ورم بعد از عمل بوکال فت
امروزه با توجه به افزایش تعداد ، افراد زیادی تمایل دارند با این عمل ها زیباتر به نظر برسند. با انجام عمل های زیبایی چهره ای لاغر و زیبا خواهند داشت تا اعتماد به نفس خود را افزایش دهند. افرادی که دارای صورت گرد، چاق و پر هستند و دارای اضافه وزن هستند معمولاً از شکل و ظاهر صورت خود رضایت کافی ندارند. به همین دلیل این روزها توجه افراد به خصوص در بین خانم ها به جراحی یا برداشتن چربی بوکال بیشتر شده است. به طور کلی یک عمل بی خطر در نظر گرفته می شود. با این حال، مانند تمام روش های جراحی، ممکن است برخی از عوارض جانبی بوکال فت مانند کبودی و تورم را تجربه کنید.
سایر عوارض احتمالی عمل بوکال فت عبارتند از:
- خونریزی بیش از حد
- عفونت
- واکنش نامطلوب به بیهوشی
- هماتوم
- قفل فک
- سروما (تجمع مایعات)
- آسیب غدد بزاقی
- آسیب عصب صورت
- ترومب های وریدی عمقی
- عوارض قلبی یا ریوی
- چربی اضافی را از بین ببرید
- عدم تقارن صورت
- نتایج غیر منتظره
- ممکن است برای اصلاح برخی از این مشکلات به عملیات دیگری نیاز داشته باشید.
همانگونه که در فیلم بوکال فت ممکن است دیده باشید، این عمل یکی از روش های کم خطر و کم عارضه محسوب می شود، اما نمی توان تعدادی از عوارض احتمالی را نادیده گرفت .ایجاد سفتی موقت در استخوان فک یکی از عوارض نادر این روش است. در صورت بروز این حالت، فرد احساس می کند که فک به شدت حرکت می کند و گویی مسدود شده است. همچنین ممکن است استخوان فک بی حس شده باشد. همچنین این جراحی باعث ورم صورت میشود که در ادامه راهکار های رفع ورم بعد از بوکال فت را خواهیم گفت.
عوارض بوکال فت
- محدودیت حرکات سر و گردن
- تورم: یکی دیگر از عوارض این روش تورم فک و صورت است. پس از جراحی، قطعاً مقداری ورم خواهید داشت و این طبیعی است، اما اگر این تورم بیش از حد بزرگ یا دردناک شد، باید به پزشک خود اطلاع دهید. برای کاهش یا از بین بردن تورم طبیعی صورت پس از جراحی، می توانید از ژل صورت یا داروهای ضد التهاب استفاده کنید. البته بعد از مدتی این تورم از بین می رود و جای نگرانی نیست
- عفونت: یکی دیگر از عوارض جانبی احتمالی این روش. اگر مراقبت های بعد از عمل یا دوره نقاهت را به درستی دنبال نکنید، احتمال عفونت زیاد خواهد بود. استفاده منظم از دهانشویه، آنتی بیوتیک ها و بهداشت دهان کمک زیادی به پیشگیری از عفونت می کند.
- خونریزی: اگر غذای جامد بخورید یا ورزش های سنگین و شدید انجام دهید باعث آسیب و آسیب به زخم می شود و احتمال خونریزی از زخم وجود دارد.
- درد مداوم: اگر مراقبت های قبل و بعد از عمل را به درستی انجام ندهید، درد در ناحیه عمل اجتناب ناپذیر خواهد بود. در صورت احساس درد شدید، باید با پزشک خود تماس بگیرید.
- عدم تقارن گونه ها: اگر پزشک به اندازه کافی حرفه ای نباشد یا اینکه فرد محل عمل را دستکاری کرده باشد، احتمال عدم تقارن گونه ها وجود دارد.
- افتادگی گونه ها: اگر مراقبت های بعد از عمل به درستی رعایت نشود، احتمال افتادگی و افتادگی گونه ها وجود دارد. علاوه بر این، افزایش سن یکی دیگر از عواملی است که باعث افتادگی گونه ها می شود.
- آسیب به ماهیچه های صورت: در صورت عدم مهارت پزشک می تواند به عضلات صورت آسیب برساند و عوارض جبران ناپذیری ایجاد کند. پس در انتخاب پزشک و کلینیک دقت کنید.
