علت ورم شکم بعد از عمل روده

مراقبت های بعد از جراحی شکم جراحی زیبایی شکم که در پزشکی به آن ابدومینوپلاستی اطلاق می گردد ، که نسبت به سایر روش های زیبایی اندام مانند تزریق چربی به باسن یکی از پیچیده ترین جراحی های زیبایی محسوب می شود ; ؛ لذا متقاضیان این عمل جراحی باید نسبت به انتخاب یک ماهر و مجرب نهایت دقت را بکار گیرند. دریافت نتایج مطلوب از این جراحی همانند سایر جراحی ها ، نیازمند مراجعه به پزشک با تجربه و متبحر می باشد ؛ چرا که توانایی و مهارت جراح تاثیری مستقیم بر روی نتیجه جراحی دارد ، از این رو نمی توان میزان تاثیر پزشک در نتیجه جراحی شکم را نادیده گرفت.

The-cause-of-abdominal-swelling-after-intestinal-surgery

نتیجه جراحی زیبایی شکم ، پس از این که مستلزم انتخاب یک جراح مجرب و متبحر می باشد ؛ به رعایت صحیح مراقبت های بعد از جراحی شکم نیز بستگی دارد.  ضمنا تبعیت از دستورالعمل های مراقبتی پس از جراحی شکم ؛ در بهتر سپری نمودن دوران نقاهت و تسریع فرآیند بهبودی این جراحی نیز تاثیر بسزایی دارد. از این رو بر آنیم تا در این مقاله ، مهم ترین نکات مراقبتی بعد از جراحی شکم را مطرح نماییم.

اقدامات و مراقبت های بعد از جراحی شکم :

  • در ابتدا به منظور پیشگیری از لخته شدن خون در پاها ، توصیه می شود که افراد در روزهای اولیه پس از عمل ابدومینوپلاستی به آهستگی در منزل پیاده روی کنند.
  • اشخاصی که عمل جراحی شکم را انجام داده اند ، باید چند هفته پس از عمل از انجام فعالیت ها و ورزش های سنگین اجتناب نمایند.
  • افراد می توانند حدودا 3 هفته پس از عمل ، در محیط کار خود حضور یابند ؛ البته توجه داشته باشید که انجام فعالیت های روتین حداقل به 6 هفته زمان نیاز دارد.
  • پزشک متخصص جهت کمک به کنترل و تسکین درد ناشی از جراحی ؛ داروهایی را برای بیمار تجویز می نماید که می بایست مطابق دستور و تا آخر به مصرف برسد.
  • پس از جراحی شکم ، شاهد بروز تورم در موضع عمل خواهیم بود که نباید از آن دچار نگرانی شد ؛ چرا که تدریجا و بعد از چند ماه از بین رفته و فروکش خواهد کرد.
  • در برخی موارد ممکن است پزشک به منظور تخلیه خونابه و مایعات ؛ در محل جراحی ، لوله های مخصوصی را قرار دهد. این لوله ها غالبا پس از گذشت یک هفته و توسط جراح معالج شما برداشته خواهند شد.
  • برای مشاهده نتیجه قطعی عمل ابدومینوپلاستی ، می بایست تورم موجود در ناحیه شکم به طور کامل فروکش نماید که معمولا بین 6 الی 12 ماه متغیر است.

زمان تعویض پانسمان :

بعد از جراحی شکم بانداژی دور شکم وجود دارد ، که بایستی روزانه به نظافت آن دقت کنید و تعویض شود. جهت تعویض و رعایت بهداشت محل بخیه ها ابتدا بایستی با بتادین و پنبه این نواحی را تمیز کرد. سپس با استفاده از سرم تجویز شده توسط جراح شستشو دهید. پس از انجام این کار ها مجدد از گاز استریل تمیز بر روی بخیه ها استفاده می کنید و باند پیچی می کنید. تعداد تعویض پانسمان ها به صلاحدید دکتر بوده و در برخی موارد 3 الی 4 بار در روز نیاز به تعویض و شستشو داشته است محل های برش روی شکم بیمار. شایان ذکر است که هرگز از گاز و باند های غیر استریل بر روی بخیه استفاده نکنید زیرا بهترین نقطه برای نفوذ عفونت به بدن شما همین نواحی برش خورده است.

