برترین های کسب و کارعلمی و پزشکی

صفر تا صد هوشمند سازی ساختمان

آموزش گام به گام هوشمند سازی ساختمان

همانطور که می‌دانید صرفه‌جویی در مصرف انرژی از اهمیت بسزایی برخوردار است خوشبختانه مهندسان توانسته‌اند با استفاده از روش هوشمند سازی ساختمان، امکاناتی را فراهم کنند که هم نقش بسزایی در صرفه‌جویی انرژی داشته باشد و هم اینکه رفاه و آسایش بیشتری را برای مردم تداعی کند. این امکانات سیستم‌های هوشمندی هستند که یک خانه معمولی را به یک خانه هوشمند با دنیای از تکنولوژی‌های خارق‌العاده تبدیل می‌کنند.

برخی از سیستم‌های هوشمند شامل: برق هوشمند ساختمان ، سیستم صوتی و تصویری هوشمند، سیستم سرمایش و گرمایش هوشمند، سیستم آبیاری هوشمند، آسانسور هوشمند، آیفون تصویری هوشمند، پرده برقی هوشمند، سیستم حفاظت و امنیت هوشمند و … هستند. اما تمامی این سیستم‌ها و ماژول هوشمند سازی ساختمان توسط سیستم مدیریت ساختمان هوشمند پایش و هدایت می‌شوند. ادامه این مقاله از تیم هوشمند سازی کارن را دنبال کنید تا علاوه‌بر آشنایی بیشتر شما با یک ساختمان هوشمند، شما را با سیستم مدیریت ساختمان هوشمند نیز آشنا کنیم.

با پیشرفت فناوری و گسترش اینترنت در همه زوایای زندگی انسان، اقدامات نوینی نیز در عرصه صنعت ساختمان سازی به وقوع پیوست. یکی از این اقدامات جذاب و امروزی هوشمند سازی ساختمان ها و منازل مسکونی است. هوشمند سازی ساختمان bms و اتوماسیون ساختمانی دو شکل از هوشمند کردن بناها است. با مجهز شدن بنا یا آپارتمان، کلیه سیستم ها و تجهیزات برقی تحت کنترل از راه دور کاربران در می آیند. با تکنولوژی هوشمند سازی منزل نیاز حضور اشخاص جهت تنظیم و کنترل تجهیزات از بین می رود و مدیریت آن آسان تر و مطلوب تر می شود. موضوع مطلب امروز ما در مورد هوشمند سازی ساختمان ها و به خصوص شکل bms است. مراحل گام به گام هوشمند سازی ساختمان عبارتند از:

۱٫ بررسی نیازها

اولین مرحله قبل از هوشمند سازی ساختمان بررسی نیازها و شرایط است. در ابتدا باید مشخص کنید که کدام قسمت ساختمان و یا خانه را می‌خواهید هوشمند کنید. به عنوان مثال می‌خواهید سیستم روشنایی خانه، سیستم سرمایش یا گرمایش و … هوشمند شود. این اولین قدم در هوشمند سازی ساختمان است. در صورتی که نمی‌دانید چه قسمت‌هایی قابل هوشمند سازی است، می‌توانید با مشورت کنید.

۲٫ بررسی شرایط

بعد از بررسی و انتخاب قسمت‌های موردنیاز برای هوشمند سازی، باید شرایط را بررسی کنید. به عنوان مثال اگر صاحب خانه نیستید و مستاجر هستید، شرایط متفاوت است و می‌توانید در بعضی شرایط، طوری خانه خود را هوشمند کنید تا بعد از تغییر خانه نیز بتوانید استفاده کنید و یا با صاحب خانه خود هماهنگی‌های لازم را انجام دهید. علاوه بر این موضوع، باید شرایط اینترنت را نیز بررسی کنید و اقدامات لازم را انجام دهید.

در صورتی که خارج از منزل باشید، تنها راه ارتباطی شما با وسایل هوشمند منزلتان، اینترنت است. اینترنت پل ارتباطی بین شما و وسایل است و اگر این پل وجود نداشته باشد، ارتباطی نیز وجود ندارد. البته برخی از وسایل هستند که نیاز به اینترنت ندارند و این موضوع با توجه به شرایط متفاوت است.