همانطور که می دانید در قدیم افراد زیادی دوست داشتند صورت گرد و پر داشته باشند، اما امروزه ذائقه افراد تغییر کرده و بیشتر آن ها چهره هایی با گونه های گود افتاده، گونه های برجسته و آرواره های زاویه دار را دوست دارند. این امر باعث شده است که اکثر افراد به خصوص جوانان به فکر انجام این عمل برای داشتن چهره ای زیبا و زاویه دار باشند. بسیاری از جراحی های زیبایی به مهارت و مهارت پزشک متکی است. علاوه بر این، بخش مهمی از نتیجه عمل به مراقبت پس از برداشتن چربی باکال یا مراقبت پس از جراحی برداشتن چربی بوکال بستگی دارد.
مهمترین مراقبت های بعد از چربی باکال عبارتند از:
- افراد باید تا چند روز غذای نرم و آبکی بخورند و فک و دهان خود را زیاد تکان ندهند.
- برای جلوگیری از آسیب رساندن به بخیه ها و زخم های دهان از خوردن غذاهای خیلی گرم خودداری کنید. در این مرحله بافت های زیر بخیه بسیار حساس هستند.
- بعد از هر وعده غذایی دهان خود را با سرم های مخصوص شستشو دهید.
- بخیه و میدان جراحی را با زبان لمس نکنید.
- از ورزش هایی که روی صورت انجام می شود خودداری کنید.
- سیگار کشیدن ممنوع است.
- مصرف مشروبات الکلی ممنوع است.
- پایین نگه داشتن سر برای مدت طولانی ممنوع است.
- استفاده از دهانشویه و بهداشت فردی دهان و دندان باید ظرف یک هفته پس از جراحی انجام شود.
- پس از عمل، پزشک برای جلوگیری از عفونت، آنتی بیوتیک برای بیمار تجویز می کند و باید در زمان مشخصی مصرف شود.
بوکال فت چیست ؟
چربی داخل دهان یا چربی لُپ، نوعی چربی عمقی است که به آن چربی بوکال می گویند. این چربی باعث می شود گوشه خارجی لپ پُر شده و برجستگی استخوان گونه زیر این چربی پنهان شده و مشخص نباشد. عمل بوکال فت، چربی قسمت پایینی لُپ را بیرون آورده و موجب نمایان شدن برجستگی استخوان گونه می شود. عمل جراحی باید توسط پرشک متخصص و مجرب و آشنا با علم زیبایی شناسی صورت گرفته تا تعادل در چهره برقرار شده و قرینه صورت حفظ شود.
چربی لپ منشا جنینی داشته و چربی زیر پوستی محسوب نمی شود به همین دلیل با افزایش یا کاهش وزن، مقدار آن تغییری نمی کند. با این حال تاثیر عمل جراحی در افراد چاق جلوه بیشتری داشته و تغییرات چشم گیرتر خواهد بود. چربی لپ با ورزش یا رژیم غذایی از بین نمی رود و تنها راه از بین بردن آن عمل جراحی است. اما این عمل مانند هر روش تهاجمی دیگری، عوارضی دارد که بهتر است قبل از اقدام به عمل، از آنها اطلاع داشته باشید.
عوارض عمل جراحی بوکال فت
این عمل از روش های کم خطر و کم عارضه محسوب می شود با این حال، نمی توان از یک سری عوارض احتمالی آن چشم پوشید!
ایجاد سفتی موقت در استخوان فک
یکی از عوارض نادر این عمل به حساب می آید. در صورت بروز این عارضه، فرد احساس میکند فکش به سختی حرکت می کند و انگار قفل شده است. همچنین احتمال دارد استخوان فک بی حس شود.
تورم
از دیگر عوارض این عمل ورم در فک و صورت می باشد. بعد از عمل حتما کمی تورم را خواهید داشت و این امری طبیعی است اما در صورتی که این تورم بیش از حد زیاد یا دردناک شود، باید به پزشک خود اطلاع دهید. تورم طبیعی صورت را پس از عمل با استفاده از گن صورت یا داروهای ضد التهاب می توانید کاهش داده یا از بین ببرید. البته این تورم به شکل خود به خودی پس از مدتی از بین خواهد رفت و جای نگرانی نیست!
عفونت
از دیگر عوارض احتمالی این عمل محسوب می شود. در صورتی که مراقبت های بعد از عمل یا دوره نقاهت را به درستی رعایت نکنید، احتمال بروز عفونت بالا خواهد بود. استفاده مرتب از دهان شویه، آنتی بیوتیک و رعایت بهداشت دهان، از بروز عفونت تا حد زیادی جلوگیری می کند.
خونریزی
در صورتی که غذای سفت بخورید یا ورزش های سنگین و سخت انجام دهید، موجب ضربه و آسیب به محل زخم شده و احتمال دارد جای زخم خونریزی کند.
درد
در صورتی که مراقبت های قبل و بعد از عمل را به درستی انجام ندهید، بروز درد در ناحیه عمل شده، امری ناگزیر خواهد بود. در صورت احساس درد شدید باید به پزشک مراجعه کنید.
نامتقارن بودن گونه ها
در صورتی که پزشک به اندازه کافی حرفه ای نبوده یا اینکه فرد جای عمل را دستکاری کرده باشد، احتمال نامتقارن شدن گونه ها وجود دارد.
افتادگی گونه
در صورتی که مراقبت های بعد از عمل را به درستی رعایت نکنید، احتمال شل شدگی و افتادگی گونه ها وجود دارد. همچنین افزایش سن یکی دیگر از عواملی است که موجب افتادگی گونه می شود.
آسیب در ماهیچه های صورت
اگر پزشک مهارت کافی نداشته باشد، ممکن است به ماهیچه های صورت آسیب زده و عوارض جبران ناپذیری را دنبال داشته باشد. پس در انتخاب پزشک و کلینیک خود دقت کنید!
توصیه های قبل از عمل
- مصرف داروهای حساسیت زا را چند روز قبل از عمل به طور کامل متوقف کنید.
- عمل جراحی بوکال فت، یک عمل موضعی محسوب می شود؛ به همین دلیل ۱۲ ساعت قبل از عمل، از خوردن یا نوشیدن هرگونه خوراکی یا نوشیدنی پرهیز کنید.
- مصرف الکل یا سیگار را دو سه روز قبل از عمل به طور کامل متوقف کنید.
- در روزهای نزدیک به عمل از مصرف آسپرین خوددداری کنید. زیرا آسپرین خون را رقیق می کند.
- قبل از عمل با دهان شویه، دهان خود را شست وشو دهید.
مراقبت های بعد از جراحی بوکال فت
آیا بوکال فت باعث پیری می شود ؟ همان طور که تا اینجا گفتیم، مراقبت های بعد از عمل و دوره نقاهت در گرفتن نتیجه مطلوب نقش اصلی را ایفا می کند و در صورتی که به درستی آنها را اجرا نکنید، نه تنها نتیجه خوبی نمی گیرید، بلکه ممکن است آسیب جدی به سلامتی یا زیبایی خود بزنید. مهمترین مراقبت های بعد از عمل را که برای شما بصورت خلاصه شرح دادهایم، حتما بخاطر بسپارید.
- زخم های حاصل از عمل، غذا خوردن را تا چند روز سخت کرده و احتمال درد در ناحیه جراحی وجود دارد. بنابراین بهتر است در این مدت به جای غذاهای سفت، مایعات و غذاهای آبکی مثل سوپ مقوی یا آش میل کنید.
- برای اینکه ورم ناشی از عمل کمتر شود، بهتر است حین دراز کشیدن از دو بالشت استفاده کنید تا سرتان بالا باشد.
- گن مخصوص صورت را فراموش نکنید! بهتر است تا یک هفته پس از عمل جراحی، حتما از این گن استفاده کنید تا به نتیجه مطلوب برسید. این گن تورم را کاهش داده و فشار وارده روی قسمت جراحی شده را تا حد زیادی کم می کند.
- برای اینکه زخم ها عفونت نکند بهتر است به صورت مرتب از دهان شویه و آنتی بیوتیک ها استفاده کنید. البته رعایت بهداشت دهان را هم نباید از یاد بُرد!
- ورزش های سنگین، روی قسمت جراحی شده فشار زیادی وارد می کند و احتمال باز شدن بخیه ها را افزایش می دهد. بنابراین بهتر است تا مدتی که پزشک تعیین کرده از ورزش کردن پرهیز کنید.
- سیگار ممنوع! تا یک از استعمال هرگونه دخانیات بخصوص سیگار پرهیز کنید.
- محل زخم و بخیه را دستکاری نکرده و آن را تحریک نکنید. در این صورت تعادل چهره از بین خواهد رفت و شما با مشکل جدی روبرو می شوید!
- بعد از وعده غذایی یا نوشیدنی، لازم است دهان خود را با سرم های مخصوص، بشویید!
دوره نقاهت و ریکاوری
- این عمل نیاز به بستری ندارد، بنابراین همان روز مرخص شده و می توانید دوران نقاهت خود را در خانه بگذرانید.
- احتمال خونریزی تا دو سه روز بعد از عمل در محل زخم یا بخیه وجود دارد.
- چند روز بعد از عمل، جای بخیه داخل دهان از بین رفته و اثری از آن باقی نمی ماند. در صورتی که بعد از این مدت، همچنان احساس درد، سوزش یا عفونت در این ناحیه داشتید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
- دردهای بعد از عمل را با مصرف مسکن می توانید کنترل کرده و کاهش دهید. اگر احساس درد شدید یا غیرقابل تحمل داشتید، با پزشک خود در میان بگذارید.