فرهنگ و هنر

حسگری که ویتامین‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات را در لحظه اندازه‌گیری می‌کند

اندازه گیری میزان ویتامین ها در میوه ها و سبزیجات به لطف حسگر زیستی ارزان قیمتی که توسط محققان آلمانی، بلژیکی و هلندی ساخته شده است، به زودی به واقعیت تبدیل خواهد شد.

اندازه گیری میزان ویتامین ها در میوه ها و سبزیجات به لطف حسگر زیستی ارزان قیمتی که توسط محققان آلمانی، بلژیکی و هلندی ساخته شده است، به زودی به واقعیت تبدیل خواهد شد.

در هلند، پروژه اروپایی “بازرسی مواد غذایی” (EMR) با هدف حمایت از تولیدکنندگان در هنگام تغییر آب و هوا اجرا می شود.

دستگاه اصلی این پروژه یک حسگر زیستی است. این حسگر می‌تواند ویتامین‌های موجود در خیار و سایر میوه‌ها و سبزیجات را در زمان واقعی اندازه‌گیری کند.

این اطلاعات برای کشاورزان و تولیدکنندگان مواد غذایی حیاتی است، زیرا آنها را قادر می سازد تا متغیرهایی مانند سطح رطوبت گیاه را برای بهبود کیفیت محصولات خود تنظیم کنند.

معمولاً حداقل روزها طول می کشد تا مقدار ویتامین ها در یک سبزی یا میوه اندازه گیری شود زیرا نمونه ها باید به آزمایشگاه ها ارسال شوند، اما با این سنسور می توان مقدار ویتامین ها را فوراً تعیین کرد.

حسگر زیستی ویتامین های غذا را با کدگذاری رنگ تشخیص می دهد. محققان دانشگاه ماستریخت در حال توسعه یک گیرنده حساس زیستی هستند که می تواند میزان دقیق ویتامین A را در میوه تعیین کند.

هزینه پروژه “بازرسی مواد غذایی” (EMR) 1.9 میلیون یورو برآورد شده است که نیمی از آن توسط برنامه “سیاست انسجام” اتحادیه اروپا تامین می شود.

این فناوری جدید همچنین به مصرف کنندگان و همچنین تولیدکنندگان مواد غذایی اجازه می دهد تا از کیفیت غذای خود مطلع شوند.

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا