آیا میتوان به صورت غیر حضوری شرکت ثبت کرد؟
نحوه ثبت شرکت به صورت آنلاین در سایت اداره ثبت شرکت ها
در عصر حاضر اینترنت جایگزین تمام روش های سنتی شده است به طوری که در زمینه های اداری نیز، امروزه تمام ادارات و سازمان ها دارای سایتهایی هستند که سهولت کار متقاضیان را مد نظر دارند. به این ترتیب ثبت شرکت به صورت آنلاین نیز امکانپذیر شد و تعداد مراجعین به سازمان ها کاهش یافته و افراد قادر می شوند تا بسیاری از کارها را به صورت غیر حضوری انجام دهند و در زمان و هزینه ی خود صرفه جویی نمایند. برای اطلاع از قیمت ثبت شرکت و خرید برند لطفا کلیک کنید.
در دنباله این تحول ، نحوه ی ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها نیز از حالت سنتی خارج شده است. یعنی قبلا ارباب رجوع مراجعه مستقیم به اداره ثبت داشت و از طریق فرم مربوطه، اسامی مورد نظر را پیشنهاد می داد و این اسامی فقط در اداره ی ثبت تهران مورد بررسی قرار می گرفت، سپس متقاضی مراجعه می نمود و به صورت دستی، مدارک، صورت جلسات و اساسنامه را ارائه می کرد تا توسط کارشناس مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تایید در دفاتر ثبت شرکتها ثبت شود و پس از اخذ امضاهای لازم، شرکت به ثبت رسد ولی در حالت فعلی با اجرایی شدن سامانه ی ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری مراجعات ارباب رجوع به صورت اینترنتی و از طریق سامانه ی اینترنتی مربوطه به طور غیر حضوری انجام می گیرد.
علاوه بر آن می توان کلیه اطلاعات مربوط به چگونگی تنظیم درخواست ها و مدارک مورد لزوم بخشنامه ها و شیوه نامه های اجرایی ثبت شرکتها و اطلاع رسانی های آتی را نیز از طریق پایگاه اطلاع رسانی ثبت شرکت ها رصد و پیگیری نمود.
بنابراین چنانچه گقتیم برای ثبت شرکت به صورت آنلاین پس از ورود به سامانه باید به قسمت پذیرش درخواست ثبت شرکت مراجعه کنید.فرمی پیش روی شما ظاهر می شود که باید مرحله به مرحله آن را تکمیل کنید.اطلاعات مربوط به متقاضی نخستین موضوعی است که در این فرم ها باید بنویسید .مشخصات اولیه خودتان را در فرم تکمیل کنید. انتخاب نام شرکت،نشانی شرکت،سرمایه ی شرکت ،معرفی شرکا ،مشخص نمودن سهام شرکا و معرفی شعبه های شرکت از جمله کارهایی است که قبل از رجوع به سایت می بایست راجع به آنها تصمیم گیری نهایی شده باشد.
در سایت ثبت شرکت برنامه نویسی؛ اساسنامه ی شرکت را نیز باید ارایه دهید. شرکت نامه ها و اساسنامه ها ،فرم های پیش فرضی دارند که فقط باید آنها را پر کنید و در نهایت اگر خواستید می توانید قوانین مخصوص شرکت خودتان را نیز به آن اضافه کنید.سپس باید تصویر برابر اصل شده از اساسنامه خود را در سایت اداره ی ثبت شرکت ها بار گذاری کنید.
اقسام مختلف شرکتهای تجارتی
از جمله سایرموارد قابل توجه در فرم پیش رو، انتخاب نوع شرکت است که به دلیل اهمیت آن به طور مختصر، به توضیح آنها می پردازیم. در اقسام مختلف شرکت ها، شرکتهای تجارتی مطابق ماده 20قانون تجارت بر هفت قسم می باشند.
1)شرکت سهامی:
شرکت سهامی ،شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام ،محدود به مبلغ اسمی سهام آنها است.(م 1 ق ت).در شرکت سهامی تعداد شرکا نباید از سه نفر کمتر باشد.
.شرکت سهامی به دو نوع تقسیم می شود.شرکت هایی که موسسین آنها قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند.این گونه شرکت ها شرکت سهامی عام نامیده می شوند.شرکت هایی که تمام سرمایه آنها در موقع تاسیس منحصرا توسط موسسین تامین گردیده است.این گونه شرکت ها شرکت سهامی خاص نامیده می شود.
1)شرکت از زمانی تشکیل می شود که 2 یا چند نفر قصد تشکیل آن را داشته باشند.بنابراین قصد و نیت ایشان ملاک تشکیل است.تمامی افراد حقیقی و اشخاص می توانند توانایی های خود مانند سرمایه و دارایی ،تخصص و ارتباطات را در کنار یکدیگر قرار داده و جهت دستیابی به سود و منفعت به کار گیرند.این توانایی ها و دارایی،باید در قالب قراردادی بین افراد شرکت کننده تعریف شود.لذا از نظر مقررات و ضوابط اداری ،طی نمودن مراحلی چند جهت تاسیس یک شرکت یا موسسه ضروری است که از جمله اولین اقدامات، اقدام ثبت شرکت می باشد.یعنی فرایندی که طی آن اشخاص حقیقی یا حقوقی قراردادی را مابین خود امضا می کنند که این قرارداد دربر گیرنده ی قواعدی برای تعامل این اشخاص با یکدیگر و همچنین با اشخاص ثالث (خارج شرکت)باشد.
2)شرکت با مسئولیت محدود
شرکت با مسئولیت محدود ،شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت است(م 94ق ت )در اسم شرکت باید عبارت شرکت تضامنی (با مسئولیت محدود)قید شود.
3)شرکت تضامنی
شرکت تضامنی شرکتی است که تحت اسم مخصوص برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود:اگر دارایی شرکت برای تادیه تمام قروض کافی نباشد ،هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است.(م 116ق ت)
4)شرکت مختلط غیر سهامی
شرکت مختلط غیر سهامی شرکتی است که برای امور تجارتی تحت اسم مخصوصی بین یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود بدون انتشار سهام تشکیل می شود.شریک با مسئولیت محدود کسی است که مسئولیت او فقط تا میزان سرمایه ای است که در شرکت گذارده ویا بایستی بگذارد.در اسم شرکت باید عبارت (شرکت مختلط)و لاقل اسم یکی از شرکا ضامن قید شود.
5)شرکت مختلط سهامی
شرکت مختلط سهامی شرکتی است که در تحت اسم مخصوصی بین یک عده شرکا ی سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می شود.شرکا ی سهامی کسانی هستند که سرمایه ی آنها به صورت سهام یا قطعات سهام متساوی القیمه درآمده و مسئولیت آنها تا میزان همان سرمایه ای است که در شرکت دارند.(م 162 ق ت)
6)شرکت نسبی
شرکت نسبی شرکتی است که برای امور تجارتی در تحت اسم مخصوص بین دو یا چند نفر تشکیل و مسئولیت هر یک ازشرکا به نسبت سرمایه ای است که در شرکت گذاشته است.(م 183 ق ت)
7)شرکت تعاونی تولید و مصرف
شرکت تعاونی تولید شرکتی است که بین عده ای از ارباب حرف تشکیل می شود و شرکا، مشاغل خود را برای تولید و فروش اشیا یا اجناس به کار می برند.(م190ق ت)
در کنار شرکتها که به کار تجارت اشتغال دازند قانونگذار نهاد حقوقی خاصی را که دارای شخصیت حقوقی می باشد جهت انجام اموری که جنبه ی غیر تجاری دارد از قبیل کارهای علمی یا ادبی یا امور خیریه و خدماتی پیش بینی نموده است که در سایت مذکور نیز به عنوان گزینه ای برای انتخاب آمده است.ماده 1 آیین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیر تجاری ،موسسه غیر تجاری را چنین تعریف نموده است :مقصود از تشکیلات و موسسات غیر تجارتی مذکور در ماده 584ق ت کلیه تشکیلات و موسساتی است که برای مقاصد غیر تجاری از قبیل امور علمی یا امور خیریه و امثال آن تشکیل می شود اعم از آنکه موسسین و تشکیل دهندگان قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند.
وقتی اطلاعات نهایی به طور کامل و با دقت توسط متقاضی وارد رایانه شد ،رایانه تایید پذیرش را به متقاضی نشان می دهد که متقاضی باید به دقت آن را مطالعه کند.لذا،متقاضیان با مراجعه به سایت ثبت شرکتها، نام شرکت را پیشنهاد می دهندکه این بررسی و تایید نام مربوطه ،در مرکز استان صورت می پذیرد.بنابراین ،از قابلیت های سودمندی که با ثبت نام کردن اینترنتی به دست می آید استفاده از همین فهرست پیگیری است که می توان به راحتی پیگیر پاسخ درخواست خود شد.
