مُحرم و ۲۶ نوع «نذری» برای حقوق شهروندی

روند رو به رشد تشکیل و ایجاد گروه های مختلف آهنگر در کوچه ها و خیابان ها و تردد روزانه و شبانه آنها در شهر و جاده ها، ایجاد ترافیک، آلودگی صوتی و محیطی، انباشته شدن زباله های متعدد و فراوانی ناشی از خوردن و آشامیدن. فداکاری ها و تحمیل عملی و عینی مجموعه آنها بر دوش بانوان متدین، خادمان شهر و مردم کوشا و نیز عدم روشنگری در مبانی و اصول اهداف و فلسفه قیام عاشورا و کربلا. علی هر سال زمینه را برای تکرار روند فوق فراهم کرده و تا آستانه ماه آینده ادامه خواهد داد.

احترام به همه اعتقادات و آداب عزاداری برای مردم و شهروندان محترم – آیا نمی توان از محرم و عاشورا درس دیگری گرفت؟ و در چیدمانی متفاوت و جدید در جایگاه «نذیر محرم و حسینی» بیرون آمد که با اهداف آن بیشتر همخوانی دارد و با آموزه های اخلاقی، اخلاقی، فرهنگی و قانونی سازگاری دارد؟ و حسین علیه السلام بیش از پیش در محرم نماد انسانیت و عزت دید، پس به آن ایمان آورد و در کار و زندگی و فعالیت های شغلی و اجتماعی خود به کار گرفت؟

حسین علیه السلام؛ نماد انسانیت و افتخار:
حسین علیه السلام وارث حضرت آدم و مظهر انسانیت و شرافت است. هر درود بر او و قیام سیدالشهدا لازم است. باید با آن منطبق باشد و با آموزه های اخلاقی و انسانی مرتبط با آن و هرگونه تضییع حقوق مردم و شهروندان و احتمال آزار و اذیت آنها، بیماران و سالمندان به بهانه انجام شعائر دینی، سازگار باشد. تشریفات بر خلاف آموزه های فوق و رسالت حسینی خواهد بود. سزاوار است؛ با بررسی مراسم و نحوه برگزاری آئین های محرم و پرهیز از تخلفات احتمالی و سلب آسایش و آسایش مردم و شهروندان و همچنین رعایت موازین قانونی و قانونی مربوطه با ظاهری متفاوت و جدید در جایگاه . تا حد امکان با آموزه های انسانی و دینی حسینی منطبق بود و آنها را ستود.

بنابراین لازم است؛ در محرم حسینی باشیم و پس از آن حسینی باشیم و اینگونه نذر کنیم:

1- نذر صداقت: ایمان به فکر، حقیقت و حقیقت، احترام گذاشتن به نظر همدیگر و دیگری همیشه پیش روی ماست…

2- نذر اصالت: از فرصت طلبی های فردی، گروهی، سیاسی و جناحی و فرصت طلبی به بهای هزینه کردن دیگران بپرهیزیم و حقیقت و حقیقت را همواره محور افکار و دیدگاه های خود قرار دهیم…

3- بیعت: باید از هر گونه فریب، دستکاری، ریاکاری و استفاده فعال از دین و اعتقادات مردم و دیگران پرهیز کنیم و با پرهیز از خرافات و نیز مطالعه و پی بردن به باورها و باورهای خود به آنها اعتماد کنیم. و اطمینان …

4- نذر احترام: باید از هر نوع تفتیش عقاید خودداری کنید، عقاید دیگران و همه را مجازات کنید، حریم خصوصی، خانوادگی و اجتماعی آنها را زیر پا بگذارید، به حقوق و اعتقادات یکدیگر و مردم احترام بگذارید…

5- نذر شرافت: در تکریم خانواده آنها و حفظ کرامت اجداد و سالمندانمان نباید از هیچ گونه احترام و کار غافل شویم…

6- نذر برابری: با احترام به تساوی و حقوق مساوی مردم و مسئولان و اعتقاد عینی و عملی به حقوق دیگران، هر ساله این را در اندیشه و گفتار و کردار خود لحاظ کند…

7- نذر عدالت: با چشم پوشی از هر نوع ظلم و بی عدالتی و پرهیز از هر گونه تجاوز، استثمار و نابرابری و مبارزه مستمر با استبداد، خشونت و خشونت، در مقام تحقق عدالت و انصاف نسبت به خود، دیگران، جامعه، جهان و توسعه و گسترش، بیایید به «قانون، عدالت و نظام قضایی عادلانه» برویم و همه ساله در آن ادامه دهیم…

