معرفی انواع گریس پمپ
با گریس پمپ و انواع آن بیشتر آشنا شوید
گریس ماده ای جهت روانکاری است که در ساختار آن از پر کننده استفاده شده است تا به قطعات متحرک چسبیده و تحت فشار کارکرد از قطعه جدا نشود. گریس یکی از مهمترین روانکارهایی است که بعد از روغن بیشترین استفاده را در صنعت به خود اختصاص داده است
ساختار گریس:
ماده ای است ژلاتینی به صورت جامد و یا نیمه جامد که از روانساز و یک پرکننده معدنی یا آلی تشکیل شده است. از گریس در مواردی استفاده می شود که نتوان از روانکارهای دیگر با غلظت کمتر استفاده کرد مانند یاتاقان های بزرگ، چرخ دنده های صنعتی و فلکه های بزرگ و موارد مشابه انها.
مزایای گریس:
از مهمترین مزایای گریس و ابزار تعویض روغنی می توان به کاهش دفعات روانکاری ، سهولت استفاده، چکه نکردن در زمان کارکرد و چسبندگی بهتر اشا ره کرد.
مهمترین موارد مصرف گریس:
1- تعداد دفعات روانکاری با گریس در مقایسه با روغن کمتر استو این باعث کاهش تعمیرات قطعات و صرفه جویی در وقت و هزینه می شود.
2- گریس مانع از ورود گرد وخاک به قطعات ماشین الات می شود
3- روانکاری با گریس در مقایسه با روغن طول عمر بیشتری دارد
4- گریس بهترین مورد برای پیشگیری از زنگ زدگی قطعات بدون استفاده می باشد
5- برخی از گریس ها روانکاری در مجاورت آب را امکان پذیر می کند
6- قرار گرفتن گریس بین قطعات باعث کاهش صدا ولرزش برخی از دستگاه ها می شود
7- در مواردی که خوردگی و سایش ماشین الات زیاد باشد گریس کاربرد به مراتب بهتر از روغن دارد
بعد از اشنایی با گریس و مزایای استفاده از ان می خواهیم به معرفی ابزاری جهت تزریق گریس به دستگا های مختلف بپردازیم که به ان گریس پمپ گفته می شود. در گذشته روانکاری تجهیزات و ماشین الات با گریس به وسیله ای دست انجام می گردید که این کار به درستی انجام نمی شد پس از گذشته مدتی جهت سهولت کار و بازدهی بالاتر گریس پمپ طراحی و به بازار ارائه شد که هم قدرت گریس کاری را افزایش داد و هم باعث سرفه جویی در وقت وهزینه گردید. اولین گریس پمپ ها مکانیکی بودن و بعد از ان و به مرور زمان گریس پمپ های بادی و برقی نیز روانه بازار شدند. ما در این مقاله به معرفی انواع گریس پمپ و مزایای آن می پردازیم.
معرفی انواع گریس پمپ و مزایای آن
- گریس پمپ دستی
- گریس پمپ سطلی
- گریس پمپ بادی( پنوماتیک)
- گریس پمپ برقی
گریس پمپ دستی:
این نوع از گریس پمپ کوچک ترین و پر مصرف ترین نوع گریس پمپ رایج در بازار می باشد گریس پمپ های دستی در ظرفیت های 300 و 500 و 1000 گرمی موجود است که نوع 500 گرمی آن کاربرد بیشتری دارد این مدل برای ماشین های دیزل و دستگاه های کوچک تراشکاری و مصارف خانگی کاربرد بسیاری دارد وبه خاطر اندازه کوچک ان در مکان های که محدودیت فضا وجود دارد کارایی بالایی دارد. گریس پمپ های دستی دارای لوله و در برخی مدل ها دارای شیلنگ می باشد که شیلنگ ان به دلیل انعطاف مشکل دسترسی را حل می نماید
گریس پمپ سطلی:
