مصاحبه نیروی انتظامی درجه داری عقیدتی سیاسی

مصاحبه استخدام نیروی انتظامی 1402

همانطور که می دانید، نیروی انتظامی که معروف به ناجا هم می باشد، جز دسته نیرو های مسلح قرار می گیرد که تمامی کارهای مرتبط با انتظامات را انجام می دهند. نیروی انتظامی هرساله جهت تکمیل کادر خود اقدام به پذیرش افراد از طریق درجه داری و افسری مینماید. ثبت نام در نیروی انتظامی به صورت اینترنتی بوده و معمولا سالی یک بار انجام میشود. برای استخدام در این ارگان قوانین و راه و روش هایی وجود دارد که باید قبل از استخدام آن ها را انجام دهند؛ یکی از مهم ترین این مراحل مصاحبه استخدام نیروی انتظامی می باشد.

یکی از روش های استخدام نیروی انتظامی مصاحبه می باشد که قبل از استخدام، سوالاتی در رابطه با مبحث های سیاسی، ولایت فقیه، تاریخی و دینی پرسیده می شود. نحوه پاسخ دهی به این سوالات برای پذیرش در مصاحبه بسیار مهم است. در ادامه مقاله سعی شده به سوالات اساسی و نحوه پاسخگویی به این سوالات بپردازیم. در انتها نیز لینک دانلود سوالات مصاحبه نیروی انتظامی pdf رایگان را قرار داده ایم. در صورت هرگونه سوال و یا ابهامی میتوانید با کارشناسان ما در سرزمین استخدام تماس بگیرید. شایان ذکر است سرزمین استخدام یک مرکز مشاوره تحصیلی است که هیچگونه وابستگی به هیچ ارگان نظامی ندارد و تنها اطلاعات مندرج در اطلاعیه های این وبسایت را منعکس می کند.

مهم ترین سوالات مصاحبه استخدام ناجا

سوالاتی که در مصاحبه استخدام نیروی انتظامی استفاده میشود پیرامون بحث های مختلفی از جمله مسائل سیاسی، عقیدتی، دینی، وقایع تاریخی و سیاسی، احکام فردی و … میباشد. در زیر لیستی از مهم ترین مباحثی که احتمال پرسیده شدن آن ها بالاست آورده شده است:

1- دلایل عقلی اثبات ولی فقیه ، اجتهاد، مراجع تقلید، اصول و فروع دین، پیامبران الوالعظم، خمس و زکات و …

2- قانون اساسی، روش های انتخاب رهبر، وظایف اختیارات رهبری، وظایف و اعضای شورای امنیت، وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام، ترکیب شورای بازنگری قانون اساسی، اسامی تعدادی از مراجع تقلید و وزرا و شورای نگهبان.

3- مسائل مرتبط با تاریخ انقلاب از جمله: جمعه سیاه، 12 بهمن 1357، انقلاب فرهنگی ایران، رویداد مباهله و …

مهم ترین مواردی که باید در مصاحبه ناجا رعایت شود

1- احکام اسلامی حوزه مرجع تقلید و ولی فقیه

یکی از سوالاتی که در این ارتباط مطرح میشود این است که مرجع تقلید با ولی فقیه چه فرقی دارد؟

مرجع تقلید کسی است که سال ها درس فقه خوانده و قدرت استنباط و استخراج از منابع و احکام اسلامی را به دست آورده و در واقع به درک عمیقی از دین رسیده است. مرجع تقلید پس از سال ها تحصیل در علوم فقه به انتشار رساله علمیه میپردازد و بعد از این که عده زیادی از مردم به او پرداختند وی به عنوان مرجع شناخته میشود. اما ولی فقیه کسی است که سرپرست جامعه اسلامی است و حتی میتواند مرجع تقلید نیز باشد اما لازم نیست که حتما مرجع تقلید باشد و دارای مقام ولایت نیز میباشد. مراجع تقلید دارای دو مقام فقاهت و مرجعیت است اما ولی فقیه علاوه بر این دو مقام (که گفته شد مرجعیت الزامی نیست) دارای مقام ولایت نیز میباشد. تمام مراجع تقلید همانند مردم عادی باید پیرو ولی فقیه باشند چرا که مقام ولایت فوق مقام مرجعیت قرار دارد.

از مراجع تقلید مشهور میتوان به :مکارم شیرازی، سیستانی شاهرودی، خامنه ای، جوادی آملی، صافی گلپایگانی و … اشاره کرد.

ولایت فقیه در دوران غیبت امامان معصوم در حکومت اسلامی شیعه تجلی میابد که جمهوری اسلامی نیز بر پایه همین نظریه بنا شده است.

مسئولیت های ولی فقیه شامل: تعیین سیاست های کلی نظام، نظارت بر قوای سه گانه و حل معضلات موجود در نظام میباشد.

2- احکام فردی شامل تیمم، وضو و غسل ها

اگر فردی شرایط وضو را نداشته باشد و یا انجام وضو با آب برایش ضرر داشته باشد و یا وقت برای انجام وضو کم باشد میتواند تیمم کند. تیمم با کلوخ، سنگی که تمیز است، گچ و یا آهک صحیح است. نحوه انجام تیمم نیز به این صورت است که ابتدا باید نیت انجام شود. دوم زدن دست و صورت به هرچیزی که تیمم بر آن صحیح است، کشیدن کف دست ها به صورت و پیشانی تا جایی که مو روییده، کشیدن کف دست چپ به پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به دست چپ.

مراحل وضو نیز شامل: نیت، شستن دست راست و چپ، مسح سر و مسح پاها می باشد.

انواع غسل ها شامل غسل روز عید نوروز، غسل جنابت، غسل بچه ای که تازه به دنیا آمده و یا کسی که در مستی خوابیده میباشد.

3- سوالات پیرامون رویداد های تاریخی

در این مبحث سوالاتی در رابطه با تاریخ و اتفاقات آن پرسیده خواهد شد؛ که شما باید تمامی رویداد ها را در زمان های خود پاسخ دهید.

  • تمامی مناسبت های تاریخی
  • رویداد های تاریخی و دلایل آن ها
  • سوالاتی راجب انقلاب فرهنگی ایران
  • رویداد های مباهله

این سوالات میتواند پیرامون ایام فاطمیه، مباهله، هفته وحدت و دلیل نام گذاری آن، کودتای 28 مرداد، فاجعه هولوکاست و … میباشد.

4-سوالات پیرامون رویداد های دینی

در این بخش از افراد، سوالاتی راجع به اطلاعات دینی و دانستنی های آن می پرسند؛ که فرد باید به تمامی آن ها پاسخگو باشد. سوالاتی در رابطه با:

  • رویداد حدیث ثقلین
  • رویداد اصحاب کهف
  • مفاتیح الجنان
  • و مواردهای دیگر

5- سوالات پیرامون مباحث سیاسی

در این بخش سوالاتی در مورد مباحث مرتبط با مسائل سیاسی پرسیده خواهد شد که شامل

  • قوانین اساسی نیز مجموعه ای از مقررات کلی است که شکل حکومت و اصول آن و هم چنین حد و مرز آزادی کل افراد در حکومت را مشخص میکند.
  • وظایف و اختیارات رهبری شامل: عزل و نصب رئیس جمهور، فرمان همه پرسی و عفو و تخفیف مجازات مجرمین است.
  • وظایف دولت شامل: پاسداری از مذهب و نظام جمهوری اسلامی، پاسخگویی در برابر ملت، رهبر و مجلس، پاسداری از حقوق زنان و … است.
  • وظایف شورای نگهبان شامل: تشخیص عدم مغایرت و عدم مغایرت قوانین تصویب شده توسط مجلس، نظارت بر انتخابات و همه پرسی، تفسیر قانون اساسی و … میباشد.
  • وظایف شورای عالی امنیت شامل: مسئول امور بودجه و برنامه ریزی، نظارت بر بیت المال، کنترل سایر وزارت خانه ها، تحقیق در امور مالی کشور و … است.

دکمه بازگشت به بالا