فاجعه فقدان سردخانه انتقال خون در گلستان
دیباروز/ گلستان مدیر عامل سازمان انتقال خون جمهوری اسلامی ایران گفت: نبود سردخانه انتقال خون در استان گلستان یک فاجعه است و خون های اهدایی برای بررسی به استان مازندران ارسال می شود.
مصطفی جمالی عصر امروز در جریان سفر به گلستان در جمع خبرنگاران حاضر شد و ضمن پاسخ به سوالات آنان، دستاوردهای دیدار با مسئولان استانداری را مناسب ارزیابی کرد و توضیح داد: در این دیدارها تملک دارایی ها به صورت خصوصی انجام شد. تایید شد و قول هایی در این زمینه داده شد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون تاکید کرد: سیستم سیار خونگیری برای شهرها، مناطق و روستاهای کوچکتر که از تسهیلات اهدای خون برخوردار نیستند، کاملا ضروری است. در شهرهای کوچک سردخانه وجود دارد و اصلا قابل قبول نیست که گرگان به عنوان مرکز استان فاقد چنین اهمیتی باشد.
وی با تاکید بر اینکه هیچ استانی در کشور بدون سردخانه نیست، در خصوص نصب و راه اندازی دستگاه جدید سورتینگ در مرکز گلستان، گفت: این دستگاه گران قیمت را خریداری کرده و به استان ارسال کرده ایم و پس از نصب نصب می شود. که خوشبختانه عملکرد این دستگاه در گلستان آن را از مازندران مستقل می کند، دیگر خون اهدایی گلستان برای آزمایش به استان مازندران ارسال نمی شود و گلستان به صورت مستقل فعالیت می کند.
جمالی با اشاره به اینکه منطقه گلستان از نظر بودجه های جاری بدترین وضعیت را دارد، خاطرنشان کرد: در جلسه ای با استاندار گلستان این موضوع را مطرح کردیم اما در بحث اصلاح بودجه قانع نشدیم و قانع نشدیم. به نتیجه برسند به ویژه باید بگوییم که اکثر استان ها بودجه انتقال خون را بین 35 تا 60 درصد افزایش دادند و در گلستان شاهد این موضوع نیستیم.
وی با تاکید بر تکریم اهداکنندگان خون در دنیا افزود: اما متاسفانه با ارزان ترین و موثرترین اهداکنندگان آب میوه سروکار داریم و پول کافی برای خرید مایحتاج را نداریم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با تاکید بر اینکه در معاونت برنامه ریزی استان حرف هایی می شنویم اما کار و حمایت نمی بینیم، تصریح کرد: چگونه کردستان به عنوان استانی محروم بیشترین علاقه را به افزایش اعتبارات دارد. اما این نظر در گلستان وجود ندارد و متأسفانه باید بگوییم که این دولت اعتقادی به انتقال خون ندارد.
وی با اشاره به اینکه گلستان نباید کمتر از تهران باشد، یادآور شد: پزشکان و پرستاران فعال در مراکز انتقال خون نیز در معرض ابتلا به کرونا بودند، اما حمایتی که از دانشگاه علوم پزشکی انجام شد از سازمان انتقال خون صورت نگرفت.
این مسئول نسبت به از دست دادن نیروهای این سازمان هشدار داد و افزود: پزشکان و نیروهای فعال در این زمینه متخصص هستند و در طول سال مانند 13 بدر، تاسوعا، عاشورا و … فعالیت می کنند. آنها جان خود را فدا می کنند و باید حداقل حقوق خود از جمله حقوق اضافه کاری را دریافت کنند.
مصطفی جمالی با تاکید بر اینکه افزایش بودجه برای ما بسیار مهم است و باید توجه داشت که یک پایگاه انتقال خون در گلستان تمام بیمارستان های استان را تحت پوشش قرار می دهد، افزود: اگر اتوبوس خون گیری به ظرفیت استان اضافه شود این کار انجام می شود. . تا 5 سال آینده برای دریافت خون اهدایی مشکلی نخواهیم داشت.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به آخرین وضعیت کارمندان به ویژه مستمری بگیران انتقال خون در کشور اشاره کرد و گفت: کارمندان ما در مضیقه هستند و جای تاسف است که بازنشستگان در سال های 1400 و 1401 کمک هزینه خود را دریافت نکردند و چه چیزی آنها سزاوار هستند برای تورم، این برای آنها ناعادلانه است.
جمالی با بیان اینکه در استان های همدان و زنجان مشکل بودجه نداریم، تصریح کرد: متأسفانه به دلیل توسعه بیمارستان ها در ده سال گذشته رشدی در انتقال خون نداشته ایم و به دلیل گرانی باید حدوداً افزایش یابد. 40 درصد افزایش اعتبارات.
و در آخرین قسمت سخنان خود به دستگاه های مورد استفاده در مراکز انتقال خون در سطح استان پرداخت و توضیح داد: خرید برخی از دستگاه های اساسی و حیاتی مورد استفاده در مراکز خارج از بودجه استانداری است و ما خودمان به آنها پیش قرارداد تامین کننده و تجهیزات تست بازرسی امضا شده و تا پایان سال نصب و راه اندازی می شود.
انتهای پیام