کره پسته چیست و چه کاربردی دارد؟
با گسترش بیماری ها، امروزه همه به دنبال غذای سالم هستند. کره پسته را می توان به عنوان غذای سالم نه تنها برای صبحانه بلکه برای وعده های غذایی و میان وعده ها در طول روز استفاده کرد. پسته سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر و پروتئین است. در این مطلب به برخی از خواص کره پسته و طرز تهیه آن می پردازیم.
پسته یکی از اعضای مهم و ثابت خانواده آجیل ایرانی است که سرشار از پتاسیم و آهن است و ارزش غذایی بسار بالایی دارد .
برای خرید کره پسته از فروشگاه سالماطور می توانید به لینک زیر مراجعه کنید:
https://salmator.com/product/%DA%A9%D8%B1%D9%87-%D9%BE%D8%B3%D8%AA%D9%87/
کره پسته چیست؟
در پاسخ به سوال کره پسته چیست، باید بگوییم؛ کره گیاهی است که از مغز پسته تازه و خالص بدون هیچگونه نمک و شکر و افزودنی تهیه میشود، سرشار از مواد مغذی است و با داشتن مقدار زیادی فسفر و آهن، برای بهبود حافظه و بهبود ضریب هوشی بسیار مفید است. این محصول به عنوان یک میانوعده مقوی و حجیم، یکی از بهترین گزینه ها برای بزرگسالان به ویژه ورزشکاران می باشد.
در روش های تولید صنعتی کره پسته از مغز پسته بو داده و آسیاب شده همراه با شکر و کمی نمک و افزودنی های مجاز مانند امولسیفایرها، آنتی اکسیدان ها، قوام دهنده ها و … استفاده می شود.
فواید و خواص درمانی کره پسته
پسته به دلیل داشتن آهن خون ساز است و کسانی که کم خونی دارند باید هر روز چند عدد پسته بخورند. پسته یک محصول غذایی خمیری است که از مغز پسته بو داده و آسیاب شده با شکر یا شیرین کننده های طبیعی مانند عسل و شهد به دست می آید. این محصول به راحتی در دمای اتاق قابل نگهداری است و نیازی به یخچال ندارد.
- خوردن کره پسته قوای جنسی را تقویت می کند.
- مغز و ذهن را تقویت می کند.
- پسته تقویت کننده روده است.
- برای رفع سرفه مفید است.
- برای آرامش قلب و آرامش اعصاب مفید است.
- خوردن پسته برای باز شدن مجاری کبد توصیه می شود.
- برای درمان اسهال خونی رایج است.
- پسته حاوی مقدار قابل توجهی اسید آمینه آرژنین است که در ترشح هورمون رشد موثر بوده و علاوه بر آن باعث ترشح هورمون انسولین در لوزالمعده می شود.
- پسته در بهبود رشد کودکان و رفع کم خونی بسیار موثر است.
- پسته حاوی ویتامین های A، B3، B1، پتاسیم، کلسیم، فسفر و آهن است.
روش مصرف کره پسته:
کره پسته برای کودکان و بزرگسالان برای صبحانه و شام قابل استفاده است. این محصول منبع خوبی از چربی و پروتئین غیراشباع است.
اصطلاح کره پسته به این دلیل انتخاب شده است که روغن پسته در فرآیند جدا نشده و روغن محصول 100 درصد مغز پسته بوده و کلسترول ندارد.
بسته به طعم و مزه، کره پسته می تواند کاربردهای زیر را داشته باشد، از جمله:
* خوردن کره پسته به تنهایی یک صبحانه کامل است
* مصرف آن به همراه عسل سفید یا عسل زرد طعمی فوق العاده خوشمزه پیدا میکند
* به صورت خامه ای بین دو بیسکویت
* برای تزئینات بستنی وکیک میتوانید از آن استفاده کنید.
کره پسته به دلیل داشتن فسفر و آهن زیاد برای افزایش حافظه و ضریب هوشی مناسب است. علاوه بر این، برای ورزشکاران و بزرگسالان، غذایی مقوی، سبک، سریع و مفید است.
از آنجایی که در تولید این محصول از مواد شیمیایی و فرآیندهای حرارتی استفاده نمی شود، خواص پسته حفظ می شود.
مزایا و مضرات کره پسته
کره پسته چیست؟ یک محصول غذایی خوشمزه و مقوی است که تمام خواص پسته را در خود دارد اما در ادامه به بررسی مضرات کره پسته می پردازیم.
کره پسته نیز مضرات زیادی دارد. به عنوان مثال، میوه درخت پسته حاوی ماده ای به نام اوروشیول است که می تواند باعث خارش پوست و واکنش های آلرژیک در بدن شود. باید دانست که مصرف متعادل کره بادام زمینی باعث افزایش وزن نمی شود.
طرز تهیه کره پسته
حال که به سوال کره پسته چیست پاسخ دادیم بیایید، طرز تهیه کره پسته خانگی را ببینیم.
بافت طبیعی کره پسته بسیار نرم است.
برای تهیه کره پسته در منزل ابتدا مقداری پسته خام با کیفیت تهیه کنید. بهتر است از مغز پسته باز نشده که محصول همان سال است و نه ضایعات استفاده شود، زیرا پسته باز نشده آلودگی کمتری دارد و بهداشت بیشتری دارد و کره ای که از پسته تازه گرفته می شود طعم بیشتری نسبت به پسته مانده دارد.
ابتدا سعی کنید مغز را از پوست و مواد خارجی پاک کنید.
سپس پسته ها را در آسیاب یا مخلوط کن بریزید و خرد کنید.
بعد از ورز دادن آنها کمی آب گرم به خمیر اضافه کنید، مراقب باشید آب زیادی اضافه نکنید، زیرا رطوبت اضافی باعث تسریع در تجزیه کره می شود.
بعد از اینکه نوع کره به شکل خمیر و غلظت دلخواه در آمد، عسل یا (پودر شکر) یا (نمک) و ادویه (هل و وانیل) را به این خمیر اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا کره به شکل دلخواه در بیاید.
سپس کره را از همزن خارج کرده و در ظرف درب دار قرار داده و در یخچال قرار دهید.
کره پسته در یخچال خنک و سفت می شود و ماندگاری بیشتری در یخچال دارد. و با سفت شدن و به مرور زمان روغن از محصول جدا نمی شود.
لازم به ذکر است که مهم ترین عامل موثر بر کیفیت کره پسته جدا شدن روغن از محصول است، هم از نظر عطر و طعم و هم از نظر ظاهر و قوام. بنابراین نشت روغن از کره پسته یک ویژگی نامطلوب محسوب می شود.
برای استفاده، کره را از یخچال خارج کرده و چند ثانیه در مایکروویو حرارت دهید تا نرم شود.
این کره در یخچال 3-6 ماه ماندگاری دارد.
با نگهداری مناسب در جای خشک و خنک و با استفاده از نگهدارنده های مختلف و پوشش های مناسب می توان زمان مصرف آن را افزایش داد.
نکات مهم برای تهیه کره پسته:
- مهمترین نکته در تهیه کره پسته استفاده از پسته بوداده مرغوب است.
- همچنین هنگام تهیه پسته باید از کیفیت و تازگی آن اطمینان حاصل کرد، زیرا برخی پسته ها کم چرب هستند.
- اما به طور کلی از هر نوع پسته ای می توان برای تهیه پسته استفاده کرد.
چگونه کره پسته را در برنامه غذایی خود بگنجانیم؟
برای تنظیم فشار خون باید کره پسته باید این آجیل خوشمزه را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. در زیر راه هایی برای خوردن کره پسته آورده ایم.
- کره پسته پوشیده از شکلات تلخ نیز برای تنظیم فشار خون مفید است. زیرا شکلات تلخ یکی از غنی ترین منابع پلی فنل های آنتی اکسیدانی است و به عنوان منبع خوبی از منیزیم شناخته شده است.
- کره پسته را می توانید با سالاد، دسر و دسر میل کنید. حتی می توانید روی آن کره پسته یا دانه های خرد شده پسته بپاشید و نوش جان کنید.
- می توانید در وعده صبحانه یا میان وعده از کره پسته استفاده کنید.
- می توانید با کمک کره پسته یک سس پستوی خوشمزه درست کنید و با پاستا نوش جان کنید.
حالا می دانید که می توان با پسته و کره پسته فشار خون را کنترل کرد و می خواهید این آجیل خوشمزه را چند بار در روز بخورید. بهترین راه این است که کره پسته را به روشی متفاوت مصرف کنید. با این روش خوردن این آجیل خوشمزه به قلب شما آسیبی نمی رساند و محصول کره پسته به یکی از غذاهای مورد علاقه شما تبدیل می شود.