8- نذر طبیعت: با اعتقاد به اینکه «محیط زیست میراث مشترک بشریت است» با احترام به کرامت و طبیعت انسانی؛ از هر گونه تحقیر و تعرض به آنان بپرهیزیم و در موضع حمایت مستمر از حقوق آنان در هر جهت و در هر زمان و مکان باشیم…

9- “نذر اندیشه” : شور و عزاداری حسینی را به شعور و اندیشه حسینی تبدیل کنیم و به جای نوحه و آه سربلند باشیم، کودکان، نوجوانان و شهروندان را تربیت کنیم، اصول و اهداف عاشورا و قیام کربلا را روشن و به درستی هدایت کنیم…

10- نذر حق: باید از هر نوع کشتار حقوق بشری و تجاوز به حقوق مردم و جامعه اکیداً پرهیز کنیم و حق خواهی مستمر و مکرر را پیشه و زندگی خود قرار دهیم و تنها با حقیقت به عنوان قلب حقیقت و تجاوز عمل کنیم. از سمت راست حقیقت، به هر حال. و بریم دور…

11- “نذر کاشت و طبیعت” : به جای نذر خوردن غذا و له و برنج برای غذای عمه و عمو، عهد کنیم که در طول سال درختکاری کنیم، فضای سبز را گسترش دهیم، حقوق محیط زیست و حیوانات را حفظ کنیم…

12- نذر مرد: ما متعهد می‌شویم که به جای خوردن غذا و غذاهای لذیذ فراوان هر سال، به آموزش و مراقبت از دانش‌آموزان و کودکان فقیر، یتیم و بدسرپرست در حین تحصیل در مدارس و دانشگاه‌ها بپردازیم.

13- نذری برای حفاظت از طبیعت: ما به جای کشتار گاو و گوسفند، در جایگاه حفاظت از جانوران و گونه های جانوری و گیاهی در حال انقراض و در معرض انقراض هر ساله، برای راهنمایی مردم و شهروندان برای حفظ حقوق حیوانات و محیط زیست تلاش می کنیم…

14-“ نذر علم و حکمت: به جای برپایی خیمه ها و هیئت ها و برپایی هیئت ها در هر کوچه و خیابان و سلب آسایش و آرامش احتمالی از مردم، شهروندان و بیماران، با ضرورت هدایت و تمرکز مراسم محرم در مساجد، امامزاده ها و مساجد مرکزی و وابسته. ; در سایت ایجاد کتابخانه و تجهیز آن به کتاب ها و منابع فراوان برای افزایش آگاهی خود و فرزندانشان، به هر مکان و کوچه ای برویم.

15- نذر دارو و سلامتی : پزشکان محترم باید در محرم و پس از آن حضور یابند تا نذر و نیت خود را با درمان رایگان کودکان، بیماران فقیر و نیازمند، انتقال تجربیات تخصصی و آموزه های علمی خود به دانشجویان پزشکی و دانشجویان جدیدالورود پزشکی صادقانه و مسئولانه و در جهت بهبودی انجام دهند. و سلامت و سلامت عمومی مردم را هر ساله ارتقاء دهد.

16- “قول به تماس و کمک”: وکلا و وکلای محترم دادگستری در حد توان وفای به عهد خود با ارائه آموزش و آموزش جامع به کارآموزان حقوق، راهنمایی دانشجویان حقوق و انتقال تجربیات حرفه ای و آموزه های حرفه ای خود در طول هر سال، حداقل به 10 نفر از آنان رسیده و به تدریس می پردازند. آنها در مورد حق، حق و «فرهنگ حقوق شهروندی» دفاع و دفاع از حقیقت و عدالت در عمل، عدم آزار و اذیت مراجعین فقیر و نیازمند از طریق ارائه خدمات حقوقی و مساعدت رایگان و «قضاوت در اندیشه، گفتار و انجام «عمل» شما. راه عدالت خواهی شماست و شرافت حرفه ای خود را ضامن سوگند وفاداری برای دفاع از حقیقت و عدالت قرار می دهد.