۳٫ تعیین بودجه

سومین قدم از موضوع صفر تا صد هوشمند سازی ساختمان تعیین بودجه و هزینه‌ها است. بعد از انتخاب قسمت‌های موردنیاز برای هوشمند سازی، باید بودجه موردنیاز را تعیین کرد. مهم ترین دلیل برای این کار این است که با توجه به بودجه موجود، از لوازم مناسب با بودجه استفاده کرد. به عنوان مثال اگر بخواهید را هوشمند کنید، با تنوع زیادی از لوازم رو به رو می‌شوید که قیمت‌های متفاوتی نیز دارند. هر کدام از این محصولات دارای ویژگی‌های مختلفی هستند و با توجه به قیمتی که دارند، امکانات مختلفی نیز دارا هستند.

۴٫ انتخاب شیوه نصب

نکته بعدی که حتما باید آن را در نظر داشت، انتخاب نحوه نصب وسایل است. اگر صاحب خانه هستید که مشکلی وجود ندارد، اما اگر مستاجر هستید باید هماهنگی‌های لازم را با صاحب خانه خود انجام دهید تا در جریان باشد. برخی از وسایل ممکن است برای نصب نیاز به سوراخ کردن دیوار یا تغییراتی در ساختمان داشته باشد و شاید صاحب خانه این موضوع را دوست نداشته باشد. خوشبختانه تنوع وسایل زیاد شده و در صورتی که با این موضوع مواجه شدید، می‌توانید سراغ محصولاتی بروید که نصب آسان‌تری دارند و نیاز به تغییر در خانه نیست. یکی از ویژگی های محصولات نصب کلید و پریزهای در همان قوطی کلیدهای معمولی بدون نیاز به کنده کاری می باشد.

۵٫ اقدام

بعد از بررسی نکات گفته شده، می‌توانید نسبت به هوشمند سازی ساختمان اقدام کنید. در صورتی که اطلاعات زیادی در این زمینه ندارید، بهتر است از افراد متخصص در زمینه هوشمند سازی خانه مشاوره بگیرید تا در زمان و هزینه خود صرفه جویی کنید. کارشناسان هانتا در تمامی مراحل کنار شما هستند و می‌توانید در صورت داشتن هرگونه سوال و یا مشکل با هانتا در تماس باشید.

هزینه هوشمند سازی ساختمان

موضوع بعدی از صفر تا صد هوشمند سازی ساختمان، هزینه‌های آن است. ممکن است اولین سوالی که برایتان پیش می‌آید این باشد که هزینه هوشمند سازی خانه چقدر است و برای هوشمند کردن ساختمان چه مقدار هزینه نیاز است. به صورت دقیق نمی‌توان مبلغ مشخصی را گفت، چون هزینه هوشمند سازی ساختمان برای هر خانه متفاوت است و هوشمند سازی یک موضوع کلی است و می‌تواند شامل قسمت‌های مختلف باشد.

به صورت کلی هزینه هوشمند سازی بیشتر بستگی به محصولی دارد که می‌خواهید استفاده کنید و با توجه به تنوعی که در بازار وجود دارد، می‌توانید گاهی اوقات با هزینه بسیار کم خانه خود را هوشمند کنید. برای مطلع شدن از هزینه هوشمند سازی، می‌توانید به قسمت فروشگاه هانتا مراجعه کنید و یا باکارشناسان هانتا تماس بگیرید. ما در هانتا برای هر سطح بودجه ای پکیچی برای هوشمندسازی آماده کرده ایم تا تمام مردم ایران با هر بودجه ای امکان هوشمند کردن منزل خود را داشته باشند.

محبوب ترین محصولات خانه هوشمند

همان‌طور که می‌دانید محصولات مختلفی وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آنها خانه خود را هوشمند کنید. با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی، تعداد این محصولات بسیار زیاد شده است و برای کاربردهای مختلف می‌توان از آنها استفاده کرد. در ادامه برخی از محبوب ترین محصولات خانه هوشمند را معرفی می‌کنیم تا بتوانیم در این مقاله که با هدف معرفی خلاصه ای صفر تا صد هوشمندسازی ساختمان ارائه شده است، بیشتر شما را با تجهیزات آشنا کنیم.

