از کجا بفهمم بیماری مقاربتی دارم؟

با توجه به افزایش روزافزون روابط جنسی محافظت نشده و علائم پنهان اکثر بیماری های جنسی و مقاربتی، شمار مبتلایان به این امراض و تقاضای درمان لیزر پلاسما پن در اصفهان گسترش زیادی پیدا کرده و این موضوع یکی از دغدغه های اصلی زوجین می باشد. به دلیل ناآگاهی و ازدواج در سن پایین افراد زیادی بدون اینکه متوجه شوند به یکی از این بیماری ها مبتلا شده و در روابط بعدی آن را به پارتنر های جنسی خود هم انتقال می دهند. باید بدانید که ممکن است بیماری های مقاربتی هیچ نشانه و علائمی در فرد ایجاد نکند و او از نظر ظاهری کاملاً سالم به نظر برسد اما مبتلا باشد. در نتیجه لازم و ضروری است که افرادی که از نظر جنسی فعال هستند در سال یک بار آزمایش های مربوط به بیماری های مقاربتی را انجام دهند.

بیماری مقاربتی چیست و یعنی چه؟

Sexually transmitted diseases که مخفف آن همان می باشد معمولاً عفونت های مقاربتی و امراضی هستند که از طریق تماس جنسی (واژِینال، دهانی، مقعدی) از فردی به فرد دیگر منتقل می شوند. در برخی موارد این بیماری های مقاربتی مثل تبخال یا اچ پی وی که ویروس عامل می باشد می توانند بدون رابطه جنسی و از طریق تماس پوست با پوست یا تماس فیزیکی صمیمی هم منتقل شوند.  در پاسخ به اینکه چه چیزی عامل ایجاد بیماری های مقاربتی می باشد؟ می توان گفت که باکتری ها، ویروس ها و انگل ها می توانند از طریق خون، مایع منی، ترشحات واژنی و …. علت این بیماری ها باشند.

جهت مشاوره و رزرو نوبت زگیل درمانی با دستگاه پلاسما پن در اصفهان با ما تماس بگیرید.

بیماری مقاربتی (STDs) و عفونت مقاربتی (STIs) چه تفاوتی با هم دارند؟

عفونت های مقاربتی STIs که مخفف Sexually transmitted infections می باشد معمولاً با بیماری های مقاربتی توسط افراد یکسان دانسته می شود اما در واقع یکی نیستند و با هم تفاوت دارند.  به این موضوع فکر کنید: یک STD یا بیماری مقاربتی  همیشه با یک عفونت یا  STI شروع می شود. اما همه عفونت های مقاربتی به STD یا بیماری مقاربتی  تبدیل نمی شوند. بیماری های مقاربتی معمولاً با علائم واضح همراه هستند و از یک عفونت شروع می شوند اما عفونت ها در زمان حمله ویروس ها، باکتری ها، انگل ها به بدن ایجاد می شوند و ممکن است نشانه مشخصی نداشته باشند.

معرفی 11 بیماری جنسی و مقاربتی

بسیاری از عفونت‌ها می‌توانند از طریق رابطه جنسی منتقل شوند. هر بار که رابطه جنسی دارید از کاندوم لاتکس مردانه یا از کاندوم پلی اورتان زنانه به همراه دارویی که اسپرم را از بین می برد (اسپرم کش موضعی) استفاده کنید. شایع ترین انواع در زیر شرح داده شده است:

کلامیدیا (Chlamydia):

کلامیدیا، شایع ترین بیماری جنسی و مقاربتی ویروسی در دنیا است. ویروس کلامیدیا تراکوماتیس است که می تواند مجرای ادرار (باز شدن مثانه) و دهانه رحم (باز شدن رحم) را آلوده کند. کلامدیا بیشتر در بین جوانان 17 تا 25 ساله مشاهده شده است. این بیماری مقاربتی به راحتی قابل درمان است، اما مانند سایر عفونت های جنسی و مقاربتی، کلامیدیا تمایل به خاموشی دارد و تا زمانی که علائم بیماری جنسی کلامدیا در بیمار مشاهده نشود، وجود این ویروس تشخیص داده نمی شود. از هر چهار زن مبتلا به کلامیدیا سه نفر و از هر دو مرد مبتلا به کلامیدیا یک نفر هیچ علامتی از این بیماری را ندارند.

