۷ نکته دربارۀ سفر نمایندگان مجلس به هفتتپه
سه عضو شورای یازدهم (آقایان. احمد نادری ، نظام الدین موسوی ، علی خزاریان) به تازگی به اهواز و شوش سفر کرده اند تا از نزدیک با مشکلات کارگران اعتصابی و غیر اعتصابی در نیشکر شرکت هفت را گوش دهند و برای تصمیم گیری نهایی آنها را به معاونان دیگر منتقل کنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ، مهرداد خاد به ادامه مشاهدات خود در “زندانیان ایران” ادامه داد و نوشت: “گرچه بازدید هیئت نمایندگان از پارلمان به منطقه چیز خوبی است زیرا” شنیدن کسی که مانند یک چشم انداز است “است و شما باید بروید و از نزدیک ببینید و طعم گرما را برای جایی که هیچ کس نتوانسته است. از میان این سه ، یک ساعت بعد بایستید و بیرون بروید ، اما به همین بهانه می توان چند نکته را یادآوری کرد:
1. سه بازیگر اهل تهران هستند. جای تردید است که چرا نمایندگان اهواز یا سایر شهرهای خوزستان در این هیئت حضور نداشتند؛ مگر اینکه مأموریت خاصی داشته باشند و به تنهایی باقی بمانند.
۲. دو نفر از آنها عضو کمیته اصل 90 و دیگری عضو کمیته آموزش است. آیا کارگران ایرانی که 10 میلیون کارمند و افراد وابسته به آنها دارند ، در کمیسیون ها و جناح ها در مجلس حضور ندارند؟ شاید به دلیل حضور مستمر علی رضا محجووب ، دبیرکل خانه کارگران ، در گذشته ، آنها هرگز در این دام نیفتند و یا گفتند: “اگر شخصی در خانه باشد ، یک کلمه کافی است!”
۳- دکتر احمد نادری ، جامعه شناس این گروه ، در مصاحبه با تلویزیون نیوز گفت: “شما صدای من را از اهواز می شنوید ، من صدای کارگران هستم.” البته خوب است که آنها می خواهند کارگران را حمل و نقل کنند. لهجه عاطفی آنها نیز قابل احترام بود. اما “صدای کارگران” فردی است که از طریق مکانیسم شفاف و شفاف انتخاب شده است. گویی معاون نمی تواند بگوید “من صدای زندانیان هستم!” فقط کافی است به یک هیئت نمایندگی مجلس بروید و برخی مطالبات را بیان کنید.
4. در مورد مطالبات کارگران ، آقای نادری گفت: “آنها دو الزام خاص دارند:” اول پرداخت بدهی ها و دوم این است که شرکت را به دولت برگردانید یا آن را به بخش خصوصی واجد شرایط تحویل دهید ، زیرا ریشه مشکل در نظر گرفته شده است که خصوصی سازی غیر تخصصی است. “اما در اخبار دیگر ، گفته شد کارگران همچنین درخواست سومی دارند که به رسمیت شناخته شدن اتحادیه است و گفتگو با نمایندگان این اتحادیه که البته این امر شامل عدم پیگرد قانونی برای فعالیت های اتحادیه نیز می باشد ، اما نماینده به این درخواست شخص ثالث مراجعه نکرده است.
5- البته همین فرستاده چندین بار از اصطلاح اعتصاب 54 روزه استفاده کرده و از ادبیات اصولی و امنیتی سایر نمایندگان فاصله گرفته است که این ممکن است به دلیل سوابق تحصیلی وی باشد. اگر این برنامه زنده نبود ممکن است این بخش حذف شده باشد زیرا معمولاً نظر مثبتی درباره کلمه “اعتصاب” وجود ندارد. این یکی از دلایل مخالفت تشکیل اتحادیه های صنفی است زیرا اتحادیه های کارگری از حق اعتصاب برای پذیرش مطالبات خود از کارفرمایان استفاده می کنند.
6. پرونده کارگران نیشکر در هفت برگ می تواند نمونه ای از چگونگی رسیدگی به یک مجلس محافظه کار در برابر همه بحران ها باشد. آنها چه تصمیمی می گیرند؟ آیا آنها دولت را مجبور می کنند که آن را پس بگیرد؟ آیا آنها از بودجه بنگاه های غیرمولد می کاهند و آنها را به هفت تابا اختصاص می دهند؟
7. استاد احمد نادری یک جامعه شناس است و مناسب است در مورد توسعه نیشکر در خوزستان و کاهش نقش جمعیت محلی بحث کنیم و چه اتفاقی افتاد که کشاورزان و مالکان زمین کارگر شدند یا از سایر شهرها به منطقه آمدند.
نکته آخر این است که اصل چنین سفرهایی سودمند است. نتیجه هر چه باشد. این امکان را به رسانه ها می دهد تا اخبار مربوطه را پوشش دهند و فشار کارگران را کاهش دهند ، و از این طریق می تواند اتفاق بیفتد.
انتهای پیام