مراحل اجرای سقف شیبدار چگونه است؟
در این مقاله قصد داریم در خصوص نحوه اجرای سقف شیروانی فلزی با ورق گالوانیزه و هر آنچه در رابطه با این نوع سقف لازم است بدانید صحبت کنیم. در ساختمان سازی، نصب سقف از قسمتهای مهم سازه به حساب میآید. مدت زمان و هزینه اجرایی سقف برای مجریان پروژه و فعالان این حوزه قابل توجه است. چند سالی است که از ورقهای گالوانیزه برای ورق شیروانی و به عنوان پوشش استفاده میشود به همین دلیل این دسته از ورقها محبوبیت بالایی در میان فعالان حوزه ساخت و ساز کسب نموده و از نظر هزینه نیز به دلیل مقرون به صرفه بودن ، مناسب هستند.
دلیل عمده استفاده از ورقهای گالوانیزه برای سقفهای شیروانی را میتوان استحکام بالای این ورقها در برابر رطوبت و تغییرات دمایی دانست. علاوه بر این استفاده از ورق گالوانیزه برای خریداران صرفه اقتصادی دارد. در ادامه به معرفی انواع سقفهای تولیدی با ورق گالوانیزه خواهیم پرداخت تا شما بتوانید به راحتی این محصول را انتخاب نمایید. جهت اطلاع از سازوکار به مقاله مربوطه در سایت بام ساز مراجعه نمایید.
آموزش نصب سقف شیروانی فلزی
نصب سقف شیروانی فلزی نیاز به مهارت و تجربه بالایی دارد و لازم است پیش از اینکه دست به کار نصب این سقف شوید با مراحل آن از جمله نحوه آهن کشی سقف شیروانی آشنایی کامل داشته باشید. به طور کلی 5 مرحله برای نصب سقف شیروانی لازم است که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت:
مرحله اول: در مرحله نخست لازم است به صورت طولی برش داده شود. لازم است بدانید که طول اکثر ورقهای شیروانی باید 9.8 متر (32 فوت) باشد. برای برش ورقها میتوانید از سه وسیله دستگاه فرز، اره گردبر و قیچی مخصوص استفاده کنید. سرعت برش دستگاه فرز نسبت به اره بیشتر بوده و هر دو سرعت بالاتری نسبت به قیچیهای مخصوص دارند. ولی کار با قیچی مخصوص برای برش ورق شیروانی ایمنتر است. در شکل زیر هر سه دستگاه را مشاهده مینمایید.
مرحله دوم: در مرحله دوم بایستی بر روی لبههای ورق شیروانی با استفاده از مته سوراخهایی ایجاد کنید. برای این کار باید اندازه سرمته 5 mm باشد و همانطور که در شکل میبینید از لبه ورق به اندازه 20.4-15.3 سانتی متر فاصله بیندازید.جزئیات مرحله دوم را میتوانید در شکل زیر مشاهده کنید.
مرحله سوم: همان طور که در شکل زیر مشاهده مینمایید در مرحله سوم باید ورقها را به صورت افقی بر روی شاهتیرها یا خرپاها قرار داده و به آرامی شروع به نصب نمودن ورق نمایید. در این مرحله بهتر است انتهای ورقها را با استفاده از پلاستیک یا نوار چوب بسته تا باد و باران به راحتی به زیر ورق نفوذ ننماید.
مرحله چهارم: برای محکم کردن ورق شیروانی به تیرها باید از پیچ استفاده کنید. برای این کار بهتر است از پیچهای 10*5.2 سانتیمتری و واشرهای پلی کربنات استفاده شود. این کار را در طول سقف تا زمانی که کاملا پوشانده شود انجام دهید. ورق بعدی را به اندازه 5.5 سانتیمتر بر روی ورق کناری اورلپ کنید.
مرحله پنجم: پس از اتمام کار در یک سمت، این مراحل را برای سمت دیگر نیز انجام داده و در قسمت مشترک یک کلاهک قرار دهید. نحوه انجام کار در شکل زیر به طور واضح مشخص است. اگر سقف شما در دو طرف شیب دارد این مراحل را برای طرف دیگر نیز انجام دهید و یک کلاهک روی قسمت مشترک قرار دهید.
نحوه اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه
نخستین مرحله در اجرای سقف شیروانی با ورق، انتخاب جنس ورق مصرفی است. در این مرحله شما میتوانید از ورقهای پی وی سی، فایبرگلاس یا فلزی استفاده نمایید که هرکدام از این محصولات، مزایا و معایبی دارند.
یکی از مزایای ورق شیروانی نوع PVC شفافیت آن است که باعث میشود نور در طول روز به داخل بتابد. همچنین نوع پی وی سی نسبت به ورق شیروانی فلزی ارزان تر است و ارزان ترین سقف شیروانی با استفاده از این ورقها ساخته میشود. از مضرات این نوع ورقها این است که به اندازه ورق کرکره فلزی، دوام نداشته و در معرض باد شدید ممکن است به راحتی از بین برود.
یکی از بادوام ترین ورق های شیروانی نوع فلزی است. این محصول مقاومت زیادی داشته و نوع فولادی و آلومینیوم آن در برابر خوردگی مقاوم بوده و طول عمری در حدود 100 سال دارد؛ هنگام بارندگی دوام بیشتری داشته، در برابر پوسیدگی مقاومت دارد و غیر قابل احتراق است. از معایب سقف شیروانی فلزی، میتوان به هزینه بالای آن نسبت به سایر ورقها اشاره نمود که با توجه به استحکام بالای آن مقرون به صرفه هستند. شما میتوانید با توجه به منطقه جغرافیایی و بودجه مورد نظر، نوع ورق کرکره مناسب را انتخاب نمایید. در ادامه فیلم اجرای سقف شیروانی فلزی جهت اطلاعات بیشتر شما ارائه شده است.
مراحل نصب ورق گالوانیزه سقف چگونه است؟
برای نصب ورق گالوانیزه سقف بهتر است موارد زیر رعایت شوند:
1- برش طولی ورقها به میزان 9/8 متر
2- ایجاد سوراخ بر روی لبه ورقها
3- قرار دادن ورقها بر روی قسمت افقی روی شاهتیرها یا ستون که به خرپاهای پشت بام وصل شدهاند
4- محکم کردن ورقها با پیچ
5- تکمیل طرف دیگر سقف شیروانی به همین صورت
وسایل برش ورق گالوانیزه سقفی کدامند؟
دستگاه فرز، اره گردبر، قیچی مخصوص
مناسب ترین ورق برای سقف شیروانی چیست؟
جنس ورق شیروانی مورد نظر را میتوانید بر اساس نوع نیاز انتخاب کنید. پی وی سی، فایبرگلاس یا فلزی
یکی از بادوامترین ورقهای شیروانی نوع فلزی است. این محصول مقاومت زیادی داشته و نوع فولادی و آلومینیوم آن در برابر خوردگی مقاوم بوده و طول عمری در حدود ۱۰۰ سال دارد.
ساخت خانه با ورق گالوانیزه
ورقهای گالوانیزه، فولادهایی هستند که در حوضچههای مذاب روی قرار گرفتهاند و یک لایه فلز روی بر سطح آن قرار گرفته است به همین خاطر مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و زنگ زدگی دارد. این مقاومت در حدی است که اگر روکش از بین برود ورق دچار زنگ زدگی نمیشود. این محصول میتواند عمر مفید سقف را تا 30 سال افزایش دهد. علاوه بر موارد گفته شده این محصول دارای وزن کم است، ظاهری زیبا و تنوع رنگی قابل توجهی دارد. از جمله رنگهای این محصول سفید، قرمز، آبی، نارنجی، سبز، زرد و … است.
ویژگی های ورق گالوانیزه
برای این محصول میتوان ویژگیهای زیر را نام برد:
- قیمت مناسب
- نصب آسان
- طول عمر مناسب؛ یعنی عمر مفید بالایی دارد.
- مقاومت بالا در برابر باد ، طوفان، باران و…
- کاهش مصرف مصالح دیگر
- کاهش هزینههای اجرایی
سقف عرشه فولادی
در ساخت سقفهای عرشه فولادی از ورقهای گالوانیزه به وفور استفاده میگردد. ورق گالوانیزه مورد استفاده در سقفهای عرشه فولادی به شکل ذوزنقه بوده و دارای عرض 100 و 125 سانتیمتر و ضخامت 1-0.8 میلیمتر هستند. ورقهای گالوانیزه بر روی سقفهای عرشه فولادی به صورت زیر و رو قرار گرفته و بر روی اسکلت چفت میشوند. از مزایای برجسته این سقف، وزن کم و سبک آن، قیمت ارزان و مناسب و اجرای راحت در زمان کم است. از ورق سقف برای سولههای ورزشی، کارخانهها، سولههای صنعتی و انبارها، به عنوان حصار و سر در حیاط منازل استفاده میکنند.
برای اجرای سقف با ورق گالوانیزه پس از نصب اسکلت و تیرآهن بر روی سقف، ورقهای شیروانی گالوانیزه را نصب نموده و با استفاده از پیچ و گل میخ، محکم میکنند. پس از آن شبکه میلگرد بر روی آنها قرار داده شده و بتنریزی صورت میگیرد. پس از اجرای بتن ریزی لبههای سقف زده شده تا پس از خشک شدن بتن حالتی یکپارچه داشته باشد.
سقف شیروانی
برای اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه، ابتدا یک زیرساخت سفت و محکم برای این سقف تعبیه میشود که یا از کلافهای فلزی است یا چوب و یا پروفیل! این زیر ساخت که به صورت کلاف است، بسیار محکم بوده و باید اتصالات آن مطمئن باشد تا بتوانند به اسکلت فلزی سازه، نصب شده و در برابر باد، طوفان و باران مقاومت کنند. چنانچه عایق بودن سقف یکی از اولویتهای مشتری باشد، پس از قرار دادن کلاف، یک لایه عایق مانند پشم شیشه یا و… قرار میگیرد.
پس از آن نوبت به نصب ورقهای گالوانیزه کرکرهای میرسد. معمولا ورقهای مورداستفاده در سقفهای شیروانی ضخامت 1-0.3 سانتیمتر و عرض 100 یا 125 دارند. عرض ذکر شده برای ورقهای گالوانیزه سقف شیروانی، بدون در نظر گرفتن عرض مفید بوده و معمولا در هنگام نصب، چند سانتیمتر برای اورلب کم میشود؛ بنابراین عرض مفید کمتر از میزان گفته شده است. همچنین طول ورق متفاوت بوده و براساس نیاز مشتری تعیین میگردد. تنوع رنگ در تولید ورقهای گالوانیزه بسیار زیاد است و شما میتوانید براساس سلیقه خود رنگ دلخواه را انتخاب نمایید.