در صورت عدم درمان، بیماری جنسی کلامیدیا می‌تواند منجر به عفونت‌های مجاری ادراری، غده پروستات یا بیضه‌ها، بیماری التهابی لگن و شوداگر یک زن باردار مبتلا به کلامیدیا درمان نشده باشد، می‌تواند آن را در هنگام تولد به نوزاد خود منتقل کند و علائمی مانند سینه پهلو، عفونت چشم و حتی کوری در نوزاد ایجاد شود.

*آنتی بیوتیک‌ها به راحتی می‌توانند کلامیدیا را درمان کنند. مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها نیز باعث بروزعوارض مخصوصا برای خانم‌های باردار خواهد شد، پس تا جایی که ممکن است از یک پزشک زنان و زایمان مشورت بگیرید. با استفاده از دکتر مایکو می توانید به راحتی نوبت حضوری و یا آنلاین خود را با بهترین پزشکان بیمارستان ها و کلینیک ها ثبت نمایید.

(Gonorrhea):

عفونت بیماری کلامیدیا گاهی با بیماری سوزاک، عفونت باکتریایی دیگری که از طریق مقاربت واژینال و مقعدی و رابطه جنسی دهانی منتقل می شود، اشتباه گرفته می شود. این دو بیماری نه تنها علائم مشابهی دارند، بلکه ممکن است با هم بروز کنند. این بیماری بسیار دردناک است و معمولا از مجرای ادرار (باز شدن مثانه) یا دهانه رحم شروع می شود. با این حال، ویروس سوزاک که به سرعت در حال تکثیر است می تواند به رحم و لوله های رحم آسیب بزند و منجر به بیماری التهابی لگن (PID) شود. بسیاری از افراد مبتلا به بیماری سوزاک هیچ علائمی ندارند. اما در صورت حاد شدن بیماری سوزاک علائم زیر نمایان می شوند:

در صورت عدم درمان، سوزاک می‌تواند منجر به عفونت پروستات یا بیضه ها، بیماری التهابی لگن و ناباروری شود. البته

این امکان وجود دارد که مادر در هنگام زایمان، سوزاک را به نوزاد منتقل کند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، بیماری سوزاک می‌تواند مشکلات جدی برای سلامتی نوزاد ایجاد کند. به همین دلیل است که بسیاری از پزشکان، زنان باردار را تشویق می‌کنند که برای تشخیص بیماری جنسی احتمالی، به دکترمتخصص مامایی خود مراجعه کنند و یا در صورت نیاز به صورت آنلاین مشورت داشته باشند.

بیماری جنسی هپاتیت A :

هپاتیت A یک نوع از ویروس هپاتیت است که معمولاً نیازی به درمان ندارد و در خیلی از مواقع خود به خود از بین می رود، اما بسیار مسری است. بر اساس منبع معتبر سازمان جهانی بهداشت ((WHO، سالانه 1.4 میلیون نفر در جهان به هپاتیت A مبتلا می شوند. هپاتیت A از طریق موارد زیر منتقل شود:

درمان هپاتیت A معمولاً بر کاهش علائم تمرکز دارد زیرا هیچ درمان رسمی برای هپاتیتA  وجود ندارد. افراد می توانند با استفاده از کاندوم یا سایر روش های پیشگیری برای هرگونه تماس جنسی، از جمله رابطه جنسی دهانی و رابطه مقعدی، از ابتلا به هپاتیت A جلوگیری کنند.

بیماری مقاربتی هپاتیت B:

و مقاربتی هپاتیت یک ویروس جدی است که به کبد حمله می کند. واکسن های هپاتیت از دهه 1990 به جلوگیری از این عفونت کمک کرده است به طوری که هر سال موارد کمتری برای این بیماری به پزشکان مراجعه می کنند. خون، مایع منی و مایعات بدن، در حین رابطه جنسی می تواند ویروس هپاتیت-ب را منتقل کند. طی تحقیقاتی که روی مادران باردار دارای ویروس هپاتیت–ب انجام شده است این ویروس می تواند از مادر باردار به نوزاد منتقل شود. مراقبت از افراد مبتلا به هپاتیت-ب در طولانی مدت به بهبود انها کمک شایانی می کند.

