چرا طرح تحول سلامت شکست خورد؟

چرا طرح تحول سلامت شکست خورد؟

دیباروز / اصفهان یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، با بیان اینکه همه اساتید و کارشناسان می دانند که طرح تحول سلامت بدون حمایت مالی شکست خواهد خورد ، گفت: “آموزش مهمترین قربانی طرح تحول سلامت بود و با افزایش ظرفیت پذیرش ، مسئولیت درمان به دوش دانشجویان است.

حسین اکبری در مصاحبه با خبرگزاری دانشجویان ایران گفت ، با آغاز شیوع بیماری همه گیر کرونا ، در سیاست های کلی بهداشتی کشور سردرگمی به وجود آمد و وضعیت به تدریج بهبود می یابد: “با ادامه اپیدمی کرونا ، سیاست ها بهتر و پخته تر شده اند ، اما هنوز هم مشکلاتی وجود دارد بیمارستان هایی که 19 بیمار Covid را پذیرفته اند ، که از جهتی خوب اما بد است.

بیانش کن دانشگاه علوم پزشکی نه تنها مسئول درمان است ، بلکه آموزش نیز از وظایف دانشگاه علوم پزشکی استوی گفت: “وقتی بیمارستان بزرگی مانند الزهرا (سلام الله علیها) تعطیل می شود ، کیفیت تحصیلات کاهش می یابد و دانشجویان پزشکی نمی توانند طبق معمول در بخشهای بیمارستان حضور داشته و آموزش ببینند ، بنابراین در این دوره آموزش بسیار آسیب دید.”

آموزش مجازی برای دانشجویان پزشکی کافی نیست

یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به آموزش مجازی دانشجویان در این دوره گفت: به نظر می رسد آموزش مجازی برای دانشجویان پزشکی کافی نیست. قبلاً توسط اساتید مستقیماً به دانشجویان آموزش داده می شد ، اما اکنون پرونده معلمین ثبت شده را دریافت می کنند که تأثیری در کلاس حضوری ندارد ، بنابراین آموزش دانشجویان پزشکی باید ترکیبی از آموزش مجازی و حضوری باشد.

اکبری آگدم به واکسیناسیون به عنوان یکی دیگر از چالش های سیستم بهداشتی در دوره کرونا اشاره کرد و گفت: “آنها می توانستند واکسن ها را بهتر مدیریت کنند.” قرار بود واکسیناسیون های اختصاصی در اولویت کادر پزشکی باشد ، اما متأسفانه تخلفاتی صورت گرفت که باید از آنها اجتناب شود

در اپیدمی کرونا ، تعارفات باید کنار گذاشته شود

وی تأكید كرد: به نظر می رسد كه در سیستم های مدیریتی باید تعارفات را كنار گذاشت تا افراد دارای نفوذ نتوانند در مورد تصمیمات اظهارنظر كنند ، خصوصاً در اپیدمی كرونا ، این تعارفات را باید كنار گذاشت و بهترین تصمیمات را اتخاذ كرد.

این متخصص در ادامه به اجرای طرح تحول سلامت در کشور اشاره کرد و گفت: امید بود که این طرح با شروع کار ادامه یابد اما همه اساتید و صاحب نظران می دانند که از این طریق این طرح قطعاً با شکست روبرو خواهد شد ، زیرا این پشتیبانی برنامه تمام منابع را مصرف می کند و هنوز کمبود وجود دارد. در ابتدا گفتند که هر هفته حتی هر ماه به استاد پول می دهند اما بعد کار به جایی رسید که اساتید و شرکت های تجهیزات پزشکی تا دو یا سه سال بعد هزینه ای پرداخت نکردند.

بیمارستانهای دولتی خالی

اکبری آکدم ، با توضیح اینکه بیمارستان های دولتی در حال حاضر از امکانات خالی هستند ، گفته می شود که نقش تجهیزات در درمان روز به روز در حال افزایش است و نمی توان جراحی خوبی را در بیمارستان با آن انجام داد من تجهیزات کمتری را انجام دادم. طرح انتقال سلامت بر سیستم بهداشت تأثیر گذاشت ، زیرا غیرحرفه ای بود ، اگرچه گفته شد منابع آن تأمین شده است ، اما فقط منابع سال اول تأمین شده است.

وی با بیان اینکه روسای بیمارستان های دولتی مجبور به خرید تجهیزات از طرق مختلف بودند ، گفت: “وقتی بیمارستان ها بد حساب شده بودند ، هیچ شرکتی تجهیزات لازم را به آنها نمی فروخت و کمبودی که در بیمارستان ها بوجود آمد برطرف نشد ، گرچه به تدریج وضعیت الان بهتر شده

یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، با بیان اینکه به نظر می رسد سیستم درمانی قبل از اجرای طرح تحول سلامت مشکلی نداشته است ، توضیح داد: با اجرای طرح تحول سلامت ، 10٪ پرداخت شد ، اما کیفیت خدمات به شدت کاهش یافته است. به عنوان مثال ، ما یک عملیات پیچیده داشتیم ، اما تجهیزات لازم و منابع غیر منتظره را در اختیار نداشتیم. این در حالی بود که وزارت بهداشت در اوایل پروژه از منابع دولتی به خوبی استفاده نکرد و سپس با یک چالش روبرو شد.

