تولید برق از سوخت فسیلی در اروپا به پایینترین رکورد رسید
تولید برق از سوختهای فسیلی در اتحادیه اروپا، در نیمه اول سال ۲۰۲۳، به میزان ۱۷ درصد کاهش پیدا کرد و به پایینترین رکورد رسید.
به گزارش دیباروز، اندیشکده «اِمبر کلایمت» (Ember Climate) در گزارش جدیدی اعلام کرد این کاهش در بحبوحه کاهش پنج درصدی تقاضا برای برق در اتحادیه اروپا و رکورد بالای تولید تجدیدپذیرها در بسیاری از کشورهای این بلوک روی داد.
بر اساس گزارش این اندیشکده، تقاضا برای برق در اتحادیه اروپا طی نیمه اول سال ۲۰۲۳ همچنان پایین بود زیرا قیمت برق و گاز در زمستان بالا بود و باعث کاهش تولید صنعتی شد. این کاهش تقاضا، به سقوط شدید تولید برق با استفاده از زغال سنگ و گاز طبیعی منتهی شد و همزمان، تولید نیروی خورشیدی و بادی افزایش پیدا کرد.
در گزارش اِمبر آمده است: تولید برق آبی و هستهای از رکورد پایین تاریخی که در سال ۲۰۲۲ داشتند، بهبود پیدا کردند اما دورنمای بلندمدت آنها، نامعلوم است.
سوختهای فسیلی در نیمه اول سال ۲۰۲۳، عامل تولید ۴۱۰ تراوات ساعت برق در اتحادیه اروپا بودند که معادل ۳۳ درصد از تقاضا برای برق و کمترین میزان در تاریخ این منطقه بود. تولید نیروی زغال سوز، با کاهش ۲۳ درصدی، بزرگترین کاهش را داشت و پس از آن گاز، با کاهش ۱۳ درصدی تولید نیروی گازسوز، در رتبه دوم قرار گرفت. در ماه مه، زغال سنگ با تولید کمتر از ۱۰ درصد از برق اتحادیه اروپا، برای نخستین بار، پایینترین رکورد را به ثبت رسانده بود.
از سوی دیگر، تولید نیروی تجدیدپذیر با پیشتازی نیروی خورشیدی و تا حدودی بادی، افزایش یافت.
در مجموع، ۱۷ کشور اتحادیه اروپا در نیمه اول سال ۲۰۲۳، تولید برق بالایی با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر داشتند و یونان و رومانی برای اولین بار از سقف ۵۰ درصدی تولید نیرو با استفاده از تجدیدپذیرها عبور کردند. همچنین سهم انرژیهای تجدیدپذیر از تولید برق در دانمارک و پرتغال، به بیش از ۷۵ درصد رسید.
مت ایون، تحلیلگر داده اروپا در اِمبر گفت: کاهش سوختهای فسیلی نشانه شرایط فعلی است. زغال سنگ و گاز بسیار گران و بسیار پرریسک هستند و اتحادیه اروپا در حال حذف استفاده از آنها است. با این حال، اتحادیه اروپا برای جایگزینی سریعتر سوختهای فسیلی و حمایت از اقتصاد مقاومتی، به ظرفیت و تولید انرژی خورشیدی و بادی بسیار بیشتری نیاز دارد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر (IRENA) اوایل هفته جاری، اعلام کرد که افزایش قیمت سوختهای فسیلی در سال میلادی گذشته، باعث رقابتی شدن منابع انرژی تجدیدپذیر در سطح جهانی شد، به طوری که ۸۶ درصد از کل ظرفیت نیروهای تجدیدپذیر تازه نصبشده، هزینههای کمتری را در سال ۲۰۲۲ نسبت به برق حاصل از سوختهای فسیلی داشتند.
انتهای پیام