سیستم روشنایی

یکی از محبوب ترین موارد در هوشمند سازی ساختمان، هوشمند سازی سیستم روشنایی است. با استفاده از این قابلیت می‌توان با کنترل، اپلیکیشن تلفن همراه، تاچ پنل و یا کلید لمسی لامپ و روشنایی قسمت‌های مختلف خانه را کنترل کرد. به سادگی می‌توانید از پذیرایی منزل خود چراغ اتاق کودک خود را با تلفن همراه خاموش کنید و یا زمانی که در منزل نیستید چراغ‌ها را خاموش و یا روشن کنید.

سیستم گرمایش و سرمایش

این مورد یکی از کاربردی ترین‌ها  قابلیت ها در هوشمند سازی ساختمان است. با استفاده از این سیستم می‌توانید به سادگی سیستم سرمایش و یا گرمایش را خاموش و روشن و دمای محیط را کنترل کنید. می‌توان دمای موردنظر را مشخص کرد تا به صورت خودکار هوای منزل را در آن دما نگه دارد. همچنین می‌توان از راه دور و قبل از رسیدن به خانه، سیستم گرمایش یا سرمایش خانه را روشن کرد تا هنگام رسیدن خانه گرم و یا خنک شده باشد.

همچنین برای پخش و کنترل موسیقی، سیستم امنیتی خانه مانند قفل درها، گلخانه، استخر و جکوزی، سیستم تلویزیون، کنترل پرده‌ها، آبیاری هوشمند گیاهان و درختان و … محصولات مختلفی وجود دارد که می‌توان آنها را نیز هوشمند کرد تا کارایی راحت‌تر و مصرف کمتر داشته باشند.

سیستم هوشمندسازی ساختمان

افراد به صورت روزانه با تکنولوژی های مختلفی کار می کنند. می توان گفت تکنولوژی به یک جز جدایی ناپذیر از زندگی افراد تبدیل شده است. امروزه انسان ها در زمینه استفاده از تکنولوژی پیشرفت های زیادی داشته اند. به طور کلی هدف اصلی استفاده از تکنولوژی آسان شدن کار ها است. به همین منظور از تکنولوژی در خانه ها نیز استفاده می شود. خانه های مدرنی که کنترل آن ها بسیار آسان است. برای توضیح بیشتر استفاده ازتکنولوژی و هوشمندسازی خانه می توان یک مثال آورد.

به عنوان مثال در خانه های سنتی سیستم روشنایی به صورت دستی کار می کند. منظور این است که لامپ به یک کلید برق وصل می شود. هر زمان که بخواهید لامپ را روشن و خاموش کنید، باید به صورت فیزیکی به محل قرار گیری کلید برق بروید و با فشار دادن آن لامپ خاموش یا روشن می شود. مورد توضیح داده شده از جمله مثال هایی است که برای آن ها ازتکنولوژی استفاده نشده. استفاده از تکنولوژی سیستم روشنایی را هوشمند می کند.

هوشمند بودن سیستم روشنایی امکان کنترل از راه دور را فراهم می کند. با یک تبلت یا کامپیوتر با چند کلیک ساده بدون نیاز به حرکت می توانید لامپ را روشن و خاموش کنید.مثال بالا تنها یک مورد از مزایای استفاده از تکنولوژی است. در قسمت های مختلف خانه می توان از تکنولوژی استفاده کرد. بنابراین هوشمند سازی خانه ها هیچ محدودیتی ندارد. یخچال های هوشمند، درب های هوشمند، قفل هوشمند و… همه از مثال های هوشمند سازی خانه است.

در این خصوص لازم به توضیح می باشد که هر خانه ای قابلیت هوشمند سازی را دارد. اینگونه نیست که تصور کنید تنها ساختمان هایی با نما و ساختار مخصوص می توانند مدرن و هوشمند شوند. همه ساختمان ها قابلیت هوشمند شدن را دارا هستند. علاوه بر این مورد بهتر است به این نکته نیز اشاره کنیم که قسمت ها و تجهیزات مختلف خانه قابلیت هوشمند شدن را دارا هستند. از طرفی دیگر برای اینکه یک خانه، اسمارت هوم محسوب شود، نیاز نیست تا تمام امکانات آن به صورت هوشمند کنترل شود.

اگر در خانه تنها چند مورد از امکانات هم هوشمند باشند، باز هم عنوان اسمارت هوم به آن خانه تعلق می گیرد. هدف اصلی اسمارت آسان تر کردن کار های روزانه است. برای اجرای آن هم به یک تبلت یا کامپیوتر نیاز دارید.