علائم هپاتیت – ب در افراد داری بیماری جنسی اغلب شامل تب، سردرد، درد عضلانی، خستگی، کم اشتهایی، استفراغ و اسهال. همچنین نشانه های ویروس هپاتیت ب و آسیب به کبد در بدن افراد دارای بیماری های مقاربتی و جنسی اغلب با موارد زیر نمایان می شود:

از آنجایی که ویروس هپاتیت-ب به سلول های کبد حمله می کند منجر به بیماری های ناخوشایندی می شود و در موارد خاصی ویروس هپاتیت-ب باعث احتمالاً مرگ شود.

بیماری هایی که ویروس هپاتیت-ب یا HBV در بدن ایجاد می کند شامل:

هیچ درمان شناخته شده ای برای هپاتیت-ب وجود ندارد. با این حال، داروهایی برای درمان عفونت ناشی از ویروس هپاتیت-ب در بدن وجود دارند که توسط پزشک متخصص تجویز می شود. به طور کلی واکسن هپاتیت-ب بهترین روش مبارزه با هپاتیت-ب است. هپاتیت-ب یا HBV حاد درمان ندارد اما هپاتیت-ب مزمن با داروهای ضد ویروس هپاتیت، درمان با اینترفرون یا پیوند کبد درمان می شود. واکسن هپاتیت بهترین پیشگیری از این است.

بیماری های مقاربتی ناشی از رابطه جنسی دهانی:

رابطه جنسی مقعدی و تناسلی تنها راه انتقال بیماری های جنسی یا STDs نیست. ممکن است یک بیماری جنسی را از طریق رابطه جنسی دهانی منتقل کنید. به عبارت دیگر، بیماری های مقاربتی می‌توانند از اندام تناسلی یک فرد به دهان یا گلوی فرد دیگر منتقل شوند و بالعکس. بیماری ‌های جنسی دهانی همیشه قابل تشخیص نیستند و هنگامی که علائم آن مشخص می‌شود، اغلب شامل گلودرد یا زخم‌های اطراف دهان یا گلو می شوند.

بیماری های جنسی قابل درمان و غیر قابل درمان

بسیاری از بیماری های جنسی و مقاربتی قابل درمان هستند. به عنوان مثال، بیماری های جنسی زیر را می‌توان با آنتی بیوتیک‌ها یا سایر روش‌های درمانی بهبود بخشید:

حتی اگر یک بیماری جنسی قابل درمان نباشد، می‌توان آن را مدیریت کرد. بسیار مهم است که این بیماری ها به موقع تشخیص داده شوند. روش‌های درمانی که وجود دارند، اغلب برای تسکین علائم و کاهش احتمال انتقال بیماری های جنسی به شخص دیگر، استفاده می‌ شوند و نیازی برای نگرانی وجود ندارد.

تاثیر بیماری ‌های جنسی بر زنان باردار و نوزادان

این امکان وجود دارد که زنان باردار در دوران بارداری یا در هنگام زایمان، بیماری ‌های مقاربتی و جنسی را به جنین منتقل کنند. در نوزادان، به دلیل سیستم ایمنی ضعیف تر بیماری جنسی می‌تواند عوارض شدیدی ایجاد کند. در برخی موارد، حتی می‌تواند زندگی کودک را تهدید کند. برای پیشگیری از بیماری های مقاربتی و جنسی در نوزادان، پزشکان اغلب زنان باردار را تشویق می‌کنند که برای بیماری های مقاربتی و جنسی احتمالی مورد آزمایش و درمان قرار گیرند.