بعد از بررسی نام و تایید نام ،متقاضی 3 ماه فرصت دارد در خصوص نام پیشنهادی،مدارک خود را از قبیل اساسنامه،از طریق سایت تهیه و صورت جلسات مورد نیاز را تشکیل دهد و پس از اخذ مجوزهای لازم و افتتاح حساب و مجوز از بانک از طریق سامانه ،نسبت به تکمیل اطلاعات لازم و ارسال مدارک ،از طریق پست اقدام نماید(دیگر نیازبه مراجعه ندارد).سپس کارشناس حقوقی بررسی می نماید ،اگر ایراد داشت برگشت می زند و در سامانه قید می کند و رفع اصلاحیه می نماید و اگر تایید شد ،هم از طریق سامانه پیامک می رود و هم می تواند شخص متقاضی به سایت مراجعه کند تا برای امضا ذیل دفتر، پس از تایید مسئول مربوطه اقدام نماید.
از این جا به بعد کار اصلی به پایان می رسد و می بایست به عنوان اقدام آخر به چاپ آگهی در روزنامه ی رسمی اقدام نماید.
لذا با اینترنتی شدن روند ثبت شرکت، این کار دیگر کاری طاقت فرسا نیست ، بلکه با الکترونیکی شدن آن، دیگر کمتر نیازی به موسسه های ثبت شرکت وجود دارد و شخص متقاضی با پر کردن فرم مربوطه که حاوی اطلاعات مربوط به متقاضی و شرکت می باشد ،می تواند به راحتی به ثبت شرکت اقدام نماید.
مشخصات و وجه افتراق انواع شرکت ها
همچنین به طور خلاصه می توانید مشخصات و وجه افتراق انواع شرکت ها را در جدول زیر مشاهده کنید:
شرکت با مسئولیت محدود عمومی ترین نوع شرکت – قابل تاسیس با ۲ نفر اعضا – مسئولیت بدهی ها تا سقف میزان سرمایه شرکت – مناسب شرکت های بازرگانی
شرکت سهامی خاص وجهه بهتر نسبت به مسئولیت محدود – قابل تاسیس با حداقل ۳ نفر – مناسب برای شرکت در مناقصات و مزایدات
موسسه غیر تجاری جهت امور غیر تجاری – قابل ثبت با حداقل ۲ نفر – مناسب جهت موسسات حقوق ، موسسات فرهنگی و…
شرکت بازرگانی جهت تجارت صادرات و واردات – قابل انتخاب بین نوع سهامی خاص و مسئولیت محدود – مناسب برای شرکت های بین المللی
شرکت دانش بنیان شرکت های دانش محور و دارای اختراعات و ابداعات – قابل ثبت به شکل سهامی خاص، مسئولیت محدود و موسسه
شرکت سهامی عام نیاز به مجوز از بورس و بانک مرکزی – دارای سهام قابل خرید توسط عموم مردم – مناسب کارخانجات و صنایع بزرگ
شرکت تضامنی قابل تاسیس با نام اعضا و حداقل ۲ نفر است – مسئولیت بدهی ها با هریک از اعضای شرکت به تنهایی است – مناسب صرافی ها
شرکت تعاونی جهت ثبت مجامع و اتحادیه ها با حداقل ۷ نفر – ۵ نفر اعضا و ۲ نفر بازرس – مناسب اتحادیه های روستایی ، کشاورزی و…
شرکت نسبی مانند شرکت تضامنی دارای نامی خاص با این تفاوت که مسئولیت اعضا در قبال بدهی ها به میزان سرمایه شرکت است.
هزینه های ثبت شرکت چقدر می باشد؟
تعرفه ثبت شرکت با توجه به نوع شرکت، موضوع فعالیت و موارد دیگری از جمله روزنامه کثیرالانتشار تعیین می شود. که این بازه قیمتی با توجه به تعرفه های جدید در سال ۱۴۰۱ از حداقل ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شروع می شود. تفاوت در این تعرفه ها به دلیل تفاوت در هزینه های قانونی است که با توجه به نوع شرکت (به طور مثال شرکت مسئولیت محدود، سهامی خاص و یا سهامی عام و…) می بایست پرداخت کنید.
درصورت نیاز به اطلاع از هزینه دقیق ثبت شرکت خود، پیشنهاد می کنیم از طریق فرم مشاوره رایگان شرایط خود را ارسال کنید تا هزینه نهایی ثبت شرکت تان توسط کارشناسان ثبتی بررسی و به شما اعلام گردد. همچنین برای اطلاع از تعرفه ثبت شرکت ها می توانید به مقاله هزینه ثبت شرکت مراجعه کنید.