گریس پمپ های سطلی همانند نوع دستی آن مکانیکی می باشد ولی از حجم بالاتری نسبت به انواع دستی برخوردار است. این مدل از دستگاه ها در بازار در 3 سایز 5 ، 10 و20 کیلو گرمی موجود است. این نوع از گریس پمپ ها تشکیل شده از یه مخزن فلزی درب مخزن و یک صفحه فالو پلیت و فنر و پمپ و دسته (اهرم فشار) و شیلنگ است که وجود فنر و صفحه باعث فشار و تراکم گریس شده و از هوا گرفتن گریس داخل مخزن جلو گیری می کند. این مدل بیشتر در تعویض روغنی ها ومکانیکی ها وکارگاه های کوچک کاربرد دارد. البته استفاده از این مدل به دلیل مکانیکی بودن سختی های خاص خودش را به همراه دارد وامروزه با پیشرفت تکنولوژی استفاده از انها کمتر شده است
گریس پمپ بادی ( پنوماتیک):
گریس پمپ های بادی بر خلاف نوع دستی وسطلی از کارایی بسیار بالاتری برخوردار است چون در عملکرد این نوع از دستگاه ها احتیاجی به فشار دادن اهرم و نیروی دست وجود ندارد و همانطور که از اسم دستگاه مشخص است به وسیله بادی که از کمپرسور خارج می شود عمل می کند بنابرین سرعت عمل در گریس کاری و همچنین فشار بالای دستگاه نقش به سزایی در بالا بردن راندمان کاری دارد. این مدل معمولا از سایز 10 کیلو گرمی تا 220 کیلوگرمی(بشکه ای) در بازار موجود است. این دستگاه ها عمدتا جهت سهولت در حمل ونقل دارای چرخ می باشد که اجزای گریس پمپ بادی عبارتند از:
سطل چرخ دار – درب-صفحه فالو پلیت و فنر تراکم قوی – پمپ پنوماتیک – شیلنگ- کلت و فشار شکن .
فشار باد مورد نیاز جهت راه اندازی دستگاه بادی 6 الی 8 بار می باشد.
گریس که در این مدل ها استفاده می شود حتما باید تمیز باشد و حد الامکان گریس را از یک صافی عبور داده تا در صورت وجود شن یا ماسه در گریس از ورود آن به داخل پمپ دستگاه جلوگیری شود و جهت پیشگیری از هوا گیری گریس بهتر است آن را با روغن رقیق کرده به خصوص در فصل زمستان که چسبندگی گریس به مراتب بالاتر می رود.
توصیه می شود جهت بالا بردن عمر گریس پمپ های بادی از واحد مراقبت برای کمپرسور باد استفاده شود که هم آب خروجی از کمپرسور را بگیرد و هم دستگاه را روغن کاری کند وهمچنین بعد از پایان کار دستگاه باد ورودی به دستگاه قطع شود و کلت آن تخلیه گردد تا فشاری بر روی پمپ دستگاه نباشد.
گریس پمپ برقی:
این مدل از گریس پمپ بسیار متفاوت از بقیه دستگاه های که در بالا ذکر شده می باشد این دستگاه در نوع کار کرد نیز متفاوت می باشد، گریس پمپ برقی به علت نوع ساخت آن فقط شرکت های بزرگ ، نظیر لینکولن امریکا یا skf آلمان کار ساخت آن را انجام می دهند این دستگاه با تعداد خروجی بالا برای استفاده در شرکت های که نیاز به تزریق گریس همزمان در چند نقطه را در زمان های مشخص را خواهان باشند کاربرد دارد بدنه شیشه ای این دستگاه برای نشان دادن مقدار گریس به کاربر می باشد از دیگر کاربرد های گریس پمپ برقی برای دستگاه های می باشد که دائما در حال کار هستند و نیاز است در حال کار گریس کاری نیز انجام بگیرد ، این دستگاه در انداره های 2 الی 30 کیلو می باشد ، تفاوت دیگر این دستگاه با مدل های قبلی تزریق گریس خودکار ان بدون نیاز به دست می باشد .
این مقاله را برای اطلاع از انواع گریس پمپ های موجود در بازار ایران برای اگاهی بیشتر نوشته شده است و مطمئنن در گذر زمان شکل ها و مدل های جدید تری از گریس پمپ ها تولید میشود که این مقاله باز هم به روز رسانی می شود
در زمینه فروش انواع گریس پمپ فعالیت دارد و به صورت رایگان کار مشاوره برای خرید را انجام می دهد ، در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می توانید از طریق تلفن های موجود در سایت فروشگاه اقدام نمایید.
برگرفته از: صنایع پیشرو