اکبری آقادام توضیح داد که طرح تحول سلامت به صورت علنی آغاز شد ، در حالی که برای همه لازم نبود و افزود: “بودجه ای برای این پروژه تخصیص یافت و به درستی توزیع و مدیریت نشد ، که باعث نارضایتی تا دو سال شد ، و اکنون با قیمت بالای دلار ، تبدیل شده است برای بیمارستان ها خرید تجهیزات بسیار دشوار است که اگر تجهیزات خراب شود ، آنها نمی توانند آن را با این بودجه و دلار تعویض یا حتی تعمیر کنند.

وی با بیان اینکه در این شرایط دسترسی مردم به تجهیزات و امکانات بهداشتی کاهش می یابد ، گفت: “راه حل هایی که برای مقابله با این چالش وجود دارد شامل تقویت پایه پول ملی و همچنین نگاه ویژه به تجهیزات بیمارستانی ، حتی بیمارستان های خصوصی که بیمارستان های دولتی هستند کمک خواستن.”

چرا اصرار بر اجرای بی اثر قانون است؟

“وقتی یکی دو سال اول طرح تحول سلامت اجرا می شد ، همه چیز خوب بود و تجهیزات مورد نیاز بیمار از داخل بیمارستان تهیه می شد ، اما وقتی پول دیگری نبود ، به عنوان مثال پروتز در خودی گفت: “بیمارستان به بیمار اجازه نمی داد خودش بخرد! برای این ما باید با دور زدن از قانون مشکلات را حل می کردیم ، وقتی که قانون کار نمی کند ، چرا اصرار بر اجرای آن داریم؟

اکبری آگدم با تأکید بر اینکه تا زمانی که بودجه قانونی مشخصی وجود نداشته باشد ، طرح تحول سلامت قابل اجرا نیست ، افزود: در این شرایط ، فشار کار بر دوش دانشجویان بود. وزیر سابق بهداشت ظرفیت پذیرش پزشکی را افزایش داد تا از دانشجو به عنوان نیروی کار ارزان استفاده کند اما دانشجو باید تحصیل کرده باشد و بیمار را نمی توان با دانشجو در بیمارستان و اداره بیمارستان بستری کرد.

سیستم آموزش پزشکی کشور نیاز به جراحی دارد

وی افزود که با ورود بیماران به بیمارستان دولتی ، فشار بر ساکنان افزایش می یابد: آموزش و پرورش مهمترین قربانی طرح تحول سلامت بود که با پذیرش ناکافی و افزایش جمعیت دانش آموز ، به دانش آموزان درمان می کرد.. سیستم آموزش پزشکی کشور نیاز به جراحی دارد ، زیرا پزشک عمومی علاقه خاصی ندارد و پس از هفت سال تحصیل مجبور است وارد بیمارستان شود و آموزش ببیند و پس از آن باید سخت کار کند تا دستیار شود و از بیمارستان مراقبت کند. در پایان مشخص نیست که وی پس از کمک در کجا کار خواهد کرد و چه مقدار درآمد کسب خواهد کرد.

این دکتر این متخصص زانو ، با ابراز عقیده خود درباره سوال از دکتر قاضی زاده هاشمی ، وزیر مستعفی بهداشت ، وی ابراز امیدواری کرد که در دولت بعدی سیستم بهداشت بهتر شود و ما ابتدا روی پیشگیری کار کنیم. چرا باید موتورسواران بدون توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی با هر سرعتی در بزرگراه یا خیابان یا اتومبیل بی کیفیت تصادف کنند ، پس ما به جراحی و درمان احتیاج داریم یا عدم فعالیت افراد باعث بیماری قلبی می شود ، حتی باید از بیماری های ارثی پیشگیری شود . مشکل جمعیت با غربالگری حل نمی شود ، اما ما باید بیماری های ژنتیکی را تشخیص دهیم زیرا راه افزایش جمعیت حذف غربالگری و پیشگیری از بیماری نیست.

اکبری عقادم یکی از مشکلات پرسنل پزشکی را شرکت ها دانست و گفت: کارمندان شرکت ها در دولت های قبلی تا حدودی سازمان یافته بودند اما این مشکل هنوز وجود دارد در حالی که در سیستم فعلی مردم از انتقاد می ترسند.

یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تأکید کرد: ما باید افراد شجاعی در سیستم بهداشت و درمان داشته باشیم ، زیرا اگر مشکلی پیش بیاید ، سیستم دچار نقص می شود و مشکلات روز به روز بیشتر می شود ، در حالی که قدرت تصمیم گیری در دانشگاه باید قوی و پشتیبانی شود.

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی یک مدیر جوان ، توانمند و شجاع می خواهد ، افزود: اگر رئیس دانشگاه علوم پزشکی با مشاوره اصولی تصمیم منطقی گرفت ، باید این کار را انجام دهد و برای گروه ها اعتبار بگیرد. دانشگاه باید مطابق با نظرات مدیران گروه ها اداره شود ، زیرا احترام به علم احترام به مدیر علمی گروه است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا