدام قسمت آشپزخانه به نور بیشتری نیاز دارد؟

نخستین مرحله برای نورپردازی اصولی آشپزخانه پاسخ به این سوال است که در کدام قسمت آشپزخانه غذا درست می‌کنید؟ پاسخ این سوال به شما نشان می‌دهد که در کدامین قسمت‌های آشپزخانه نیاز به نوری متمرکز، شدت روشنایی بیشتر و چراغی با فاصله کمتر دارید.آشپزخانه‌هایی که به‌طور مناسب تمیز نمی‌شوند، آفات و حشرات توسط ذرات مواد غذایی در کف و میزها باقی می‌مانند، از این رو رعایت نظافت در تمام قسمت های آشپزخانه امری مهم و ضروری می‌باشد. تمیزکاری دقیق به ترکیبی از چندین عامل بستگی دارد اما یکی از مهم‌ترین آن‌ها توانایی دیدن واضح آنچه که باید تمیز شود، است.

انواع لایه های نورپردازی

در مقاله انواع لایه های نورپردازی را به صورت کامل شرح دادیم، از این رو در این مقاله به اختصار انواع لایه های نورپردازی را شرح می‌دهیم:

  1. نورپردازی عمومی (برای روشنایی کلی فضا)­
  2. نورپردازی وظیفه‌ای (روشن کردن سطح کار)
  3. نورپردازی تاکیدی (تاکید روی یک شی‌ء یا بخش خاص)
  4. نورپردازی تزئینی یا دکوراتیو

برای روشنایی عمومی آشپزخانه نیاز به نورپردازی عمومی داریم. در آشپزخانه سینک ظرفشویی و اجاق گاز فضایی هستند که نیاز به نورپردازی وظیفه ای دارند. بیشتر اوقات سطح روی کابینت نیز جنبه عملکردی به عنوان میز کار دارد که برای این قسمت نیز نورپردازی وظیفه ای نیاز است.

بهترین رنگ نور برای نورپردازی آشپزخانه

برای انتخاب رنگ نور در آشپزخانه قبل از هر چیز باید موقعیت مکانی این فضا را در خانه در نظر بگیرید. برای مثال، بسیاری از آشپزخانه‌ها ممکن است پنجره داشته باشند. در این شرایط باید رنگ نور را در ترکیب با نور طبیعی روز در نظر بگیرید. بااین‌حال به‌طور کلی پیشنهاد می‌شود که از رنگ‌های فانتزی و رنگی به‌عنوان نور قالب در سقف استفاده نکنید. فراموش نکنید که نور آشپزخانه قرار است کاربردی هم باشد.بهترین رنگ نور در این فضا، ترکیب نور زرد و سفید است. این ترکیب هم زیبایی خاص خود را دارد و هم می‌تواند در طول شبانه‌روز برای شما کاربردی باشد. اگر به نورهایی با رنگ فانتزی مانند آبی و بنفش علاقه دارید، می‌توانید به‌صورت مخفی و پراکنده و برای مواقع خاص آن را در سقف به کار ببرید.

برای نورپردازی آشپزخانه لامپ چند وات مناسب است؟

وات در واقع توان مصرفی لامپ را نشان می‌دهد و ربطی به مقدار روشنایی ندارد. در واقع لومن کمیتی است که مقدار روشنایی هر لامپ را نشان می‌دهد. برای روشن کردن هر یک متر مربع به 200 لومن حدوداً نیاز است، بنابراین اگر یک آشپزخانه با مساحت 10 متر مربع دارید، حداقل به 2000 لومن (تقریباً 20 وات) روشنایی بدون در نظر گرفتن چراغ‌های زیر کابینتی نیاز دارید.

بهترین ایده ها برای نورپردازی آشپزخانه

نورپردازی محیط بسیاری از آشپزخانه‌ها با یک لامپ در قسمت میانی آنها انجام می‌شود که باعث می‌شود نور برای مشاهده قسمت‌های مختلف آشپزخانه کافی نباشد. در طراحی‌های مدرن از لامپ‌های آویز خطی و پنل‌های توکار و روکار در چند قسمت مختلف برای ایجاد روشنایی یکسان و یکنواخت در تمامی نقاط استفاده می‌شود.

ترکیب نور مخفی و نور روکار یکی از کاربردی‌ترین و زیباترین انواع نورپردازی سقف آشپزخانه است. اگرچه این ترکیب در بسیاری از خانه‌ها وجود دارد، اما شیوه متفاوت اجرا باعث می‌شود تا هر بار تازگی در دکوراسیون وجود داشته باشد و هر طرح، زیبایی خاص خود را به نمایش بگذارد.همچنین اگر می‌خواهید یک آشپزخانه متفاوت از دیگر خانه‌ها داشته باشید و فضای زیادی برای اجرای دکوراسیون‌های خاص ندارید، نورپردازی سقف کاذب پلکسی یک انتخاب عالی برای شما خواهد بود.

نورپردازی سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی از بخش هایی از آشپزخانه به شمار می‌رود که شما ممکن است زمان زیادی را در آنجا صرف شست و شوی ظرف ها، میوه ها و … کنید و ضروری است تا روشنایی مناسبی داشته باشد. وقتی سینک نور کافی دارد شما شست و شو را به دقت بیشتری انجام می‌دهید. برای اینکه مطمئن شوید ظرفی تمیز شده است با در اختیار داشتن نور کافی به سادگی می‌توانید آن را بررسی چشمی کرده و اگر نیاز بود دوباره شست و شو را انجام دهید. بدین سبب زمان کمتری را برای این کار صرف می‌کنید و راحت تر آن را انجام می‌دهید. نورپردازی در سینک نیز توسط نور های مخفی انجام می‌شود. و با انعکاس نور در سینک، این اطمینان را در شما به وجود می‌آورد که همه چیز در آن جا تحت نظارت شما است.

نورپردازی بالای اجاق گاز

بدون شک هنگام آشپزی به نور احتیاج دارید. معمولا هودهای آشپزخانه دارای لامپ‌هایی هستند که هنگام آشپزی می‌توانید آن‌ها را روشن کنید و از این طریق، به فضای کارتان روشنایی بیشتری ببخشید. اگر نور هود اجاق گازتان کافی نبود، باید فکری به حال روشنایی اجاق گازتان کنید!

نورپردازی کانتر آشپزخانه

برای خرد کردن مواد غذایی و سایر کارها، کانتر به عنوان میز کار استفاده می‌شود. بنابراین برای جلوگیری از خستگی چشم و هم چنین زیبایی نما، چراغ آویز های بلند را بالای کانتر نصب می‌کنند. بهتر است نور های متمرکز و کانونی در این قسمت به کار نرود. لامپ هایی که نور را بازتاب می‌دهند، مانند هالوژن، انتخاب مناسب تری هستند. علاوه بر روشن شدن فضای کار، نورپردازی در آشپزخانه با استفاده از هالوژن سقف را بلندتر نشان می‌دهد.

نورپردازی قسمت جزیره در آشپزخانه

اگر از قسمت جزیره آشپزخانه برای حاضر سازی غذا و یا دیگر کارها استفاده می‌نمایید، قبل از هر گونه اقدامی برای تزئین آن نیاز به استفاده از نورپردازی مناسب خواهید داشت.از آن جایی که در این قسمت از آشپزخانه از لوازم تزئینی زیادی از جمله آویزها استفاده می‌شود، ممکن است در انتشار نور به تمامی قسمت ها خلل ایجاد شود. استفاده از چراغ های آویز دکوراتیو در این قسمت می‌تواند باعث ایجاد نمای زیبایی شود.

روشنایی داخل کابینت

وجود روشنایی در هر فضایی اهمیت دارد. برای نورپردازی داخل کابینت، بهتر است از چراغ های مخصوص، در داخل و زیر سقف هر کابینت استفاده نمایید و این چراغ ها را در قسمت جلوی کابینت نصب کنید طوری که چند اینچ با درب آن فاصله داشته باشند.

نورپردازی داخل کشوهای کابینت

برای روشن شدن داخل کشوها و بهتر دیده شدن داخل کشو مخصوصا به هنگام شب، بهتر است برای این قسمت نیز چراغ هایی را در نظر بگیرید که با باز کردن درب کشو چراغ روشن و با بستن آن خاموش شود.

نورپردازی قسمت بالای کابینت آشپزخانه

برای نورپردازی عمومی و در عین حال دکوراتیو می‌توانید از منبع روشنایی در قسمت بالای کابینت استفاده نمایید.

نورپردازی در زیر کابینت‌های ردیف بالایی

گاهی اوقات زمانی که از نورهای نقطه ای در بالای کابینت ها استفاده می‌شود، سایه ایجاد شده باعث تاریکی قسمت های پایینی آن ها می‌گردد. به همین دلیل برای حل این مشکل معمولا از نورهای مخفی زیر کابینت ها استفاده شده که علاوه بر زیبایی، کاربردی نیز خواهند بود. معمولا در زیر قسمت کابینت‌های ردیف بالایی به صورت مخفی، لامپ‌های LED تعبیه می‌شود، تا هم نور کافی آشپزخانه را تامین کند و هم فضای روی پیشخوان یا کانتر آشپزخانه به حد کافی روشن باشد تا شما بتوانید با راحتی بیشتری فعالیت و کار مورد نظرتان را انجام دهید.