پزشک شما ممکن است آزمایش بیماری جنسی را توصیه کند حتی اگر علائم آن را نداشته باشید. اگر آزمایش شما برای یک یا چند بیماری مقاربتی در دوران بارداری مثبت بود، ممکن است پزشک آنتی بیوتیک، داروهای ضد ویروسی یا سایر روش‌های درمانی را تجویز کند. در برخی موارد، پزشکان ممکن است شما را وادار کنند تا داشته باشید تا خطر انتقال بیماری در هنگام زایمان کاهش یابد.

از کجا بفهمم بیماری مقاربتی دارم؟

در بیشتر موارد، پزشکان نمی‌توانند بیماری جنسی را تنها بر اساس علائم تشخیص دهند. اگر پزشک یا سایر ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی به وجود مشکوک باشند، احتمالاً آزمایش‌هایی را برای بررسی بیشتر تجویز می‌کنند. بسته به سابقه جنسی شما، پزشک ممکن است آزمایش را توصیه کند، حتی اگر علائمی نداشته باشید. این مسئله به این دلیل است که بیماری های مقاربتی در بسیاری از موارد علائم قابل توجهی ایجاد نمی‌کنند. اما بیماری‌ جنسی بدون علامت نیز می‌توانند باعث آسیب یا انتقال به افراد دیگر شوند. ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی می‌توانند اکثر بیماری های مقاربتی را با استفاده از آزمایش ادرار یا خون تشخیص دهند.

کیت‌های آزمایش خانگی برای برخی از بیماری های مقاربتی نیز موجود است، اما ممکن است همیشه قابل اعتماد نباشند. از آن ها با احتیاط استفاده کنید. قبل از خرید بررسی کنید که آیا سازمان غذا و دارو کیت آزمایش را تایید کرده است یا خیر. اگر قبلا رابطه جنسی داشته اید، بهتر است از پزشک خود در مورد آزمایش بیماری های مقاربتی سوال کنید. برخی از افراد ممکن است چندین بار نیاز به انجام آزمایش داشته باشند. این بدان معناست که در پی آزمایش‌های مکرر می توانید نسبت به نوع بیماری STD، علائم و درمان آن آگاه شوید.

چگونه بیماری جنسی را درمان کنیم؟

بسته به نوع بیماری مقاربتی و جنسی، درمان توصیه شده برای آن‌ها متفاوت است. در صورت وجود آن، بسیار مهم است که شما و شریک جنسی تان قبل از شروع رابطه، نسبت به بیماری یا بیماری های جنسی خود تحت درمان قرار بگیرید. در غیر این صورت، عفونت را به راحتی انتقال خواهید داد.

درمان بیماری‌ های مقاربتی باکتریایی

معمولاً آنتی بیوتیک‌ها به راحتی می‌توانند عفونت‌های باکتریایی را درمان کنند. مهم است که تمام آنتی بیوتیک‌های خود را طبق دستور مصرف کنید و مصرف آن ها را ادامه دهید حتی اگر قبل از اتمام مصرف همه آن ها احساس بهتری داشتید. اگر علائم شما پس از مصرف تمام داروهای تجویز شده برطرف نشد، به پزشک خود اطلاع دهید.

درمان بیماری جنسی و یروسی

آنتی بیوتیک‌ها نمی توانند بیماری های جنسی ویروسی را درمان کنند. در حالی که اکثر عفونت‌های ویروسی درمانی ندارند، برخی از آن ها خود به خود برطرف می‌شوند. و در بسیاری از موارد، روش‌های درمانی برای تسکین علائم و کاهش خطر انتقال استفاده می ‌شوند.

درمان سایر بیماری ‌های جنسی

برخی از بیماری های مقاربتی نه توسط ویروس‌ها و نه توسط باکتری‌ها ایجاد می‌شوند. درعوض، توسط انگل‌ها و موجودات کوچک ایجاد می‌شوند. این بیماری های مقاربتی معمولاً با داروهای خوراکی یا موضعی قابل درمان هستند. از پزشک خود یا سایر ارائه دهندگان خدمات بهداشتی برای اطلاعات بیشتر در مورد وضعیت و گزینه‌های درمانی خود سوال کنید.

منبع: مرکز فریز و برداشتن زگیل با دستگاه پلاسما اصفهان

دکمه بازگشت به بالا