کم کردن کبودی و ورم پس از جراحی شکم :

به دلیل تهاجمی بودن عمل زیبایی شکم ف بدن واکنش نشان می دهد به میزان تغییرات اعمال شده. به این واکنش بدن عارضه می گویند که در اینجا می توان به کبودی و تورم بعد از جراحی شکم اشاره داشت. جهت کاهش درصد کبودی و ورم حاصله از این پروسه اگر فشار شما پایین نیست می توانید با مصرف مایعات به خصوص آب کرفس ، آب سیب و آب آناناس از این عارضه بکاهید. یکی از اقدامات مهم در مراقبت های بعد از جراحی شکم قطع یا کاهش چشمگیر میزان مصرف نمک در وعده های غذایی است.

گن یا شکم بند :

استفاده از گن یا شکم بند پس از جراحی شکم از اهمیت بسیاری برخوردار است. پوشش این تن پوش باعث می شود که فشار به صورت یکنواخت بر بدن پخش شود و این کار موجب لاغری یکنواخت در شکم می شود. همچنین استفاده از این محصول موجب پیشگیری از لخته شدن و خونریزی می گردد.

سخن آخر :

با رعایت مراقبت های پس از عمل و همچنین داشتن یک رژیم غذایی متعادل و فعالیت بدنی مناسب می توان نتایج را دائمی و ماندگار کرد.

 

تورم معده بعد از عمل جراحی لاغری

 

معمولاً نفخ یکی از عارضه‌های جانبی معمول بعد از عمل جراحی لاغری است. این پدیده در روز یا هفته‌های اول بعد از عمل جراحی بروز پیدا می‌کند. اما این نفخ، نفخی عادی نیست. همراه با این عارضه، احساسی مانند ورم در اطراف معده پیدا می‌شود. گرفتگی و دردهای شکمی دیر علائم همراه نفخ و تورم معده می‌باشند. البته خوشبختانه این مورد مشکلی موقتی است و در طی دوره نقاهت کنترل و درمان می‌شود.

شدت و میزان زمان طول کشیدن این ورم معده و روده می‌تواند در افراد مختلف گوناگون باشد. مشکلات قبلی مانند رفلاکس اسید (GERD) یا عدم تحمل لاکتوز می‌تواند شدت این ورم را افزایش دهد. معمولاً این مشکل در عرض چند هفته تا ماه و نهایتاً یک سال از میان می‌رود.

اقدامات کنترل‌ کننده تورم معده بعد از عمل جراحی لاغری

اقداماتی پیاده‌روی، حرکات موزون یا حتی حرکات یا ایستادن می‌توانند این مشکل را کاهش دهند. همچنین دراز کشیدن و قرار دادن یک پد گرم روی شکم می‌تواند این مشکل را موقتی یا دائمی تسکین دهد. مصرف داروهای ضد درد پپتو بیسمول، فاموتیدین و آنزیم لاکتاز موجب کاهش برخی از ناراحتی در فرد جراحی‌شده شوند.

اقدامات دیگری نیز وجود دارد که موجب پیشگیری یا کنترل ورم بعد از عمل جراحی می‌شود:

  • نوشیدن مایعات در اندازه‌های فراوان: مصرف مایعات موجب حرکت گاز در طول دستگاه گوارش فرد جراحی‌شده می‌شود.
  • اجتناب از استفاده از نوشیدنی دارای گاز، آدامس و نی : این موارد می‌توانند باعث فرو رفتن هوا در معده و متعاقباً بروز نفخ در فرد جراحی‌شده شوند.
  • اجتناب از مصرف حجم بالایی از غذا: خوردن وعده‌های غذایی پرحجم احتمال بروز نفخ را بالا می‌برد.
  • جویدن باحوصله و زیاد غذا: جویدن خوب موجب هضم بهتر غذا و متعاقباً پیشگیری از بروز نفخ،ورم و گرفتگی در فرد می‌شود.
  • اجتناب از مصرف غذاهای پر فیبر : غذاهای پر فیبر می‌توانند موجب بروز ورم و نفخ معده و دردهای با علت نفخ شوند.
دکمه بازگشت به بالا