روشنایی زیر کابینت‌های ردیف پایینی

طراحان معمولا از نورهای خطی در زیر کابینت‌های ردیف پایینی، برای هر چه زیباتر کردن آشپزخانه و عریض‌تر نشان دادن فضا استفاده می‌کنند. برای صرفه‌جویی در مصرف برق، معمولا نورهای زیر کابینت‌ها به گونه‌ای تعبیه می‌شود که در زمانی که نیاز به آن ندارید، بتوانید آن‌ها را خاموش کنید. می‌توانید نورهای زیر کابینت‌ها را نیز به صورت سنسوردار یا تایمردار تعبیه کنید تا هنگامی که در آشپزخانه حضور ندارید، خاموش باشد و در مصرف برق صرفه‌جویی شود.

نورپردازی در شلف ها و ویترین های آشپزخانه

گاهی بر حسب سلیقه ویترین یا شلف در کابینت ها طراحی می‌شود تا برای قرار دادن وسایل دکوری مورد استفاده قرار گیرد. در این ویترین ها و شلف ها نیز نورپردازی اهمیت فوق العاده ای دارد و تفاوت بین این قسمت با سایر کابینت ها را آشکار کرده و جلب توجه می‌کند.برای نورپردازی این قسمت از لامپ های توکار، یا شیلنگ ها و ریسه های مخفی استفاده می‌شود. استفاده از نورپردازی های رنگی و شاد و متناسب یا متضاد با رنگ کابینت ها و دکوراسیون آشپزخانورپردازی آشپزخانه اگر به روش خوب و اصولي انجام شود قطعا علاوه بر زيبايي و كارايي آن ميتواند عيوب آشپزخانه شما را نيز پنهان كند. برخي از روشها و نكات صحيح براي نورپردازی آشپزخانه را در اين مطلب از گروه شادمگ بخوانيد.

نکات کلیدی نورپردازی آشپزخانه مدرن

قلب خانه و مرکز زندگی خانوادگی محسوب می شوند که می توان از این فضا برای صرف غذا، آرام گرفتن، و انجام تکالیف مدرسه و دیگر خورده کاری ها استفاده کرد بنابراین در طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه ، نورپردازی اهمیت فراوانی دارد.برای نورپردازی آشپزخانه حتما نباید از لوسترها و چراغ های خیلی گرانقیمت و فانتزی استفاده نمود بلکه بهتر است با یک نورپردازی صحیح و هماهنگ با طراحی داخلی آشپزخانه به زیبایی و وقار آشپزخانه بیفزاید. به درخشندگی و نمای بیشتر آن کمک می کند.

 نصب دستگیره

نصب دستگیره یکی از نکات بسیار مهم است زیبرا برای استفاده مداوم از کابینت نیاز داریم که از دستگیره کابینت استفاده کنیم تا بتوانیم وسیله های خود را از داخل کابیت برداریم مواردی که باسد دقت شود به هنگام نصب دستگیره ما به چند مورد اشاره میکنم:

  1. **اندازه‌گیری فاصله:**

– اگر دستگیره دارای چندین پیچ یا نقطه نصب است، فاصله‌ها را با دقت اندازه‌گیری کنید.

– بر اساس اندازه‌های گرفته شده، نقاطی که پیچ‌ها یا اتصالات در آن‌جا قرار خواهند گرفت را نشان بزنید.

  1. **نصب ابتدایی:**

– اگر دستگیره دارای قسمت‌های جداپذیر است، نصب قسمت‌های ابتدایی را آغاز کنید. این ممکن است شامل اتصال پایه یا بخش اصلی دستگیره باشد.

  1. **نصب پیچ‌ها:**

– پس از قرار دادن دستگیره در مکان مورد نظر، پیچ‌ها یا اتصالات را انتخاب کنید.

– با استفاده از یک مته، پیش از نصب نهایی، حفره‌هایی برای پیچ‌ها بزنید.

  1. **نصب نهایی:**

– دستگیره را به پیچ‌ها یا اتصالات متصل کنید.

– با استفاده از ابزار مناسب (مانند گلوی پیچ)، پیچ‌ها را به جا بگذارید و دستگیره را بچسبانید.

  1. **بررسی نهایی:**

– مطمئن شوید که دستگیره به درستی و صحیح نصب شده است.

– باز و بسته کردن کابینت را چک کنید تا اطمینان حاصل شود که دستگیره به درستی کار می‌کند و به سبک مورد نظر شما است.

 

دکمه بازگشت به بالا