سیستم هوشمند آبیاری؛ راه نجات از اتلاف منابع آبی
تولیدکننده سیستمهای آبیاری هوشمند دانشبنیان گفت: اگر حمایتهای لازم جهت تولید محصولات آبیاری و آبرسانی دانشبنیان صورت بگیرد راه نجات اتلاف منابع آبی کشور شناسایی و قابل کنترل می شود.
فاضل مکاریان فردجهرمی تولیدکننده سیستمهای آبیاری هوشمند دانشبنیان در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا با اعلام این مطلب اظهار کرد: در حاضر ۴ محصول دانشبنیان در حوزه شیرآلات برای مدیریت آبیاری و آبرسانی، تولید و به بازار عرضه میشود.
مکاریان فردجهرمی افزود: استفاده از سیستم آبیاری و آبرسانی هوشمند در باغات، مرغدرای ها، گلخانه ها، مزارع، شیلات و … میتواند میزان اتلاف منابع آبی را به حداقل برساند.
بازار سیستم آبیاری و آبرسانی هوشمند بکر مانده است
این تولیدکننده سیستمهای آبیاری و آبرسانی هوشمند ادامه داد: محصولات ما برای استفاده در بازار داخلی است، زیرا ایران یکی از بکرترین بازارها برای استفاده از سیستم آبیاری و آبرسانی هوشمند است.
فعال اقتصادی در حوزه دانشبنیان با تاکید بر بالا بودن میزان اتلاف منابع آبی در کشور تصریح کرد: در حال حاضر میزان مصرف آب در بخش کشاورزی ۸۵ درصد است و این در حالیست که بازدهی این بخش فقط ۶ درصد است.
وی با اشاره به عدم حمایت از تولید سیستمهای هوشمند آبیاری و آبرسانی خاطرنشان کرد: عمده مشکلات شرکت دانشبنیان برای تولید این محصولات شامل عدم تامین به موقع قطعات تولید داخل، عدم تامین نقدینگی، بی توجهی اسناد بالادستی به مدیریت منابع آبی و مشکل در فرآیند تامین قطعات الکترونیک است.
مشوقهای حمایتی بسیار کم است
این تولیدکننده سیستمهای آبیاری و آبرسانی هوشمند با تاکید به کم توجهی وزارت جهادکشاورزی نسبت به اجرای قانون حمایت از تامین و تولید تجهیزات آبیاری و آبرسانی هوشمند گفت: براساس قانون، باید ۸۵ درصد مشوق در اختیار کشاورزانی که از سیستم آبیاری هوشمند استفاده میکنند، قرار بگیرد. متاسفانه علیرغم تعیین ردیف بودجه برای این امر، همچنان تا به امروزچنین حمایتهایی از کشاورزان برای استفاده از تجهیرات هوشمند آبیاری صورت نمیگیرد، به همین دلیل میزان اتلاف منابع آبی در کشور کاهش نیافته است.
مکاریان فردجهرمی با بیان اینکه استفاده از سیستم هوشمند آبیاری و آبرسانی منجر به کاهش مصرف کود شیمیایی و سموم در بخش کشاورزی میشود، اظهار کرد: حداکثر هزینه آبیاری هوشمند هر هکتار سالانه بین ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان است درحالیکه هزینه مدیریت آب به وسیله نیروی انسانی حداقل ۱۰۰ میلیون تومان در سال میشود.