هشدار عضو کمیسیون کشاورزی درباره توسعه فانتزی روستاها
عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نسبت به توسعه فانتزی روستاها هشدار داد و گفت: ما برای بخش روستایی توسعه کاریکاتوری یا فانتزی را نمی خواهیم.
به گزارش دیباروز روستاییان و عشایر در تاریخ ایران نقش مهمی در تحولات سیاسی اقتصادی و اجتماعی ایفا کرده اند. بر این مبنا در سال ۱۳۹۳ با درخواست مرکز توسعه روستایی از شورای فرهنگ عمومی به منظور تجلیل از خدمات ارزنده این قشر روز ۱۵ آنلاین به عنوان «روز ملی روستا و عشایر» نامگذاری شد؛ بر همین اساس سراغ محمد جلالی نماینده مردم محلات و عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی رفتیم تا نظر او را درباره دغدغه ها نسبت به وضعیت روستاها جویا شویم.
محمد جلالی در گفت وگو با دیباروز با اشاره به فرارسیدن روز ملی روستا و عشایر با تبریک این روز به روستاییان و عشایر کشور به بیان برخی از دغدغه های این اقشار پرداخت و اظهار کرد: بر اساس آماری که طی روزهای گذشته از سوی مرکز پژوهش های مجلس منتشر شده است درصد اعتباراتی که به بخش کشاورزی و بخش روستایی اختصاص داده می شود در مقایسه با سایر بخش ها بسیار کم است؛ در این زمینه باید در کمیسیون کشاورزی حتماً پیگیری های لازم را انجام دهیم تا درصد اعتبارات بخش کشاورزی روستایی و عشایری افزایش یابد.
وی با اشاره به برخی احکام قانون برنامه هفتم پیشرفت در حوزه کشاورزی روستایی و عشایر عنوان کرد: در برنامه هفتم احکام مناسبی در این خصوص پیش بینی شده است که گرچه بعضی از آنها شاید قابل اجرا نباشد یا اینکه زمان اجرای آنها سال های نخست اجرای برنامه نباشد اما احکام خوب و مناسبی هستند؛ با این حال این احکام رافع این قضیه نیست که مجلس و دولت دیگر تلاشی نکنند بلکه سازمان برنامه و بودجه باید تلاش کنند تا درصد اعتبارات بخش روستایی و عشایر افزایش یابد.
این نماینده مجلس با انتقاد از توسعه کاریکاتوری و فانتزی روستاها طی سال های گذشته گفت: یکی از مسائل مربوط به روستاها این است که طی سال های گذشته محیط فیزیکی بعضی از روستاها انصافاً توسعه یافته اند و در آنها وضعیت آسفالت جدول گذاری و سنگ فرش و خدماتی از این دست در این روستاها شاید با اهدافی نظیر توسعه گردشگری مناسب شده اند که اتفاق خوبی است و از آنها استقبال می شود اما باید توجه داشت که باید بصورت هم زمان به توسعه زیرساخت های تولیدی و کشاورزی این روستاها نیز توجه کرد؛ اقدامی که طی سال های گذشته مورد غفلت قرار گرفته است. معتقدم که که روستا مرکز تولید است و اگر این مرکزیت تولید از روستاها گرفته شود و صرفاً به رنگ و لعاب محیط روستاها پرداخته شود ۲ تا ۱۰ سال دیگر از روستایی که به آن رنگ و لعاب داده ایم ویرانه ای بیشتر باقی نمی ماند.
جلالی با تاکید بر اینکه ما برای بخش روستایی توسعه کاریکاتوری یا فانتزی را نمی خواهیم ادامه داد: این نوع توسعه برای بخش کشاورزی روستایی و عشایری کشنده است چراکه توسعه در این بخش ها باید متوازن باشد؛ اگر بناست که در روستایی زراعت قنات و منابع آب وجود نداشته باشد و باغات نیز تخریب شده باشند دیگر رنگ و لعاب فایده ای ندارد.
وی همچنین به ساختار تشکیلات ساختاری وزارتخانه جهاد کشاورزی اشاره و با انتقاد از تصمیمات مدیران این وزارتخانه برای ادغام برخی از سازمان های آن در یکدیگر اظهار کرد: در یکی از جلسات کمیسیون کشاورزی که با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه بودجه و وزرای جهاد کشاورزی و نیرو تشکیل شد به عنوان یک کارشناس تذکر دادم که در حال حاضر زمینه برای اصلاح ساختاری وزارت جهاد کشاورزی وجود ندارد؛ معتقدم که شاید اصل هدف مناسب باشد که مناسب هم است اما در حال حاضر به صلاح نیست؛ من حتی این لفظ را استفاده کردم که مدیران وزارت جهاد کشاورزی باید توجه کنند که در چاه وِیل ساختارهای این وزارتخانه نیفتند. من اعتقاد دارم که در حال حاضر اجرای حکم برنامه هفتم درباره ادغام ساختارهای وزارت جهاد کشاورزی به صلاح این وزارتخانه بخش کشاورزی روستایی و عشایری نیست. در ابتدا باید ساختارها و سازمان های این وزارتخانه اصلاح پیدا کنند و سپس مدیران آن به سمت اصلاح ساختارها حرکت نمایند.
انتهای پیام