فواید هوشمند سازی ساختمان bms

هوشمند سازی ساختمان ها مزیت ها و فواید زیادی که در این بخش به برخی از آنها می پردازیم.

  • سیستم مدیریت ساختمان را می توان به صورت سفارشی درآورد تا نیازهای مختص هر ساختمان را تامین کند. اگر خریداران و مستاجرین بدانند که ساختمان شما طوری نظارت و کنترل می شود که حداکثر میزان امنیت در آن برقرار است، ساده از کنار آن نمی گذرند. سیستم هوشمند مدیریت ساختمان شما به تکنولوژی های تشخیص ورود و خروج افراد، اسکن های بیومتریک، دوربین امنیتی و نظارت تصویری، دیتکتور نشت گاز و سایر موارد امنیتی مجهز خواهد بود.
  • عملکرد اتوماتیک BMS باعث جلوگیری از هدررفت انرژی و کاهش مصرف آن می شود. به علاوه، عملکرد این سیستم بهینه سازی شده است و دیگر لازم نیست وقت و هزینه زیادی را برای تشخیص و تعمیر معایب فنی ساختمان صرف کنید. با نصب BMS سالیانه حدود ۱۵ درصد در هزینه های عملیاتی تجهیزات فنی ساختمان صرفه جویی می شود زیرا فناوری های جدید به افزایش طول عمر سیستم ها و تجهیزات کمک می کنند. مثلا موتورخانه های هوشمند تحول بزرگی را در نگهداری و استفاده از سیستم گرمایشی و سرمایشی ایجاد کرده اند. همه این ها یعنی صرفه جویی بیشتر و دردسر کمتر.
  • BMS یک سیستم سازگار با تغییرات است و تجهیزات جدید را می توان با توجه به نیازهای ساختمان با آن ادغام کرد. به عبارت دیگر، تکنولوژی و فناوری های جدید را می توان به زیرساخت موجود اضافه کرد و از طریق همان پلتفرم ها (گوشی هوشمند، لپ تاپ، تبلیت و یا کامپیوتر) آن ها را کنترل نمود.
  • افزایش ارزش پولی ساختمان یکی دیگر از مزیت های BMS است.
  • اجزای سیستم مدیریت هوشمند ساختمان به صورت خودکار و در هماهنگی با یکدیگر عمل می کنند و می توان ساعت و مدت زمان عملکرد آن ها را تعیین کرد. همه ی این ها باعث راحت تر شدن مدیریت ساختمان می شوند.
  • یکی از بزرگترین مزیت های BMS نسبت به مدیریت سنتی ساختمان آنالیز خودکار میزان مصرف انرژی در ساختمان است. سیستم مدیریت هوشمند ساختمان گزارش میزان مصرف انرژی را به صورت هفتگی یا ماهیانه به ساکنین یا مدیر ساختمان می دهد. مدیر ساختمان با استفاده از این قابلیت حتی می تواند میزان مصرف در ماه را با ماه قبلی مقایسه نموده و در صورت افزایش چشمگیر مصرف، راهکارهایی مثل استفاده از سیستم روشنایی هوشمند را به کار بگیرد.
  • با به کنترل در آمدن سیستم ها و تجهیزات توسط کاربر، مدیریت و تنظیم آنها آسان تر شده و از هدر رفتن انرژی مصرفی جلوگیری می شود.
  • کنترل پذیری سیستم ها افزایش می یابد.
  • هزینه های لوازم برقی و تجهیزات الکتریکی کم می شود.
  • با نصب سنسورهای امنیتی پیشرفته و دوربین های مداربسته امنیت ساختمان به طور چشمگیری بالا می رود.
  • هوشمند سازی ساختمان bms فعالیت های فیزیکی افراد کاهش می یابد؛ چرا که با فشار یک دکمه درب ها، پرده ها، پنجره ها حرکت می کنند و وسایل صوتی و تصویری و برودتی و حرارتی فعال و غیرفعال می شوند.
  • در هوشمند کردن bms امکان اجرای چندین عملیات به صورت همزمان وجود دارد و به این ترتیب در زمان نیز صرفه جویی می شود.
  • راحتی و آسایش کاربران افزایش می یابد.
  • رطوبت، دما و نور مطلوب برای کاربران فراهم می شود.

منبع : هوشمند سازی گوگل

دکمه بازگشت به بالا