17- نذر خوشبختی: از هر گونه افراط و تفریط به هر شکل و شکلی پرهیز کنید و سلامت و سعادت فرزندان و نوجوانان و جوانان خود را در مسیر تحصیل و زندگی و کار و تشکیل خانواده آینده برای آنان تضمین کنید و همچنین پیشگیری و پیشگیری کنید. افزایش آنها درباره فساد، فحشا و فحشا در جامعه و احتمال انحراف در آن با پیشبرد «عصر شکوفایی کودکان ایرانی» …

18- «نذر خدمت و مأموریت» هر فردی در هر لباس و پست و حرفه و شغلی که باشد باید با خود و خدای خود عهد ببندد و به عنوان تعهد خدمت و رسالت حرفه ای نسبت به همنوعان خود به هر شکل و نحوی صادق و مسئولیت پذیر باشد. جهان. عمومی. آنها هرگز نباید نسبت به سرنوشت مردم و دیگران بی تفاوت و بی مسئولیت باشند.

19- نذر آدم: با تاسی از شعر معروف سعدی; نگاه انسان دوستانه و توجه به سرنوشت انسان و بشریت باید در افکار و اعمال هر سال هر فرد و خانواده و در مقام وفای به «سوگند انسانیت» در همه امور انسانی، دینی، زندگی و اجتماعی باشد. امور خود و دیگران

20-“ نذر دوستی بیایید همه نسبت به وضعیت و سرنوشت کودکان، نوجوانان، جوانان، زنان، مردان، نیازمندان، معلولان، سالمندان و سالمندان بی تفاوت باشیم و نسبت به احوال و سرنوشت آنان با روحیه دوستی و مسئولیت رفتار کنیم. برای حفظ و ارتقای حقوق آنها در تمام طول سال تلاش می کنیم تا سلامت آنها را بهبود بخشیم، برای آنها شادی، آرامش و آسایش به ارمغان بیاوریم.

21- “تعهد پاکیزگی” : به جای تولید هزاران تن زباله و ضایعات مواد غذایی و توزیع مواد غذایی در شهر و روستا و به جای تخریب ناعادلانه طبیعت و محیط زیست و انباشت زباله و آلودگی محیط زیست؛ نگهبان طبیعت باشیم تا در کوچه ها و کوچه ها و کوچه ها و کویرها و در هر مجلس و خانه ای دائماً آن را حفظ و پاکسازی کنیم و هر سال در محل وفای به این عهد نیز خواهیم بود. به طور مستمر با “کاشت نهال و درخت” کار کنید.

22- “پیمان افتخار” ما هرگز از کرامت و ایمان انسانی خود عدول نکرده‌ایم و منفعت طلبی و مصلحت سنتی را پیش روی خود قرار نداده‌ایم و آن را آداب هستی و حقیقت افکار و اعمال و عملکرد خود نسبت به خود و در طول هر سال قرار داده‌ایم. بیایید نشان دهیم …

23– “نذر شفافیت” کار و خدمت هر فرد و شهروند باید مبتنی بر شفافیت در ایفای و ارائه مسئولیت حرفه ای و تجاری خود در قبال خانواده و اطرافیان باشد و در هر سال در افکار و اعمال خود آنها را مد نظر قرار دهد.

24- “قول مسئولیت” : هر یک از مردم، شهروندان، مسئولین و مسئولین در هر شغلی، مسئولین امین و مسئول «وعده مسئولیت» نسبت به جایگاه شغلی، صنفی و حکومتی خود هر ساله هستند و نسبت به آن بی تفاوت و بی مسئولیت نباشند. خدمت به مردم و شهروند را «میراثی امانت دار» برای آنان بدانند مسئولیت و مدیریت او را به انجام برسانند و هر سال در کسوت خدمت و اداره مسئولیت هر گفتار و کردار و عمل او را بپذیرند.

25- “نذر اسارت” : هر شهروند ایرانی در ماه محرم تصمیم می گیرد و متعهد می شود که هر ساله یک یا چند زندانی ایرانی را در زندان های ایران و خارج از کشور با حمایت های مالی، پولی، مادی، رسانه ای و تخصصی آزاد کند. زندانیان را به آغوش خانواده هایی برگردانید که از آنها مراقبت می کنند.

26- نذر شفاعت : هر فرد و کارمند با هر لباس فرم به روش های مختلف برای تهیه و تجهیز مراکز درمانی و تسهیل روند درمانی و درمانی بیماران نیازمند و خانواده های آنها برای رسیدن به سلامت و بهبودی آنها در طول سال اقدام می کند.

اینطوری ببینیم و عمل کنیم تا سال آینده و محرم آینده خود و دیگران را قضاوت کنیم. باید این رویکرد و دستاوردهای مثبت و آشکار و پنهان آن را یا در نظم مرئی و سنتی جامعه عمل کنیم و بپذیریم. عواقب سنتی آن…! خواهش میکنم منو زیر و رو کن…

* وکیل یی قاضی و مدرس دانشگاه است

دکمه بازگشت به بالا