۱۴ نکته برای تغذیه مناسب در دوران نقاهت مبتلایان کرونا
تغذیه مناسب نقش مهمی در پیشگیری و کنترل بیماریهای عفونی مانند COVID-19 ، سل و غیره دارد. با پیروی از یک رژیم غذایی مناسب که تمام نیازهای تغذیه ای فرد را برآورده کند ، می توان از شدت بیماری ها و عوارض ناشی از آن در دوران نقاهت جلوگیری کرد.
طبق دیباروز و طبق اعلام وزارت بهداشت ، نکات زیر 14 توصیه غذایی برای دوره نقاهت از کوید 19 است که می تواند با کاهش اثرات بیماری بر بدن دنبال شود:
_ تأمین مقادیر زیادی مایعات مانند آب و آب میوه تازه طبیعی (آب هندوانه ، آب پرتقال ، آب سیب و غیره ، و آب سبزیجات طبیعی تازه مانند آب کرفس ، آب هویج ، آب گوجه فرنگی و غیره و چای سبک ، آب و گوشت) هوا.
_ سوپ های گرم مانند سوپ سبزیجات ، جو ، جو دوسر ، جو دوسر … و سوپ های سبک مانند سوپ برنج ، سوپ جو ، سوپ سبزیجات و … بخورید.
مصرف روزانه میوه ها و سبزیجات تازه (کاهو ، کلم ، سبزیجات و غیره) یا سبزیجات آب پز شده به عنوان پشته غذایی برای تحریک اشتها و تأمین ریز مغذی های مورد نیاز ،
استفاده از مقادیر زیادی منابع غذایی ویتامین A (که از سلامت مخاط تنفسی محافظت می کند) مانند زرده تخم مرغ ، گوشت ، ماهی ، کبد ، میوه های زرد ، نارنجی ، قرمز ، سبز و بنفش و سبزیجات مانند کدو تنبل ، هویج ، فلفل دلمه ای اوه ، برگ های کاهو ، اسفناج ، مرکبات ، کلم تیره و …
استفاده از منابع غذایی ویتامین C (به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن (مانند مرکبات و سبزیجات ، آب میوه و سبزیجات تازه ، آب پرتقال یا لیمو تازه همراه با غذا و سالاد که اشتها را نیز افزایش می دهد).
از منابع پروتئینی پروتئین ، روی ، آهن ، سلنیوم استفاده کنید (که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن مانند گوشت ، مرغ ، تخم مرغ ، ماهی ، میگو ، حبوبات ، غلات کامل و مغزهایی مانند بادام ، گردو ، پسته ، فندق و … می شود) و آجیل حداقل برای دو وعده در روز
در وعده های غذایی روزانه از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاسته مانند برنج ، سیب زمینی و نان سبوس دار استفاده کنید
برای تأمین مقداری انرژی مورد نیاز روزانه و تأمین برخی اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی در تهیه مواد غذایی ، از روغن های گیاهی از جمله آفتابگردان ، دانه های سویا ، دانه های پنبه ، زیتون ، کنجد و کلزا استفاده کنید.
استفاده از شربت عسل برای تقویت سیستم ایمنی بدن و کنترل سرفه
استفاده از زردچوبه در تهیه غذا ، زیرا دارای خواص ضد التهابی است
برای تقویت سیستم ایمنی بدن ، به غذاها سیر ، پیاز ، و زنجبیل تازه اضافه کنید
برای حالت تهوع از زنجبیل یا موز استفاده کنید
مقداری پودر سبوس غذایی فرآوری شده و تخمیر شده (برنج یا گندم) به غذاهای استاندارد مانند سوپ ، خورشت یا سالاد اضافه کنید تا از یبوست جلوگیری کنید
یک صبحانه منظم و دو تا سه میان وعده برای تأمین بهتر انرژی و ریز مغذی های مورد نیاز
انتهای پیام