تفاوت میلگرد ساده و میلگرد آجدار در جهات مختلف

قدس آنلاین:

ساختمان

میلگردهایی که در کارخانه های فولادی تولدی و به بازار مصرف عرضه می گردند، به دو صورت آجدار و ساده هستند. اینکه چگونه باید تشخیص داد این میلگرد ساده است یا آجدرا نیازمند یکسری اطلاعات پایه در مورد هر میلگرد است که در این محتوا به صورت اصولی به آن می پردازیم.

از میلگرد ساده چه می دانید؟

همان‌ گونه که از نام این میلگردها مشخص است، ساده و بدون آج هستند. میلگرد ساده به میلگردی گفته می شود که در تمام سطح آن هیچگونه آج یا برجستگی وجود ندارد. میلگرد ساده در بازار داخلی با نام استاندارد روسی خود، یعنی میلگرد A1 شناخته می شود. از میلگردهای ساده در ساخت بناها، ستون‌ های بتنی، زیرسازی، مقاوم‌ سازی ساختمان‌ ها و جبران ضعف کششی بتن در برابر زمین‌ لرزه استفاده می‌ شوند.

میلگرد آجدار چیست؟

این نوع میلگردها دارای آج بر روی سطح خود هستند که این آج ها به صورت مارپیچ، یکنواخت، دوکی شکل یا مرکبی وجود دارند و دارای آنالیهای A3، A2 و A4 می باشند. از میلگردهای آجدار در تهیه و تولید چندین محصول نظیر خاموت، سنجاقی، رکابی، عصایی و زیگزاگ در ساختمان سازی استفاده می‌ شود.

طبقه‌ بندی تفاوت میلگرد ساده و میلگرد آجدار (a1 باa2، a3 و a4)

●      تفاوت میلگرد ساده و میلگرد آجدار از لحاظ سایز

میلگردها دارای وزن و سایزهای مختلفی هستند. از این رو می توان میلگردهای ساده و آجدار را به دو دسته زیر طبقه‌ بندی کرد:

  1. میلگردهای آجدار در دو نوع شاخه و کلاف در سایزهای مختلف 5.5 الی 40 میلی‌ متری تولید می‌ شوند که هریک کاربردهای متفاوتی دارند.
  2. میلگردهای ساده نیز در دو نوع شاخه و کلاف در سایزهای متداول 5.5 الی 20 میلی‌ متری تولید و به بازار عرضه می‌ شوند. این میلگردها در صنایع مختلف و ساختمانی نیز کاربرد دارند.

●         تفاوت میلگرد ساده و میلگرد آجدار از لحاظ کاربرد

میلگردهای ساده و آجدار از لحاظ کارایی و کاربردهایی که دارند نیز با هم متفاوت‌ اند. به طور کلی می‌ توان گفت از میلگردهای ساده بیشتر در صنعت استفاده می‌ کنند. این در حالی است که کاربرد میلگردهای آجدار بیشتر در ساختمان‌ سازی است.

میلگردهای A3 و A4 که از نوع میلگردهای آجدار هستند، بیشترین میزان آج را دارند. به همین علت از آن‌ ها در ساخت اسکلت فلزی و تیرچه بتنی استفاده می‌ کنند.

یکی دیگر از تفاوت میلگرد ساده و میلگرد آجدار در این است که میلگردهای آجدار در برابر فشار و نیروهای وارده به خوبی مقاوم هستند و می توانند سازه در بسیاری از موارد مقاوم کنند.

●      تفاوت میلگرد ساده و میلگرد آجدار از نظر میزان قدرت جوش‌ پذیری

یکی دیگر از تفاوت‌ هایی که میلگردهای ساده با آجدار دارند، قدرت جوش‌ پذیری است. میلگردهای ساده از نظر خاصیت جوش‌ پذیری نسبت به میلگردهای آجدار خاصیت بیشتر و بالاتری دارند. به همین دلیل است که این میلگردها در صنایع جوشکاری کاربرد بسیار زیادی دارند. این در حالی است که میلگردهای آجدار به‌ خصوص میلگردهای A3 و A4 اصلا قابلیت جوشکاری ندارند.

●        خاصیت کششی میلگردها

یکی دیگر از تفاوت میلگرد ساده و میلگرد آجدار، خاصیت کششی آن‌ هاست. میلگردهای آجدار به نسبت میلگردهای ساده، خاصیت کششی بیشتری دارند. در واقع استحکام کششی در میلگرد A4 بیشتر از A1 است.

●      خاصیت خستگی میلگردها

سازه‌ های ساختمانی پس از تمام شدن مراحل ساخت، امکان دارد در برابر تنش‌ های لرزشی یا ضربه‌ ای قرار بگیرد. این لرزش‌ ها یا ضربه‌ ها می‌ توانند موجب ترک خوردن، شکستن یا فرو ریختن میلگرد شوند.

قیمت؛ اصلی‌ ترین تفاوت میلگرد ساده و میلگرد آجدار

یکی از مهم‌ ترین تفاوت میلگرد ساده و آجدار قیمت است. قیمت میلگردها را بر اساس نرخ شمش آهن و سایر مواد اولیه به‌کار رفته شده، تعیین می‌ کنند.

در پایان

میلگرد ساده و میلگرد آجدار دو نوع میلگرد هستند که در صنعت ساختمان استفاده می‌شوند. میلگرد ساده دارای سطح صاف است که برای تقویت بتن مورد نیاز است. میلگرد آجدار دارای آج‌های کوچک و برآمده است که برای افزایش اتصال بین فولاد و بتن طراحی شده است. میلگرد آجدار نسبت به میلگرد ساده دارای مزایایی مانند مقاومت بالاتر در برابر خوردگی، کاهش هزینه‌های نصب و جوشکاری و افزایش عمر مفید سازه است. در آنالیزهای مختلف (a1 باa2، a3 و a4)، میلگرد آجدار بهتر از میلگرد ساده عمل می‌کند و به عنوان یک راه حل مناسب برای پروژه‌های ساختمانی با استانداردهای بالا شناخته می‌شود.

منبع: https://www.qudsonline.ir/news/909838/%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%AA%D9%81%D8%A7%D9%88%D8%AA-%D9%85%DB%8C%D9%84%DA%AF%D8%B1%D8%AF-%D8%B3%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D9%88-%D9%85%DB%8C%D9%84%DA%AF%D8%B1%D8%AF-%D8%A2%D8%AC%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%A2%D9%86%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%B2%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AE%D8%AA%D9%84%D9%81

دکمه بازگشت به بالا