صبور و سرگردان در صف واکسن

صبور و سرگردان در صف واکسن

کارشناسان بهداشت می گویند مدیریت واکسیناسیون در ایران ضعیف است و از تجربیات قبلی استفاده نشده است. با این حال ، همه شرایط فعلی قابل پیش بینی بودند.

به گزارش دیباروز ، شهروند وی نوشت: “ادامه آشفتگی و آشفتگی در مقابل مراکز واکسیناسیون دسته جمعی برای دریافت دوز دوم واکسن همچنان ادامه دارد و عدم وجود یک دولت واکسیناسیون در کشور را نشان می دهد. البته وزارت بهداشت در روزهای گذشته اعلام کرد که یک محموله دوز فقط برای دوز دوم وارد شده است ، اما در سه روز گذشته تعداد زیادی از افراد مسن به مراکز واکسیناسیون مراجعه کرده و منتظر تزریق واکسن بودند. روزنامه الهمشهری پیگیری کرده است وضعیت واکسیناسیون سالمندان طی دو روز گذشته و در گزارش ها به این موضوع پرداخته شده است. گزارش هایی که بر توجه به اطلاعات و مراجعه حضوری به مراکز بهداشتی تأکید می کند

روز گذشته سرانجام وزارت بهداشت با تظاهرات گسترده ای مقابل این مراکز ، بیانیه ای صادر کرد: ». در این اعلامیه تأکید شده است افرادی که اولین دوز واکسن COVID-19 را دریافت کرده اند ، باید قبل از دریافت پیام کوتاه یا اعلامیه رسمی از وزارت بهداشت ، از مراجعه به مراکز بهداشتی خودداری کنند. وزارت بهداشت همچنین به افراد مسن اطلاع داده است که تاخیر چند روزه ، حتی چند هفته ای و حتی برای برخی واکسن ها حتی چند ماهه ، تأثیر منفی بر اثربخشی و ایمن سازی واکسن نخواهد داشت. اما این اظهارات نگرانی مردم را راحت نکرد. آنها نگران از دست دادن دوز دوم واکسن هستند. این شرایط برای کسانی که اولین دوز را تزریق نکرده اند شدیدتر است. این در حالی است که در حال حاضر تزریق برای آخرین دوز انجام می شود. نه با مراجعه حضوری و صف های طولانی.

در اوایل ماه مه ، مرحله دوم واکسیناسیون کرونا در ایران آغاز شد. بیش از 8 میلیون نفر بالای 60 سال قرار بود تحت این برنامه واکسینه شوند. طرحی از همان ابتدا مشکلات خاص خود را داشت و عدم برنامه ریزی و بی توجهی به وضعیت جسمی و روانی سالمندان را در این مرحله نشان می داد. با این حال ، در این میان ، تأخیر در راه اندازی سیستم ثبت نام در وب سایت salamat.gov.ir و سازوکارهای مختلف تزریق باید به تجمعات بزرگ در مراکز بهداشتی کوچک و اضطراب مربوط به شرایط جسمی و روحی اضافه کند. واکسیناسیون در مراکز عمومی نیز برای مراجعه افراد مسن به مراکز جدید دردسرهای زیادی ایجاد کرده است و اکنون با توجه به مراجعه زیاد بیماران از چندین مرکز کوچک دیگر ، آنها مجبورند ساعت ها صبر کنند تا وارد مرکز تزریق شوند. اگرچه تعلیق روند واکسیناسیون باعث کاهش تجمع افراد شد ، اما داستان تجمع ها در اوایل این هفته با اعلام سخنگوی فرماندهی ملی کرونا از توزیع واکسن های جدید و از سرگیری واکسیناسیون از سر گرفته شد. طبق گفته وزارت بهداشت ، در حال حاضر هیچ واکسنی برای دوز اولیه تزریق نمی شود ، اما در این مراکز اجتماعی روزانه بیش از 200 تا 300 نفر برای دریافت دوز دوم گیر می کنند و در بیشتر این مراکز به دلیل ازدحام جمعیت واکسیناسیون به کندی انجام می شود در بعضی از ساعتها انجام نشده است نادر توکولی ، معاون درمان ستاد مرکزی کرونا در گفت: “از زمان اعلام واکسن تا توزیع واکسن بین مراکز ، چند روز طول می کشد ، این بدان معنی است که توزیع و درمان واکسن کار آسانی نیست.” استان تهران. “چرخه توزیع باید قبل از ورود واکسن به دانشگاه انجام شود. دانشگاه آن را به بخش بهداشت تحویل می دهد ،” واکسیناسیون به زودی به حالت عادی برمی گردد.

صف های طولانی و افراد پیر سرگردان

افراد مسن و بیمار دوره گرد صبح روز دوشنبه در گروه های زیادی در مرکز واکسیناسیون کرونا در باغ هنرمندان تهران دور هم جمع شدند. افراد زیادی در داخل سوله تزریق واکسن وجود دارند که نیمی از آنها در آنجا مانده اند. هیچ کس در کلاس ، هرچه زودتر همه وارد شوند ، سریعتر واکسینه می شوند. اگرچه در دو روز گذشته مقامات وزارت بهداشت از مردم خواسته اند که ملاقات حضوری نداشته باشند ، اما پیگیری و ثبت نام باید از طریق سیستم بهداشتی وزارت بهداشت انجام شود و تزریقات فقط برای دوز دوم انجام می شود ، اما افراد مسن نگران ترک کاروان نیستند. آنها صبح زود برای دریافت دوز یا دوز اول واکسن به مرکز شهر رسیدند. برای وزارت بهداشت هیچ پیامکی دریافت نشده است. هیچ ثبت نامی وجود ندارد ، فقط یک برگ کاغذ است که اسامی به صورت خودکار روی آن نوشته می شود. مسئولان این مرکز دائماً به افراد مسن هشدار می دهند که این مورد از نظر بهداشت و رعایت پروتکل ها توسط وزارت بهداشت تأیید نمی شود و در چنین مواردی واکسن به هیچ وجه تزریق نمی شود. این هشدارها منجر به چندین صف طولانی و انتظار رسمی مردم شد. کسانی که خارج از مرکز هستند مردد هستند ، و نمی دانند ، آنها باید بروند یا بمانند. این که آیا آنها واکسن می زنند یا نه. با این حال ، آنها می گویند ترجیح می دهند در صف و آفتاب بمانند تا اینکه به خانه بروند و فردا نگران واکسیناسیون باشند. اما این تمام نیست. یکی از افراد مسن در صف گفت: “اگر اکنون واکسن دریافت نکنم ، باید چند ماه صبر کنم تا واکسن ایرانی به اندازه چینی ها قابل اعتماد باشد.” اما نگهبان اصرار دارد که فقط برای دوز دوم واکسن بزند.

مکاتبه با وزیر بهداشت و نخست وزیر

همایون سماعیه ، یکی از اعضای کمیته بهداشت مجلس ، اخیراً از برگزاری جلسه بررسی روند واکسیناسیون خبر داده بود و گفته بود: “مجدداً برگزار می شود.”

و اکنون او در مورد ادامه مشکلات واکسیناسیون برای افراد مسن و سردرگمی آنها برای همشهری توضیح می دهد: این مسئله وجود ندارد. “

به گفته وی ، دولت باید از قبل در مورد تدابیری برای این وضعیت بیندیشد تا شاهد چنین وضعیتی نباشیم.

و یکی از اعضای کمیته بهداشت مجلس می گوید که این وضعیت با تولید واکسن های داخلی پایان می یابد: “طی چند روز آینده ، تزریق واکسن کبراکویت آغاز می شود و به تولید انبوه می رسد. البته ، با وجود شروع تزریق واکسن ایرانی ، تمرکز بر روی تکمیل فرآیند واکسن قدیمی با همان نمونه اولیه است ، و اگر به کسی Astraznica و Sinopharm تزریق شود ، باید دوز دوم این واکسن را نیز دریافت کند.

سامیه به نکته دیگری اشاره دارد که تغییر در برخی مراکز واکسیناسیون است: “تغییر در مراکز تزریق باعث سردرگمی مردم شد. من مراکزی را می شناسم که در گذشته اولین دوز واکسن را تزریق می کردند ، اما افراد مسن دست خالی مانده بودند. وی افزود: “این واقعیت که واکسیناسیون در این مراکز متوقف شده و مراجعه افراد مسن به مراکز دیگر نشانگر عدم برنامه ریزی است ، ما برای تبیین مشکلات با رئیس جمهور و وزارت بهداشت مکاتبه کرده ایم. واکسن

باید از آسیب روانی ناشی از واکسیناسیون سالمندان جلوگیری شود

بیش از 22 ماه ، افراد مسن در صف های کوتاه و طولانی در مراکز درمانی ایستاده اند تا واکسن را به عنوان اولویت های مرحله دوم واکسیناسیون دریافت کنند.

اگرچه واکسیناسیون در ابتدا قابل تحمل بود ، در اواسط عمل ، بسیاری هنوز دوزهای اول خود را دریافت نکردند و بسیاری در روزهای منتهی به دوز دوم ، واکسن تمام شد و مراکز دست خالی ماندند. برای حدود دو هفته ، واکسیناسیون در دوزهای بسیار کم در تعداد بسیار محدودی از این مراکز انجام شد. در این مدت ، بسیاری از افراد مسن از ترس بیماری کرونا ویروس قلب و عدم واکسیناسیون به مراکز بهداشتی مراجعه می کردند.

با این حال ، تجمع های پراکنده در مقابل این مراکز با اضطراب و تنش زیادی در میان افراد مسن همراه است که خود از انواع بیماری های زمینه ای رنج می برند که سلامت روانی آنها را تهدید می کند. حسام الدین علامه ، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان ، به همشهری گفت: “وزارت بهداشت مسئول بحث در مورد برنامه اقدام برای جمع آوری واکسیناسیون سالمندان است و هیچ موسسه دیگری در این زمینه دغدغه ندارد. ” این موضوع. فقط در مورد افراد مسن در پناهگاه های تحت پوشش سازمان بهزیستی ، واکسیناسیون با همکاری این سازمان انجام شد. “همه اینها در شرایطی است که ما از ابتدا برای ورود به بحث واکسیناسیون سالمندان دعوت نشده ایم.”

وی همچنین تأکید کرد که روند واکسیناسیون سالمندان با مشکلاتی همراه است ، اما می گوید: آن را نادیده بگیرید. “این فقط کشور ما نیست ، بسیاری از کشورهای دیگر نیز با مشکلات مشابهی روبرو هستند.”

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان تهیه واکسن را یک اولویت مهم برای بخش پزشکی در کشور می داند ، اما معتقد است که دو موضوع دیگر مربوط به سالمندان باید مورد توجه قرار گیرد. اولین مورد ، ایجاد میل و مقاومت در برابر واکسیناسیون است که منجر به گسترش آگاهی ، احساس امنیت و اضطراب در افراد مسن می شود. این افزایش آگاهی یکی از ضروریات واکسیناسیون سالمندان است و به هر دلیلی باید از آسیب روانی ناشی از واکسیناسیون جلوگیری کرد.

نکته بعدی توجه به سالمندانی است که فرصتی برای مراجعه به مراکز بهداشتی ندارند و تعیین وضعیت واکسیناسیون می تواند ترس آنها را برطرف کند. وی توضیح داد که “موضوع واکسیناسیون خود باعث نگرانی افراد مسن می شود ، برخی از آنها از عوارض جانبی تزریق می ترسند.” “اکنون عدم ارائه دوز دوم نگرانی دیگر آنها است.”

علامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بهتر است وزارت بهداشت دوز دوم واکسن را تهیه کند ، توضیح داد: “مساله عدم دادن دوز دوم مطمئناً نگران کننده بود ، اما وزارتخانه نباید مسئولیت آن را به عهده بگیرد. همه کمبودها. بهداشت ؛ این وضعیت در بسیاری از کشورها وجود دارد. سیاست وزارت بهداشت خرید واکسن و آمپول بود و اگر کشورهای مبدا به موقع به تعهدات خود در این زمینه عمل می کردند ، دیگر نیازی به پس انداز نبود دوز دوم و روند واکسیناسیون به خوبی پیش رفت. با این حال ، اگر این تقصیر دولت نبوده و مربوط به محدودیت های تولید و عرضه بود ، بحثی فراتر از عملکرد وزارت بهداشت و واکسیناسیون است ، اما روند قرارداد و خرید واکسن و نحوه ورود باید توسط وزارت بهداشت مدیریت شود. “بگذارید این مشکلات اتفاق نیفتد.”

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا